Препарати за съдомиялна - 4

• 84 726
  • 764
  •   3
Отговори
# 15
Чашите се надират от много неща - препарат, температура на миене, некачествено стъкло, употребата на прибори за хранене - лъжици, вилици и особено ножове.
Няма нищо вечно, стъклото като всеки материал се износва и изисква подмяна в един момент.

# 16
До сега не ми се беше случвало, но ето, че дойде и моят ред да се "похваля" с издраскана чаша. За сега една  Sad Яд ме е, че не съм засичала Грюн грийна на промоция откакто имам пералня. Все си стои на онези 11 лева и ст.  Харесвах си го. Имам си още от Финиша. Не съм останала без таблетки, но до сега нямах издраскани съдове от него. А няма друга причина за резката върху чашата.
Причината може да е високата температура на миене, както коментирахме в предишната тема. После като почне да плакне със студена вода се получава рязък температурен контраст и съответно напукване на емайла. Мий на ниска температура, за да нямаш такъв проблем.

Правилно, както би казал майстор Манчев Laughing Обаче при миене с ниска темература и био- или еко-препарати препоръчвам по-често ползване на почистващия препарат за миялна  bouquet
Т'ва бе да се запиша и на втора страница, че при другото ми влизане във форума може да сте на нова тема...Чери, четкаш ме нещо Hug

# 17
Ааа, не, Дедо. Нали знаеш, че те обичам? За какви четки може да става дума Wink?!

# 18
  • София
И аз мисля да пробвам миене с 1/2 таблетка, пак ми бяха побелели чашите, че този пък и не само те и ми писна да доизмивам след миялната!
Веднъж пробвах по съвет на приятелка, минах чиниите с гъба с веро и пуснах миялната само на плакнене и сушене, ами идеално измити си бяха, само дето аз прекарвам повече време около мивката, което хич не е вариант.

Само в Карфур и онлайн ли ги има тези еко таблетките?

А относно Бинго праха, преди като съм го ползвала, слагах по 1 мерителна лъжичка от 20 гр. Peace

# 19
Здравейте,благодаря за новата темичка.

# 20
Само в Карфур и онлайн ли ги има тези еко таблетките?
И в Пикадили, но кутията излиза 1,50 лв. по-скъпо.

# 21
Грюн грийн таблети се ронят при делене - да. Но какво от това?
Измиват перфектно, роненето изобщо не би ме притеснявало.

Не, при моите много често имаше счупена таблетка още преди да я отворя или се счупва и разронва, докато отварям. Не че е нещо кой знае какво, наистина, но лекинко ме дразни, особено ако се разсипе извън.

Колко често препоръчвате почистване на машината със специалния препарат, ако се ползват Грюн Грийн таблети? Веднъж месечно? Аз съм супер доволна от един мисля Сомат беше - червена бутилчица, която си има едно като закачалка.

# 22
  • в града на атомното слънце :)
Записче

# 23
А колко често пускате препарат за почистване на миялната машина?

# 24
I see you, прави профилактика на машината веднъж на 2-3 месеца, достатъчно е.
Филтри и перки почиствай всяка седмица.

# 25
Аз правя почистването на машината веднъж месечно с Калгонит. Критерий за това време ли е за ново почистване е, че почвам да забелязвам следи от храна по съдовете СЛЕД края на програмата - чаша нацапана с кафе примерно. Май откакто си сложих блясък за съдове на Прил разредих почистванията - дали има връзка? По-рано карах с някакъв по-посредствен.

# 26
Аз правя почистването на машината веднъж месечно с Калгонит. Критерий за това време ли е за ново почистване е, че почвам да забелязвам следи от храна по съдовете СЛЕД края на програмата - чаша нацапана с кафе примерно. Май откакто си сложих блясък за съдове на Прил разредих почистванията - дали има връзка? По-рано карах с някакъв по-посредствен.

на два месеца я чистя задължително с препарат. Твърда ни е водата, не плакна предварително съдовете, ползвам еко-таблетки и си изисква. Този блясък Прил е като Сомата сигурно, но може би от Турция?

# 27
Момичета , тези таблетки 3 в 1 от Лидл не ви ли харесват ?
Аз съм доволна от тях .......

# 28
Можете ли да ми кажете повече за почистването на машината с препарат? Аз за сега чистя като пускам машината да мие с 1 чаша оцет. Това някъде из форумите го прочетох. А с препаратите как става? Може ли да има чинии вътре?

# 29
Машината трябва да е напълно празна, препаратът се зарежда според инструкциите и се пуска програма с по-голяма дължина и висока температура.

Общи условия

Активация на акаунт