Препарати за съдомиялна - 4

• 85 019
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Не знам за Дедо, но аз с почистването на съдомиялната имам дълъг опит. Можеш да се считаш за късметлийка, ако с цялото шише се почисти добре. Изобщо не ти трябва да отливаш от него. Като правило, каквото и да купя от тук, чисти горе долу. От Гърция и Турция като купувам, само Калгонит е достатъчно добър. А почистването на миялната е много важно за работата й. Само така ще си виждаш съдовете чисти и след най-кратката програма и при най-простия препарат. Когато ходим на пазар в гръцко, не се стискам да дам 10 лева за тамошния Калгонит, че купувам и по 2 опаковки за два месеца, но мия на 45 градуса с половинчасова програма с най-евтиния прах.
Дали се е почистило добре ще познаеш точно по това - остават ли следи по съдовете - при мен първо се появяват от кафето. И тия филми по чашите и те имат нещо общо.

# 106
  • Балчик
Нищо общо нма този филм моите чаши. Моята съдомиялна е чиста. Wink Peace И многократно писах, че само от Грюн грийн-а стават така, четете.Сега видях,ч е те са 5 в 1. подозирам там някъде причината. Защото аз не употребявам намси колко в 1 препарати, а всичко по отделно. Peace
Освен това чашитр са от обикновено стъкло. По кристал и по йена не се образува този филм. Ако от замърсяване, щеше да е по всички съдове. Няма начин.

препаратът за почистване не се дели, малка, голяма машина- ползва се целият.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 08:17 от Джемма

# 107
Здравейте, да ви споделя, че днес купих в Кауфланд препарат за почистване на съдомиялна Clean maximo. Взех го, защото е само 2,99 лв. Имаше Финиш и Калгонит за по 6-6,50 лв., което е с цял лев по-малко от цената, която съм виждала на други места. Понеже съм с малка съдомиялна мисля да отлея половината съдържание в друго шише и да го ползвам в бъдеще.
Дедо, имаш ли някакви коментари?

Adriana и според мен трябва да сложиш цялата опаковка. На предната страница имаше отрицателно мнение на Inka за този препарат. И без това си дала пари, по-добре наистина да почисти. Излиза, че евтиното винаги е по-скъпо.

# 108
  • Sofia
Слагате ли тефлонови съдове в миялната

# 109
  • Някъде на път....
Слагате ли тефлонови съдове в миялната
Да, слагам.
Аз ползвам тези таблетки или този прах. Изключително доволна съм!  Peace

# 110
Джема, ако стъклото на чашите не е надраскано и ако макар и с много търкане махаш филма, значи наистина някаква част от препарата не се изплаква добре и при сушенето се превръща във твърд филм. Някои препарати дори надраскват стъклените чаши - затова рекламират тези, които не драскат. А връзката между замърсените ВЪТРЕШНИ части на машината и лошото изплакване съществува - открива се в книжката на машината или с практиката. Далеч съм от мисълта, че точно твоята машина може да не е чиста. Но личният ми опит с препаратите за почистване, купени у нас е такъв - не чистят много добре. Може би напоследък се е променило положението, а може би си внушавам - имате си и ваш опит, може да сравните и да прецените за себе си.

# 111
Момичета днес намерих едно страхотно магазинче за препарати, само че ми казаха че са турски нещата. Взех си таблетки за миялнята 42бр. all in one на finish само за 9.99 Simple Smile , има ли някои отзиви дали има значение че са турски, аз за сега съм страшно доволна , пък незнам

# 112
Не знам за Дедо, но аз с почистването на съдомиялната имам дълъг опит. Можеш да се считаш за късметлийка, ако с цялото шише се почисти добре.
Аха, именно, и аз съм с малка съдомиялна, отидоха ми 2 шишета. Е, вярно, не беше чистена отдавна, докато се светна, че и това се прави, но все пак.... А от този на Кауфланд ще ти трябват сигурно 3 шишенца....

# 113
  • Sofia
И аз ползвам турски таблетки на Бинго,вече 3-та кутия и съм доволна,44бр.за 10-11лв.от Т-маркет,понякога и ги чупя на 1/2,че ми е малка миялната,та ми излизат още по на сметка...а и съм най-вече доволна от измиването

# 114
Мерси за отговорите, то се видяло че ще отиде цялото шише... Много скъпо това чистене, ей!

# 115
  • Балчик
някаква част от препарата не се изплаква добре и при сушенето се превръща във твърд филм.

Да, именно, нещо ми идва в повече. Както казах, не обичам препаратите намси колко в едно. Нещо в тия грюн грийн остюва по стъклото ми. Но защо не остава по другите съдове? И ако ВЪТРЕШНОСТТА беше мръсна, щеше да става и с другите препарати така.
Аз приключвам с тази тема,защото явно грюн грийн не е моят препарат за смесени съдове. Ползвам го много внимателно с подбран товар в миялната. Simple Smile

# 116
# 117
Намерих вкъщи този препарат. Преди време съм го използвала за прочистване на ютията, успешно.
Някой има ли опит с използването му за миялна или пералня? Вече ми е време за почистване и на двете, но не съм убедена, дали този препарат е ефективен.

# 118
Аз използвам една бутилка за почистване на пералнята и съдомиялната. При пералнята наливам половин шише и пускам на най-дългата програма, на 90 градуса. Другата половинка - за съдомиялната - пускам на 70 гр, изчаквам помпата да изхвърли водата, отварям вратичката и наливам половинката шише на дъното на съдомиялната.

# 119
Аз използвам една бутилка за почистване на пералнята и съдомиялната. При пералнята наливам половин шише и пускам на най-дългата програма, на 90 градуса. Другата половинка - за съдомиялната - пускам на 70 гр, изчаквам помпата да изхвърли водата, отварям вратичката и наливам половинката шише на дъното на съдомиялната.

това все едно аз съм го писала Hug Същият препарат използвам и прилагам точно тези методи.

Общи условия

Активация на акаунт