Пролетна АВГУСТовска тема 34

• 38 710
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
floral dream, чудо на чудесата сте изживели - какви са тези лекари....нямам думи  #Crazy
Аз пиша, защото имаме богат опит с ларингитните пристъпи и с пристъпите водещи директно до хрипове в гърдите. Миналия уикенд беше поредния ларингитен пристъп и лекарката от спешното нещо се паникьоса и ни прати в белодробната болница да го видят уж. Оказа се, че ни е дала направление за прием, но от там ни казаха, че в болницата с тази диагноза ще му правят само инхалации с физиологичен р-р и ако ние си имаме инхалатор няма смисъл да го мъчим детето в болница 3 дена. Иначе такава била клиничната пътека, което означава, че има такава клинична пътека и не се налагат измислени диагнози за пневмония. Направо нямам думи как си ги съчиняват за да точат пари болниците от здравната каса. И това на гърба на едно дете. А иначе за абокатите...нищо хубаво не съм видяла и аз  от тях. Слагали са ми 3 пъти в 3 различни болници, коя от коя по-реномирани и 3-те пъти ми става проблем, надува се, боли 2 седмици след това....
Дано да не ви се налага повече да стъпвате в болница.

# 661
  • София
Настръхнаха  ми косите докато четях, и аз нямам думи за бг болниците и лекарите.
А с абокатите са супер зле навсякъде, Сега последно като ми слагаха в Александровска ми се наду цялата ръка от рамото до китката- направих компрес със спирт и вода и за няколко часа спадна.

# 662
Благодаря за разбирането - дано никое от мъниците ни не попада в болници повече.
Биляна, как да постъпя при такъв пристъп в домашни условия и задължително ли трябва да се отиде да му бият Урбазон? И има ли такаова нещо , че веднъж направен ларингитен пристъп, се очаква да има често други?

# 663
Благодаря за разбирането - дано никое от мъниците ни не попада в болници повече.
Биляна, как да постъпя при такъв пристъп в домашни условия и задължително ли трябва да се отиде да му бият Урбазон? И има ли такаова нещо , че веднъж направен ларингитен пристъп, се очаква да има често други?

Ларингитен пристъп Миро е получавал или ако започне една лаеща и влажна кашлица или директно без кашлица започва на диша трудно. И в двата случая инхалациите помагат + противоалергично() например сироп Ериус или капки Зиртек. За урбазон сме ходили само 2 пъти. Първия, защото късно се усетихме, пък и нямахме инхалатор и последния, защото видях, че дори и инхалацията и противоалергичното не помогна. Обикновено се справяме само с инхалации с физиологичен р-р. Като усетя признаците веднага вадя инхалатора. Но при първа възможност го водя до педиатъра ни, за да преслуша дали не е слязло в гърдите. Обикновено ларингитен пристъп се прави от реакция на лигавиците при вирус или изцяло на алергична основа. И в двата случая било защитна реакция на организма да подуе лигавицата там. Ние вече се оправяме лесно и не стигаме до антибиотици, но първите 2 пристъпа си беше на лечение с антибиотик. Сега съм подсилила имунитета и по-бързичко се оправя. Дали от тук натам ще получава често не мога да кажа, но при нас така се получи Sad

# 664
Благодаря ти - нека им е било за последно  Praynig

# 665
Като чуя за болници и настръхвам.
Дано повече нямате такива случки.
Много е стресиращо и за детето, и за майката.

Колкото до това, че ще са чести - точно за ларингитен пристъп не знам, но на нас с пневмонията така ни казаха, че едва ли не ще сме абонирани за болницата и не искам да ти казвам какъв шок преживяхме и колко съм й треперила после. Истината е, че от тогава - сега ни е първото по-сериозно боледуване (гнойна ангина). Като вземат така да плашат майките нямат равни. Както и да е, желая ви да се оправяте бързо и повече да няма такива неща.

Някой ще ме светне ли какво точно означава ларингитен пристъп и как се разпознава?

# 666
Ами при Иво -  изведнъж започна да диша трудно и звучно /като Дарт Вейдър/ с ужасна лаеща кашлица.

# 667
Крум до момента е имал 4 пъти ларингит.Най-страшно беше първия път тогава беше на 5 месеца и не знаех какво се прави.Бяхме в болница 3 дни и беше само на урбазон.Тогава си купих инхалатор и без него не знам за къде сме.Кофтито при ларингита, е че винаги става докато спи детето и му се отпусне гърлото и затова е опасно, защото може нощем ако не спите в една стая да стане беля.
Последният ларингит на Крум стана пак през нощта и аз започнах инхалации буквално през половин час.На сутринта отидохме в Правителствена и там лекарката каза че е за урбазон, но според мен не беше.
Изписа му медрол/метилпреднизолон, което като урбазон но на хапчета/ и същото за инхалации.Аз обаче второто не му го давах.
Тъпото е че това се явава един вид слабо място и почти при всеки вирус го удря в гърлото, затова постоянно съм на тръни #Crazy
Много е важно детето да диша влажен въздух, даже се препоръчва да се отвори широко прозорец.

# 668
Здравейте!
Много болнички бързо да се махат тези летни вируси.
Наде, извини ме за закъснението и моля те приеми моите поздрави за втората годинка на Софи. Пожелавам ви от все сърце преди всичко здраве. Останало ще си дойде на мястото.   bouquet
Бих искала и аз да ви се оплача въпреки, че от това което чета не съм единствената.
По-миналата седмица Габриела се спъна в стъпалото на пързалка и си удари много лошо главичката. Прибрах я веднага да и наложа изникналата цицина с лед, но тя започна да забелва очи. Бегом в Пирогов. Там докато чакахме пред неврохирургията тя повърна и се оказахме с комоциум.
Както и да е това отмина. Бяхме два дена под наблюдение в детското на неврохирургията. В приемния кабинет ме посъветваха да направя консултация с лекуващия лекар за формата на главата на Габи и познайте...... една година и десет месеца всички ме убеждават, че детето ми е добре, най-вече тъпата педиатърка, че имало хора и с такива глави растяла си в норми и т.н. и т.н. Чак сега се загледах в картона на малката какви волни съчинения са си правили с размелите на главата на детето.  #Cussing out Просто сме с диагноза краниостеноза /ранно вкостяване и деформация на главата, не позволява да расте мозъка/. Последиците при по-голяма възраст ако не се оперира ох.. не ми се мисли, а и няма да ви обременявам, но е страшно. Разбира се налага се операция на черепчето, доста сме позакъсняли и не дават 100 % оформяне на главата. Ще има видим резултата не напълно, но ако сме отишли при д-р Захаринов преди година нещата са били поправими изцяло. Доктора излиза 1 месец отпуска и агонията ни в чакане за операцията ще трае още по дълго.
Една буца ми е застанала на гърлото и не помръдва нито надолу нито нагоре. Толкова доктори обиколих с това дете как един не спомена нещо преди една година само. Особено личната как може да дават дипломи на такива хора. Уцелих до края на юни смених я на момента това беше капака на всичко - обърква ми детето за пореден път.
Операцията я водят козметична, но била свързана с много кръвозагуба... И после .... Трябва много пазене и хиляди въпросителни ...палавия батко в къщи... яслата - тя май отпада... трябва да ходим с каска ....  Cry
Извинявайте за дългия и осеян с жалвания пост, но олеква.

# 669
еййй направо не ми се мисли какво ви е. Дано след операцията всичко бъде наред. Стискам палци да се оправи Габи и това да ви остане само като един лош спомен.

Напоследък чувам само за лекарски греши и много взе да ме хваща страх.

Като ви чета проблемите и ме хваща срам, че аз съм тръгнала да се оплаквам колко ми е палав звяра, а вие имате доста по сериозни от моите проблеми.
Бързо да ви се оправят дечицата и дано не се налага повече да стигате до болници и лекари.

П.С. Моя син днес падна и си сцепи веждата (два пъти на едно и също място се фрасна). Беше му се подула веждата и почти закриваше окото и що кръв изтече от там. По някое време гледах черва показват ли се.

# 670
  • София
bilqna  Hug Hug Hug Дано всичко се нареди и да нямаш поводи за притеснение.

Мен ме притеснява фонтанелата,нашата педиатърка казва,че ще остане така и всъщност била затворена.На пипане се усеща лека вдъбнатината,с диаметър колкото върха на кутре. Почвам да се чудя дали да не потърся второ мнение.Питах я дали да й давам допълнително витамин Д,каза-Не. При вас как е?

# 671
  • София
Билянка Hug нямам думи просто-дано всичко се нареди както трябва. Бъди силна за двама Hug

# 672
Еее, Билянка, миличка   Hug Hug Hug Направо ми заседна буца в гърлото като четох. Нямам думи за тези лекари. Искрено се надявам всичко да е напълно поправимо и да мине бързо и леко. Опитай да не мислиш за най-лошите възможни варианти до колкото можеш разбира се. Консултирай се с колкото можеш различни лекари, за да си спокойна, че ще вземете най-правилното за момента решение. Аз за Софи не мога да се примиря и съм обиколила сумати лекари - София, Варна, Стара Загора... Пращала съм също запитвания в една германска и една френска клиника. Слава Богу всички мнения с изключение на старозагорското почти съвпадат. Имам фобия от лекарска некомпетенстност, за това малко като лудите сравнявам непрекъснато кой какво казал.... Но да ти кажа не съжалявам, защото така поне имам някаква вътрешна убеденост, че постпъваме правилно, иначе ме яде постоянно.
Стискам всички палци за Габи, за вас Hug
И разбира се, че ще се оплакваш тук - нали за това сме се събрали, да ни олеква и да се изслушваме. Аз малко ли съм ви надувала главите на всички с моите проблеми...

Микмик - аз отдавна не давам вит. Д. Тази зима изобщо не съм давала, миналата от дъжд на вятър. Стараех се да сме достатъчно време навън. Има противоречиви мнения за даването на вит. Д, но ние не сме имали проблеми с фонтанелата, а и при недоносените е малко по-различно.  Надявама се всичко при вас да е наред  Hug

# 673
  • София
Биляна  Hug, стискам палци и аз всичко да мине леко и да е наред, с колко лекари се консултирахте? Да не би тези в Пирогов да бъркат, знам ли?

# 674
bilqna, пожелавам ви бързичко да премине чакането до операцията и още по-бързо възстановяване след нея. Каквото и да казват за операцията - козметична...това си е сериозна намеса и е нормално да изпитвате страх, но щом е за добро трябва и през това да преминете. Аз преди години гледах по ТВ-то едно семейство с близначета как преминават през точно същото нещо и с двете деца. После носеха каски и наистина се налагаше да ги пазаят много и даже едно от друго, че като играят и се блъскат глави насам натам, но хората се справиха с прохождащи близнаци, така че вярвам, че вие със сигурност ще се справите след това  Hug

Общи условия

Активация на акаунт