Предучилищна - набор 2005 - 4

• 34 972
  • 738
  •   2
Отговори
# 585
Привет! Ако имате време в сряда, заповядайте на премиера:

Издателство "Просвета" представя "Детето зад чина, или когато вкъщи има първокласник" с участието на Зорница Христова и Марин Бодаков, писали книгата на четири ръце и споделили своя опит - понякога горчив, понякога смешен, но преживян и насърчителен.
НДК, полуетаж "Изток", 30 май (сряда) 2012 г., 16 ч.

# 586
  • София
Ох, аз да си споделя че моята дъщеря днес се упражнявали в детската за "абитурентския бал" да крещят до 4 и после да извикват "здравей училище"   ooooh!

Стаята и ние трябва да пооправим, и моите са в подтаванско помещение и е трудно. Пък и нещо все не смогваме. Ако не успеем 1-ви клас ще учи на кухненската маса и без това там е по-светло. При нас и малкия все още има наклонност към "стенописите" и се чудя сега ли да сменям тапетите  newsm78

# 587
Анда, благодаря много, ще опитам да дойда! Hug

M_I_A, потресена съм! Но за съжаление вероятно много родители ще се зарадват..

# 588
Започвам да се радвам, че сме в панелен блок  Mr. Green Поне имаме нормални светли стаи, с нормални прозорци. Тясно ни е, защото апартамента не е  голям, но живот и здраве по натам ще мислим за разширяване.
Момичета не ги взимайте тези неща с броенето навътре Simple Smile Децата се забавляват, ето моите нали бяха на балове, броят до 12  Twisted Evil На мен ми е смешно и щом се забавляват, а не се бият децата ми, значи всичко е наред. Не можем да ги изолираме от живота около нас.
Днес им купих дискове на Вивалди и на Бетовен за деца, има и музика и приказка и история, изобщо много са забавни и увлекателни.

# 589
  • София
И групата на дъщеря ми брои до четири на тържеството. Лелката ги беше научила. И защо да не броят? Ами изучили са си ги тези години децата, потрудили са се.
Първата родителска среща на дъщеря ми съвпадаше с родителската среща на баткото за ПГ. В яслата пратих таткото, а аз отидох на важната сбирка. Все пак синчето ще се подготвя за училище - сериозна работа. Като се прибрахме вечерта и аз започнах да нареждам:
 - Тази година трябва да научи буквите, да започне да срича, да..., да....
 - Чакай сега - прекъсва ме Половинът - и Малечка има задачи за годината. Трябва да се научи да рисува кръгче и да не излиза от листа.  Crossing Arms
Ами научи се детето и още много неща научи. Сега надписва картини "за мама" с най-кривите и най-красиви букви.  Heart Eyes

# 590
dianichka 1 да струва ми се,че ме объркаха с теб по телефона.Иначе си права можеш да поръчаш модела,който си харесала.Аз мисля да отида с детето да пробва на място.Обаче цените са  Crazy.

Да и аз така си помислих за объркването!  Peace
Но аз всъщност не съм говорила с тях по тел. , а им писах имейл и те ми отговориха. Та нищо не знам за цените! newsm78
Е, ако пък са супер скъпи ще вземем някакви други раници! Помните ли, че на времето имаше няколко модела само в магазините, та купувахме каквото и да е, пък все пак изкласихме!  Laughing Laughing Laughing

# 591
  • Пловдив
Леле, като чета за какви суми става въпрос ...   Crazy
Аз пък нямам намерение да давам повече от 20 лева за раница. Тя и без това ще си стои в училище, ще я вземаме в петък в къщи и в понеделник ще я връщаме. От класната стая до колата и после от колата до къщи все ще оцелее. 
Бюрото го изхвърлихме като ненужна вещ. Беше нужна де, да се трупат боклуци по него - всичко дето ти се мерне пред погледа в момента, в който казвам, че ще минавам с прахосмукачката се качваше на бюрото спешно. Да не говорим, че се затрупваше и с камара дрехи. За всичко друго се ползваше, само не и за писане. Нито от големия, нито от малкия. Мястото за писане беше на килима. Или в леглото. Или в краен случай масата в кухнята(трапезарията). Така че не виждам смисъл отново от него. Още повече, че всичко ще се написва в училище (май се повтарям). Ако пишем в къщи - главно през почивните дни ще ползваме масата. За пособията ще отделим едно шкафче в секцията.

# 592
  • Разпиляна във въображението
Аз също намирам цифроманията по отношение на раниците излишна. Е, за нашата дадохме около 60лв., но и те ми се видяха доста.

Миналата седмица вечеряхме с приятели. Те имаха и други гости, като жената беше учителка до 4 клас. Тя се смая като й казах, че с Вики решаваме задачи вкъщи и се опитваме да пишем и четем. Тя смята, че някои учители в предучилищната се взимат прекалено сериозно и би трябвало да се ограничават в основното - разпознаване на числа и букви и някои основни понятия, а другото да остават за училището.

# 593
Тя смята, че някои учители в предучилищната се взимат прекалено сериозно и би трябвало да се ограничават в основното - разпознаване на числа и букви и някои основни понятия, а другото да остават за училището.
Вчера детето донесе в къщи всички "Моливко-вци"
Щом дадено нещо присъства в учебниците значи трябва учителите да научат децата на него,а за запознаване , в "С Моливко играй и мисли"  Thinking в последните теми се появявят "събираемо","сбор","умаляемо","умалител","разлика".

