Да преправим старите мебели - 12

• 95 385
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
Ей ми го съкровището, before and after за сега, в междинна фаза Grinning, виждах го до бяла масичка с чекмедженце и си мечтаех за огледало над нея в дървена рамка. Crazy Размечталась......дет викат руснаците. Embarassed
Ахаха аз намерих един такъв в черно до кофите преди няколко седмици. Даже снимки му пуснах в предната тема. Моят е без седалка също и е боядисан с ужасна черна боя. Намазах го веднъж с Ремовал, но трябва още веднъж и после фино с шкурка. Само с шкурене не си е работа.

Баст, кажи че трябва регистрация Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 15:00 от Хитра Лиса

# 46
Намазах го веднъж с Ремовал, но трябва още веднъж и после фино с шкурка. Само с шкурене не си е работа.

Верно не е работа! Четох за някакъв Терминатор, също и за Ремувал, ще трябва явно с нещо подобно да пробвам.  Ще поглеждам по-често снимката на белия стол на lluna за вдъхновение. Grinning

# 47
Двете май са на един и същ принцип - правят реакция с боята и тя започва да се лющи, после с шпаклата и накрая шкурка. Peace

Една идея за ентусиасти със сръчни плетачески ръце  Grinning

И една закачалка от метални тръби и колена Laughing

Не знам дали са за тук, но по-подходящо място не намерих а и хора които да ги оценят Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 15:50 от Хитра Лиса

# 48
  • Варна
Да ви попитам нещо: вече гардеробът ми е факт, но си го направих със съвсем проста "кройка". Иска ми се да го освежа с някакви по-екстравагантни дръжки /още си стои без дръжки и си чупя ноктите, като го отварям/. Търся из нета, ама все ми излизат едни и същи, при това не точно толкова шантави, колкото ми се иска. Вече минах на елементи за огради от ковано желязо. Нещо такова може би: http://www.ecodesignbg.com/category/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0% … D1%81%D1%82%D0%B0 /основно цветята, които имат и дупки по средата, ама защо не и гроздове?/.
Сега се сетих за една моя отколешна идея - в магазин за втора употреба висеше един колан - железен като пафти, умувах дали да не го взема за държачи за пердета да речем, но в случая нещо подобно екстравагантно с малко приспособяване може да свърши работа...

# 49
Досега съм купувала само от големите кутии от 2.5 кг. цената с доставката ми излиза 192 лв.

# 50
  • Варна
Ох, имайки предвид факта, че ми трябва за 100 кв приблизително...... newsm78

# 51
Досега съм купувала само от големите кутии от 2.5 кг. цената с доставката ми излиза 192 лв.
около 75лв излиза литъра, така ли? Има ли по-малки разфасовки?
Чакам одобрение от администратор и все още нямам достъп, извинявай ако съм досадна.   bouquet

# 52
В миналата тема видях, че сте обсъждали идеите с дървени щайги Simple Smile ако някой е купувал, може ли да ми каже откъде, може и на лични. Намерих на няколко места, обаче на едно, по 2000-3000 бройки  Crazy

Хитра Лиса, останаха ми очите в столчето  Heart Eyes

# 53
Брей, толкова дръжки не бях виждала накуп! Подбрах си модели за всякакви други мебели, но не и за гардероба. Ще продължавам да търся, а накрая ще забуча онези огромни рози от ковано желязо и с това ще се приключи.
За маслото - аз с една кутийка от 375 мл. и с моя пестелив начин на нанасяне, въпреки посочената норма за 9 кв.м., вече сигурно съм омаслила над 15 кв.м дървения. Колкото повече се наслоява, толкова цветът става по-тъмен. Ако добре се размазва маслото и добре се втрива в дървото, няма нужда от втора ръка според мен.
Моята маса в трапезарията е омаслена, имам и една масичка за сервиране /на колела/, също е омаслена - случва се да покапе нещо, да се разлее, само забърсвам с влажна кърпа. Не остават следи. Трапезарната маса я минах и с един импрегнант http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=3  но бих казала, че съм доволна. На всичкото отгоре сглупих и, според указанието, едната част на плота минах два пъти и не стана много хубаво. Другата част на плота /на същата маса/ минах само една ръка цветно Осмо и една ръка импрегнант и определено е по-хубаво. Е, не си личи много разликата, особено за непредубедено око, но аз я виждам /масата е разтегателна и се състои от два плота, които се дърпат настрани и по средата се намества допълнителната част, та затова обработвах първо едната половина, а после другата/.

# 54
  • София
Лабрекс и Хитра Лиса-Радвам се че ви е харесал стола.Това ми е първи опит в шеби шик-а.Трябва да кажа, че не съм любител на стила-но неочаквано се хареса на домашните.Имам доста познати ,които се занимават професионално с реставрация и някои от тях имат изживявания с кофите(т.е находки).Моят стол беше в доста по-добро състояние от този на Лабрекс,пак боядисан с кафява подова боя.Но аз съм го шкурила с виброшлайф само някъде,като после съм внимавала бяката боя да попада на шкуреното.На остатъка от кафява боя бях намазала восък,но не се трие достатъчно после(на ръка вече с фина шкурка)Седалката ми я смени приятел тапицер-беше само шперплат,сега е тапицирана.Дамаската ми е остатък от нещо,но дълго време търсих да си купя нещо по-ярко на рози и така и не намерих.
Моят мъж обаче ,ако ме види да примъкна нещо от кофите ,би ме заменил с него пак там-т.е той не ще да търпи това,което е в къщи,та камо ли да знае че съм взела нещо изхвърлено.И няма да си мълчи Embarassed

# 55
# 56
  • София
Лавалета-страхотни са!

# 57
Момичета, знам, че тук си творите всичко сами. Обаче знаете ли случайно някой майстор добър и препоръчан, който може да ми позакрепи едни трапезни столове и да ги претапицира.

# 58
http://lluna.snimka.bg/arts/neshta-prolet.655430.26857800
Вместо запис(и като се иключи надраното по облегалката,което ще оправя  Embarassed)

Аз дефект на облегалката не виждам. Нали идеята ти е да прозира отдолу по-тъмничко? Та затова си мисля, че надрасканото там си стои съвсем на място. Изобщо не ми мина през ума, че това ти е първи опит! Много хубаво е станало.

labrex, чуден стол си си намерила, добре че си го взела. Такива съкровища не трябва да се подминават. Да ти кажа честно, на мен ми харесва така, както е на средната снимка. Ама щом те влече, прави го бял. Но не  е необходимо да го почистваш перфектно от кафявото, просто го позаглади с шкурка / да няма видими ръбчета между почистеното дърво и остатъците от кафява боя/ и действай с четката. За седалката - вариантът на lluna е страхотен - просто сложи нова /от обикновен шпертплат/, дунапрен и дамаска и ще заспи.

LaValetta, супеееер!!!

Хайде творете, та дано и аз се заразя от общия ентусиазъм! Натрупала съм в мазето едни "заготовки" /основно от кофите/, ама така ме мързи... Имам да боядисвам и библиотека и гардероб, но все отлагам.

# 59
  • София
baibibi EmbarassedЗасрамих се-дефект е в смисъл че е някак си едностранно-влече ме по-симетричното Laughing
Но наистина не очаквах, че ще го одобрят домашните,които обикновенно са против тези неща.За сметка на това снимките,които показах на колежките,които уж са "за" не се харесаха.
I see you Писах ти на лични.

Общи условия

Активация на акаунт