Отговори
# 675
radiewolf, никак не е смешно! Това си е съвсем разумно притеснение. В нета обаче има много филмчета как може да се сложи. Аз лично предпочитам някой да ми покаже, а и да е с пръстен, този не ми се стори толкова удобен.
ЕЛ2000, здраве да е! Не се ядосвай!

# 676
  • на брега на морето
m peeva, не можеш ли да си изкараш на място направо немска книжка? Питай в полицията. Тук след определено време даже те задължават да си смениш книжката с норв.

# 677
  • София
Здравейте и от мен,сладурки Hug

radiewolf, Катя Василева ,добре дошли и лека бременност до края Grinning

Ел,много е неприятно това с количката,наистина ooooh! Много некоректни хора има,за съжаление. Представям си какво ти е сега, като си чакала предполагам с нетърпение да ти дойде покупката за бебчо Confused Ама не се ядосвай,не си струва.

Тери, и моя батко не е карал скарлатина досега и малко ме е страх,честно казано.Но за нас май не е опасно. И да ти дам малко надежда,че да,ще изкарате всички болести най-вероятно до 5-6 годишна възраст,но после идва едно хубаво време Laughing Моя момък се съсипа да боледува от яслата до края на 3-та група в градината.Два-три дена на градина,един месец в къщи. Тази година вече се усети,че има изграден имунитет.Боледувал ми е май само два пъти от началото на уч.година и то доста леко. Прихваща иначе вирусчета,но за ден-два с лека хрема и кихане в общия случай ги преодолява.Нито лекарства се налага да пие,нито да го спирам от училище.Пу-пу,дано занапред да е все така Praynig

Днес с една приятелка от юнските мами ходихме на лекцията на Моето дете в Мола на Цариградско. Темата беше за бебешката кожа.Честно казано,хич не съм доволна Crossing Arms.То бива,бива реклама,ама чак толкова.Нищо полезно не научих аз поне,може би за мамите с първо детенце е било интересно,знам ли newsm78. Чух и съвети, с които откровено не съм съгласна.
Май това ще ми е първия и последния опит с училищата за тази бременност.

Отивам да почивам,че днес пак се разбих от обикаляне напред-назад.Май така ще си откарам до края.Вече нямам търпение дечко да излезе в лятна ваканция и дано успея тогава да си почина малко Whistling
Че и работа имам доста,едни поръчки трябва да изпълнявам.Ооооф,трябва ми 48 часов ден Mr. Green

Лека вечер и пак ще ви преслушам по-късно Laughing

# 678
Привет маминки,
да се отчета след една седмица отсъствие. Прочетох ви, но от този ремонт и работа и търчане по изследвания не ми остана време да пиша.

Изследванията за гестационен диабет и цитомегаловирус са ми ОК слава Богу, но както ви писах околоплодните води са ми повече и за да намалеят доки ми изписа свещички Индометацин за 6 дни. Добре, че довечера е последната, от тях се чувствам ужасно, главата ми се маи, става ми лошо, кръвното ли ми пада не знам. То кръвното и без това ми е 90 на 60... Някоя от вас пила ли е Нифедипин за намаляване на водите? Питам ви защото преди да ми изпише тези свещички доктора беше ми изписал Нифедипин, но аз не посмях да го пия, защото кръвното ми беше много ниско а в листовката пише, че той го сваля. Съответно след 1 седмица като отидох на преглед и казах, че не съм го пила доктора ме направи на 2ст. Sick. В крайна сметка резултата е скъсена шийка и трябва да лежа, че с близнаци и повече води тежеста върху нея е голяма. Cry

Относно тоновете в събота пак съм на преглед и ще питам кога и къде ще трябва да ги следят, дали в болницата, в която ще раждам или при Сигридов, който ме следи...

Хубавата новина е, че с ремонта сме към края, имам си нова кухня а и боядисването приключи и сега е много свежо навсякъде Grinning. Повиках обаче мама да изчисти, че на мен доктора ми каза само да лежа. Сега предстои да си разчистя дрехи, гардероби и за целта ще ми помага сестричка през следващите почивни дни. Криво ми е така, като не мога да пипна нищо, ама ще търпя, в името на каузата Cry.
Добре дошли на новите маминки и леко бременеене.
ЕЛ2000 всичко да е наред мила и да си видиш бебочето утре Hug
Катя, мила съчувствам ти за количката, такива кретени заслужават да си искаш парите обратно, макар че едва ли ще ги върне... Затова не се ядосвай, важното е всичко да е наред с бебчето. Hug
Пепи, да се размине бързо твоето неразположение, прополките също помагат. Hug
Котонче и аз не съм наясно с въпроса с изплащането на болничния. Някой знае ли кога и къде се подават документи за еднократната помощ при раждане и колко е за близнаци?

# 679
Здравеите мамчета Hugама колко сте напреднали аз като не съм сядала няколко дни и докато ви прочета #CrazyЕЛ2000 съжалявам за количката аз също обмислях вариянт да си поръчам от този саит,поне помогна на такива като мен да имат едно на ум.Diddi* аз също съм на ферофолгама 3 по 1 до края на бременноста,поне така каза моя лекар.Моите болнични също се бавят,да не говорим че скоро си смених и фамилията и нещата станаха още по-объркани с тях,ама какво да се прави такава ни е държавата #Cussing outНякои ще може ли да ми помогнеаз имам около4 години трудов стаж,но от 2 години насам на всеки 5 месеца сменят името на фирмата(уволняват ни от едната и ни назначават в другата)дори в началото на април пак стана така .Колко мислите ще ми е маичинството минималното 270лв. или ще върнат 18 месеца назад(ако не се лъжа) и може да скалъпа поне 350лв.?А относно бебешката козметика в една аптека ми казаха че щом като ще имаме лятно бебе масайното олио не е добра идеа,а трябва да е хидратиращо мляко newsm78.Чао за сега от мен отивам малко на разходка,че тези дни се омързеливих Embarassed

# 680
Здравеите мамчета Hugама колко сте напреднали аз като не съм сядала няколко дни и докато ви прочета #CrazyЕЛ2000 съжалявам за количката аз също обмислях вариянт да си поръчам от този саит,поне помогна на такива като мен да имат едно на ум.Diddi* аз също съм на ферофолгама 3 по 1 до края на бременноста,поне така каза моя лекар.Моите болнични също се бавят,да не говорим че скоро си смених и фамилията и нещата станаха още по-объркани с тях,ама какво да се прави такава ни е държавата #Cussing outНякои ще може ли да ми помогнеаз имам около4 години трудов стаж,но от 2 години насам на всеки 5 месеца сменят името на фирмата(уволняват ни от едната и ни назначават в другата)дори в началото на април пак стана така .Колко мислите ще ми е маичинството минималното 270лв. или ще върнат 18 месеца назад(ако не се лъжа) и може да скалъпа поне 350лв.?А относно бебешката козметика в една аптека ми казаха че щом като ще имаме лятно бебе масайното олио не е добра идеа,а трябва да е хидратиращо мляко newsm78.Чао за сега от мен отивам малко на разходка,че тези дни се омързеливих Embarassed

Здравей,на мен също ми предстои смяна на фамилията,ще имам ли проблем с болничните,какво трябва да направя?Simple SmileБлагодаря предварително за отговорите! Simple Smile

# 681
Здравейте, милички!
Не съм ви чела понеже не ми остава никакво време тези дни, освен това нета при нашите е много бавен и трудно отваря страниците. Дано при вас вичко да е наред и да не се включвам прекалено неподготвена с поста си.
Вчера бях във Варна и с бебчето всичко е наред. Отговаря на седмиците абсолютно точно - ни повече, ни по-малко. Другия месец ще стане ясно дали ще се наложи секцио или ще имам късмет да ми се сбъдне желанието да си родя естествено. В крайна сметка каквото стане...важно е накрая да сме живи и здрави и двете. Интересна новина беше, че се е завъртяла с главата надолу и това обяснява доста неща свързани с дискомфорта, който изпитвам последно време. Едно притискане ниско долу и странната й активност последните дни, а тя се мъчела да се завърти bowuu
Ремонта в къщи върви с пълна сила и милото е тотално изкукал да се занимава с всичката хамалогия но няма как, ще трябва да се справи.
Гушкам ви всички много силно и дано скоро да ми остане време да ви прочета на спокойствие Hug

# 682
nelinadg - май трябва наистина да си почиваш - при теб като са две бебетата кога смяташ, че ще бъде раждането. Естествено или секцио. С близнаците май много, много не чакат да дойде моментът от само себе си.
_Тери_ - дано твоето детенци да се оправи бързо и да нямаш проблеми и ти. Сега въобще не е моментът за някоя от нас да се разболява, а да не говорим от някакви инфекциозни болести.
Mimi_nka, kiara_23 днес ходих на "Ден на отворените врати" в Токуда. Не беше зле. Не допускат в отделенията, но показват снимки на стаите и имаше презентации на АГ и неонатолог. Завеждащият отделението изказа силните си предпочитания към естественото раждане и това ми хареса. Мисля, че това ще е болницата, в която ще раждам.   ylinfant
ЕЛ2000 - няма ли опция да върнете количката? Вие с наложен платеж ли бяхте я поръчали? Сигурно този "тарикат", който я е изпратил не е дал опция да се види преди да се плати.  fight

# 683
  • София
Ел2000, много съжалявам за количката! Как така да не може да я върнеш? Това си чиста измама #2gunfire

За слинга - аз имам от този тип: http://slingbg.wordpress.com/wear/. Много го ползвах с баткото и сега пак мисля да си го ползвам. Много удобен и лесен за ползване. Те предлагат и слинг тип шал и обикновен с халки. Предимството на този е, че се поставя по-лесно бебето в него, не увързваш няколко метра плат около себе си и има дунапренчета в двата края, което пък е удобно за бебето. Разликата в цената с този с ваучера е огромна, но аз съм на мнение, че ако искаш слинг, трябва да го пробваш и да решиш кой ще ти е най-удобен. То сега малко трудно може да се пробваш, с тези форми, които имаме, ама все пак, друго си е да го видиш.

Нелина, почивай си!
Тери, скарлатината не е опасна за нас! Бързо оздравяване на малкия!

Хубава вечер!

# 684
Здравейте мацки  Hug
За смс-ите от НОИ, на следния линк може също да заявите смс известяване: https://benefitsclients.nssi.bg/, но трябва да имате ПИК.
_Тери_ бързо оздравяване на синчето ти!  Hug
cotton4e за получаването на болничните зависи от работодателя. Трябва да е превел осигуровките за месеца към НОИ и след това да ти подаде болничните. От датата на подаване се броят 14 работни дни срок за изплащането им.
За прах за пране, на мен ми препоръчаха Персил за чувствителна кожа. Още не съм го пробвала обаче.
mpeeva напълно съм съгласна с теб за присъствието на таткото, на точно същото мнение съм.
ЕЛ2000 много кофти късмет…аз всичко, което съм взимала е било чудесно. За количка и аз гледам, но избирам обяви от София или близките околности, за да мога да я видя преди да я купя. Не ми се рискува, точно по тази причина. Моля те напиши отрицателен коментар на продавача, за да могат други хора да не се парят с него.
radiewolf в You Tube I Vbox7 има наистина много варианти за връзването на слинга. На мен ми дадоха назаем един слинг и от там ще се обучавам по нататък. Приятелката, която ми го даде, каза, че не е успяла да се справи с него.
nelinadg на мен ми изписа Сигридов Индометацин и Нифедипин. След първата опаковка свещички, сега ми каза да ги слагам само при болки. А от Нифедипина не усещам никакви странични ефекти, пия сутрин и вечер по едно, но пък и моето кръвно е нормално.
lusiiiiiiiii за майчинство взимат вече 24 месеца назад дохода, независимо от това, че ви назначават и освобождават, нали нямате прекъсване между освобождаването и новото назначаване? То и да има пак си се взима базата, но прекъсването, ако има такова намаля среднодневния доход. На първа страничка има линк за приблизителното изчисляване на майчинските.

# 685
Ел, съжелявам за количката, много неприятно.  Sick
Аз съм попадала все на стойностни хора, за щастие, Praynig даже столчето за кола го купихме оттам, напълно отговаря на описанието, да не кажа че е като ново, но ние все пак си изпрахме тапицерийката, защото се сваля.
Настоявай да му я върнеш, ако не пиши му негативна оценка, че е измамник, пиши във техния форум и така, но не го оставяй. Peace
Утре ще измами други.
Я направо му дай името като потребител, да го видим всички поне Close

# 686
m peeva, не можеш ли да си изкараш на място направо немска книжка? Питай в полицията. Тук след определено време даже те задължават да си смениш книжката с норв.
aми незнам дали може.Преди години бях питала дали мога да я направя европейска и повече да не се занимавам да я сменям в БГ през 10 год, но щеше да трае над 6 месеца и незнам защо, но не го направих.При всички положения трябва да предам българската, а като я нямам как да я върна? Майка е звъняла днес в КАТ в Смолян и те моляви се и казали, че първо нямам право да карам с БГ книжка тук и после да съм се обърнала към консулството ни в Германия. Толкова некомпетентни има по тези институции, ужас просто.
За раждането пак да се изкажа, естествено че е личен избор,дали ще има някой с теб, просто такова плашене и такъв страх се всява, затова мисля,че толкова жени лягат под ножа без да е нужно.
Всички раждали знаем, че в момента в който ти дадат бебето на гърдите всичко се забравя.И съм сигурна, че това е така и за таткото.Какъв стрес, какви депресии и глупости....Другото което си мисля е, че види ли мъжа през какво минава жената по време на бременността и на раждането, тя става светица в неговите очи.Това е жената, която му е родила деца!

# 687
 Hug Милички благодаря за съчувствието-всъщност направих скандал на подателя,а след това и куриерката ме подкрепи та и тя го дообъса и в крайна сметка я върнах Naughty не давам пари за нещо което не отговаря на изискванията ми Crossing Arms,но бях адски възмутена от наглоста и безочието на собствениците и за това вече съм рещила око да види ръка да пипне!!!!Пазете се и вие да не попадате на такива кретени! Hug

# 688
Киара, радвам се че си ме разбрала Hug
За болничните до момента не съм имала проблем, пу-пу-пу. На мен ми ги изплащат 2 пъти месечно, вчера ми преведоха за 11 дни за март месец, и на 03.05. очаквам да ми пуснат парички за 9 дни за април. Ще видим като изляза в 45дневния болничен как ще са нещата, защото и аз помня, че имах много проблеми 2007г.
Катя, добре дошла и приятни минути в нашата компания  bouquet За SMS трябва да заявиш услугата в банката към която ти е картата, така те ще ти пращат SMSи, когато получаваш и теглиш пари по сметката Peace Обаче до колкото знам банката си взима такса от около 60ст. на SMS.
   А аз ще ви кажа как да получавате безплатен SMS -попълвате Приложение 7 от сайта на НОи -Декларация за банковата сметка и в нея вписвате номера на телефона си/естествено и банковата си сметка/ Като представяте БЛ на работодателя прилагате и тази Декларация  А другия вариант е в сайта на НОИ с код за достъп в сайта има опция промяна в данните и от там си попълвате дали по тел. с SMS искате да ви уведомяват за паричките или по имейл В банките за да получаваш SMS сумата трябва да е над 100лв а чрез НОИ може и за 5.00 лв да те уведомят

# 689
Здравейте, не съм писала отдавна, но чета. Grinning
Днес минах на консултация, момченцето ми е с главата надолу и си кротува.
Доктора каза,че на 24 Май трябва да изляза в болничен по майчинство - този дето е 45дни преди термина
Аз започнах да се осигурявам в една софийска фирма и незнам как ще я сколасам с тези документи.
Кога за пръв път трябва да получим парички във връзка с болничния преди термин?
Може би следващия месец със задна дата или  Thinking?
Аз си накупувах малко дрешки, комплект за изписване, и др. памучни неща, само турски памук.
Качеството е невероятно, не са и безумно скъпи, доволна съм.  FlutterВзехме и столче за колата и засега се кротвам, не планирам други покупки скоро. Mr. Green
За праха за пране   - преди време купувах Тео с алое, толкова хубаво миришеше, сега го развалиха и незнам какво да купувам. Ползвала съм го за наши дрехи, тъй като сме с чувствителни кожи

БЛ се представя в НОИ след подаване в НАП на информация затова че сме осигурени в срок от два работни дни от работодателя В случая датата на която си получавала заплата +2 дни В НОИ има срок от датата на входиране 15 работни дни да се обработи БЛ Ще те посъветвам да си преснимаш и проверяваш БЛ да няма грешки -в термин , дата Първичен или продължение ако ти е първи БЛ задължително се представя и Декларация за банковата сметка Не е толкова сложно колкото изглежда , но пък е доста неприятно ако има проблем и се забави изплащането .

Общи условия

Активация на акаунт