ОКТОМВРИйчето Стоян е вече батко, вкъщи има бебе сладко

• 31 231
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
илка, а знаеш ли какви са данъците, които трябва да плащат търговците, за да им се налага да се скатават? А и пътищата в странство дали са такива, каквито са тук, за да си заслужават тези 67 лв. за винетка? Ето защо аз смятам, че подкупите, давани от хората и взимани от служителите, са последното, което трябва да се промени Naughty

# 106
Попринцип, най-лесно е да се "наблюдава" обикновения гражданин и обикновения служител.
А никой не дойде да ни даде пари, когато си ремонтирахме колата от разбитите пътища. До сега винаги сме били с винетка от януари месец. Подобрение на пътя не виждам. Сега пак сме с годишна (вече си купихме) и силно се съмнявам да има подобрение. Нито градските, нито извънградските ни пътища са като на нормална европейска държава.

Убийците и истинските престъпници са по улиците, аз ще им плащам 300лв глоба - ами няма да стане!

Илка, наистина не мисля, че аз и тези "90%, които мислят като мен" сме проблема в системата. Подкупите, които са на много по-високо ниво са истинския проблем и ако там не се пресекат нещата, това, че ти и аз ще си платим 100-200 или 300лв глоба по никакъв начин не подпомага решаването на проблема. Все едно да си вземеш една кофа вода от морето и да си я занесеш у вас.

# 107
Добро утро )))
Алекс още спи, а аз вече ядох, ама какъв апетит ме гони не е истина, с него не беше така, сега постонно ми се яде. А вие ми говорите за козунаци ............... Освен след работа мъжо да ми купи, ама до тогава............
Аз съм отпуска 4 дни, та ще ми се съберат 10 дни почивка. Дано времето да се оправи, че не ми се стои само вътре.
Мисля, че разбрах от какво го боли коремчето моя малък мъж - прясно мляко. Правих му 2 дни мляко с фиде и вечерта ревеше. Вие давате ли прясно мляко?

# 108
илка, а знаеш ли какви са данъците, които трябва да плащат търговците, за да им се налага да се скатават? А и пътищата в странство дали са такива, каквито са тук, за да си заслужават тези 67 лв. за винетка? Ето защо аз смятам, че подкупите, давани от хората и взимани от служителите, са последното, което трябва да се промени Naughty

Не съм съгласна за данъците на търговците. Плоският данък от 10% е най-ниския възможен, така че да не се оправдаваме с данъци.
А пътищата наистина са кошмарни. За региона на Свищов наистина е уникален лунен пейзаж. Но нали се надяваме, че с формиране на нормално гражданско общество, нещата ще тръгнат по-добре? А и не мисля, че промените могат да тръгнат "отгоре", мисля, че посоката отдолу нагоре и по-реална, за съжаление е така.  Peace

Скорпионче, прясно мляко даваме, няма проблем. Но и нашия мъж няма някакви сериозни проблеми, така че млякото го понася.

Днес при Гала говореха за пробиотиците, колко са важни за имунната система, на мен ми беше интересно.

# 109
skorpion4eto аз рядко давам прясно мляко и нямаме проблеми, но се води проблемна храна особено за малки деца, та напълно е възможно малкия да го болки стомахчето от него. Звучиш доста позитивно като говориш за бременността - хапвай, пийвай и се радвай на новото съкровище, което е влязло в живота ви, пък останалото ще се нареди  Hug
За данъците, глобите и изобщо състоянието на държавата ни хич не ми се коментира - само дето се зареждам с негативизъм  Close Ще споделя само един случай от работата - в застраховането работя. Идва в офиса един господин, който дал колата си на синчето - 15-годишен - и той предизвикал ПТП. За щастие няма пострадали хора. Започва да крещи възмутен защо няма да платим обезщетение, той застраховка имал, а сега и ще дава пари и за двата автомобила. Тръгна си мрънкащ колко гадна била държавата и законите и хич не осъзна, че заради безотговорността му, можеше да нещо много по-ужасно да му се случи от това да не получи обезщетение  ooooh! Иначе съм съгласна, че понякога за дребни нарушения има големи глоби, а големите нарушители им се разминава без нищо.
А Светлозар е с дерматит. В събота и неделя се беше позачервило под памперса, а в понеделник като стана от следобеден сън - положението беше ужасно. Педито предписа триста процедури - паста Тридерм, риванол, калиев пермаганат  ooooh! Добре че малчо някак ме търпи да ги прилагам, че по принцип докато сменям памперса настава страшна борба  Mr. Green Тук се беше коментирало, че в подобни случаи се маха памперса. Как се прави, за да се избегнат инциденти с пишкането - малко е глупав въпроса, ама хич не съм наясно  Embarassed

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 13:42 от Mamam-am

# 110
Здравейте, момичета!

Ако ви липсвам, нека не бъде така, щото съм тук, ама предимно чета. А и темата, която сте подхванали, съм с много голяма вътрешна борба и не ми се иска да се боря със себе си. Simple Smile

Мамам, за махането на памперса си мисля, че просто трябва да следиш Светлозар пред определено време и да го подканваш да пишка. Малко е досадно и за двете страни, ама ако го измислиш под формата на игра, ще е по-малко досадно. За друг начин не се сещам. Аз пробвам така понякога вечер, ама съм забелязала, че Ники пишка по много малко, но на често и е доста трудно уловимо това. Иначе го знам, че след сън със сигурност я върши тая работа и по много.

Скорпионче, дано си по-спокойна и да се наслаждаваш на новите-стари емоции, свързани с бременеенето!  Hug

Аз днес си се ядосвам вкъщи, щото имам чувството, че на хората ушите понякога са им сложени само за симетрия!!!  Crossing Arms Поръчах кухня от Ян Бибиян по интернет (през сайта им) и всичко си пише ясно черно на бяло за кои дни искам меню, а те объркали тотално. ТРИ пъти от събота насам говоря с някой от там и ТРИ пъти нищо не коригират и днес останахме без ядене. Утре от рано ще взема да ги тормозя, щото се съмнявам да са коригирали каквото и да било.... Ааааа!!!

Добре, че от вчера остана малко ядене, че да има за вечеря днес. А Николайчо колко добре ми уважи оризът, предназначен за нас. Ммммм, много съм доволна. Вчера вечеря с него. За пръв път ядеше с охота нещо, което съм готвила за нас (разбира се с идеята, че и той може да поиска).  Flutter В този ред на мисли да ви кажа, че, ако имате голямо гювече, можете спокойно да го ползвате вместо тава за печене във фурната. Нещата в такова гювече стават уникално невероятно вкусни. До сега съм правила пълнени чушки, мусака и ориз в него и направоооо.....   chef

Хайде, приятен ви следобед от мен!   bouquet

П.П. Скорпионче, забравих да кажа аз за нас и млякото. Ние нямаме проблеми (пу пу). Той закусва почти всяка сутрин с попара от прясно мляко. Гледам да му го дам топло и дори го варя на котлона до надигане. Ако мислиш, че е от него неразполоенията, май по-добре да го спреш за известно време.  Peace

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 14:16 от Anik_bg

# 111
Момичета, тези от вас, които имат фурнa за хляб - каква бихте препоръчали? Решихме да си вземем, а нямам представа какво да гледам newsm78 До сега ни спираше липсата на място, ама аз реших да махнем микровълновата и готово Wink

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 16:17 от tiya_4

# 112
Да, така и ще направя, няма да му давам тези дни прясно мляко, да видим.
Иначе............все едно не се случва с мен, странно ми е много, не мога да повярвам още, че съм бременна, наистина много ми е странно. И нямам идея това нормално ли е.

# 113
  • Sofia
Здравейте,

да помогна и аз с някой ред по-бързо да се изпише темата  Simple Smile

Скорпионче моя Ники от него получава разхлабване на коремчето. През 2-3 седмици пробвам и като няма положителен резултат го оставям. Най- странното е че му няма нищо от кремчетата от кухнята, но за тях знам, че се правят със сухо мляко.

tiya_4 нямам си такова нещо и не мога да ти дам съвет. Разгледай форумите на тази тема...

Mamam-am памперса махнах /на каката/ след като започна да задържа. Докато пишкаше както Ани казва по малко и на често не съм се мъчила - то си е приключение. Като установих, че задържа тогава махнах памперса и обясних, че има ли пиш да ми казва /беше на 2 години/. Казваше през деня, но дойдеше ли вечерта и да се умори - забравяше. Сега не знам кога и как ще се учим...

По повод рушветите моя мъж не е давал нито веднъж и няма и намерение да дава. А що се отнася до абсурдната глоба - в Канада гледах една табелка на която пишеше, че ако не си изхвълиш боклука в кошчето глобата е 2000 /две хиляди/ канадски долара. Аз реших, че не съм си превела правилно, но се оказа, че не греша. Никой и не помисля да си хвърли хартийката на земята защото тази сума и за тях не е малко, а една хартийка не е животозастрашаваща...

# 114

tiya_4
, много добре сте го решили. Моята машина е някаква много стара, преди доста години я взехме тук от един магазин за конфискувани безмитни стоки, но пък работи безотказно. Като гледам по магазините май най-голямо разнообразие от модели има на Мулинекс. Най-важното, което трябва да гледаш е за какво количество хляб е(големите събират и много, и малко-хубаво е да е до 1,5 кг, моята е само за 750 гр. ), здравината на бъркалките- виждала съм някои евтини модели с пластмасови бъркалки- гледай да са здрави, а за това дали да е с 1 или 2 бъркалки- аз бих избрала да е с 2. Успех с избора!
Скорпионче, аз давам на Йоана прясно мляко единствено в кремчета(нишесте, мляко с грис) и когато правя сиренова каша- т.е. млякото винаги минава някаква термична обработка, но пък при нея никога не е имало някакво неразположение за стомахчето .

# 115
  • Сливен
моята хлебопекарна е от евтините,с 1 бъркалка

до 1 кг е
много съм доволна,вече втора година правя козунаците  Party
и хляб съм правила
гледай не само вместимостта а и функциите
в крайна сметка повечето извършват еднакви функции
ние до вчера бяхме с 8 зъба -4 отгоре и 4 отдолу
днес - + 2 кътника отдолу избили вече до половината  ooooh! голям киселоч,но не можах да огледам отгоре
хайде до после

# 116
  • София
Tyia - подкрепям с 2 ръце МАртакЕли. АЗ съм с Аляска от 5 години- от МЕТРО, с 1 бъркалка, до 1 кг хляб. МАлко е попреработена от мъжът ми, че ми се разхлаби оста с бъркалката, но и така става. Когато стане да я сменям ще си взема хлебопекарна за по - голямо количество хляб - до 1,5 кг. ИНаче моята е с 13 програми, но основно ползвам 2 - за бял хляб /на която правя всички видове хляб/ и програма тесто.

МАртакЕли - къде е снимана сладката Йоанка на снимката на аватара ти?

Георги вече втора седмица го мъчат горните кучешки зъби. Единия вече е пробил, колкото глава на карфица, а другия само е надул венеца. Нощно време виси на мен, а ако не суче не дава да мръдна, камо ли да му обърна гръб и да гушна баща му. ОСвен това веднага "надушва" когато прибера под блузката цицата, нощо, че не суче и е на 1 педя разстояние от нея. Веднага наддава вой на сън. Само може да си представите каква картинка съм нощем - на половина легнала в кошарата /която е допряна до нашето легло/ и с изкарани  bombs извън деколтето.  newsm62

Герги днес падна от леглото - ама като по анимационните филмчета - върху носа си, с вирнати крака нагоре. Сега носа му е контузен, и то в горната част. 

# 117
Ели-ст, аз съм за глобите и наказанията, но не може убийците и престъпниците да ми се разхождат на свобода - в блока на свекърите живеят двама от най-"известните" софийски бандити, все са в страх кога ще ги гръмнат, а аз да плащам 300лв глоба за винетка и то за пътища дето и на Луната не са такива Stop . Сравнението на Бг и чужбина е неуместно по много причини Peace

Хлебопекарна нямам, за съжаление нямам място. Марта, успех с избора!

Скорпи, ще свикнеш Laughing . На мен ми трябваха 3-4 месеца след раждането, за да приема и осъзная какво ми се случва Mr. Green .

# 118
mama-am, моя до преди две седмици чуркаше на всеки час почти. В студеното време зачести чуркането. Сега, предиобед откарва по 2 часа и половина особено след голямото сутрешно чуркане (нощем не пуска) издържа доста. Следобед май се уморява и почва по-често да пишка. Пробвай да го слагаш на гърне на кръгъл час и по-често, ако поема повече течности.
Тия, ние имаме една световно неизвестна марка от румънски Карфур, върши отлична работа. За пестене на време и занимаване става, макар че никой не може да ме убеди, че е по-икономично от месенето на ръка (което аз предпочитам).
скорпионче, възможно е да го боли от млякото, да. Спри го за известно време и виж дали ще е пак така. Иначе нашия малчо с млякото проблем няма.
Илка, абе ти мисли ли четеш какво?! Joy Значи тъкмо да реша за кърменето на Йоси да питам и отговора дошъл преди въпроса,  Laughing! Оох и при нас желанието за сучене приема заплашитешлни размери вече. Излезе поредния кътник, но тръгнаха два кучешки.. изобщо...
... Не исках подробно да се включвам в рушветчийското обсъждане, ама не мога да се стърпя, особено след поредната случка днес. Блур, илка, мисля напълно като вас - че обществото трябва да "морализира" служещите му институции като не дава подкупи, но колкото повече мисля, толкова повече осъзнавам, че това е мисия невъзможна. Блур, знаеш колко много работа с институциите си имам, никога на никого не съм дала под масата (а с някои фирми не работим точно, защото при тях това си е практика). Днес в една такава институция отново си "направиха езика" за "почерпка", въпреки че си плащам легално за услугата. Това е така навсякъде и няма да се изкорени, даже напротив! Чували сте за "даренията", които се правят в болниците от болните и в детски градини от родителите. Легалното бутане е това и нищо друго. Най-лошото е, че от това услугите не стават по-качествени или по-бързи. И на фона на тази картинка, тръгвам аз с някакъв романтичен средношколски ентусиазъм да разбивам статуквото. Ами не става. Та може в момента аз да понасям негативите на родолюбието си, но не не смятам изобщо да подлагам сина си на това. Така че прав му път и дано живее и се развива в по-добри времена. Peace

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 00:23 от bubolechence

# 119
Марта, нашата е на Мулинекс, но и друг път съм чувала, че марката не е толкова от значение и вършат работа. Когато аз проучвах каква дс вземем ни препоръчаха да гледаме същите неща, които казват момичетата. Две бъркалки (мисля, че вече няма из новите с една), 1,5 кг (нашия модел беше единствения тогава), и многото функции, въпреки, че още не сме стигнали до тях. Нашата е с 16 функции. Общо взето си мисля, че каквато и да вземете, няма да сбъркате.  Peace

Голям форум заформихте с тези рушвети.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт