Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - 15 -та част

• 20 981
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря ви за пожеланията скъпи мои Hug- дай Боже да се сбъднат!
Рождения ден се премести в ресторанта и аз си оставам в леглото.Днес мъжото да лудее , аз съм след няколко дена smile3508
Фикс-
направи си копривена супичка - страхотно е и е полезно!За клечката - ами честито Smile!
stefi_sv ,lali bali -Здравейте и от мен мами!Не съм запозната въобще с положението ви -единствено за серклажа мога да споделя, че няма нищо страшно! Peace Искрено ви пожелавам да сте добре и да си изкарате бременостите до край !
Голди-и аз като тебмай хич не ми се мисли за още бебенца , но мъжото иска момиче ,моля ти се newsm45! Направо ще откача !
Звезди- направо ти се кефя , как имаш силички да мислиш за още бебета,след всичко което изживя #Puppy dog

# 616
Здравейте,

Рали, наслаждавай се на времето, в което лежиш и ще видиш, че хич не се влачи. И при теб още мъничко остава!

Попи, при задържане на вода е добре да се хапват повече плодове и зеленчуци да е по-лекичко менюто. При мен помога пиенето на неоренал- хем ми изчисти песъчинките, хем по-честото ходене до тоал. спря задържането на течности.

Фиксче, аз закусвам: овесени ядки, накиснати във вода, зелен чай с лимон и фреш от портокал и грейпфурт. 2-3 часа по-късно хапвам 2 кисели млека. Обеда ми е сандвич 2-3 бр. тостер филиийки  пълнозърнест хляб с нещо- лютеница, хайвер- реално пак има сол- от около месец не с колбаси или кашкавал, защото ми омръзнаха...и на вечеря някаква манджа. Но на мен през деня не ми остава време за ядене, покрай Пепи.

Емси, стискам палци за успешно приключване на ремонта и да намериш кой да ти изчисти!
Комплекта за изписване, ще си го подгтовя и мъжа ми ще го донесе, няма смисъл да е от самото начало в болницата.

Звезди, аз купих комплект за изписване, просто много ми хареса и не издържах, но без пеленка. Допълнително си купих 2 пеленки 1 по-тънка и 1 по-плътна според времето, които после ще ползвам и като завивки.

За слънцезашитните кремчета теории много- според някои теории преди навършване на 6 месеца или дори 1 г. не трябва да се ползват. Аз обаче ползвах слънцезащитен крем с Пепи, когато беше на 3 месеца- тогава бяхме на море /септември месец/, седеше си основно в количката и на ръце, но го мажех. При разходки в парка преди това не съм ползвала, но и не съм го излагала на директна слънчева светлина.

Голди, 25 май е ОК, при термин 3 юни, според моите лекари секцио се прави около 14 до 10 дни преди термин , ако няма индикации за раждане. В крайна сметка е важно какво ще каже лекарката, която ще те изражда относно дата и т.н. Дано си по-доволна от прегледа. Peace

Ели, честита датичка!
Да ти е жив и здрав рожденика и много да те слуша!

Борянке, направи си ги на супичка!

Стефи, добре дошла!

Жени, след секцио трябва да мине 1 г. за следваща бременност. Но всеки лекар казва различно, аз като родих Пепи лекаря ми каза да чакам 5 г. за второ дете, но ние изчакахме 2 г. Ако беше по-малка разликата не знам как щях да се справя с отглеждането на Пепи, реално м/у първата и втората годинка децата много неща научават и е по-хубаво да им се обръща повечко внимание, тогава  е и проговаряне и всичко. Но пък и появата на деца си е Божа работа, когато се случи тогава!

Попи, сега видях че си с таласемия- аз родих секцио, сега ме чака ресекцио, поддържай хемоглобина над 95-100 и не е проблем секциото. Освен това си следи желязото с повече млечни храни се сваля, аз преди го бях изпуснала и беше много над нормата, сега го държа на горна граница.

Лали, добре дошла!

# 617
Здравейте мами днес ми спряха хапчетата и почна да ме боли корема и кръста незнам дали от спирането на хапчетата ли стана така или дето се скарахме с мъжо и сега ми сложиха една инжекция за успокоение а така се надявах утре да ме изпишат вече.

# 618
Maryito, я му свий сърмите на мъжо да не те ядосва. Не стига че всичките мъки ние ги теглим, нямат право на никакви претенции.

Моят сега седи и ме гледа, че пиша и пита дали няма някакъв форум за БГ ТАТКО и се смее    newsm62 newsm62 newsm62

Йовче, на мен последно хемоглобина ми падна на 96, сега ще видя на следващите. Иначе желязото ми е в норма.

# 619
maryito и двете неща може да са го предизвикали, нервите и стреса са добра причина за такова нещо, пази се не се ядосвай, кажи на мъжо си да си гледа работата и да не ти пука.
А по добре да си седиш в болницата да те наблюдават, а не да си във вас и да умираш от страх какво се случва.

Йовче, здравей миличка, как ти се отразява чистия въздух на новата къща Hug

Попи, те само форум бг татко им трябва и не знам вече , какво ще ги правим newsm62

# 620
maryito, хич  не му се давай на мъжа ти, сега трябва да те гледа, не да те ядосва.

Попи, нисичък ти е, по колко фолиева киселина пиеш? Аз съм на 2 фолиеви киселини и 2 витамина Б комплекс и ми е 102, схемата ми е предписана от хематолог. С предишната бременност бях на 6 фолиеви киселини и 3 Б комплекса, но ми беше паднал на 95 в 5 месец и отидох да раждам с хемоглобин 111, колкото ми е стандартно. Консултирай се с хематолог!

Звезди, супер е, много ми е спокойно. Имаме само 1 съсед, но рядко го виждам, а и най-важното Пепи си играе на терасата, та не го и разхождам.

О има форум бг татко Joy

# 621
Йовче, аз бях на консултация с хематолог преди около месец. В момента съм на 6 фолиеви и скоро ще правя контрола, ако пак е нисък ще добавим и витамин Б. Мъжо е 0-, ако ми падне още и трябва кръвоприливане, ще му изпия кръвчицата  newsm62

# 622
Попи а ти каква кръвна група си?

# 623
Цитат
Попи а ти каква кръвна група си?

A+

# 624
Лали Бали, добре дошла и на теб! Успех на серклажа. Рутинна операция е и не трябва да се страхуваш от нищо.  Peace

Фея, за съжаление ще трябва да се молиш на док всеки месец да ти взема пробата. Това, че си пускаме сами МБ не значи, че си бъркаме  сами с клечката. Док взема пробата, а ние си плащаме за нея без направление. Аз си пускам в лаб-я Рамус и ми струва 12 лв.  Резултатът излиза за 3 раб.дни независимо дали е чиста или не ( обикновено се чака 3 дни заради антибиограма, ако се изолира някаква гадина).

Звезди, насрочихте ли вече дата за сватбата?

# 625
Голд, ами те мен ме чакат за датичка, ама аз искам бебчо да порасне малко да ни е шаферче, ще ми се да е през лятото, но дата твърдо не съм решила.

Попи, слава бого че ти не си с торицателен резус, че не е приятно. А мъжо ти има много хубава кръвна група моята е такава

# 626
Попи, добавиш ли Б комплекса, ще се оправи!

Звезди, ако чакаш бебенцето да ви е шаферче, трябва да е на поне 2 г., избирай смело датичка, докато е бебенце ще ви е по-лесно, хем ще си имате съвсем мъничко шаферче, хем ще спинка повече и ще може да се позабавлявате, а порасне ли малко може да се залепи за теб и ще е по-трудничко с гледането му.

# 627
Да Йовче мила аз не искам да е много голям, абе другата година към август месец може би или септември да не е адски горещо, че и това не е работа с тези рокли и костюми Crazy

# 628
lali bali, няма страшно, ще стискаме палци за малката снежинка.
Аз за второ винаги бих се навила, само да стане естествено. Втори път на тоя ужас не знам дали ще ми дойде кураж да се подложа. А вероятността да се повтори е доста голяма.

Тия отлепвания явно зависи къде са. Моите се виждаха на коремен без проблеми.
Спокойно Стефи, ще се резорбира хематомът, ще ти остане само гадният навик да си гледаш всеки път тоалетната хартия.

За копривата да ви кажа четох, че била маточен стимулатор. Тоест в някакви конски дози би могла да предизвика контракции. Разбира се от една паница супа това не може да стане, но си го втълпих и не ям.

Звезди, ако много ни завидиш, ще ти вземем и на теб една клечка  Mr. Green
Бори, кошарката на живо ли я видя и къде? Аз бях харесала същата, но това което писах ме разколеба. Сега като казваш, че не е плитка и пак се замислих. А колко струва?

# 629
Да се отчета - ходих при доки, като видя резултата, каза че не може да е чак полимикробна смес и утре пак ще пусна стерилна урина. Отделно ми взе микробиология, конеца е супер. На видеозона слушахме сърцето пак, фунията ми се е позатворила (?), с две думи се поуспокоих !

Лали, стискам палци, ще мине бързо, а режим - какъвто ти кажат.
Фея, аз ходя на частно, и заради серклажа, всеки месец пускаме микробиология.
Йовче, наистина са Божа работа малките съкровища, а пък ако са и изстрадани... Милите ни те  Hug Аз съм ни сметнала 1 година почивка и тогава пак. Само незнам как ще се кара, ако пак трябва да се лежи, а малкото как ще разбере и проумее, че мама не може да го носи примерно...
Звезди, мен ме устройва лятото за сватба, ние ще сме по морето тогава сигурно  Sunglasses
Мaryito, мила, предполагам, че не ти се стои вече, но нали знаеш, че там си е по-сигурно. Мисли положително и не се връзвай на мъжо /то и на него му е напррегнато сигурно/.
Рали, ще те чакам пак по нощите, да се видим, че аз един търг имам да играя след 5 часа  #Crazy

Леки сънища на заспиващите вече  Hug Hug Hug  sleepuu

Общи условия

Активация на акаунт