Да преправим старите мебели - 12

• 95 422
  • 771
  •   1
Отговори
# 75

baibibi, и аз много си го харесвам, колкото повече го гледам, по хубав ми се струва. Сигурно защото другите вкъщи са различни, а баба имаше подобни виенски с разни извити работи по тях. А в какъв смисъл ти харесва, той в момента е на места изшкурен до дърво, на места с боята.

Е, да де! Точно това имам предвид. Дори и така да го оставиш, ще е прекрасен.

# 76
  • Варна
Такааа... сдобих се с плот и с масло на Осмо и сега ме е страх да го почна да не го съсипя.
Ето го момчето  Mr. Green

Честито, сега остава да кажеш и каква разфасовка си купила и на каква цена! А пък ако си се сетила да попиташ има ли в други градове..... Praynig

bouquet

# 77
За други градове не съм се сетила  Embarassed виж голям пропуск, ама ако звъннеш по телефона ще ти кажат. Много любезни хора.
Взех 125мл разфасовка на кутийката пише че е за 3кв.м за 20лв. За кухненски плотове специално има и друг препарат Топ ойл, но понеже ще експериментирам взех само от цветното прозрачно масло за сега.

# 78
  • София
Хитра лиса-аз миналата година реших да рисувам една пластмасова маса(външна) с оцветители за латекс.Леко я зашкурих(ама много леко,щото ме мързи) и почнах уж да я грундирам с бял латекс.След втората ръка,реших че си е като взета от магазина и не стигнах до оцветяването.За всеки слуай и сложих 1 ръка акрилен лак-с мече.
Иначе става и с акрилни бои ,но идва много по-скъпо.Това на снимката прилича на японски стил и леко наподобява "оne stroke".

# 79
  • Варна
За други градове не съм се сетила  Embarassed виж голям пропуск, ама ако звъннеш по телефона ще ти кажат. Много любезни хора.
Взех 125мл разфасовка на кутийката пише че е за 3кв.м за 20лв. За кухненски плотове специално има и друг препарат Топ ойл, но понеже ще експериментирам взех само от цветното прозрачно масло за сега.
Благодаря за информацията, ще се обадя Peace

# 80
# 81
Момичета, знам, че тук си творите всичко сами. Обаче знаете ли случайно някой майстор добър и препоръчан, който може да ми позакрепи едни трапезни столове и да ги претапицира.

Мен също ме интересува този въпрос, но дали има някой който би се заел с цялостна реставрация на голяма маса и 6 стола - шкурене, боядисване, претапициране на седалките на столовете. И все пак ми трябва човек, който ще свърши работа, но не на някаква безумна цена  Crazy
Даже се чудя дали някой не би дошъл у нас, на двора, само да ги мине с шлайфа , че пренасянето на масата ще е драматично- много е голяма. За боядисването все ще се прежаля  Thinking
До сега отлагах с идеята аз да го направя, но след бременноста съм много зле с ръцете и едно стъргане и боядисване съвсем ще влоши нещата, а никой вкъщи няма да ми се върже на акъла и сега си седят грозните маса и столове и ми бодат очите, а са ми скъпи на сърцето. И преди съм пускала снимки за съвет - масата и столовете

# 82
Здравейте момичета! Радвам се, че ви открих и ще мога да се консултирам с вас. Искам да пребоядисам една обикновена кафява маса и да я направя в цвят титан. Идеята ми е отскоро и все още не съм търсила подходящата боя. Досега чаках дърводелеца да ми направи такава маса, но вече се отказвам да чакам. Проблемът е, че той ми беше направил, обаче при трансорта така я беше надрал, че аз я отказах и му я върнах. Той обеща да направи нова, когато има такъв материал, но вече минаха 6 месеца. Та затова ви питам какво да направя, за да пребоядисам старата маса. Трябва ли предварително да се шкури? Коя боя е най-добре да използвам? Моля ви давайте съвети, искам да я направя добре.

# 83
  • София-в сърцата на моите деца
Хитра лиса-аз миналата година реших да рисувам една пластмасова маса(външна) с оцветители за латекс.Леко я зашкурих(ама много леко,щото ме мързи) и почнах уж да я грундирам с бял латекс.След втората ръка,реших че си е като взета от магазина и не стигнах до оцветяването.За всеки слуай и сложих 1 ръка акрилен лак-с мече.
Иначе става и с акрилни бои ,но идва много по-скъпо.Това на снимката прилича на японски стил и леко наподобява "оne stroke".
Аз също искам да боядисам една външна   пластмасова маса-би ли ми казала върху пластмасата кое първо да мина? newsm78

# 84
  • София
Започвам да следя всяка ваша творческа стъпка! т.е. записана съм.

# 85
Днес се занимавах с плота Simple Smile
Става су пер ски!  Joy
Много се изкефих, маслото е много приятно за работа и резултата е просто чудесен. Намазала съм го от едната страна и отстрани, като изсъхне ще го мина и от другата.
Ето малко снимчици Simple Smile

от тази до края

а и плота е бук, не е дъб.

# 86
Става су пер ски!  Joy
Много се изкефих, маслото е много приятно за работа и резултата е просто чудесен.

Права си, чудесен резултат, предполагам наживо е още по-добре. Peace Светнете ме малко за това масло, като се намаже плота с него, не пречи да се поставя храна да кажем, може ли да се мокри, изобщо на какво носи? Междувременно ще потърся да прочета всъщност.

# 87
На живо е просто... а бе, иде ми да си направя всички плотове в кухнята дървени (обмислям сериозно идеята).
Най-добре прочети, но на кратко след като изсъхне маслото, спокойно може да се оставя храна (няма никакви вредни вещества), може да се мокри (не да се полива нарочно, макар че и това го видях) въобще би трябвало да издържа на нормалнно ежедневно ползване.

В магазина ми направиха демонстрация на тяхната маса. Изляха кафе отгоре, и го оставиха да постои. Стоя поне 5 минути, може и повече да беше и после само го попиха със салфетка. Дори не беше останала влажна следа.

# 88
Хитра Лиса , направо ти завидях! Наистина става много хубаво. Но не бързай с импрегнанта. Да ти кажа честно, това, което е само с масло няма проблем, но точно масата, която исках да е по-защитена и затова намазах с импрегнант, се оказа, че се надрасква много лесно. Никой от другите мебели не ми се драска така, въпреки че е минат само на една ръка с масло.  А масата стана на драскотини и то от най-невинни предмети. Още малко ще я изчакам и ще остържа целия импрегнант и ще мина наново само с масло.
Маслото само по себе си импрегнира достатъчно. Никаква течност не попива навътре в дървото. Само недей да го ползваш поне 4-5 дни - нека да изсъхне хубаво.
labrex, носи на всичко, което не е агресивно физическо въздействие като например удари с чук, рязане с нож и прочие. Иначе на мокрене, миене, разливане, капане - носи. Инцидентно съм тествала с: вода, вино, кафе, сок, мазнина, оцет, супа, плодове, бира, дъжд...

# 89
baibibi, благодаря за предупреждението!  Hug

Чудех се, като изсъхне хубаво, дали да не го мина още една ръка, обаче пък не искам да става по-тъмно отколкото е сега и ми хрумна да взема от същото масло, но прозрачно и с него върху абаноса  newsm78
Нещо само една ръка ми се струва недостатъчно, за да се импрегнира добре. На кутийката пише, че е за 3кв на една ръка, а на мен ми се изразходва много по-малко  newsm78
Може и да се заблуждавам де, може и да съм го нанесла по-пестеливо, за това ще моля за съвет какво да правя  Praynig!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт