Деян или Виктор

• 3 819
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Виктор

# 16
  • Сопот, Пловдив
Харесвам много и двете имена, Виктор една идея повече.

# 17
  • София
Деян.
И то точно този вариант.

# 18
# 19
По принцип аз също клоня повече към Виктор,но не се сещам за подходящо галено.Вики  ми е повече за момиченцата.Незнам имаме още време да решим.

# 20
По принцип аз също клоня повече към Виктор,но не се сещам за подходящо галено.
Вито?

# 21
# 22
  • Монреал
От тези двете предпочитам Виктор, Деян ми идва малко женствено.

# 23
По принцип аз също клоня повече към Виктор,но не се сещам за подходящо галено.
Вито?
Да не е лош вариант.Благодаря ти!  bouquet

# 24
  • София
Деян, а по въпроса с галените познавам двама Викторовци в една компания. Единият - Вито, другият - Вико. Ама сега както стана модерно, сигурно вече на фамилии ще минат новите поколения с това име.

# 25
Диан и Деян са различни имена, не са производни. Диан е женственото, защото е орязана Диана - богинята на лова, а Деян идва от деен (човек) и като пожелание към детето не е лош вариант. Виктор е твърде банално вече, не че е лошо име.

# 26
Диан и Деян са различни имена, не са производни. Диан е женственото, защото е орязана Диана - богинята на лова, а Деян идва от деен (човек) и като пожелание към детето не е лош вариант. Виктор е твърде банално вече, не че е лошо име.
На мен банално ми е женския вариант-Виктория,за момченцата не мисля,че е чак толкова разпространено.

# 27
  • София
Точно това имах предвид и аз, като казах, че ми харесва само Деян и никое друго.
Прекрасно значение.
А пък Диан ...
Звучи ми насечено, като някое китайско име от рода на Чу Он, Ши Ан или нещо такова ...
Сега някой да не си разпознае името и после да си имам разправии.
Напълно произволно ми дойдоха.

# 28
Деян ми беше вариант за мъжко име с д, но с компромис. Харесва ми как звучи, харесва ми написано, значението му... не ме грабва особено. Mr. Green Но все ще го питат с а или я, с и или е се пише. Ще потъмняват е в и,особено по нашия край, освен ако ударението е на е, Деян, както е редно, щом идва от деен. А галеното Дидо не ми допада никак.
Виктор ми харесва, не бих го дала на мое дете, но става. И не е толкова масово като Виктория, и краткото Вито много ми харесва...

За Деян съм гласувала по-рано. Peace

# 29
Точно това имах предвид и аз, като казах, че ми харесва само Деян и никое друго.
Прекрасно значение.
А пък Диан ...
Звучи ми насечено, като някое китайско име от рода на Чу Он, Ши Ан или нещо такова ...
Сега някой да не си разпознае името и после да си имам разправии.
Напълно произволно ми дойдоха.
Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт