Препарати за съдомиялна - 4

• 84 950
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
Мястото, където се слага таблетката, трябва да има и някаква линийка - до къде се сипва гел или прах за миялна. Сол се сипва на друго място - трябва да имаш описание в някаква книжка. И накрая гланц или блясък - на трето място - може и без него, но чиниите са по-сухи, когато се използва.
Имаше гел на Медикс за миялни, който беше много добър, но после нещо взе да не ми харесва - той също е сравнително евтин. Най-евтини са обаче праховете.

# 61
Ох, извинете много, ...

...но искам да мина най-сетне на еко препарати. Аман от тия химии! Вкъщи сме с едно дете и един алергичен, айде стига толкоз.

Браво! Поощрявам  bouquet 5 звезди и половина давам за това мение!

Джена,
имам подозрение, че твоята машинка и от по-старите модели, улегнала, на възраст в която е видяла 2 и 200. Преживяла много и служеща достойно, разбираща всяко твое желание и откликваща в празник и делник. Моето поколение е такова - и балчишки пясък да сложа - ще върши работа? Шегувам сееееее Hug

# 62
  • София
Трето ползване на таблетките Сомат и отново доволна! Нищо общо със смотаните Финиш, измъчих се с тях няколко месеца (опаковка от 100бр.), още имам от тях. Започва и варовикът да се отмива от чиниите и ръба на чашите (една беличка лента, дето се появява понякога). Тествах и със засъхнали съдове - добре се справи! Simple Smile

# 63
  • Балчик
Дедо,  Heart Eyes Simple Smile, Ами старичка си е, но наистина измива с тия таблетки отлично. за разлика от Грюн грийн-а, еми още по-бели и мътни ми станаха чашите от него. Всичко друго се измива, но стъклото ми остаря. Как ли не въртях настройките- все тая, отвратителни чаши. С нито едни други таблетки и прах не ми се е случвало. Избягвам ги напоследък. Sad

# 64
Познааах Grinning
А след Кауфландските стоят ли белите следи или се избистри? Вариантите са два - да е остарял джамът с времето и миенето/и с многото Наздраве  Laughing / или машинката да иска сол и гланц. Защото Грюн Грийн-а са го написали нещо в едно, но без сол и гланц не е най-якият. Винаги натъртвам, че идеалния вариант е приемане на компромиси. Еко, загоряло, шарки и стъкло, зацапана машина, миризми, всичко е на кантара Wink

# 65
Използвам Грюн грийн от 3 месеца, заредила съм едра сол и гланц на фриш актив - еми нямам никакви забележки. Измива тави, тенджери, стъклото свети, чиниите, машината е чиста след миене. А какво ли не съм мила и на всякакви градуси. Супер са тия таблетки.

# 66
  • Балчик
Познааах Grinning
А след Кауфландските стоят ли белите следи или се избистри? Вариантите са два - да е остарял джамът с времето и миенето/и с многото Наздраве  Laughing / или машинката да иска сол и гланц. Защото Грюн Грийн-а са го написали нещо в едно, но без сол и гланц не е най-якият. Винаги натъртвам, че идеалния вариант е приемане на компромиси. Еко, загоряло, шарки и стъкло, зацапана машина, миризми, всичко е на кантара Wink

Не е от Наздравици и дълго ползване, само за 2-3 миенета станаха бели и ужасни чашите. Не съм ги мила повече с нищо, за сега стоят в шкафа,чудя се какво да ги правя- преди това съм ги мила и с кауфландските таблетки и с Калгонит и със Сомат и с Claro ли беше, нещо подобно- много години, нищо им нямаше. Сол си има машинката и гланц също. За компромиса си прав- ползвам ги вече само като нямам стъкло в машината. Всичко останало си е добре измито.Но тоя бял филм по чашите ме вади от равновесие. От 8 години ползвам втора поред машина, за първи път имам проблем.

# 67
Използвам Грюн грийн от 3 месеца, заредила съм едра сол и гланц на фриш актив - еми нямам никакви забележки. Измива тави, тенджери, стъклото свети, чиниите, машината е чиста след миене. А какво ли не съм мила и на всякакви градуси. Супер са тия таблетки.

и аз така, mama Tin, ползвам ги повече от година. Само тях и един или два пъти в месеца Феъри. Нямам никакви забележки. Преди години са ми побелявали чаши от таблетки на Лидъл и то от Гърция. Но скоро си обясних, че се е захабило стъклото с годините без да има значение какъв е препарата. Може би има значение и машината, както казва Дедо?  Но не знам при Джема, моята също е старичка Peace

# 68
  • Балчик
Не е от машината. Стара, сатра, колко да е стара- на 6 годинки е само. Laughing Вече е морално остаряла, но физически си е екстра. И пак повтарям само с този препарат имам проблем. Солта не мога да пипам, а с гланца как ли не експериментирах- не и не.

# 69
енито,
дриго имах предвид за стара машинка.  Предното поколение миялни наливат повече вода, харчат повече ток, работят по-дълго време, нагряват по-бавно. Което за миенето бе по-добре, макар да бяха по-разхитителни. Но поради тези си характеристики са по непретенциозни към препаратите. Новите са много изнежени.

Джема,
добре де, пусни стъклото няколко пъти с друг бре! Що ги държиш в шкафа пустите чаши Laughing

# 70
Да,де,ама дали ще се "оправи" стъклото? То си е като надраскано/вероятно/ вече.Виждала съм такова чудо-е,няма оправяне.То не е филм,а повреда.

# 71
енито,
дриго имах предвид за стара машинка.  Предното поколение миялни наливат повече вода, харчат повече ток, работят по-дълго време, нагряват по-бавно. Което за миенето бе по-добре, макар да бяха по-разхитителни. Но поради тези си характеристики са по непретенциозни към препаратите. Новите са много изнежени.

Джема,
добре де, пусни стъклото няколко пъти с друг бре! Що ги държиш в шкафа пустите чаши Laughing

знам, Дедо. При майка ми има една на 10 години, при мен друга на 2. Десетгодишната е видяла всякакви препарати и не се е оплакала. И двете обаче сега са глезени с екологични Hug

# 72
  • Балчик
Да,де,ама дали ще се "оправи" стъклото? То си е като надраскано/вероятно/ вече.Виждала съм такова чудо-е,няма оправяне.То не е филм,а повреда.

При мен е филм, който се отстранява с по-енергично търкане с гравата страна на гъбичка, но не е нормално след всяко миене да търкам чашите си. Mr. Green Отвратителни са и само с Грюн грийн стават така. Sick

Ето направих си труда да поизтъркам същата чаша, но не съвсем старателно- има още за махане, но се вижда, че е значително по-добре, филмът се отмива:

# 73
Ох, извинете много, сега точно нямам време да чета цялата тема. Тези таблетки Грюн ... еко ли са? В района на Мусагеница, Дървеница, Младост, Лозенец, Дианабад, Орлов мост - къде мога да си ги намеря?
В момента съм с гел Сомат, доволна съм, но искам да мина най-сетне на еко препарати. Аман от тия химии! Вкъщи сме с едно дете и един алергичен, айде стига толкоз.
Има ги в Пикадили в Мол Сити Център, само че последния път като бях нямаше (миналата седмица някъде).
Има ги в Карфур на Цариградско шосе и там са по-евтини.
10х, Карфура ме устройва, ще ги пробвам задължително, макар че след последния пост на Джема се замислих...Wink
Sourcherry, мерси, и малкия Карфур до Кошарите ме устройва..
Ако правилно съм разбрала, Грюн Грийн-а нямат сол и гланц, така ли?

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 10:51 от Анонимен

# 74
При мен е филм, който се отстранява с по-енергично търкане с гравата страна на гъбичка, но не е нормално след всяко миене да търкам чашите си. Mr. Green Отвратителни са и само с Грюн грийн стават така. Sick
Интересно, а нещо друго слагаш ли освен Грюн Грийн (гланц, сол)? Може би е и от значение вида на водата. При вас варовита ли е?

Общи условия

Активация на акаунт