# 594
  • нейде там, където ....
Замислих се за раниците. С голямото дете - 4 години, 4 раници. Най-дълго издържа с Херлиц, но не беше нова, а подарък от приятели, които я бяха ползвали 3 години. При нас изкара още година и половина. Последната, купувана в началото на 4-ти клас не е мръднала, от магазини Светла, за 27 лева. Приятели бяха взели на Габол (~50лева), изкараха три години и детето писна, че е бебешка. Пак купуваха, въпреки, че беше здрава. И не са единствените. Та поне две раници ще се купуват със сигурност до края на 4-ти клас. Аз ще изчакам родителската среща, за да ни кажат кое ще си носим вечер, за да преценя и каква раница да взема.

На тържеството и нашите броиха до 4, преди да извикат "Здравей, училище!". Едната госпожа твърде често се налагаше да подава реплики, а другата обикаляше децата и се опитваше да въдвори някакъв ред. Насред тържеството ги разместваха - кой до кого да седне.  newsm78 Участваха около една трета на децата - стихчета и отговори на въпроси. Всичко са репетирали поне от един месец. На едни им е дошло в повече, на други им беше скучно. Нямаше почти нищо общо с очакванията ми, които може и да са били по-големи, но сравнявах с тържествата на баткото. Той имаше две, защото смени градина в ПГ.

# 595
  • София
Мириел и аз мисля,че има утвърдена програма,която следват учителките в детската градина.Колко е читава тази програма е друг въпрос.На мен ми е интересно тези,които пишат книжките за работа в предучилищна група и въобще учебници за малките дали са работили с деца.
За раниците-всеки си преценява дали му е скъпа или не дадена раница и какви средства би дал за закупуването и.Като сложа и опита от голямото ми дете...за себе си съм решила.
При нас тържеството предстои и вълненията са големи. Heart EyesНе знам дали ще броят,в къщи не показва такива признаци.

# 596
  • През девет земи в десета
Днес им купих дискове на Вивалди и на Бетовен за деца, има и музика и приказка и история, изобщо много са забавни и увлекателни.
Виртуална, ще може ли да споделиш малко повече за тези дискове. Откъде си ги купила, цена....?

Аз съм си определила петъка за записване в училище, предполагам по случай 1-ви юни едва ли ще има някой друг. Взела съм си отпуска за този ден и след записването ще водя дреби да се забавлява някъде. Големите ще получат по някоя и друга високотехнологична джаджа да не се чувстват пренебрегнати.

Утре пък детенце го поканиха на едно такова тържество за завършване на детска градина и смятам да я пусна, хем да види за какво става въпрос Wink, хем да се запознае с някои от дечицата, които не познава и ще са ѝ бъдещи съученици Simple Smile

Нашата раница е купена за скромната сума от 57лв. Намалена е, тъй като модела е от миналата година Laughing, но Цвети това едва ли ще я притесни. Вътрешността е разделена на две, като има отделни ципове. Два външни джоба, в които влиза малка бутилка минерална вода и един голям преден. В книжарницата остана още една на същата цена, но с Мечо Пух и беше по-като за момченце. На Раковска има един детски магазин, в който имаше раници от този вид за по 50-60лв. Така че, в момента може да се купи хубава раница на прилична цена.

По-голяма сума не бих дала, тъй като миналата година купихме за племенника подобна раница за 100лв, с нещо от рода на Бен Тен на нея (хич не ги разпознаваме тези детски) и втория срок един съученик му сряза презрамките. Зашихме ги, но нито класната, нито родителите на въпросното дете взеха някакви мерки по въпроса....

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 11:00 от Зла Гад - Пиги®

# 597
За раниците - взех тази, но от магазин и беше с близо 20 лв по-евтина. От същия магазин поръчах и несесерче в същия дизайн (и то излезе много по-евтино - 10 лв. при цена в сайта 15) и това беше подаръкът за РД. Повече от 50 лв за раница и аз не бях определила като бюджет. Раницата се хареса, ще видим, живот и здраве, дали ще е и здрава. При нас май ще се ги носят всеки ден, но не съм съвсем сигурна. Основното, което гледах, беше да е лекичка.

Днес ни е тържеството, да видим ще броят ли Grinning

# 598
  • Sofia
 Първо да поздравя всички завърши ДГ дечица, както и тези , които официално са записани в 1 клас  Hug. На тези , които още чакате класирания - успех  Laughing.
 Да споделя опит относно раниците  Laughing.
 Понеже и аз не исках да давам много пари, купих по-евтина ортопедична раница. Струваше около 30 лв. в Кауфланд преди 2 години. Преди няколко месеца  ги гледах в Темпо по около 25. Раницата е точно като ортопедичните , с твърд гръб и широки презрамки. Има пластмасови крачета и отворена седи като куфар. Много е удобна дори за по-дребни деца , като моичкия.
 Синчето изкара 2 години с нея и сега ако я изпера ще е като нова  Laughing.
 Съвет от мен: обиколете , разгледайте и има голяма вероятност да попаднете на нещо много хубаво на прилична цена  Hug.
 Весел празник на всички , на които предстои   bouquet.

# 599
А какво ще кажете за раниците с колелца и дръжки, по-скоро куфарчета тип карета. Аз си мисля да купувам такова нещо, освен ако не е на някакви безумни цени. Някой виждал ли е по магазините?

Мои приятели живеят в Испания и сина им ходеше  с такова куфарче на училище. Казали им, че не разрешават раници за гръб и задължително трябва да е с куфарче. Незнам дали само в тяхното училище или в цяла Испания е правило....

Общи условия

Активация на акаунт