Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - 15 -та част

• 20 924
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Жени, чувала съм, че д-р Спок официално се извинил преди години на американския народ за съветите, които им давал за гледане на деца  Joy Не знам вярно ли е обаче.
Тази книга ми препоръчаха оня ден: http://www.book.store.bg/p68271/kniga-za-bebeto-uiliam-siyrs-mar … zhejms-siyrs.html

# 91
Жени, чувала съм, че д-р Спок официално се извинил преди години на американския народ за съветите, които им давал за гледане на деца  Joy Не знам вярно ли е обаче.
Тази книга ми препоръчаха оня ден: http://www.book.store.bg/p68271/kniga-za-bebeto-uiliam-siyrs-mar … zhejms-siyrs.html

Мисля, че беше се отказал от съветите си да се слагат бебетата да спят по корем - след като се установила връзката със синдрома на внезапната детска смърт.

На мен ми беше попадала една негова стара книга и беше добре написана.

# 92
мдааа, сега намерих една статийка, май грешките са във възпитанието. Мои колежки споделиха, че при примерно дребни здравословни проблеми имало много хитринки в книгата. Някъде мернах, че я има и онлай поне...

линкът, който си дала също звучи добре, има също много неща. Ох, майчинството си е цяла наука. Като се замисля от сега колко е трудно, а после колко сложно сигурно ще става... Смятам, че децата ни сами ще ни водят. Ще свикнем едни с други, а после инстинктите ни ще ни подсказват много.

#Crazy #Crazy #Crazy

# 93
Здравейте,
Благодаря на всички за хубавите пожелания.  Hug Имаме  си още дреболии, тези които трябва да се купуват сме ги отложили, важното е, че вече сме сами.
С чистенето и подредбите приключих,  с чистенето се престарах повечко, подредбите са по-зле, но по-нататък и постепенно ще довършвам.

Попи, благодаря за инфото за пералнята, страхотен избор е! Аз чакам да започнат да ми превеждат майчинството и да се възползвам тогава  Embarassed

jp, комбинираните парални и сушилни трябва да са с по-голям капацитет като на Попи, и ако не се пълни на 100% суши много добре. Докато бяхме при майка ми ползвах нейната индезит, доста обикновен модел, идеална беше и много разглезва.

Звездичке, болничния го издава лекаря по ЗК, направи си поне едно ксерокопие и за теб, защото третия болничен го издава педиатъра на детето и обикновено го искат. Всъщност това е и съвет към всички задължително си пазете по едно ксерокопие от болничните.

Мини, все ще отминат коликте, при някои дечица периода е по-дълъг, използвай всяка свободна секунда за почивка и не се отчайвай! Ще дойде момента с Али да спинкате до късно!

Фиксче, наслаждавай се на почивката сега, аз с първата бременност си бях купила книги, нищо не прочетох, учих се в движение и пак се справих. като се роди бебето ще видиш как ще ти идва отвътре и ще се справяш с всичко!

И аз сега пак се връщам към онлайн разглеждането на магазини. Оказа се, че дивана не може да мине през вратата и сега съм в процес на търсене на нов диван по-тесен и по-нисък, но ще е трудна задача. Предимство е, че Пепи си играе на по-широко, а и като знам че след раждането едва ли ще имам време да го ползвам не бързам. Откъм електроуреди да се похваля се обновихме с печка, не съм по готвенето, но новата печка има толкова много функции, че започнах всеки ден да правя по нещо, само да не кача на финала много килограми  Embarassed  тогава вместо пералня май ще купуваме крос тренажор, малко съм вманиачена на темата с кг и отслабването, но до там да стигна.

# 94
Добро утро, кукли? Simple Smile

Хайде бързо по едно сутрешно кафенце! Simple Smile

Вече нямам търпение да се видя със сестра ми, която очаквам днес да се прибере от Испания. Не съм я виждала 10 дни и много ми домъчня, ама тя с нейните конференции и евро проекти постоянно е някъде на път! Simple Smile

Йовче, явно ключа към кулинарията се оказва хубава готварска печка с много екстри!  Mr. Green Я виж как е успяла да те накара да се завъртиш около нея и да приготвяш по някое и друго вкусно нещо! Simple Smile

Фиксче, наслаждавай се наистина на възможността за лежане и почивка, вярно е че умръзва и всички кокали започват да те болят, ама я виж Мини сега с малкия Али..., няма време да се обърне! Simple Smile

Звездичка, като те гледам теб, все едно себе си виждам! Simple Smile Аз пък с моя доплер, ходя всяка седмица в сряда, после в четвъртък при моята док. да види бебето и тя на ехограф, а от тая седмица започвам да ходя и на тонове... то нащо не е лудост, а незнам какво!!! Crazy

Жени, аз определено се наспях доста добре, като изключим средношните ми ставания до WC! Simple Smile

Емсичка, обменната карта ти се издава от док., който те наблюдава на ЖК, а не от Личния лекар! Тя представлява един лист, в който е описан всеки твой преглед т.е. обиколка на талията, кръвно, размери на бебчето мисля че бяха включени, изследвания и т.н. Тя се издава, за да може като тръгнеш да раждаш да видят какво е било състоянието ти преди това! Simple Smile

Сега Ви пожелавам хубав и усмихнат ден!   bouquet

# 95
Добро утро и от мен, сладурки!

Цитат
Попи, аз по цял ден гледам он-лайн магазините и си пазарувам на воля. Дребни неща, но като се съберат, сигурно една пералня ще излезе 

geni_66    аз засега се въздържам, мила, защото ми е малко раничко. Но когато му дойде времето мисля да се развихря из ebay и разни други сайтове, защото цените излизат доста по-ниски, някой път и наполовина - стерилизатори, бейбифони, дрешки, една приятелка даже количка си купи оттам и излезе с 400 лв. по-малко. Каквото си харесаш - отиваш да го разгледаш в някой наш магазин и после си го поръчваш   newsm08  Я кажи сега ти от кои сайтове какво пазаруваш, за да събирам инфо?    Hug

Момичета, и аз си мислех да почета някоя книжка за гледане на бебета, затова ще ви следя. Живи и здрави да понапредна малко с корема, до нас има училище за родители и мога да се запиша, ако съм подвижна. В болницата в която мисля да раждам, имат страхотни педиатри, чувала съм невероятни неща. Знам, че можеш след раждането да им се обаждаш и да си ги разпитваш, ако имаш нужда от помощ.

# 96
Здравейте Пупета  Hug Hug

Аз преди малко станах, но съм като пребита уж спинкам а пък май всъщност не Crazy Crazy
Днес се качих на кантара, олееее мале +16  #Crazy, като тюленче съм, стресирах се.
И аз имам книгата на д-р. Спок, но не смея да чета, като се родим, ако мога тогава, а и все си мисля, че при наличието на толкова мами и лекари около нас все, ще се ориентираме.

Асе, сестричката ти по- малка или по- голяма е, и аз си имам сестричка ама тя толкова много работи, че както живеем в един град така не се виждаме със седмици, което е много неприятно, а ние сме си много близки. А за лудостта ни тя е безгранична май, май.

Фиксче, от къде го лепна това с коремчето ooooh!, много неприятно, за еспомизана не знам може би трябва да питаш родилите мами, дано ти мине по-бързо, а ако ще те успокоя ако сега не спинкаш добре , след месец ще е още по-весело Hug

Момичета сега гледам Гала, говорят за пробиотиците и колко било важно да се пият 3 тия триместър, за да е добре бебчо след раждането.

Аз дрешки още не съм купила, страх ме е още, но в края на месеца се мятам, мъжото ще откази #Crazy как обичам да пазаря ихихихи

Цункам ви всички и ви чакам на отчет.

# 97
Оооох, мила Звезди, аз не смея да се кача на кантара....  Миналото лято изкарах една неуспешна бременност и така и нямаше време да си възстановя килцата след нея, защото два месеца след това бях отново  EFP  Станала съм тюлен и половина  Embarassed   

Но сега това не е най-важно и гледам да не мисля толкова за килограми, старая се да хапвам полезна храна, основно плодове и салатки, избягвам сладко и тестени, а после ще се запиша в темите за дебеланки, ха-ха-ха. Аз мисля, че много качвам от дуфастона, който пих 3 месеца в началото, може и да се заблуждавам, но от него бях като ламя, хем повръщах.

# 98
Попи, аз 3 години преди да забременея бях качила 20 кила от ядене, на мен всичко ми се лепи, а и аз хапвах доста, бях станала от 50-70кг #Crazy
Но си направих една диета, и въпреки, че съм с гастрит за 6 месеца ги свалих тези 20 кила, без проблем, за това все си мисля, че ще се справя.
Но стерисащо е това качване на килца  #Crazy, даже много.

# 99
Добро утро, слънца! Станах в 5, че таткото тръгна командировка и заспах в 7  smile3555

Асе, благодаря за кафето, имам нужда, макар и виртуално Hug
Звезди, и аз бях така - качих 20-25 кг от 50кг и след аборта, така и не успях да се върна в нормата си. Живот и здраве, като поотраснат малките, може да ми споделиш твоята диета smile3508
Относно Гала и пробиотиците - в началото много и се кефех на тази докторка, но ми прави впечатление, че последните месеци само рекламират разни добавки. За да вземат парички, може и да преувеличават.
Попи,  аз пазарувам основно от ebay. Преди месец-два открих това "чудо" и съм доволна. Купувах основно пелени /мисля да пробвам многократните такива/, но имам и бебефон, помпа за кърма и стерилизатор, които в сравнение с цените тук са толкова евтини, че дори и да не ползвам, няма да ме е яд. Е, не се стърпях и малко дрешки поръчах. Дойдоха снощи и бях на седмото небе, вече мечтаех как си я обличам  newsm30
А с това разнообразие, почти не влизам в бг сайтове. Скоро разглеждах kasida.bg. Има също много неща за бебенца и майки. Както и bebcho.bg, beborani.com.
Йовче, на мен пък от скоро така ми се готви /а не съм голяма работа в кухнята/, но може би това е от залежаването, на там избива при мен  Laughing

# 100
Жени, какъв бебефон взе? И аз воайорствам напоследък в и-бей, но още не съм се престрашила да купувам ..

# 101
Гени, нямапо проблем мила ще казвам разбира се, за гала и докторката и и аз съм на същото мнение , но за пробиотиците мисля, че помагат наистина.
Ако можеш пусни някоя снимчица на дрешките да им се порадваме и ние, пусто му аз като не мога да се оправям с тези сайтове  ooooh!много съм боса по темата.

# 102
geni_66   има още 2 сайта, които са много яки за бебешки неща.

http://www.kiddicare.com/

http://www.mothercare.com/

Има и една мацка, която срещу някаква комисионна ги поръчва и доставя в БГ. За заинтересованите
http://britanyserv.webs.com/

Ооох, как ме сърбят ръцете като ги гледам тези сладурски бебешорски нещицааааа  Two Hearts

# 103
Оххххх Попиии, тези сайтове са много готини, то да подлудееш е малко.
Вижте аз какъв бейбифон съм си харесала http://www.krisieli.com/product/1428/dect-bebefon-philips-avent- … cd-510-avent.html
Въпреки че ми се искаше с видео бръзка ама са много скъпи беее Crazy

# 104
Аз поръчвах от mothercare през посредническа фирма - има много инфо в подфорума "Пазаруване от чуждестранни сайтове".

Излезе ми 3.50 лв превозът от Англия.  Peace

Иначе в България съм много доволна от http://carnivalkids.com/ - всичко беше много качествено и пристигна много бързо.

Но не се увличайте де - тези дрешки умаляват за 1 месец. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт