Препарати за съдомиялна - 4

• 85 121
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Първо, тестовете са правени с препарати, купени в Германия. Те изобщо не отговарят на това, което се продава у нас със същата марка. Второ, ровя и в момента да открия тестове на най-разнообразни неща и резултатите от тестовете ме оставят в недоумение.
Когато аз купувах Кларо, също обърнах внимание на надписа за Miele, затова ги купих първия път. Но с тях чиниите се измиваха не по-зле, отколкото със Сомат и Финиш, а Кларото ми излизаше по-изгодно. Сомат винаги са ме разочаровали, а от тестовете излиза, че са фирма №1 в Германия. Сигурно у нас рецептурите на препаратите са различни.
Освен това живея в София и нямам проблем с варовика - това беше основния им недостатък, посочен в теста. Сигурно във Варна положението е различно.
Между другото, от теста на праха за миялни на Лидл излизаше, че не се справя добре с петна от чай и с белтъчините. Специално обърнах внимание и отново - недоумение. Пием английски чай сутрин (мъжът ми скоро донесе от Лондон) и закусваме с хляб, сирене и варени яйца, които често се разпукват при варенето и полепват по тенджерката. Всичко това се измива - просто не знам дали наистина има толкова по-добри препарати или тестовете са ....
Дедо, да вземеш да напишеш, ако не те мързи, какви са тия тестове, кой ги прави, че нещо  newsm78

# 151
Любопитно ми е с какво се занимава Дедо и какво образование има и откъде има такива познания.

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 17:34 от Adriana71

# 152
От тестовете излиза , че най добър е не Сомат а праха на веригата Алди.

И след като това са резултати с прахове продавани в Германия, представям си какви щяха да са ако се направят с тези дето се внасят в България Mr. Green
За София дето водата е мека, може би е по-лесно с препаратите за съдомиялна.
Аз лично съм използвала Кларо и нямам оплаквания, но реших максимално да намаля химията и затова се ориентирах към таблетките и гланца на Грюн грийн.
Като студентка преди повече от 20г, правихме тестове на съдомиялна на Елпром Варна, една чиния намазахме с яйце, седя на слънце 3 дни, после с някаква мазнина, после с лютеница и така по 3 дни, накрая чинията изглеждаше ужасяващо и в крайна сметка с някакъв прост препарат и съдомиялна с технология от преди 30г, чиниите излязоха блестящи. Така че едва ли яйцето е някакъв супер упорит замърсител и мерило за качеството на праха.
А Дедо е Дедо, не е Дедото, бъдете внимателни в обръщенията. Да не стане като Ердинч в темата за хляба.

# 153
Тин, много ми стана интересно за миялната на Елпром. Моля те, разкажи ми (може и на лични, разбира се) - правени ли са опити да се произвеждат български миялни машини за бита преди толкова години?

# 154
  • Балчик
Това не е ли машината, която се ползваше в заведенията мие за кратко с подаване на гореща вода с голямо налягане и отмива всичко? Забравила съм каква е марката, може и Елпром да е била.

# 155
Ами беше си съвсем крадена от АЕГ, абсолютно същата, незнайно защо не се задълбочиха в производството, нямам представа защо, годините бяха силно социалистически, а после Елпром замря и до там.

# 156
  • Балчик
Битова значи, интересно , не бях чувала за нея.

# 157
И аз очаквах да е битова, напредък е щяло да има в къщите ни, заедно с цветните телевизори Laughing.
Изобщо не е по темата, но се сетих - за много кратко време бяха пуснали омекотител, в едни обли шишета, както беше и шампоана Па-па на Ален мак. Миришеше великолепно, омекотяваше страхотно. И дотам, никога вече не се появи.

# 158

Изобщо не е по темата, но се сетих - за много кратко време бяха пуснали омекотител, в едни обли шишета, както беше и шампоана Па-па на Ален мак. Миришеше великолепно, омекотяваше страхотно. И дотам, никога вече не се появи.

Ти ако бракуваш 90% от продукцията си, ще продължаваш ли да упорстваш и да произвеждаш? Просто не се купуваше. Никой не знаеше за какво служи туй чудо.

# 159
Гес, ама то си пишеше, макар че вече не помня какво точно.
Била съм дете, но помня прането как ухаеше Heart Eyes.
На Верила ли беше производство?

# 160
Да. Но как не мога да се сетя за името. „Бриз” май беше. Имаше няколко вълни на пускане на омекотители под влияние на югославския Бохор и все без успех.
Ще ти кажа, че споменът ти за уханието му е силно преувеличен, вероятно защото наистина си била дете, и ще спра със спама. Laughing

# 161
Един югославскси прах имаше, с мирис на зелена ябълка. Спирам и аз.

# 162
Любопитно ми е с какво се занимава Дедо и какво образование има и откъде има такива познания.

Нездрав интерес към моята личност.  Mr. Green
Обаче аз задоволявам всички любопитства, щот се лаская. Суетно.
Та: 1. Сега се занимавам с нещо, което не ми е кеф. Шофьор съм. Но ще го променям. 2. Имам разни висши образования. Всичките не са технически. 3. Познанията ми са от неколкогодишна работа в авторитетна фондация за оценка качеството на стоки и вида на потребителските навици и после в световен лидер в изследването на потребителско поведение.
Потребителките ме увличат, нали Laughing

# 163
Дедо, благодаря за отговора! Какво да се прави, като пишеш в женски форуми ставаш обект на любопитство.  Simple Smile

Днес бях в Карфур на Цариградско шосе. Оказа се, че еко таблетките Planet са на промоция. Продават пакет от малка и голяма опаковка 16 + 30 таблетки за 9,99 лв. Въпросът ми е дали тези таблетки са по-добри или по-лоши от Грюн Грийн? По принцип са доста по-скъпи, но в случая излизат по-изгодно. Имате ли наблюдения?

На мен по принцип ми харесва идеята да подпомагам икономиката на закъсалит балкански съседи.

# 164
Аз имам наблюдения bowuu
Еднаквото между двете е, че са екологични. Разликата е, че немските са по-добри Laughing

Общи условия

Активация на акаунт