Препарати за съдомиялна - 4

• 84 935
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз доколкото знам, почистване с оцет не се препоръчва, само с препарат.
Друг въпрос е, дали ще успееш да намериш.
Е, напоследък е по-лесно.

# 31
Аз правя почистването на машината веднъж месечно с Калгонит. Критерий за това време ли е за ново почистване е, че почвам да забелязвам следи от храна по съдовете СЛЕД края на програмата - чаша нацапана с кафе примерно. Май откакто си сложих блясък за съдове на Прил разредих почистванията - дали има връзка? По-рано карах с някакъв по-посредствен.

на два месеца я чистя задължително с препарат. Твърда ни е водата, не плакна предварително съдовете, ползвам еко-таблетки и си изисква. Този блясък Прил е като Сомата сигурно, но може би от Турция?
Да, Прилът е от Турция, тук не съм виждала такъв. Наистина има разлика след него.

# 32
Машината трябва да е напълно празна, препаратът се зарежда според инструкциите и се пуска програма с по-голяма дължина и висока температура.

Правилно.
Чистенето с оцет не създава проблем. Всъщност, греша! Създава...Проблемът е, че след него машината не е почистена.
Първо, защото оцетът, ако е свестен и в необходимото количество, би помогнал само срещу варовик. А с йонообменника много варовик в машините не би трябвало да има. Има, но малко. И както налива 4-5 литра ще са необходими около 2 и половина бутилки еднолитров 10 процентен за да се случи почистване. То хубав оцет не се намира под път и над път. Виждате ли колко сложно стана?
Второ, миялната се замърсява от още доста неща - белтъчини, мазнини и сумати още неща в храната. Затова е необходим препарат, специалист. Чистач. Намира се дори по-лесно от онзи оцет Wink Лошото е, че искат много пари за дътиджобса.
Ама това съм го казвал Laughing

# 33
Пък още по-лошо е, че като си купя Калгонита за почистване на миялна от Турция или Гърция, чисти в пъти по-добре, отколкото като си го купя от тук. Сигурно съм прекалено чувствителна, но ми е някак унизително. Не ме мързи да бия път до чужбина, само и само да престанат да ни зареждат с боклуци. Ма нещо не ми се отваря парашута  Twisted Evil

# 34
Пък още по-лошо е, че като си купя Калгонита за почистване на миялна от Турция или Гърция, чисти в пъти по-добре, отколкото като си го купя от тук. Сигурно съм прекалено чувствителна, но ми е някак унизително. Не ме мързи да бия път до чужбина, само и само да престанат да ни зареждат с боклуци. Ма нещо не ми се отваря парашута  Twisted Evil

не си прекалено чувствителна , за съжаление си права. Аз и друго не разбирам, защо като са с по-слабо качество, цените са им двойно по-високи от навън? Един Финиш или Сомат за почистване на миялна в Германия са 2 до 2,5 евро. Тук са над 6-7 лева. Даже и по 8 лева съм виждала.

# 35
  • София
Пък още по-лошо е, че като си купя Калгонита за почистване на миялна от Турция или Гърция, чисти в пъти по-добре, отколкото като си го купя от тук.
То и с кафето е така, и с шампоаните...

# 36
  • Варна

не си прекалено чувствителна , за съжаление си права. Аз и друго не разбирам, защо като са с по-слабо качество, цените са им двойно по-високи от навън? Един Финиш или Сомат за почистване на миялна в Германия са 2 до 2,5 евро. Тук са над 6-7 лева. Даже и по 8 лева съм виждала.

