Отговори
# 600
 Здравейте и от мен момичета.Поизгубих се тези дни защото се наложи да полежа 6 дни в болница.Приеха ме по спешност с високо кръвно 160/90.На всичкото отгоре ми откриха и гестационен диабет и сега съм на зверска диета smile3514.За кръвното ми изписаха хапчета.Най-хубавото ми от престоя в болницата е това че бебчето ми най сетне се показа .Ще си имам момиченцеееее.Може да ми добавите едно розовичко щъркелче  на първа страничка.Бебка е много добре  ,аз също .Сега се залавям за работа, че в къщи  бомба е паднала докато съм остъствала.Като свърша сядам да чета .Ама много сте писалиии бе сладурки.Хубав следобед от мен. Hug

# 601
Здравейте! Simple Smile
Аз снощи нещо много неспокойно спах...даже на моменти не спах...бебка пак се беше разлудувала  newsm32 Simple Smile Сега ми е малко шеметно, но  малко по-късно съм на фитбол и ще се поразкърша и аз newsm44
Didi , за ферофолгамата щом има и други случаи с тази дозировка,значи сигурно може,иначе аз пия по едно на ден...даже утре съм на изследвания и на преглед,стискайте  fingerscrossed , дано хемоглобинът ми се е повлиял.
Щях да питам ....преди няколко дни ми се сториха подути краката и майка ми ме натиска с пръст да види дали остават трапчинки и понеже оставаха малко и каза , че сигурно задържам вода и трябва да ми се види албумина...Някоя от вас има ли такива проблеми? Аз утре и доктора ще питам де.
Тери, успех за изпитите fingerscrossed
ЕЛ2000, честити количка и кошарка! Със здраве да си ги ползвате! Успех и с избора на кухня,че не е лесно!
Ние почти нищо дето се вика още не сме ремонтирали вкъщи,но имам чувството , че за всичко аз трябва да мисля...мъжът ми нещо все се измъква,нали е и на работа. #Silly
С баща ми тъкмо намерихме сносен ламинат,а мъжът ми първо иска други неща да се свършат и дотогава вече цените ще са други smile3511 На всичкото отгоре и една седмица поне нищо няма да можем да пипнем,защото ще имаме гости Sad Оф, стига съм ви занимавала с моите глупости.
Пепина, честито за хубавите резултати!
sharmidodka, за настроенията не си сама Simple Smile  От време на време откачам,особено сама вкъщи със свекитата #2gunfire Но мъжът ми не пада по-долу...на моменти се чудя кой от нас носи детето  Mr. Green

# 602
lilit пази се мила, важното е че вече си вкъщи  Hug
deina-meina скоро бях споделила че много ми се надуват ръцете и краката и вечер дори изтръпват, особено ръцете. Това за оставането на бели петна или трапчинки след натискане не е много удачно, защото и на мен ми остават бели петна, но пък два пъти вече ми правиха изследвания за албумин - отрицателни са, така че не се притеснявай, най-добре да ти пуснат изследвания  Hug
Ема и моите колеги много ме дразнеха миличка, но пък сега пълноценно си почивам  Heart Eyes

# 603
Забравих....как се казва групата във фейсбук,за да ви намеря?
За козметиката какво ще кажете за Бочко и Мустела,а за подсичането за Бепантен?
Лилит, дано с хапчетата вече кръвното да ти е ок и честит stork-girlо  Simple Smile

# 604
  • В. Търново
lilit, милата, доста ще се поизмъчиш с тая диетка (имам позната, която скоро мина през абсолютно същото, воля трябва, но каква по-силна в името на бебенцето!), важното е, че всичко е наред. Повече пазене и това да е до края! Между другото, от нашата скромна групичка на 11.07. само ти си с момиченце!  Mr. Green  Grinning Ето го и нашето женско цветенце за деня!  Hug
Забравих да добавя, че за подсичането бях много доволна от Судокрем. Страхотно кремче!

# 605
  • София
Здравейте,

Благодаря ви за мненията за ферофолгамата.   bouquet Явно е нормално да се приема в такива дози, пък и лекарката ми каза за 20 дена само. За всеки случай ще спра фолиевата киселина, че този месец приемам и от нея.

Lilit, честито  stork-girl Пази се!
Тери, успех с изпитите! Дано бебо да изчака Simple Smile
ЕЛ2000, честито за количката и кошарата!
Mimi_nka, и аз ще раждам пак в Токуда. Даже и на дата се спряхме, че ще бъда сигурно пак секцио, ако бебо не тръгне нормално преди това. Ти при кой лекар си? Иначе в Токуда не се носи нищо за болницата, освен твоите лични принадлежности и комплект за изписване за бебето.
Пепина, поздравления за хемоглобина! Дано и моя да се вдигне след ферофолгамата!
Syni, аз съм ползвала Лансинох и съм много доволна от него. Предимствата му пред Гермастана са, че не е необходимо да се мие преди кърмене, тъй като е чист ланолин.Иначе като съвет мога да ти кажа да си вземеш малка опаковка, че е много икономичен и голямата няма да можеш да я използваш.

За кремчетата се сетих още нещо - тези които съдържат цинк не е хубаво да се ползват постоянно, т.е. на всеки памперс. Защото в началото ще се маже на всяка смяна на памперса. Иначе и аз съм много доволна от Судокрема, но само при тежки случай. Кремчето на Мустела също е хубаво, но и то е с цинк.

# 606
Едно въпросче:Излязоха ми резултатите от стерилната урина и пише че има масово бактерии, 8-9 епителни клетки и 10-12 левкоцити.Има ли някой с такъв проблем?В петък съм при Сигридов и до тогава ще се побъркам от мислене.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 15:57 от neotrazima

# 607
Павлинче,Диди Hugблагодаря ви ,че споделихте а така и ми помогнахте да се спра окончателно на Лансинох крема,именно защото не е необходимо да се отмива при кърмене,все пак си е удобство Grinning Задължително ще си го поръчам по майка.
Лилит,честито розово щъркелче Heart Eyes расвам се,че ве4е си добре,пази се.
Неотразима,дано тези бактерии не са нещо сериозно и бързо да ги излекувате.
Мпеева,ижекцията ,която се слага при резус факрор /-/,струва 150 лв,моята етърва я е купила миналата година на тази цена.

# 608
-Здравейте!!!
Lilit, честито    stork-girl
Тери успех с ученето!!!
Незнам дали сте запоснати с това по въпроса с висшето. Може да има някой които може да се възползва (аз сега ще запиша магистратура редовно). http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635067.0 Най-големия майтап е че подаването на документите е от 9-13 юли, а на мене термина ми е на 14  Laughing Laughing Laughing.

Да се похваля и аз си имам количка с кошче! Сестра ми ми я даде от нейното дете, като нова е и се отказахме да купуваме.  newsm44 newsm44 newsm44

За гърдите преди ползвах Гермастан и нямах проблеми.

ХЕмоглобина и мене ми беше 102 , а желязото ми беше в норма. Сега след един месец пиене на Собифер хемоглобина ми е с норма, а желязото под нормата. Незнам къде е логиката аз мислех че са свързани ама явно не са. Сега по два пъти Сорбифер  Sad Sad Crazy
Тези дни четох в темата на майските бебоци и имаше доста неприятен случай, та бая се разстройх  въпреки че не познавам момичето.  Cry  Praynig Cry Praynig

# 609
sharmidodka, аз мисля да ходя на лекцията в Лабиринт утре сутринта. Бамбукита също каза, че ще дойде.

Май се заформяме групичка за Токуда.
bubolinnkata, ще чакам после да споделиш дали е било интересно и какво ти е мнението. Ти следш ли се при някой лекар там в момента? Аз преди доста следях темата за Токуда в БГ Мамма, но скоро не съм я отваряла. Трябва пак да я погледна. Много ми беше полезно това, което бяха споделили момичетата.
Didi*, аз ходя при Лазарова, но последно като ходих ми каза чак на 22.05 да отида, ако нямам някакви оплаквания пореди това. Тя знае, че се следя по ЗК на друго място и ми каза, че няма смисъл и тя само да ме гледа на ехограф и да си плащам за това. Затова се разбрахме да отида на 22.05 и тогава да видим какво ще правим вече. Може би от тогава ще започнат и запис на тоновете. Те всъщност от коя седмица започват да ги правят? Ти при кой лекар си? Там ли си раждала първия път?

Май и още някой беше писал, че се спрял на Токуда?

# 610
Здравейте, мили майчета  Hug Hug
Искам да ви се оплача, колко съм ядосана и възмутена ... Вярно е, че аз не съм много наясно с нещата ама то пък никой не ти обяснява правилно... Sad Ходих до НОИ да питам как стоят нещата с майченството, тъй като съм безработна. Една много любезна жена ми обясни подробно всичко, НО трябвало да съм назначена на работа... в противен случай получавам майченство от социалните, което не е по-малко от минималната заплата, което ми бяха казали и преди няколко месеца. И отивам аз в социалното и едно момченце на видима възраст 22-23 ми крещи на среща социалните дават 100 лв и нито стотинка повече, никой не ти гледа това, че имаш 12 работено....  и така се изпокарахме, че нищо не разбрах... само ми стана лошо... не мога да разбера само, защо се разминава информацията от едната институция и от другата...  newsm78 newsm78 Явно на мен нещо не ми е наред....  #Cussing out #Cussing out

# 611
Здравейте момичета, аз днес съм по добре. Ще видим довечера как ще съм. Ако пак си говоря с тоалетната утре ще отивам на лекар. Не се издържа това положение.

ЕЛ2000 количката е много готина, да си я ползваш с много късмет. А за кухнята не се ядосвай. Поне твоя мъж се съгласява да прави ремонт. Моя като кажа нещо и става трета световна. С триста зора ще направим козметичен ремонт на спалнята. А пък аз така обичам да си ремонтирам и да имам нещо новичко  Blush. Та в моите очи си направо за завиждане, не за оплакване  Grinning. Е в това число изключвам мръсотията и чистенето де  Thinking.

Lilit мила пази се много. Знам какво е да си в болница, много гадно  Tired. Дано следващия престой на всички да е срещата с бебоците, чаааак накрая  baby_neutral.

Sharmidodka и аз съм така с настроенията. Особено като съм цял ден сама и много ме наляга депресията. Малко разходка се отразява страхотно на настроението. Особено ако го съчетаеш със шопинг направо няма да стъпваш на земята  Crazy.

Отивам аз да отхвърля още малко работа и да си стягам куфарите да си тръгвам от работа вече е пак го откарах целия работен ден  newsm78.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 16:33 от tany4ka_gk

# 612
  • София
Mimi_nka, аз съм при Герганова. И първият път родих при нея, много съм доволна, страхотна жена! Лазарова също е прекрасен специалист! Харесва ми и това, че се шегува доста и не те стресира. Ако имаш някакви въпроси питай Hug
Тоновете, доколкото си спомням започват да ги записват, като влезем в 9-ти месец. Ходи се веднъж седмично.

# 613
Здравейте, момичета  Simple Smile
Явно почти всички сме на вълна ремонти в момента. И ние се готвим психически за този момент  Crazy
Да ви похваля сърдечно училището за родители АзТиТо, където ходим с Бамбукитка . Много е интересно и приятно. Вчера бяхме с мъжа ми на лекцията за раждането и обстоятелствата около родилния дом и той остана много впечатлен от Емилия Казълова. Мисля, че доста неща ни станаха по-ясни, пък за него е полезно да знае какво предстои, защото възнамеряваме да присъства и той  Party От вашите мъже някой изявил ли е желание да бъде с вас по време на този толкова важен момент? Аз вече обмислям и изготвянето на план за раждане, в който да опиша желанията си (като това пъпната връв да бъде прерязана едва след като спре да пулсира, да ми дадат бебчо веднага след изваждането му да го гушна, да се избягват по възможност упойки и излишни намеси и т.н.). Някоя от вас предвижда ли такъв план за себе си? Аз в четвъртък съм на Ден на отворените врати в Щерев, та мисля да разпитам подробно за всичко  Simple Smile В нашата тема май няма друга мама, която да се е насочила към тази болница, ама все пак да си кажа, че ако някоя от вас изяви желание да дойде, ще се радвам да се запознаем  Simple Smile
За записа на тонове - явно навсякъде е различна политиката. В Щерев записите започват от 28 г.с. и са на 2 седмици до 9-ия месец, когато са всяка седмица. Аз вдругиден съм на запис за втори път. Много е приятно и успокояващо да слушаш сърчицето на бебче  Heart Eyes
Прегръдки и лека вечер от мен  Hug
П.С. Ако случайно някоя от вас ще се явява пред ТЕЛК за удължаване на болничния, моля да си каже, че искам да поразпитам  Embarassed

# 614
Здравейте отново мами Hug.Понеже с каката беше отдавна та някой да ми каже от средата на 7м до термина ли  се ходи през 2 седмици на консултация?! И другият ми въпрос е за слушането на тоновете-кога и колко често  newsm78-утре съм на ЖК и неискам да пропусна нищо да питам и без това не обесняват мн мн ако не питаш smile3516

Общи условия

Активация на акаунт