Предучилищна - набор 2005 - 4

• 34 991
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Спокойна сигурно е добре за детето да иде на логопед. Може би ще трябва да потърся, но не виждам как ще имам време да я водя. Не може да казва правилно Л и Р. Л и аз не мога да го казвам и не намирам трагедия в това  Twisted Evil

# 61
  • София
"боледува от простудни заболявания не повече от 3-4 пъти в годината, няма хронични заболявания" - Колко ми се иска да го покривахме и този критерий (с другите сме ОК), понеже си имаме една задна хрема от която възпалява уши по-често от 3-4 пъти в годината. В крайна сметка да чакам да стане госпожица за женене и тогава ли да тръгва първи клас??? Ще я пускам сега, пък каквото дойде. Предполагам, че ако боледува по-често ще ни е по-трудно, но понеже сме умнички Embarassed ще наваксваме.

# 62
  • София
Да, и на мен ми се иска здравословният му статус да изглежда по друг начин, но на този етап човека си боледува, така както и в 1 - ва група ooooh!. И да ви кажа, това ми е най - голямото притеснение Rolling Eyes. Ето, например последното му боледуване продължи 20 дни Tired. Ако така боледува и в 1 - ви клас (а, то положението едва ли ще се промени драстично), той ще изпуска страшно много материал и после как ще успява да наваксва всичко Thinking. Вкъщи ясно, че ще учи, но нито аз ще успявам да му обяснявам нещата както трябва, нито пък той ще се концентрира така както в у - ще Confused
Иначе другите критерий ги покрива.

# 63
  • София
Марти, не се притеснявай. В училище не, че е по-различно, но средата не е толкова затворена като в градината. Детето ще те изненада, ще видиш Hug
Мен ме подразни това за децата с хронични заболявания. В крайна сметка има толкова дечица обременени с различни такива - приемането като неготовност за училище ми се струва направо дискриминация Tired

# 64
Момичета, хората не случайно са казали , че по ценно от здравето няма. И се оказва точно така... Как да го постигнем обаче в днешно време за да опазим децата си ? Трябва да се спазва режим н а детето за почивка, учене, добри условия в училище в къщи, добра храна, много разходки навън и спортуване. Ако обаче и двамата родителя работят и единия не иска или не може да си позволи да напусне работа, няма как - детето е принудено да е в детска градина, където е по скоро развъдник на зарази, или в училище на цял ден, където децата се преуморяват много, ядат боклучави неща от стола и лафката и после защо имало толкова болни... държавата ни обаче не взима никакви мерки като превенция за тези институции. Чак сега въведоха някакъв рецептурник за храните в градините и училищата и се оказва, че пак не се спазва от никой.

# 65
  • Варна.
Заглеждам се по раниците.
Детската стая ще се ремонтира през лятото,
сега сме на тема - прием.
Хубава тема.

# 66
  • София
В нашата градина си се спазва и то, много добре!
Преди 2 години започваха с тестена закуска и завършваха с филия с течен шоколад. Плодове се даваха под формата на компот и т.н. Сега е коренно различно.
Е, сухите филии хляб си остават единствена алтернатива на злоядите деца Tired
В училище не виждам как ще стане обаче Peace
Ако учителката държи на храненето на децата, ако ги следи - вярвам, че успех ще има.
Да, здравето е най-важно, но едно 7 годишно стиснало вафла и сок за обяд не виждам как го разбира това Peace

# 67
  • София - Младост 1А
Убедете се притежава ли вашият бъдещ първокласник следните характеристики:
...
Здравословен статус: боледува от простудни заболявания не повече от 3-4 пъти в годината, няма хронични заболявания и психични отклонени.

Даааа, значи и моето дете не е готово за първокласник... ми да не го пускам тогава. Нека си остане неграмотно и просто, защото е изтеглило късата сламка.
Той е с хронично заболяване. Ходи на градина... колкото може, ще ходи и на училище. Старая се вкъщи да се упражнява и да наваксва. Как ще тръгне в училище... не знам. Надявам се да не боледува дълго и продължително. Ще учим вкъщи. Не мисля, че е невъзможно.

# 68
Не го разбира. И затова трябва да го разберат родители, учители, министри, обществото. В училище за предучилищните групи се предлага безплатна закуска - филии с шоколад, халва, сирене, лютеница ,кроасани. Поинтересувах се кой осигурява тази "полезна" закуска и се оказа общината ! Ами това е. Трябва да върви нечий бизнес за сметка на децата ни. Много е лесно да се каже Твоето дете да не яде, но като ядат другите 20 и моето иска...Точно сега в темата за 1 клас обсъждат лафките в училищата, та чета да видя какво ни чака.

# 69
Дрина напълно възможно е. Има тема в форума за обучението в къщи. Много родители са против ходенето на училище и искат децата им да се обучават в къщи. Вие може да комбинирате.

# 70
  • София - Младост 1А
...Точно сега в темата за 1 клас обсъждат лафките в училищата, та чета да видя какво ни чака.

Извинявай, можеш ли да дадеш линк към темата, защото гледах, гледах, пък не я намерих.
Благодаря предварително!

# 71
# 72
  • София
Здравейте, можете ли да ми кажете, разбира се ако знаете де, в кои от тези училища имат ПГ:

4 ОУ "Проф. Джон Атанасов"
65 ОУ
68 СОУ"Акад.Никола Обрешков"
69 СОУ  "Д.  Маринов"
89 ОУ,,Д-р Христо Стамболски"
108 СОУ "Н.Беловеждов"
150-то ОУ
163 ОУ
10 СОУ  "Теодор Траянов"
39 СОУ "П.Динеков"
81 С О У "Виктор Юго"
82 ОУ  "В. Априлов"
118 СОУ
125 СОУ Проф. Боян Пенев
128 СОУ "Алберт Айнщайн"
131 СОУ
144 СОУ "Народни будители"
145 СОУ " Симеон Радев "
1 СОУ "Пенчо П.Славейков"
112 ОУ
129 ОУ "Антим -І"
IVСВГ
6 ОУ "Граф Игнатиев"
7-мо СОУ
12 СОУ "Цар Иван Асен ІІ"
38 ОУ "Васил Априлов"
127 СОУ
133 СОУ "А.С.Пушкин"

# 73
Аз за раници не съм се замисляла, моето дете има три и трите са подаръци, но не съм пробвала дали са удобни.

Най-притеснителен ми е въпросът с приема в училище.

За заболяванията, моето също много боледуваше докато извадим трета сливица и непосредствено след това.Но не ми се вярва деца с приемливи за училищната обстановка хронични заболявания да останат вън от училище, ако училищната среда не им вреди.

През лятната ваканция ще се занимават ли децата ви с някакъв учебен материал и как, къде- в смисъл като домашни или на летни занимални ?Аз съм много против предварителното обучение по ред причини, но виждам, че не може да се мине без това.

# 74
  • София - Младост 1А
В градината приключват с ученето в края на май. Дори да остане в смесена група, нищо повече няма да им преподават.
Аз няма да го оставя за лятото в градината. Накупила съм разни книжки, ще ни дадат и книжките от градината и мисля по един час сутрин и един слетобяд да се занимаваме. Ще направя и някаква програма, за да редуваме упражненията - писане, четене, рисуване, смятане... а през останалото време игра навън.
Мислех си нещо за лятна занималня, но още не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт