Отговори
# 615
  • на брега на морето
Здравейте, момичета!
Добре дошла на vania_85bouquet
lilit, честити розови гащи! Съчувствам ти за диетата, ама малко остана, ще се справиш. Hug
nouvelle_vague, моят мъж ще присъства на раждането, живот и здраве.  Hug Тук си е нормално да присъства или съпругът или др.близък човек, ако майката предпочита някой друг или ако бащата няма възможност да се яви. Аз също ще си съставя такъв план, в който например ще пиша, че не искам мъжа ми да реже пъпната връв(щото има такава опция Crazy), а акушерката.
Приятна вечер на всички! Hug  bouquet

# 616
  • Сливен
zuzullina , когато не си на трудов договор не получаваш 2г. майчинство, а една и то не в размер на мин. раб. заплата за страната, а сума, която преди беше 100 лв., сега може да се е повишила. Ако можеш поне за месец да се водиш фиктивно на работа - аз така направих с първата бременност, понеже имах като цяло повече от 12м. стаж и ме водиха така на работа, дадох на фирмата парите за осигуровките и после си взимах 2г. майчинство-мин. заплата.
-Здравейте!!!
Lilit, честито    stork-girl
Тери успех с ученето!!!
Незнам дали сте запоснати с това по въпроса с висшето. Може да има някой които може да се възползва (аз сега ще запиша магистратура редовно). http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635067.0 Най-големия майтап е че подаването на документите е от 9-13 юли, а на мене термина ми е на 14  Laughing Laughing Laughing

Това със срока къде го прочете, чела съм закона за семейните помощи, там срок 09-13 юли не видях? Ако имаш впредвид, че това е срокът за магистратурата, това по принцип не е проблем, можеш да родиш и след това да запишеш, въпроса е бебето да е до 1год. възраст.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 18:12 от roxanna

# 617
Lilit, честито  stork-girl
ЕЛ2000 и veenii честити нови придобивки.
Приятна вечер!

# 618
zuzullina  аз знам от една приятелка ,че наистина дават 100лв. и нито пени повече това е майчинството от социални  #Crazy  защото тя не работеше . дано нещата са се променили ,но тя до скоро ги взимаше .

# 619
Lilit,честито момиченце,пази се!!  Simple Smile
ЕЛ2000 ,прекрасна количка,със здраве да я ползвате!!
tany4ka_gk ,моя е същия,но само му трябва начална скорост,ама като почне-няма спирка Crazy(поне ремонта го отметнахме скоро).
zuzullina ,втрещи ме с това,което са ти казали,защото имам позната,която също ще ражда юли,пък общия й трудов стаж е има-няма 3-4месеца,пък от Бюрото по труда ще й изплащат по 270лв.като безработна.Поинтересувай се-не би трябвало да са толкова малко парите.Аз пък се ядосвам,че съм в болничен от 1.03.,счетоводителката го е внесла на 2.03.пък всеки ден отварям сайта на НОИ и нищо преведено #Cussing out....
nouvelle_vague,доста смело решение,скъпа!Аз не бих си го/му причинила-въпрос на личен избор разбира се  Mr. Green

Ставам сега да пържа тиквички,че ги просънувах!!  cook До скоро!

# 620
sarmidodka то според мен няма нищо общо майчинството с бюрото по труда,доколкото разбрах и аз са 100лв за период от една година.И аз съм безработна от както родих първото дете,още не съм питала в социалните но така разбрах от позната. Hug

# 621
  • София
Здравейте,маминки  Hug Отдавна не съм ви писала но си ви чета редовно...
Ние сме вече над 700 г и си  отговаряме напълно точно на седмиците ,само дето сме много срамежливи и все с дупето и гърба напред седим ooooh!
Иначе пуснах стерилна урина заради някакви бактерии ,които излязоха и сега ще видим дали ще пием антибиотик  Thinking Освен това си пия още желязото и магнезия вече втори месец ,но папаверина го спирам най-после  Tired
С килограмите съм 9 отгоре ,а коремчето е много голямо и щръкнало напред Heart Eyes
Започваме големия ремонт вкъщи и дано ми остава време да ви следя  baby_neutral .Сега ще търся колан за бременни ,ако имате наблюдения ми препоръчайте марка  newsm78
Че постоянно взе да ме боли кръста  ooooh! и не се издържа на моменти.За количката се спряхме на Чиполино перфекта 2012 синята ,за името на Адриян  Heart Eyes Ще съм щастлива да чуя мнението ви по тези въпроси   Peace
Др седмица пак ще ходим замалко при доктора от Феталната Ехокардиография да ни погледнел  Wink
Да ви се оплача мойта наблюдаваща докторка заминала за чужбина на някакво обучение ли незнам ,обаче казаха че следващите 2-3 месеца едва ли ще се върне- ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ?? #Cussing out без да се обадии да ни предупреди даже-направо съм бясна и сърдита и притеснена едновременно  #2gunfire
Сега ще се търси друга... #Crazy
Подстригахме и обезпаразитихме кучето обстойно,чипове,паспорти,регистрации и ваксини и сега ще съм спокойна вече...и за заплождане го искат та ходим и на срещи  bowuu
Неделята за първи път откакто съм бременна излязохме от София ,до селото на милото-при баба и дядо да си ги видим хорицата-много ни се зарадваха  Party ,дано дочакат за правнучето baby_neutral
Ами това е от мен засега ,бебо ви праща целувки и ритничета   bouquet и пожелания да се любувате на хубавото време !!! Wink

# 622
Здравейте момичета, днес да се похваля сме по-добре и аз и малкият.
Поздравления за снимките във фейсбук - много сте сладки коремчета.
 Честито за покупките на всички, аз още нищо не съм купувала, но все си мисля че има време.
Добре дошли на новите мами.  Hug
Аз също знам че ако нямаш две години стаж, ти дават една година социално майчинство от по 100 лв. месечно.
Хайде приятна вечер  Hug

# 623
  • София
Здравейте и от нас,маминки   Hug
Отдавна не съм писала,но редовно си ви чета   Naughty
Мойто момченце тежи вече малко над 700г и си отговаря на седмиците точно   Party
Само дето обича все с дупето напред да стои и занапред ще я видим тази работа   Thinking
Бяхме миналия месец на Фетална Ехокардиография и доктора каза пак да отидем този да ни погледне ,че тогава сме били малко мънички   Rolling Eyes... Иначе на ЖК преди няколко дни всичко беше нормално само бактерии са ми открили в урината,затова пуснахме сега и стерилна, дано да не се стига до антибиотик   Crossing Arms Кръв също ми взеха за Токсоплазмоза по мое желание-отрицателен е резултата, че нали сме с кученце  Blush Като стана въпрос за него -подстригахме го,обезпаразитихме вътрешно и външно,чип,регистрация,ваксина и сега само на срещи ходим че ни искат пак за татко    bowuu
Започваме и големия ремонт вкъщи -дано ми остава време да ви следя...  ooooh!
С килограмите станах 9 отгоре и коремчето ми е огромно и щръкнало напред   #Crazy
Кръста взе постоянно да ме боли и търся колан за бременни -препоръчайте ми марка   Peace
Втори месец си пия магнезия и желязото,но папаверина го спирам най-после  Peace
За количката се спряхме на Чиполино Перфекта 2012 -синята , за името -на Адриян...др не се сещам ново засега ,пак ще пиша
Целувки от мен и малкия мъж в мен     bouquet и се любувайте повече на хубавото време !!!

# 624
  • София
Сладки ,как да се включа във Фейсбук и аз -много искам да си ви видя  Cry

# 625
Благодаря за отговорите на всички  Hug Hug Малко се поуспокоих  Laughing и 100 лв пак са нещо, но само ме препращат нанякъде  Laughing Но както и да е, в крайна сметка има 1 месец всичко да се изясни  Laughing Laughing  Laughing
Хубава вечер на всички  Hug Hug

# 626
ЕЛ2000, при мен на частното прегледите ми са на 2 седмици от началото на 7 месец (28 г.с.), обаче по здравна каса след консултацията на 19.04 ми дадоха час чак за 1 юни  Shocked, когато влизам в 9-ия месец, така че май зависи от този, който те следи. А, на държавното не споменаха за записи изобщо  Rolling Eyes
Мелина, супер и за вашия татко. Явно не сме само ние  Simple Smile Аз мисля, че ще се чувствам много спокойна с него до мен и съм сигурна, че и за него (ако остане в съзнание  Mr. Green) ще е незабравимо преживяване. А и акушерката от училището за родители каза, че в този момент се осъществява много силна връзка между бащата и детето  Simple Smile И той обаче няма да реже пъпна връв, че ще му дойде в повече  Laughing (добре, че напомни и аз да го включа в плана  Simple Smile)
sharmidodka, ами нашият татко е доста плащлив на тема кръв и операции, обаче каза, че щом аз мога да го преживея, и той ще може  Simple Smile Дано е така  Wink

# 627
Надявам се, че всички ВАРНЕНСКИ МАМИ знаят за срещата утре, но за всеки случай ще повторя (само да не ми се обидят организаторките, че взимам инициативата в своите ръце Hug):
срещата е в сряда в 14:00ч в Джинджър кафе ,в хотел Черно море!
Приятна вечер  Simple Smile

# 628
Mimi_nka - аз ходя при Колева. Хвърлям поглед на темата за Токуда. Така се ориентирах за доста неща в болницата, цени, условия и др. Момичетата са много полезни. Преди 2 месеца като реших да ходя в Токуда бях изненадана от моята лекарка, че ако искам да я избера трябва да отида във Вита, а в Шейново вече не работи с избор на екип. Така се пренасочих и си записах час при Колева. Пак си ходя и при моята лекарка, защото ме следи отначало и ми допада, води ме и по Здравна каса. Просто не искам да ходя в малка болница, където няма неонатология. А в Токуда си е скъпичко - спор няма, но не ги даваме тези пари всеки ден и ще го преживея.
Lilit,честито момиченце! Сега да се пазиш!  newsm10
Леле - побърквам се от това разтягане на кожата. Беля се като след плаж и непрекъснато се цепи. Не съм спирала да се мажа от първия месец, в който разбрах, че съм бременна и пак не се получава. Преди 4 години се опазих ама сега.... Sad

# 629
  • София
Буболинка  , къде е тази тема за Токуда ?Аз също смятам да раждам там, но моята лекарка по частно сега замина за чужбина и май няма да се връща скоро ,и ще трябва да си избирам друга  ooooh!
Можеш ли да ми препоръчаш някоя или да споделиш мнението ти за Колева ?

Общи условия

Активация на акаунт