Щото нашите търговци искат да стана милионери за една година. Mr. Green

# 37
Grune greene  снощи шуснах на 70Ц с полвин бутилка
ми 179мин цикъла ми изписа
не знам сега  newsm78 трябва ли да виждам видима разлика ... /не че виждам де/

# 38
Пинко, не разбирам въпроса?

# 39
Пинко, не разбирам въпроса?

Пинко, що си сторила бре Laughing

Ама аз за друго минах. От друга тема обещах на момичетата ми мили данни от един тест. За праховете за миялна. Започвам да разказвам.
Моите бивши колеги ми загатнаха, че са сравнявали таблетли с прах, подобно на теста течен перилен с прах. Но се оказа, че директно единоборство не е имало Laughing Изследвали са 17 марки прах за миялна. Резултатите от изследването са сравнявали с резултати от изследване на таблетки през 2010. Изводите им са, че пет от праховете мият по-добре от най-добре представилите се преди година таблети. А заглавието на студията е: "Никога прахът не е бил толкова добър!" Няма да ви изброявам праховете, защото нито един от тях не се продава в България. Нито цените са същите. Победител в теста е прах на дискаунтера Алди с оценка 1,7 / което е около 5 наша оценка/. От познатите марки Сомат е на 5 място/ но не е нашия Сомат/, Калгонит Финиш е на 11-то /също много по-добър от нашия/, ДМ на 13-то място.  Тестът е проведен с два варианта на температури- 50 градуса и 40 градуса, три различни програми. Оценките са дадени според тежестта на следните качества: Измиване/ на 5 различни замърсителя/55%, предотвратяване на налепи 20%, запазване на материала /вкл. стъкло, декорации, инокс, изкуствени материали/ 10%, следва опазване на природата 10%, удобство и качества на опаковката, текстова информация 5%. Тестът е 8 страници и трудно мога да разкажа всичко. Най-интересното е, че цената на едно миене при някои продукти е едва 3 цента Grinning И немците доволно сметнали, че ако се ползва прах вместо таблетки при 5 пускания седмично ще спестят 50 евра на година. Виждате ли какво става, а Laughing
Крайният извод е, че поради ползването на трите различни компонента - прах, сол и гланц измиването с прах е по-добро от таблетките/ при които има заблуждаващо всичко в едно/. Но аз това го говоря трета година тук bowuu Вие го спазвате и измиването ви е по-добри от това на германките. Зер Гут!

Последна редакция: сб, 14 апр 2012, 20:54 от Дедо

# 40
Христос Воскресе!
Браво бе, Дедо! Разби ме! То едно е човек да има субективно мнение, друго е някой така, научно, подкрепено с изследвания  Laughing
Наистина благодаря. Между другото, погледнах пак опаковката на праха и се оказа, че е 2 кг старата, 1,8 новата разновидност - и двете гарантират 100 измивания с пълна миялна 12-14 комплекта. Моята нали е 8-9, слагам половин доза и отиват към 200. Това за 3.99 евро, ако не се лъжа. Значи около 4 стотинки на малка машина.
А за гланца на Прил размислих - не може да има нищо общо с по-разреденото почистване на машината - просто съм я пълнила по-нарядко през последните месеци. Но препарата си е екстра и без това.

# 41
Дедо,това Алди май беше шведска марка? Или датска? Поне в Дания има такава верига магазини.Ще ме накараш като ходя там да си мъкна прах Laughing

# 42
Алди има и в Германия Peace Ама то докъде ще я докараме ако започнем да си носим прахове и препарати от Европата Grinning

# 43
Купувам си прах за миялна W5 от гръцкия Лидл. Много добре мие - всъщност просто не съм ползвала нещо по-добро, независимо от ниската му цена. Повечето пъти минавам с кратка 30 мин програма на 45 градуса. А тъй като миялната ми е за 9 комплекта, от по-малките, много лесно дозирам праха. Чудя се защо не го внасят у нас, може би аз съм пропуснала нещо. Несравнимо по-изгодно е от таблетки - 1 кг прах е горе долу 8 лева, аз слагам по една мярка на измиване (меря с пластмасова мерителна лъжичка за кафемашина) и го няма тъпото рязане и ронене на таблетките.
По-рано миех с Кларо и Калгонит таблетки, сравнявам с добри неща все пак.

Аз пробвах таблетки W5 от нашия  Лидл. Доста добри са, а и на прилични цени. Вътрешността на миялната блести след употребата им и измиват префектно.

# 44
Дедо, разбиващо е - наистина.
Прах Алди - ще се гръмна.

Да чакаме тогава и Алди на пазара. Лидл абсолютно ме отказаха след първият път.

Благодаря, че сподели Hug.

Общи условия

Активация на акаунт