Предучилищна - набор 2005 - 4

• 35 024
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Ние сме ПГ в у-ще и мога да кажа ,че безплатната закуска е даста прилична; през ден имат плод или зеленчук/който си го хапваме в къщи/един път седмично имат пр.мляко с какао, през останалото време сандвич с колбас/кашкавал и ситно нарязано зеле отгоре или някаква  кифла,но ние закусваме сутрин преди у-ще и  от закуската в 10ч. хапваме по хапка и носим в къщи.  LaughingЗа боледуванията -не се тревожете толкова в у-ще нещата са малко по-различни  най-малкото,че не им разрешават да бягат и не са постоянно потни,а и те порастват- всичко с времето си Peace

# 76
  • София
През лятната ваканция ще се занимават ли децата ви с някакъв учебен материал и как, къде- в смисъл като домашни или на летни занимални ?Аз съм много против предварителното обучение по ред причини, но виждам, че не може да се мине без това.

Тъй като аз не ходя на работа и съм си вкъщи, лятото няма да ходи на лятна занималня, както и на ДГ. И ние имаме няколко книжки на изд. Фют, по които се занимава, когато не е на ДГ и мисля по тях да продължи + тези от ДГ. Насила няма да го карам да учи, а само тогава, когато той има желание, все пак лятото е времето за игри и забавления Party.
Пък от есента, вече има няма желание, ще трябва да заляга над учебниците Mr. Green.

# 77
Благодаря и аз за новата тема.
Май доста съм пропуснала, чета че ранички и бюра вече се обсъждат. Сега ще изкажа едно "еретично " мнение и вероятно повечето ще ме линчуват . По темата за бюрата: не че няма да купя и аз на първокласничката, разбира се ще купя, но наблюденията от ученичеството на баткото показаха, че бюрото е най-неизползваната мебел в нашия дом. Simple Smile Учеше и пишеше домашни на всяко друго място, но не и на стол пред бюрото си / при това сам си го избра и си го харесваше/. Най-често се учеше на земята или на леглото, а като имаше нужда от помощ идваше при мен и дали в хола или в кухнята заедно се справяхме със затруднението. Най-много обичаше докато готвя той да решава задачи при мен в кухнята. Сега девойката повтаря това поведение, където седна или имам работа идва да решава задачи или да си рисува. Та мисълта ми беше, че бюрото  служеше само за шкаф/ с малки изключения /, в и върху който стояха учебниците и тетрадките. Поправка, нещата се промениха когато на бюрото се появи компютър, но пак не се ползваше за учене. Но пък иначе си е тръпка да го има.

# 78
  • Варна.
бюрото е най-неизползваната мебел в нашия дом. Simple Smile Учеше и пишеше домашни на всяко друго място, но не и на стол пред бюрото си / при това сам си го избра и си го харесваше/. Най-често се учеше на земята или на леглото, а като имаше нужда от помощ идваше при мен и дали в хола или в кухнята заедно се справяхме със затруднението.
Накара ме да се замисля, така мислейки си спомних, че вкъщи бебешкото легло, което купихме преди да се роди детето започна да се използва към втората й година.
Имаме голяма маса, на която спокойно може да се работят домашни, а и нали някой трябва от време на време да сяда да наглежда труда. На детско бюро място за втори човек няма. Стационарен компютър вече едва ли ще купим. Ако на училище се стои на чин, в къщи вероятно ще иска да се търкаля и няма да седне на масата, ако може да е полегнала с книжка или учебник.
Вероятно някакъв плот ще измисля в проекта на детската стая, но бюро като отделна мебел няма да ми трябва.

# 79
  • София - Младост 1А
Аз точно плот съм направила в проекта за детската стая. Достатъчно е голям, за да седнат двама души. Има си място за стационарен компютър, което съм го измислила така, че да не заема място на работния плот. Купили сме вече компютъра. Против съм преносимите. И двамата със съпруга ми сме с преносими компютри и когато Пепи гледа нещо или играе, се прегърбва, стои изкривен... изобщо заема всякакви странни пози. Специално за писане и работа с компютър съм на мнение, че детето трябва да стои на качествен стол и на подходяща плоскост. Иначе вероятно ще чете на пода или в леглото. Между другото аз много съм си ползвала бюрото вкъщи. Всеки ден си пишех домашните на него. Смятам, че ако се научи от самото начало, че там е мястото за писане на домашни, ще му е полезно.

