Препарати за съдомиялна - 4

• 85 123
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета ! От скоро имам миялна машина /crowwn dw-4547abi/, 9 или 10 комплекта. Ползвам таблетки на Сомат, отделно слагам гланц и сол пак на Сомат, но почти винаги има лек бял филм по чаши и чинии, иначе загорели тави и тигани се измиват чудесно.Чудех се от таблетките ли е това ? В инструкцията ми дават, че само на една програма може да се ползват таблетки, аз ползвам на всички програми и нямам проблеми, но незнам дали е редно ? И последен въпрос: след като е от по-малките миялни машини, трябва ли да деля таблетките?

# 166
  • Sofia
Аз ги деля,ако не са много замърсени съдовете

# 167
  • Балчик
Е как хем имаш винаги бял филм, хем нямаш проблеми? Не разбрах. Какви са ти таблетките- от типа всичко в едно предполагам- нещо от препаратите ти идва в повече.

# 168
  • Варна
Ползвам си съдомиялната повече от година без почистване, вчера си купих препарат и го сложих според инструкциите да почистя машината. Не мога да кажа дали е почистена, видимо винаги е била чиста. Препаратът обаче "ароматизира" съдомиялната с много неприятна химична миризма на кисело, кога минава този (д)ефект?

# 169
  • София
На няколко пъти вече, когато приключи с миенето, таблетката е долу (по-скоро част от таблетката), недоразтворена. В резултат чиниите от горния ред не са добре измити. Веднъж дори си беше почти цялата таблетка долу. Някакви идеи от какво може да е?

# 170
Ползвам си съдомиялната повече от година без почистване, вчера си купих препарат и го сложих според инструкциите да почистя машината. Не мога да кажа дали е почистена, видимо винаги е била чиста. Препаратът обаче "ароматизира" съдомиялната с много неприятна химична миризма на кисело, кога минава този (д)ефект?

Кой е препаратът, Хексе? В срок ли е, откъде го купи? Дай малко информация за анализ, де Laughing

# 171
  • Варна

Кой е препаратът, Хексе? В срок ли е, откъде го купи? Дай малко информация за анализ, де Laughing

Oro frish aktive, взех го от Карфур, само това беше като избор. Confused

# 172
Точно това си и мислех Grinning
Много е химичен. Това е препарат на половин цена спрямо сродните на калгонит и сомат и са спестени "ароматизиращите" съставки. Миризмата ще ти изчезне с първото миене. Същата фирма има и екологичен, няма химия, но той не е толкова универсален, а е повече против варовик. Скоро с Джема го коментирахме. Този е по-подходящ за основно чистене със съответните недостатъци - не е еко и си мирише на химия.

# 173
  • Варна
Изтървала съм коментарите. Мих вече веднъж с машината( на кратка програма), но мирисът си седи. Повече няма да го ползвам. Crossing Arms

# 174
Изтървала съм коментарите. Мих вече веднъж с машината( на кратка програма), но мирисът си седи. Повече няма да го ползвам. Crossing Arms
Аз купих другия евтин препарат на Карфур и после 1 седмица се измирисвах. Не знам дали е на същата фирма. Преди няколко страници писах името му. Хубавото в Карфур, че и Сомат и Финиш са на по-добра цена в сравнение с другите магазини.

# 175
  • на Мелмак
Искам да ви попитам дали сте ползвали ето тези таблетки
http://eshop.ecomedia.bg/products/eco-produkti/eco-produkti-za-d … na-ecozone/page/2
Местихме едната пералня от единия апартамент в другия и така мирише на плесен,че не се трае,просто ужасно,искам да я изчистя основно!
Благодаря ви предварително!
П.П. знам ,че е тема за съдомиялни,но и доста мнения съм срещала тук за перални,извинете ме  Peace

# 176
  • на Мелмак
ПП. аз прочетох всички стари теми за миризмите и довечера ще пускам препарат,безценни сте  bouquet Hug

# 177
Съдомиялната ми е Аriston/Hotpoint за 10 комплекта. Използвам таблетките на  Gruen green.
Но 2 или 3 пъти ми се случва след приключване на зададената програма и отварянето на съдомиялната от съответното място да изпадне неразтворен поставения препарат за измиване/таблетката/. Съдовете са измити, вероятно с горещата вода, а пък и  защото всички остатъци от храна измивам предварително. Имали ли сте подобен проблем и как е решен! Или да търся  сервиз - с всякаква техника съм скарана,  Embarassed,а само с интуиция не става!
И ме извинете, ако проблемът вече е коментиран, ще съм благодарна, ако ме насочите  към решението му.

# 178
  • Балчик
Не слагай високи съдове пред капачето, не може да се отвори.

# 179
Не слагам, там поставям възмоажно най- малките по височина.

Общи условия

Активация на акаунт