Препарати за съдомиялна - 4

• 85 037
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Вайда, става въпрос за т.нар. йонообменна смола.
Всяка миялна има такава смола.
Bgroza, благодаря.
Не че ми стана съвсем ясно, но доколкото разбирам солта трябва на самата машина, а не зависи толкова от водата?

# 616
Това, което знам аз е че там където слагаме солта е този йонообменник. Той има за цел да омекотява водата с която се мие, за по добро измиване. И за да функционира този йонообменник и да се възстановява, му трябва солена вода. Божкеее, колко сложно, поправете ме ако съм в грешка.

# 617
А защо продължава да ми свети лампата за сол след като добавих около 1/3 кутия. Мястото се пълни напълно с 2/3.

# 618
Аз вчера сипах на моята. От 2 кг пакет останаха 2 пръста на дъното. По принцип сипвам до като я видя на повърхността, салагам капачката и лампата загасва.

# 619
дами купих си на първо време Fairy лимонени и сякаш е доволна работа . пуснах вчера една кратка програма - доволна работа . пуснах и една за чаши само с чаши в миялната и след края на програмата на някой от чашките имаше по една или две капки . програмата има изсушаване , сипал съм яко сол в резервоара вичко уж е наред . прочетох в последствие че трябвало да има някакъв препарат за изплакване за да не са мокри съдовете (така пише в книжката) . какъв е тоя препарат за изплакване ?

# 620
  • Русе
дами купих си на първо време Fairy лимонени и сякаш е доволна работа . пуснах вчера една кратка програма - доволна работа . пуснах и една за чаши само с чаши в миялната и след края на програмата на някой от чашките имаше по една или две капки . програмата има изсушаване , сипал съм яко сол в резервоара вичко уж е наред . прочетох в последствие че трябвало да има някакъв препарат за изплакване за да не са мокри съдовете (така пише в книжката) . какъв е тоя препарат за изплакване ?

Гланц

# 621
благодаря Meggysan .

а забелязвам и някакви странни петна по вратата на миялната и то от вътрешната страна . те има ли как да се избегнат или да се почистват допълнително с нещо ?

ето за това става въпрос :

http://i50.tinypic.com/bedohf.jpg

# 622
Феъри не са ли всичко в едно?

# 623

момичета, кой ли още вярва на това Всичко в едно? Не четете ли мненията в темите?

# 624
  • Русе
Сол задължително отделно, за мен и гланц, има разлика.

# 625

момичета, кой ли още вярва на това Всичко в едно? Не четете ли мненията в темите?
Аз вярвам, щом питам. Ползвала съм Калгонит всичко в едно и Куантум и нямам никакви забележки относно изплакването, в такъв случай не разбирам защо да се добавя гланц?

# 626
Просто гланца улеснява сушенето и ако се използва биоразградим гланц, не остава и по чиниите, което си е най-добрия вариант според мен.

# 627
благодаря Meggysan .

а забелязвам и някакви странни петна по вратата на миялната и то от вътрешната страна . те има ли как да се избегнат или да се почистват допълнително с нещо ?

Хм, странно наистина, от какво може да е? Нека тези, които от по-дълго време ползват миялна да помагат.

# 628
благодаря Meggysan .

Възможно е да има такива петна, при неточни настройки на сол и гланц.

# 629
гланц нямам сипван изобщо , а настройка на солта май не може да се прави . напълних докато преля солта и тва беше . може ли да е от твърдостта на водата или ? че не пише в книжката кое ниво на водата е твърдо и кое меко - дали най-високото или най-ниското ? по подразбиране е нагласена на ниво 5 от 10 , а от механичната настройка е на позиция 2 . обаче не пишат дали 10 е най-твърдата вода или 1 по електронната скала на миялната .

Общи условия

Активация на акаунт