ОКТОМВРИйчето Стоян е вече батко, вкъщи има бебе сладко

• 31 234
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
hailie по повод престъпниците и убийците по улиците - ами като прочета, че някой е убит и си знам следващото изречение - Познат на полицията. Имам чувството, че някой умишлено се справя с тях и ни освобождава от присъствието им. Но това е за друга тема. Нашата си е хубава с израстването на децичата ни...

а за зъбките - на Ники му изникнаха септември последните резци и след това имахме няколко месеца затишие. От края на януари избиха още 6. Чакам да избият последните 2 кучешки. Втората серия кътници за сега още е далече...

# 121
Моята хлебопекарна е Мулинекс,добра е !
Гледай определено да е за по-голямо количество ,да събира килограм брашно  Peace
От вас чувам за две бъркалки,моята е с една .
Днес пробвах един козунак с 5 яйца,малки като мъфинчета правих,не ми приличат на козунак,все едно кифлички.Та утре ,ако имам време друга рецепта ще пробвам.Аз тези дни бая рецепти разпечатах и ще падне бъркане.Но не стана на конци Thinking

За рушветите-имало ги е и ще ги има с тези ниски заплати.Мъжа ми последно като даде,избора му беше да му вземат книжката .Бяхме извънградско ,никакви коли ,караме със 100 ,имало отбивка за някакво село и трябвало да намалим,нищо че няма грам кола ,та мъжа ми даде 100лв.Аз бях в колата и полицаите му казали"сега какво ще кажеш на жена ти,че сме те пуснали?" Shocked
Имаме приятелско семейство ,които развиваха бизнес и на общината доброволно ги караха да правят дарение ,и от тези простоти заминават да живеят в чужбина.

# 122
  • Сливен
уф миналата година като си купувах моята от технополис,нямаше с две бъркалки  newsm78
търсих,обикаля всичките модели ,ама не намерих,после питах един служител и той ми каза ,че в момента нямали с две бъркалки  Crossing Arms
пашик за конците на козунака му е майката месенето и усукването,трябва да влезе въздух
например имам една питка ,която съм правила а е направо не с конци ами с корабни въжета  Joy

# 123
А за да влезе въздух, не му ли  е нужно яко блъскане? На мен това ми е любимата част  Heart Eyes

# 124
  • Сливен
хаха и така може да се каже
бой до спукване
аз меся в хлебопекарната и не пускам програмата по няколко пъти а само веднъж

П.С
някои слагат тестото да се меси в пералнята ,увито в торба и сложено в калъфка,но това е грехота,освен ако не ползваш пералнята само за месене
не е правилно където се перат мръсните гащи да си слагаш хляба  Crossing Arms

# 125
В грешка сте момичета - удрянето по масата изкарва въздуха, а не внася такъв в тестото. На козунака месене му е майката, пък и втасването де (е то вече вкарва въздух). Майка ми меси два пъти по близо час и втасва три пъти. Ама става уникален козунак просто..
Миме ти ме уби - в пералнята!! Че кой би се сетил.. нали пуска вода там... newsm78
Аз забравих да ви се похваля - за март нямам майчинство.  Tired Представяте ли си да разчитах само на тях?

# 126
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Аз съм месила в пералнята, става екстра!  Mr. Green Увиваш си тестото в найлон, слагаш го в една калъфка или го връзваш в пелена и пускаш центрофугата.  Peace Ползвам си пералнята за всичко, за което може да се ползва и щом може да меси тесто си меся и там.

Хлебопекарна и аз искам, ама дали и кога ще ме огрее не се знае.  Crazy

Скорпионче, може да е от млякото, просто го спри и виж дали ще има резултат. Стоян за мое щастие няма проблеми с млякото, но пък от последната ваксина му се отключи дерматита и сега май ще трябва да взимаме по-сериозни мерки.

За рушветите да се включа и аз - ако взема, че на инатото овне му предложа простор и мляко на поискване, дали ще се върже да излезе, а?  Mr. Green Тъй де, като не ще да си излиза само, белким с рушветче мине номера.  Crazy

# 127
  • Сливен
буболече  ей на не съм ме е изпреварила,пуска се на центруфуга ,обаче аз няма да се навия да го правя ,горе казах защо
Не съм ти още ли си тук  Flutter Hug как си

# 128
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро,

А за да влезе въздух, не му ли  е нужно яко блъскане? На мен това ми е любимата част  Heart Eyes

Баща ми прави уникални козунаци и вече толкова години технологията му няма грешка. Но там определено нещата стават с яко месене и удряне   Mr. Green
Аз изявих желание да се пробвам тази година,ама таткото ме разубеди и май и този път ще пропусна.  Whistling

Да ви се похваля сутринта таткото ме питаше къде му е телефона и аз му казвам:''на компютъра'' и оттам чувам малкия :''на компутъраааа'' Много готино ми стана!

Не съм
чакаме включване!  Hug

# 129
Хейли, Оле, нещо се объркахте, не аз търся машинка за хляб, а Тия- аз само се опитвам да помагам със съвети Peace. Относно програмите- и аз ползвам само 2 от 12- основната за хляб и "месене и втасване".
Иринополисче Hug- снимката е от преди няколко дни- на гости бяхме у кръстниците на Ани, на РД на тяхното детенце. Хайде дано пробият лесно тези кучешки зъбчета- и ние в момента се мъчим с тях, очаквам до дни да се покажат горните. Хайде водете го Гого в СЗ да му нацелувам хубавото ударено носле Heart Eyes Ние се уредихме като по чудо с карта за Ахтопол, тази година започнали да ги дават рано-рано зимата и баща ми пропуснал момента. Онзи ден го накарах да провери и пак късмет извадихме за последната карта- от 1 до 10 юли сме, жалко че няма да се улучим там, щеше да е страхотно.
Мишанка, още много такива готини моменти да имате всекидневно Hug, Йоана е същото папагалче, само повтаря след нас и много ни забавлява.
Буболече и мамите, които учите на гърне, я споделете как действате- всеки път сваляте памперса и после пак слагате, или им слагате на малките памперс-гащи, или пък обикновени гащички и ако стане беля преобличате?

# 130
Добро утро!
Миме,и аз меся в хлебопекарна от как я имам,преди на ръка .При теб с една програма ли стана на конци или повтаря.Ред е на твоята рецепта. Peace Програмата за козунак ли пускаш?
Блъскането по масата е, ако не умеете да месите .
Другото,което се чудя,как да се виждат плетките на козунака,с много намасляване ли,при мен като втаса и се сляха ,ако се опекоха станаха като едно цяло.... Thinking
Мила,твоите мънички козуначета как ги плете да стоят на три части?Аз правя два фитила на кръст и завивам навътре.

Мишанка,браво за приказването!Яслите много помагат ! Heart Eyes
Симона продължава нищо да не казва.Репертоара е :мама,тата,кака,баба,па-па  и нищооо ново...

Хубав ден!

# 131
Пашик, с една лента, увивах като роза, но ти казвам, че станах сухи малките. newsm78
Големия беше супер, на конци, както трябва да бъде, но малките не разбрах защо така се сгъстиха и изсъхнаха. Май малко масло им сложих.

И аз искам машина за хляб, но са много големи, та ако направя место в килера ни тук за една,
бих си взела. Супер е, да си имаш пресен хляб.

Вчера ме извикаха от училище за Мила, и тя беше с температура, втрисане.
Нико вече е ок, само мрънка като за световно.  Tired
Снощи не спа от 1 до 3.30 и сутринта в 7 взе да сочи ай-пада за филм.  Close

Малко почиваме сега и ще ги разходя по-късно на свеж въздух.
Само да не вали...

# 132
Привет, милички.

За хлебопекарните - и аз съм на мнението на буболечето, че месенето на ръка си е най-доброто средство, ама на нас ни подариха един Мулинекс (с 2 бъркалки) за сватбата и сега от време на време мъжа ми прави хляб в нея или си бърка тесто за питка там. Пробвали сме 2-3 пъти да печем и козунаци, но си става като сладък хляб с ядки, стафиди и локум  Laughing. Миме, предполагам, че ти после омесваш твоите на ръка или бъркам?
Скорпи - и при мен първоначално имаше чуденка съм или не съм, но вече си се радвам на тумбачето и ми е супер приятно. Дай си малко време, все пак доста емоции ти се събраха  Hug
Прясно мляко давам само в десерти до момента, но така като ви чета, май е време да й предложа да го пробва. Ако се е метнала на майка си в това отношение Смехи, категорично ще откаже да го пие  Whistling
Олеееееее, какво стана със снимките  Rolling Eyes

# 133
Добро утро! Днес съм на консултация с Мая. Отсега се настройвам психически за дълго чакане....

Аз пък хлебопекарна не ща - рядко меся,  и като се случи, обикновено правя неща, които не са засукани. Пък и блъскането по масата ме кефи, помага за стягането на бюста  Whistling  Joy (ако имаш някакъв бюст)

Ани, а защо взимаш кухня, Ники не ще ли да яде от твоите манджи?

Адаш, Мая си пикша и ака в гърнето, стиска, доколкото може, но майка й е блейка и понякога я изпускам. Но мацките сме си пикли и забелязах, че Момо на нейната възраст ако пишкаше през 30 мин, тая може и през 10. Не чакам да си каже, не се усеща винаги. Аз ходя, свалям памперс, слагам на гърнето, бърша дупе, слагам памперс, обличам. Не мога да се оплача от тая процедура, нали за това си седя у дома през втората година, не да си лакирам ноктите  hahaha ще й сваля памперса и ще мина на гащи когато е достатъчно топло, за да маа само по гащи. И един съвет, като сложите гащите - трябва да имате поне 10-15 чифта. Също може да вземете от гумените сандалки или обувки тип крокс, като ги опикаят се мият много лесно с вода. После бършеш с кърпа и обуваш отново. Памперс гащи за мен са безмислени - доста скъпи са. Ако залепиш памперса една идея по-хлабаво, пак лесно се сваля..  ако се сетя друго, ще пиша.

Лек и слънчев ден от нас  bouquet

# 134
  • София
Влизам заради Не съм, и аз чакам за новинки, ама май още няма  Mr. Green
Терминът не мина ли  newsm78 Хайде да е леко и безболезнено  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт