Кой какво сервира снощи, кой какво ще готви днес - 2

• 14 694
  • 355
  •   1
Отговори
# 165
  • все тук
крем "Горена захар".
Това ми зву4и УЖ познато, и все пак ...  newsm78 какво беше?  Embarassed
Аз го правя така: карамелизиран 7 супени лъжици захар в дълбок съд. Към тях прибавям с усърдно бъркане смесени 3 жълтъка, 4 супени лъжици брашно /нишесте/ и половин литър прясно мляко. Бъркам интензивно, за да не стане на бучки, докато се получи гъст крем. Свалям от огъня. Отделно разбивам 3-те белтъка с 9 супени лъжици захар на сняг. Прибавям ги към вече изстиналия крем.
За мен рецептата е много бърза и лесна, а и кремът става вкусен.

# 166
Снощи имахме картофи и пържолки на фурна, а днес искам омлет, даже си пуснах тема - хелп.  Praynig

# 167
Снощи пилешки жулиени (с гъби, кисели краставички, царевица и сметана) и Chocolate crazy cake, днес - мусака и таратор.

# 168
Кажете ми някаква готина марината за свински пържоли.   chef

# 169
  • все тук
Кажете ми някаква готина марината за свински пържоли.   chef
сол, чер пипер, лук, червено вино, соев сос, малко прясно мляко, червен пипер /последното по желание/

# 170
  • BABYLAND
Вчера - гюведжета, днес сме на мусака и за десерт баклава!!!

# 171
много благодаря на doraan за крема!!!   bouquet
Това е то4но по "нашата 4аст". Тати и дреб4о много оби4ат вси4ко с вкус на карамел.
Днес ве4еряхме спагети.

# 172
  • Бургас
Снощи сложих, да варя в МВ (обелени и нарязани на кубчета) картофи за салата, но в последния момент реших да ги използвам за вечеря Wink След като се бяха повъртяли вече 10 мин. картофите в МВ, отсипах малко от водата, сложих 1/2 бир.бутилка доматен сок, малко сол, чесън на прах, чубрика, 1/2 сух гъбен бульон, накъсах малко кайма на малки парченца, и завъртях МВ за още 10мин. След като се посвариха картофите и каймата, сложих малко царевица и гъби, залях импровизираната "мусака" с 1 яйце и натрошено сирене и запекох за 3мин. Стана чудно.

# 173
Снощи- пилешки пържоли със спанак, мед и топено сирене. За десерт- Chocolate crazy cake.
Днес- пилешки хапки с булгур и лапад; баница с кайма на Мамица.
Рецептата за пилешките пържоли със спанак и мед. Интересна е.

гърди от 2 пилета
200гр спанак
2 глави червен лук
1-2 скилидки чесън
100-150гр топено сирене
4-5 с.л. олио
2ч.л. пчелен мед; 2ч.л. винен оцет
брашно, мащерка, риган за овалване; сол и черен пипер на вкус

Пил. гърди се нарязват на средни пар4ета; осоляват се леко; в съд се смесват брашно, 4ерен пипер, по 1ч.л. мащерка и риган и се овалват пар4етата. Запържват се в олио, по 3-4 мин от 2-те страни и се оставят да се отцедят на кухненска хартия. Лукът се реже на шайби и се пържи /задушава / в олио. Аз го задуших в олиото, където се пържиха пил. гърди. Когато се зачерви се слага меда и винения оцет. Посолява се и се добавя накълцания чесън. Спанакът ако е пресен, се попарва и след това се добавя към лука. Задушава се за 1-2мин. Гърдите се нареждат в йена, след това се изсипва задушената гарнитура отгоре. Нарежда се топеното сирене нарязано на колелца и се капва малко мед. Пе4е се във фурна с горно печене на 220 градуса .

Последна редакция: ср, 01 фев 2006, 09:54 от Вери

# 174
Снощи мусака с макарони,днес лозови сърмички (в сместа добавих малко шунка Peace Party)-станаха страхотни.

# 175
Снощи - пържен толстолоб, а за гарнитура пюре от картофи и грах(като на децата:)
Днес - млечна каша с печен пипер и салатка от извара, майонеза, кисел.краставички, копър и чесън на прах
За утре мисля мусака и диетичен млечен желиран крем с плодове.

# 176
  • In transit
Снощи правих капама с телешко върху ризото, днес паниран хек с картофена салата, за утре руло Стефани в новата ми силиконова формичка  Peace с гарнитура картофено пюре и салата домати. Десерти няма защото много ще напълнеем  Joy Joy

# 177
  • все тук
Снощи изненадах домочадието с една Тортиля - стана много вкусна - поръчката ма мъжО е да я правя по-често. Салата - китайско зеле с моркови.
Днес - пудинг с кайма съм намислила, че нямам много време, а той става бързо.

# 178
снощи - гъбена крем-супа и мусака + крем-карамел за десерт. врътнах и един кекс в хлебопекарната, ама стана по никое време - днес ще го ядем.
днес - същото като вчера Simple Smile

# 179
  • In transit
Снощи изненадах домочадието с една Тортиля - стана много вкусна - поръчката ма мъжО е да я правя по-често. Салата - китайско зеле с моркови.
Днес - пудинг с кайма съм намислила, че нямам много време, а той става бързо.

МОля те кажи какъв вкус има това китайско зеле, то едно дълго ли беше, бяло в основата и с листа като на маруля в краищата или се бъркам?
И сподели рецептата за тортилята и пудинга?   bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт