силата на духа наистина прави чудеса!

• 10 139
  • 184
  •   1
Отговори
# 45
Бащата-алкохолик на Бетовен се е прибирал у дома по късна доба, вдигал е малкия и го е карал да свири сонати до сутринта. И гами.

Майката на Бетовен е музикантка. Той още от бебе чува музика. Баща му е имал идея да го направи виртуоз, за да печели с него пари. Нещо като Toddlers and Tiaras, само по-гадно.

Тези пиано имат ли?

# 46
Задължително, инак не биха го родили това дете.
Като са обмисляли отговорите на въпросите и изискванията, които трябва да покрият пред форумските капацитети, сигурно са предвидили и пианото.

# 47
Оставили са телефон. Може да звъннеш да ги питаш. Или направо да им занесеш.Бащата според мен няма да ти откаже и бутилка ракия. За да е по-автентично, де, нали за Бетовен говориме...

# 48
  • Galaxy 13197853088
вКрасивате се.
По Краси...*  .

с някои изключения разбира се.

# 49
Разбира се, геният трудно може да бъде спрян от обстоятелствата. Надявам се не твърдиш, че това е рецептата да се произведе гений.

Прочетох пак какво съм написала и не видях да давам рецепти за каквото и да било в поста си. Надявам се, че това е обикновено заяждане, а не недоглеждане от твоя страна.  Wink

# 50
Дори Бетовен е роден и в последствие отглеждан с идеята да е източник на доходи, а не просто да е роден. Моцарт и сестра му също, бай дъ уей. Тоест има някакъв минимум, чисто биологичен. Дето се вика, да има две ръце с по пет пръста, иначе е много трудно да се свири на пиано.

Не е само до пианото, а и до идеята защо го създаваш това дете.

Богатите семейства, разбира се, отдавна си позволяват деца заради самите деца, но само Сара Пейлин много държи да роди всичко възможно...

# 51
  • София
Разбира се, геният трудно може да бъде спрян от обстоятелствата. Надявам се не твърдиш, че това е рецептата да се произведе гений.

Прочетох пак какво съм написала и не видях да давам рецепти за каквото и да било в поста си. Надявам се, че това е обикновено заяждане, а не недоглеждане от твоя страна.  Wink
Изобщо не е заяждане. Казвам, че връзката между детството на Бетовен и мащаба на гения му не е очевидна. Т.е. примера ти няма нищо общо с темата. И по нея говоря принципно, а конкретното дете и родителите му се надявам да са добре и да получат нужната помощ.

ПП Някои наистина прекаляват с хумора по темата, което я прави още по- тъжна, поне за мен.

# 52
Бащата-алкохолик на Бетовен се е прибирал у дома по късна доба, вдигал е малкия и го е карал да свири сонати до сутринта. И гами.

Майката на Бетовен е музикантка. Той още от бебе чува музика. Баща му е имал идея да го направи виртуоз, за да печели с него пари. Нещо като Toddlers and Tiaras, само по-гадно.

Тези пиано имат ли?

Ти знаеш ли ги какво имат? Идеята ми е, че всички деца заслужават шанс в живота и никой няма право да определя кой ще живее и кой не. В Китай имат рестрикции за броя на децата. Официално. Неофициално животът си тече нормално. Всеки ражда колкото иска и се крие от властите. Там има хора, които никога не влизат в никакви регистри и преброявания. С рестрикции никой нищо не е постигнал, освен лошо име за себе си и гнева на рестриктираните.  Peace

# 53
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ужас!!!!! И това от жени родили деца и които деца ще трябва да възпитават....В този дух.  Shocked

Преди време имаше едно предаване за една холандка, която няма ръце и имаше къси крака, а имаше бебе. Сигурно е майка изрод, че се е осмелила да има дете, да му дава любов, да го възпитава и т.н. ССФ щеше направо да я убие с камъни, че е предприела подобна стъпка. Имаха по-малко средства, защото мъжът не работеше на пълно работно време, за да се грижи за тях, но това не ги притесняваше. Тази жена с уста / с краката си извършваше неща, за които на нас са ни нужни две ръце. И се справяше отлично.

Вярно е, че в социално отношение получаваше помощ от държавата (имаше жена, която идваше в определени часове. Между впрочем, тази майка кара и нагодена за нуждите й кола). Нещо, което липсва в България. Само дето с този начин на мислене, никога няма да я имаме, защото докато мислим, че този има право, а онзи не (за каквото и да е), няма да има достатъчно хора, които да се борят за създаванеот на социална система, която да работи за всички по равно. Тъжно. Направо страшно.

# 54
  • София
Ужас!!!!! И това от жени родили деца и които деца ще трябва да възпитават....В този дух.  Shocked

Преди време имаше едно предаване за една холандка, която няма ръце и имаше къси крака, а имаше бебе. Сигурно е майка изрод, че се е осмелила да има дете, да му дава любов, да го възпитава и т.н. ССФ щеше направо да я убие с камъни, че е предприела подобна стъпка. Имаха по-малко средства, защото мъжът не работеше на пълно работно време, за да се грижи за тях, но това не ги притесняваше. Тази жена с уста / с краката си извършваше неща, за които на нас са ни нужни две ръце. И се справяше отлично.

Вярно е, че в социално отношение получаваше помощ от държавата (имаше жена, която идваше в определени часове. Между впрочем, тази майка кара и нагодена за нуждите й кола). Нещо, което липсва в България. Само дето с този начин на мислене, никога няма да я имаме, защото докато мислим, че този има право, а онзи не (за каквото и да е), няма да има достатъчно хора, които да се борят за създаванеот на социална система, която да работи за всички по равно. Тъжно. Направо страшно.
Всеки има право да избира и аз бих бранила това право, независимо от мнението си по темата. Просто не намирам възторга в конкретния случай за уместен. Това е трагедия за цялото семейство,  на което е посветена темата. По- скоро е нужно да помогнем, вместо да разсъждаваме за Бетовен и прочее. Има много груби мнения по темата, но ми се струва, че моите никой не ги е прочел и разбрал. Няма да използвам манипулацията, че не съм обяснила добре, просто извън крайностите е трудно да се разбере какво има.

# 55
Бояна  Grinning  Hug
П.П.  Неуместно зададените заглавия в края на краищата не са само мое право. В линка е описана една човешка история.

# 56
  • Там,където се събуждам щастлива.
Кое е трагедия? Да имаш дете ли?

Трагедия е, че са се родили в България и живеят в Камен (ако някой е ходил там, знае защо го казвам). Трагедия е, че този мъж иска работа, а няма. Трагедия е, че инвалидната пенсия на жената е смешна. Трагедия е, че трябва да бъде писано за тях, за да им се подаде ръка, а държавата не си върши работата. Трагедия е, че България е мащеха за по-различните хора. Това е трагедия. Не е трагедия да искаш да имаш дете и да го имаш.

Обаче, най-голямата трагедия са човеците, които дръзват дори да си помислят кой на какво има право и кой не (със сигурност тази жена дори директно го чува).

# 57
Не е ли темата за това, че подобни хора не е добре да имат поколение, защото нито могат да се справят с отглеждането, нито пък му предават хубави гени? Точно такъв е и моят пример - дете, което по всички правила на медицината не би трябвало да се роди. Доста по-късно се разбира че е гений. Няма връзка гениалност - бедност и аз не твърдя, че има такава. Но който твърди, че някои хора не трябва да имат деца трябва да се обоснове и да е готов да заколи някой и друг неосъществен талант по този начин. Мисля, че примерът ми е точно на място (за силата на човешкия дух говорим все пак, а не за социалните помощи).

Тази теория отдавна е доказала, че е анти-хуманна и губеща. Практикува се само в Китай (може и в други страни), които не са първенци по спазването на човешките права.  Peace

# 58
  • София
GENTIL, хайде да смекчиш малко тона, че нещо не ми се търпят нервни изблци.
Всеки трябва да има шанс да си отггледа детенце. Преценили са, че могат да се справят и не смятам постъпката им за геройска, а повече човешка. Нека да им е живо и здраво  Grinning

Е, къде пък ти видя нервен изблик чак... Grinning

Както и да е.....
По-добре да си мислим, че тези хора ще се справят - споровете нищо няма да решат.
Положителните ни енрегии може и да са от повече полза.....

# 59

..............Обаче, най-голямата трагедия са човеците, които дръзват дори да си помислят кой на какво има право и кой не (със сигурност тази жена дори директно го чува).

Peace

Общи условия

Активация на акаунт