# 80
Сложихме бюро в стаята на малкия предното лято ,но там стои единствено компютъра/като паметник/ и разни моливи и бои. Детската се ползва като спалня от малкия юнак,пишем домашните вече втора година от ПГ на масата в трапезарията ,така,че и при нас практиката поне за сега показва,че за първи клас -бюрото не от най-важните неща,за по-нататък Ще видим? Laughing

# 81
Ще купим бюро задължително. То и сега й е нужно, тя много решава задачи, рисува, пише по английски големи домашни и си се занимава сама с такива дейности. Засега е на кухненската маса, но на мен не ми е удобно. Така че скоро ще се сдобием с бюро и стол.
А лятото Simple Smile не знам какво ще правим. Като я гледам може да научи таблицата за умножение и да нарисува 100-200 картини Simple Smile На мен ми се ще да почете малко , че доста бавно чете и се запъва тук-таме, но ... да видим.

# 82
  • София
Един съвет,ако позволите.Когато купувате/поръчвате бюра гледайте по-възможност да са с по-големи плотове и да са на светло място.Вярно е,че проблемът опира до място,но доколкото то Ви позволява се опитайте да спазите тези условия.

# 83
Бюрото, което ми купиха в първи клас използвах до края на университета.
В София, в квартирата си учех на маса и не ми беше удобно, но когато се прибирах за някои изпити у дома,  сядах на бюрото и така ми беше най-добре.

В първи клас бюрото беше част от нагласата ми за новата ми роля- да бъда ученичка, да се справям самостоятелно с учебния материал.Аз свършвах своите задължения ,пишейки домашни на бюрото, а след това, ако имах нужда от помощ се обръщах към майка ми .Всъщност едва в пети клас за първи път ми се наложи помощ от родител.

За мен е важно детето да си има бюро, чекмеджета, които самичко да си подрежда, освен това мястото да е такова с правилно падаща светлина и предполагащо правилна стойка при писане и учене, за да не се стигне до гръбначни изкривявания.

Само дето още не съм решила какво да бъде.

# 84
  • София
Ние няма как да сложим бюрото точно пред прозорец, защото прозорец няма, има врата към тераса. Така изглежда + отгоре вече е сложена тази надстройка-библиотека. Идва светлина, но може и по-добре.

# 85
Преди няколко месеца обзаведохме децата с  тази секция и тя си има и бюро ,и аз исках такова под прозореца но трябва да е не повече от 60 см и се отказах.

# 86
  • София
Преди няколко месеца обзаведохме децата с  тази секция и тя си има и бюро ,и аз исках такова под прозореца но трябва да е не повече от 60 см и се отказах.

страхотна секция, J_M_M
А светлина как пада? Така както на снимката ли?

# 87
Да ,отделно монтирахме една луминесцентна лампа, защото като седнах една вечер ми се стори много тъмно та има и вечерно осветление че като знам аз каква нощна птица бях...

# 88
  • София
J_M_M , страхотно обзавеждане сте купили!

Аз пък леко се притеснявам за бъдещата ученичка, защото точно септемри ще се местим в нов дом.  Ако случайно закъснеем, не само бюро няма да има, ами и изобщо работно място ще и липсва ooooh! За шкаф за учебници не ми се и мисли.

# 89
Момичета много тъмно ми изглежда при вас мястото на бюрото. Ние ще сме с 2 бюра, за двете деца и двете ще са под прозореца. Като знам колко блеят над листите е добре поне да гледат навън и да им почиват очите - точно пред нас е Витоша и зеленото успокоява, бялото също Wink Но ще трябва някакси да заключвам прозорците, че много се катерят навсякъде, а не сме ги обезопасили.

Общи условия

Активация на акаунт