Препарати за съдомиялна - 4

• 85 095
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
Техник от сервиз на вносител на Електролукс,АЕГ,Канди  ми каза да деля таблетките на 3 !!!
Що за глупост
пак той ми каза да не слагам Сол и Гланц нямало нужда
Казвам ама така ще се развали а той вика глупости

# 121
Уф, като ги знам тези "техници" колко и какви са събрани от къде ли не, не бих се доверила на подобен малоумен съвет. Сол е задължително да се слага, таблета да се дели на 3 е "гениално", ако машината е стандартна - 9/10 или 12 комплекта.

# 122
  • ИЛИНДЕН
Интересува ме, от хората с опит кое е по-добре? Бутоните за управление да са отвън или отвътре?   .... Примерно тук http://techno-mix.com/product/4299/bosch-smv-48-m-10-eu или тук http://techno-mix.com/product/4324/bosch-sms-53-m-92 върху вратата.

Не пречи ли парата на бутоните и не се ли развалят след време?! Благодаря Ви предварително

# 123
Това с бутоните отвътре на пръв поглед не ми се струва много практично. Поне за себе си не го харесвам. Чудя се за втория модел, как измива 13 комплекта с 6,5 литра. Моята е за 6 комплекта и програмата е за 7 литра. Просто, в един момент, все пак трябва малко вода за добро измиване. А другата е 10 л. за 14 комплекта, което пак си е много малко вода.
Не знам дали съотношението цена/качество е оптимално, доста скъпи са тези машини. За тези пари ще купиш 3 бр. BEKO, които също не са лоши. Аз лично бих предпочела машина, която използва повече вода. Те и без това всички машини вече са свръх-икономични откъм вода, за голяма машина 14 л. са добро количество за 12 комплекта. Аз поне все се притеснявам за доброто измиване с тези 7 л. на 6 комплекта, както и да не ми се запуши някой канал от такава концентрация на боклуци или пък самата машина.
Моята я взех Електролукс, но тя е от малките и нямах голям избор. Ако бях взела голяма, щеше да е BEKO.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 05:00 от Adriana71

# 124
Интересува ме, от хората с опит кое е по-добре? Бутоните за управление да са отвън или отвътре?   .... Примерно тук http://techno-mix.com/product/4299/bosch-smv-48-m-10-eu или тук http://techno-mix.com/product/4324/bosch-sms-53-m-92 върху вратата.

Не пречи ли парата на бутоните и не се ли развалят след време?! Благодаря Ви предварително
И двете машини изглеждат много добре, макар че са скъпи наистина. Аз имам Сименс за вграждане и вече няколко години работи без повреди, бутоните са ми удобни и електрониката не е пострадала от парата, поне досега. Хубавото е, че не се налага чистене на панела за управление.

# 125
И на моята бутоните са "отвътре" , ако може изобщо така да се каже, защото това, че не се виждат, не значи, че са вътре . Парата изобщо не ги засяга, дори и след като отворя вратичката веднага след края на програмата.
На мен лично ми е удобно така (не съм имала друга, за да сравня) , а и имам едно малко щъкащо, дето види ли копчета и натиска  Mr. Green

# 126
  • Балчик
Намерих вкъщи този препарат. Преди време съм го използвала за прочистване на ютията, успешно.
Някой има ли опит с използването му за миялна или пералня? Вече ми е време за почистване и на двете, но не съм убедена, дали този препарат е ефективен.

Доколкото виждам какъв е препаратът- той е за варовик, а в миялната ако имаш сол не би трябвало варовикът да ти е проблем. С мазнините обаче, които са основните замърсители на миялните, едва ли би се справил.

# 127
  • ИЛИНДЕН

И двете машини изглеждат много добре, макар че са скъпи наистина. Аз имам Сименс за вграждане и вече няколко години работи без повреди, бутоните са ми удобни и електрониката не е пострадала от парата, поне досега. Хубавото е, че не се налага чистене на панела за управление.

Не разбрах къде са ти бутоните?!

# 128
Трябва да снимам ли? На всички миялни за вграждане са на горната страна на вратичката отвътре - сори, нямам фотоапарат. Вратичката е дебела - представи си 4-5 см и отгоре са вградени бутоните, които се натискат. Всяко бутонче светва в някакъв символ и това е.

# 129
Трябва да снимам ли? На всички миялни за вграждане са на горната страна на вратичката отвътре - сори, нямам фотоапарат. Вратичката е дебела - представи си 4-5 см и отгоре са вградени бутоните, които се натискат. Всяко бутонче светва в някакъв символ и това е.
Ако имаш достъп до тях по всяко време, дори когато машината работи, едва ли е проблем. На мен ми се случва да спра програмата с продължително натискане на стартовия бутон. Също светлините са индикации в каква фаза на програмата се намира миялната. Ако можеш да ползваш тези неща, няма значение къде са ти бутоните.

# 130
И за какво ти трябва да знаеш в каква фаза на миене се намира машината или да я спираш по средата на цикъла newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Зареждам препарат и чинии, избирам програма, затварям вратичката и машинката си мята работата, изобщо не ми трябват повече бутоните. И аз не искам да бърша постоянно табло с бутончета и какво ли не по него. Моите са скрити и ми е голям рахат Peace

# 131
Вчера бях в Карфур и не намерих табл. Gruen Green. Купих тези на Claro.
,
заради стикера препоръчва се от Miele.
Заедно с това си купих сол за съдомиялна на Claro. Не ми стана ясно трябва ли да си взема гланц? Ако нямам на Claro гланц, добре  ли е  да си купя на др. марка?
Очаквам класацията на Дедо!

# 132
Добре де, а ако спрат водата или тока какво става?
Нашата след спиране на ток беше в начално положение, преди да е избрана програма. Не знам вътре дали имаше вода.. Пуснах я пак отначало да си мие

# 133
Моята продължава от където е спряла,като спре тока PeaceБутоните ми са вътре

# 134
На моята машина (с бутоните отвътре) вратичката може да се отваря по всяко време - за да добавиш още някоя чиния, за да извадиш нещо, дето ти трябва спешно или за да разбереш колко минути остават до края на програмата. Сигурно на всички е така.
А Кларото е много добър препарат и на добра цена по мои впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт