Отговори
# 630
kiara_23 - темата е в Здраве и красота/ Здравни заведения и специалисти.
За съжаление не мога да препоръчам никой конкретно, защото не познавам специалистите. Аз се ориентирах по отзиви в темата, като четох доста назад - постове от преди година. Като попитах момичетата в темата за Токуда ми казаха, че няма да сгреша който и да избера. Не е голям ориентир, но пък не е и лошо - който и да те преглежда ще е ок.  Wink
Колева ми допадна /до сега съм имала 2 прегледа/. Аз се ориентирах към нея защото ще раждам със секцио и имаше добри отзиви за работата й. Вероятно знаеш, че за да си запишеш час ти трябва обаждане поне 2 седмици предварително. Там нещата са сложни откъм свободни часове за лекарите. Късмет в избора!

# 631
  • на брега на морето
Аз мисля, че ще се чувствам много спокойна с него до мен и съм сигурна, че и за него (ако остане в съзнание  Mr. Green) ще е незабравимо преживяване. А и акушерката от училището за родители каза, че в този момент се осъществява много силна връзка между бащата и детето  Simple Smile
Нувель, и аз така, мисля, че ще се чувствам много спокойна с него до мен. Все пак сме и в чужда страна. Hug

# 632
Mimi_nka аз също съм се спряла на Тина Киркова за раждането По-близо ми е а и отзивите за там са добри

# 633
  • София
Буболинка , мерси за ориентира !Да,наясно съм за записването на час,тъй като досега ходих при друга там,но тя замина и няма да се връща  Crossing Arms
Иначе имам по Здравна каса също,но тя ми е само за да използвам изследванията,които ми се полагат безплатно, иначе като доктор е  ooooh!
Затова държа да имам качествен лекар ,кадърен,а и после евентуално при него да раждам или да ми препоръча някой колега  Peace

# 634
Neotrazima, аз съм имала такива резултати от изследвания,когато правя цистит. Ти имаш ли някакви оплаквания-често ходене по малка нужда , а като количество да няма нищо,парене? А за епителните клетки съм имала когато изхвърлям песъчинки,но моите бяха от този вид, който се изхвърлят и не се трупат като камъни в бъбреците. Дано не те шашна с написаното...
Veenii, честита количка и да питам къде си чела за тези дати и те за самото подаване на документите  за помощта ли са или нещо за магистратурата? И аз взех да се замислям дали да не запиша нещо,ако може да е и след раждането Simple Smile
zuzullina, за майчинството наистина трябва да излезеш в 45-дневен отпуск от трудови правоотношения...от борса например не може.Трябва да сключиш примерно фиктивно при някой дългосрочен договор,т.е. поне за 2 години и да го направиш около месец преди 45-дневния отпуск.Иначе минаваш на социални,които са 100 или 100 и няколко лв и те се изплащат само една година,независимо колко трудов стаж си имала преди да останеш безработна.
А за тези ,които работят, но нямат 12 месеца осигурителен стаж,то те си излизат в майчинство,като им се вписва от коя дата точно навършват 12-те месеца и от тази дата започва изплащането на майчинство,но трябва все пак доколкото ми обясниха да са близо до 12 месеца.
kiara_23, имам колан на donna balonna, но все още не съм го ползвала.Мои познати са доволни. Имат и за след раждане. http://donnabalonna.com/kolani-za-bremenni
Лека нощ от мен,че на фитбола се поизморих,а утре ще ставам рано за изследванията wavey

# 635
Здравейте момичета! Желая много здарве, лека бременности и здрави бебета на всички.  Знам, че то е вече малко късно, но.. дали приемате новодошли? Ако нямате нищо против - ние сме две дами... терминът ми е на 13.07.2012, очаквам втората си принцеса.

# 636
Здравейте мацки  Hug
sharmidodka за болничния не се ядосвай, но се въоръжи с търпение. По закон болничните се подават след като изтече календарния месец, за който са издадени и са внесени от работодателя осигуровките за периода. Т.е. болничния за март, трябва да ти го подадат април, след като са внесли осигуровките (срока за внасянето им е до края на април). Дори и да са го завели в НОИ по-рано няма никакъв ефект. След като платят осигуровките и внесат болничния, започват да текат 14 дни срок, в който трябва да ти пресметнат и преведат парите. При мен се получи така, че болничния за февруари, са ми го подали чак на 4-ти април, защото са платили осигуровките на 2-ри април. В следствие на което, още си чакам парите за февруари… ooooh! #Crazy
kiara_23 аз си купих от пакостник следния колан: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8137&cat=183, нося го вече, около месец и ми е удобен. За групата във фейса, понеже е тайна група, някой трябва да те добави. Аз съм Katerina Mesrobyan-Vachevа, прати ми покана и ми кажи как ти е името във фейса и ще те добавя.
nouvelle_vague и аз съм решила да присъства и таткото, той хем се дърпа, хем го усещам че много се вълнува от идеята  Mr. Green.
radiewolf добре дошла и леко бременеене!   bouquet

# 637
  • Варна
Добро утро!

Днес ми е последен работен ден и после ще почивам 6 дена  newsm44. Днес съм на ЖК след работа и нямам търпение. За почивните дни съм планирала едно посещение в Окръжна болница - "Отворени врати" и лекция за кърменето на Ла Лече Лига. Искам и да си почина порядъчно, че имам нужда.

За тези, които се интересуват за условията за получаване на майчинство, мога да кажа, че е необходимо да имате общо 12 месеца трудов стаж общо до сега (дори и да е прекъсван), за да можете да получавате минималното първата година - 270 лв. и 240 за втората година. За целта трябва да сте на трудов договор към датата на 45-дневния болничен. Необходимо е да има 1 ден отработен при този работодател. А 24 месеца назад се взимат предвид при изчисление на обезщетението, за това се бъркате. Така че, които не е на работа, но има общо 12 месеца стаж до сега, може да започне фиктивно на трудов договор и ще взима 2 години майчинство. Дано да съм била полезна  Simple Smile

Слънчев и усмихнат ден на всички  Hug

# 638
  • София
Добро утро и от мен!
Snej_83 за Окръжна болница в София ли става въпрос?

# 639
Добро утро мамчета!
Ема лек и спорен последен работен ден и после хубаво да си починеш миличка  Hug
Вени честита ви количка, и аз щях да взема от сестра ми, но не ми харесва че е черна, иначе количката е супер запазена, на Peg Perego, но пък коша за новоредено е супер тесен и материята ми се струва една много запарваща знам ли  newsm78.
Нувел, Мелина вие сте смели жени момичета, за да решавате да вземете мъжете си при вас докато раждате. Честно казано след първото си раждане, съм повече от сигурна че не бих поставила таткото в подобна ситуация, мисля че ще има повече нужда той от доктор отколкото от аз  Joy. Но всеки сам си преценя разбира се. За съжаление тук в Бг нещата не стоята точно така както си ги представяме ние и както го виждаме по филмите.
Момичета аз съм се заразила явно от щерката и от снощи ме наболява гърлото  smile3514, а и имам някакви наченки на хреме. Цяла зима говорите с какво третирате вашите настинки а аз така и не запомних, защото не ми се е наложило, та ви моля някой ако може да ме упъти какво да си взема за смучене и хремата, за да стопирам докато е в началото още.   Sad
Зузулинка ти разбра ли че правихме среща на Бургаските мами  newsm78
По-късно пак ще се включа момичета, пожелавам ви хубав ден, повече усмивки, разходки и свежест, а на работещите мами - бърза, лека и спорна да ви е работата днес  Hug

# 640
  • София
Пепи за гърлото можеш да смучеш Ефизол. А за хремата физиологичен разтвор - напр. Стеримар.
Има и разни хомеопатични, но за тях да каже някой по-запознат.

Ако някой иска да си купува слинг  - вижте каква промоция има:

http://grabo.bg/iskate-bebeto-da-e-navsiakade-s-vas-nosete-go-ud … 77365347/?dc=6422

# 641
Привет, дами!
Пепи, вземи си капки за нос куикс, те пак са физиологичен разтвор, но помагат доста. За гърло в патеката ми казаха тантум верде, но честно казано не съм го ползвала. Вземай мерки и дано не се развие.
Добре дошла на новата мама. Лека и прекрасна бременност!
Хубав ден на всички!

# 642
благодаря ви момичета, аз се посъветвах и с АГ-то си  Hug

# 643
  • на брега на морето
Добро утро, мацки! Grinning
Пепи, аз моя мъж съм го предупредила да не ми се сърди ако го напсувам докато раждам. А ако обиждам акушерката ще е на български(няма да има преводач по време на раждането, имаше такава опция, но аз не пожелах), така че се надявам да няма сърдити. Blush То да мине както трябва, това псувните са ми най-малките притеснения. Praynig Ти да оздравяваш. Hug
Слънчев и приятен ден на всички! Hug  bouquet

# 644
  • Варна
GIBANA не в София, а във Варна Окръжна.

Общи условия

Активация на акаунт