Юли 2007!!! Пролетно-великденска!

• 54 626
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Мая, дано да е нещо временно и да отмине бързо.
Не знам вие как сте в тези жеги - ама ние вкъщи с бате ви Сашо сме като парцали. Grinning
В 17:30 отиваме да си вземаме Дидката - тя онзи ден беше прегрята и вдигна Т. Не ми се беше случвало такова нещо?!? Не ги знам и в яслата колко вода им дават да пият...

Обърнах още една страница Grinning

# 646
  • Асеновград
Майче , ще е нещо временно , Тедо понякога не се сеща думата и започва да ме пита "как беше онова" , не се обвинявай излишно  Hug.
Бубе , дано дядо ти се стабилизира  Praynig.
Гризането на нокти ме провокира да пиша.Тедо си ги гризеше много , от както има зъби до тази пролет не съм рязала нокти на ръцете , пробвах с даум ескол , но той ги гризеше въпреки него и се отказах.Тази пролет една наша приятелка фармацевтка му обяснила колко микроби има под ноктите как му отиват в корема и го разяждат , е така се уплаши това дете , че от раз спря да ги гризе.А на мен ми трябваха 16 години да се откажа и до днес от време на време си чопля кожичките.Значи не е толкова притеснение , колкото навик.

Жегата ужасно ме мори , у нас не се живее , надявам се до една седмица да сме в новото жилище на по-хладно , макар , че не ми се мисли за пренасянето , нямам сили за нищо , по цял ден ми е лошо.

# 647
Благодаря момичета,
И аз мисля, че е нещо временно, само че явно нещо го тревожи и като се знам как му се карам /дори когато ме е ядосал баща му  Embarassed / Вече ще внимавам повече.
Точно преди няколко дни се разхождахме с приятелка и той с нас. Аз без да се усетя, че ме слуша се наприказвах кой как ме ядосва /в работата, в къщи.../ На другия ден трябваше да се видя с човек, за който се оплаквах и Косьо ме дърпаше да не ходя там и да не говоря с него. Голяма съм... патка. Знам, че трябва да внимавам какво говоря, когато той слуша ама.. че и баща му наредих  Embarassed

# 648
  • Sofia
Мая  Hug

# 649
Майче,не се обвинявай,не се натоварвай и с това!Психиката на човек е цяла вселена,неможеш да я хванеш.Незнаеш от какво може да се провокира някой проблем.Ако го има и дреме вътре,може от всяко нещо да се събуди и тогава няма виновни,защото ние живеем сред други и сме зависими от външни и вътрешни условия.Имах съученичка,която като си влиза във входа да се прибира една котка изкача неочаквано и тя се стряска много,почва да заеква.Дано да е времено при него и да мине с няколко посещения при логопед.
При мен открай време с говоренето пред децата има проблем,в смисъл аз се крия и внимавам,но Н. ми е клюкарка голяма,слухти много,от малка види ли че се заговарям с някой идва и почва да слухти.Неможе тайна да пази,голям кеф й е да снася всичко което чуе,не само от мен от който и да е.Опитвам да и обесня човешки че и нечовешки,ама с годините по-зле става дори.Такъв човек си е явно.
Аз отказвам цигарите,мъкааааа!Изкуквам с децата в тази жега,ни напред ни назад!

# 650
Мая,  Hug
И ние преминахме през такова нещо. Как ме уплаши Коцето тази зима... Shocked След като минаха празниците, Коледи, Нови Години и т.н. поведението на Коцето рязко се промени - стана някак апатичен, изморяваше се много бързо и все гледаше да се изтегне някъде и да лежи, с триста кандърми тръгваше на градина, а от там учителките започнаха да се оплакват, че отказвал да участва в заниманията, категорично отказвал да става следобед и да се облича сам и започнал да страни от децата и да се затваря в собствен свят и там гледал къде да се изтегне и да си лежи Confused. Вкъщи също не беше много активен, но пък влагаше цялата си енергия да се тръшка и сърди за какво ли не и най-вече да ни прави "на пук". Дойде ми като гръм от ясно небе - това доскоро обичливо и весело дете, така да се промени. Всъщност и до ден днешен нямам точно обяснение какво се случи и го промени така. Не казвам и че нещата са се оправили, но поне не са в толкова дълбока степен. В този период и той заекваше много. Все още го прави, но не в такава степен. Като неговото не е типично заекване на сричка от дума, а повтаря една и съща дума, докато открие точно следващата, която му трябва за да продължи разказа си. Забелязала съм, че го прави най-вече, когато бърза да си каже нещото и много държи да го чуят.
Какво предприех тогава:
1. Спрях го от детска градина за известен период от време.
2. Пуснах му кръвни изследвания, защото ми се струваше анемичен. Всичко си излезе наред.
3. Преместих го да спи при мен на спалнята, защото твърдял в градината, че го е страх да спи сам в детската стая (а на нас не ни бе казвал такова нещо newsm78), но после се възползва и с най-голямо удоволствие си се намести при мен и сега трайно се е настанил на спалнята, а баща му е изгонен на дивана в хола.
4. Записах го на логопед, защото усетих, че има проблеми при заниманията с фината моторика. От там потвърдиха, че той има проблеми с пространствената ориентация, а от там и при работата с ръцете.
5. Разговарях с психолог (в същия център, където е логопеда) - според нея (беше жена) е възможно една от причините да е била понижение на самочувствието от това, че той не се е справял със приложните занимания в детската градина, а в същото време е виждал, че връстниците му се справят с лекота, но много по-вероятна причина, смята тя, е да му са се сторили прекалено много правилата, с които трябва да се съобразява в градината, и че трябва да му помогнем да се научи да се съобразява с общоприетите правила.
Все още има аспекти, които ме тревожат - продължава да ходи с не много желание на градина, макар че прие, че това е неизбежно и част от неговите задължени (радва ме фактът, че ми разказва неща от градината, какво е научил, с кого си е играл), станал е по-затворен обаче и трудно се запознава с нови деца (повечето случаи се държи дръпнато и сякаш очаква, че другото дете ще го нарани по някакъв начин Thinking), станал е много чувствителен и реагира със силен плач за всяко нещо, което не се случва според неговите очаквания.
С баща му сме в чуденка къде бъркаме - непрекъснато анализираме един на друг поведението си спрямо него и често стигаме до спорове, което ама никак не помага в тази ситуация Close. Стараем се да не го правим пред децата, но напрежението си витае във въздуха и те явно го усещат.

А аз съм ужасно уморена. Крайно време е да почвам работа май. Все си мисля, че това ще ме изкара от ежедневието и по някакъв начин, може дори да помогне да се мобилизираме всички вкъщи.

Извинете за фермана, ама май нямаше как да го разкажа по-кратко.

И все пак лято е. Преди да се захвана със сериозните неща, си врънкам и за една морска почивчица. Кой ще даде отзиви за Синеморец, че за там сме се насочили.

# 651
  • Бургас
Мая, и баткото така заекваше, по-скоро подражаваше и му беше станал навик. Аз също си мислех че нещо съм го стресирала. Като му правех забележка да говори бавно и спокойно имаше подобрение. Но той и все бързаше да говори, да си каже всичко, на секундата и така повече запъваше.  Peace

# 652
Благодаря ви  Hug
Той си ходи н логопед 2 пъти в седмицата. Говорих с нея и преди часа им и след това. Каза, че нещо се е отключило и има огромна разлика от миналата седмица. Тя също предполага, че е нещо моментно. Правили са някакви упражнения с дишане и каза да изчакам поне седмица без да му се карам и да му обръщам внимание на грешките. За нея притеснителното е, че заеква и на гласни.
Аз силно вярвам, че ще мине, но се замислих как се държа с него и си открих много грешки, които той сигурно си преживява  Confused
Elche и при нас имаше такъв период - всичко на пук и на обратно. Съвпадна с криза в нашите отношения с баща му. Аз бях ужасно изнервена и той ме довършваше. За капак си го изкарвах на него  Embarassed От няколко седмици обаче той е много по-разбран. Аз също съм се успокоила. Сега обаче това ми дойде в повече. Записала съм го за сборна група в друга градина за юли. Той уж няма против и говори с желание за нови деца и т.н., но вече много се чудя да го пускам ли

# 653
  • София
Елче, да не би да страда заради вниманието към Саня? Макар че вече сигурно отдавна е свикнал...

И Кая има периоди, в които изобщо не иска да ходи на градина - тази сутрин стоях в градината 15 минути, беше се вкопчила в мен и плачеше, едва успяхме с госпожата да я отделим. Не й харесвало в градината, искала сама да си играе, или пък никой не играел с нея, искала само с мен да стои и така...Аз нещо този път мисля да не се трогвам.

Били, работата ти хич не звучи като за бременни  Laughing Кога мислиш да им кажеш? А на Тедо съобщихте ли?

# 654
  • USA
Ехооо! Ето ме и мен! Върнахме се от пътешествието и сега се възстановяваме от дългия път. Беше невероятно - океан, диви плажове, страхотни гори и дървета, снежни планини, езера, водопади, реки и пустиня. Природата не спира да ме изумява. Погледнах си снимките и те не отразяват и една частичка от цялото великолепие, но все пак ще ги покажа като събера сили да ги отсея. Утре заминаваме на море Simple Smile) и сега пада голямо пране и подготовка. Там ще имам интернет и ще пиша по-често.

Мая, Елче,  Hug. Дано да са някакви къси периоди това. Жилави са човечетата.

# 655
  • София
ДУ
Уинксче снимките са малка част,на живо е...... Crazyне обичам да гледам снимките няма го духа и душата на видяното и преживяното,приятно изкарване на морето.
Дано им преминат периодите на малчовците Hug Колко грешки правя и аз във възпитанието в отделянето на внимоние.
От понеделник са сборни групи,настръхнала съм,а и има скарлатина в съседната група,пусто ако имах възможност щях да ги пусна в клубчето.

# 656
 Hug
Мая  Hug Дано бързо преодолеете това препятствие. За ДГ - щом има желание защо не го пуснеш за ден - два и виж как ще му се отрази  Peace
Ина също са сборни групи и се чувства страхотно - нови деца, нови игри, че даже вече и гадже имала и то от големите  :ах:
Били  Hug Hug много гадно е с жегите, но и това ще мине  Wink
Хубав ден момичета   bouquet  bouquet

# 657
  • София
едно горещо разпльок от мен Sunglasses
ако не е климатика, отказвам да работя, три сме в малка стая с три компютъра и едно чудо което е многофункционално, копира сканира и бла, но пък излъчва жега, освен това сме половин ден на як пек и просто не се стои Crazy
темата която бяхте подхванали и на мен не ми е много чужда - тръшкането и ината са доста чести, понякога заеква, както елчето беше писала, като бърза да каже нещо и иска да го чуят.  Rolling Eyes

това което ме притеснява от известно време е че явно има тънки капиляри на носа или не знам как се казва това, но при най-малкото напрежение или някакъв удар по носа или да си бръкне в него и шурва страхотия.... на ицо носа е по-специален в това отношение и се чудя дали се е метнал на него или има друга причина за това. купихме му даже едни неща дето се слагат в нослето като гъбичка и които се абсорбират и помагат да спре кръвта, но тук не съм ги виждала в аптека, поръчахме от германия да ни донесат.
на някой случвало ли му се е това?

# 658
  • София
elpet, от Кая знам, че имат в групата детенце, на което често му тече кръв от носа, вчера ми каза, че от жегата му е потекло. Помня, че и в нашата група като бях малка имаше и другарките го караха да ляга и да си вдига едната ръка. Най-добре педиатър ще каже, но май са си точно по-слаби капиляри.

Има ли някое дете още да не казва "р"? Все отлагам логопед и си мисля, че няма смисъл, а ще го каже с времето, ама като вече е почти на пет, започвам да се чудя.

# 659
ayka нашата логопедка казва, че има време за "р". Не специално за Косьо, а по принцип.
Иначе заниманията с логопед са си хубаво нещо. Ако имаш възможност да я водиш си мисля, че е добре.

Общи условия

Активация на акаунт