Да преправим старите мебели - 12

• 95 310
  • 771
  •   1
Отговори
# 30
Много са хубави, откъде са?
Гледах подобни в един индийски магазин на Графа, но бяха останали само по-грозновати, а и това по средата им беше златничко, което ме отказа. На тези е златничко ли е? Моля те, кажи "не".  Grinning
Ибейски са. Не е точно златно. Леко жълтее метала, но не е от това грозното жълто-златно, а съвсем дискретно. Аз също не харесвам злато  Simple Smile

# 31
  • Варна
И докато е актуален въпроса за маслото Осмо към baibibi, да попитам и аз: някой знае ли къде във Варна се продава такова? Както и има ли някой, който го е ползвал за дюшеме, и може да даде отзиви.

Благодаря на всички  bouquet

# 32
  • Варна
И докато е актуален въпроса за маслото Осмо към baibibi, да попитам и аз: някой знае ли къде във Варна се продава такова? Както и има ли някой, който го е ползвал за дюшеме, и може да даде отзиви.

Благодаря на всички  bouquet
Аз не можах да намеря Осмо във Варна, само Левис Sad

# 33
  • Варна
Това е причината и аз да питам тук, защото не откривам никъде. В Бриколаж има два вида, но Осмо няма. И тъй като baibibi е много веща, реших да попитам нея  и не само. Някак ми се иска да е точно това масло, защото каквото е препоръчала тя, винаги е било най-доброто - личен опит Hug

Благодаря, baibibi!  bouquet

# 34
  • Варна
Това е причината и аз да питам тук, защото не откривам никъде. В Бриколаж има два вида, но Осмо няма. И тъй като baibibi е много веща, реших да попитам нея  и не само. Някак ми се иска да е точно това масло, защото каквото е препоръчала тя, винаги е било най-доброто - личен опит Hug

Благодаря, baibibi!  bouquet
Позволих си да отговоря, просто защото съм от Варна, смея да твърдя, че съм проверила на повечето известни ми магазини, дори попитах и няколко такива за паркет - гледаха ме като изумени...  Проверих и в борсата до картинг пистата, от там купих лак на Милеси -( много съм доволна), човека беше много любезен и се обади на познат, който се занимава с паркет, но и той не ползва. Така че може би наистина някой, който не е от Варна за е чул от дистрибутори нещо...
Днес ще ходя в още един магазин на 27-ми юли, специализиран за бои и лакове...

# 35
За Осмо - фирмата, която го продава е http://www.phivex.com/
За съжаление не намирам в сайта им информация за магазини в други градове освен в София, но може да попитате.
Аз ползвам само черно масло за вътрешна употреба. Ето това http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=3 цвят Абанос /№3161/. Нанасям с четка на мнооооого тънък слой като размазвам добре и с натиск, за да проникне навътре в порите и цветът да стане равномерен. С този цвят дървото става тъмно кафяво. Ползвала съм също цвят Череша и Бяло, но не ми хареса как става.
За дюшеме и паркет е перфектно. Има си специален продукт за подови настилки. Продават и специален препарат за миене на дървени подове.
Да предупредя - съхне бавно и мирише. Трябват му поне 2-3 дни и често проветряване.
Аз вече съм пристрастена към употребата на това масло.

Дръжките, които сте показали, са много красиви! Но са дребни. Искам нещо по-едричко.

# 36
  • Варна
Байбиби, има ли някое с цвят дъб, което да си пробвала? Знаеш ли каква е разходната норма на квадратен метър? Ако се наложи ще пратя хора в София да купят, но трябва да ги ориентирам в количествата.

# 37
Аз да се похваля, в четвъртък ще ми докарат плота за бара на кухнята. Необработено дърво - дъб. Ще го омаслявам аз. Дали с това масло на Осмо ще е достатъчно? Той няма да се ползва за рязане и готвене - по-скоро като маса за хранене ще служи.

И зругият ми въпрос към baibibi е този цвят Абанос много тъмно ли става дървото? като "венге" или не чак толкова. Искам звета който ще се получи да подхожда на паркета който е този

може би да се получи малко по-светло от пода.
Благодаря!   bouquet

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 12:14 от Хитра Лиса

# 38
 baibibi,имам същият проблем.Обиколих магазините и бях готова на един компромисен вариант,но пък се оказа че имат само две бройки.[
Байбиби, има ли някое с цвят дъб, което да си пробвала? Знаеш ли каква е разходната норма на квадратен метър? Ако се наложи ще пратя хора в София да купят, но трябва да ги ориентирам в количествата.
Първо да те предупредя,на монитора мострите стоят по различно,да не кажа че нямат нищо общо.Затова най-добре е да посетите лично офиса им и на място да направите избора си. Работят и с ЕКОНТ,на два пъти вече си поръчвам по телефона необходимият ми продукт и те ми го изпращат с наложен платеж.Разходната норма която е дадена, е един литър за  12 квадрата две ръце.Но това е много относително,разходът зависи и от материала.

# 39
  • София-в сърцата на моите деца
Магазина  е 
http://balkanyug.bg/v3/bg/catalogue/index/125/9/
 Peace

# 40
  • София
http://lluna.snimka.bg/arts/neshta-prolet.655430.26857800
Вместо запис(и като се иключи надраното по облегалката,което ще оправя  Embarassed)

# 41
  • Варна
Първо да те предупредя,на монитора мострите стоят по различно,да не кажа че нямат нищо общо.Затова най-добре е да посетите лично офиса им и на място да направите избора си. Работят и с ЕКОНТ,на два пъти вече си поръчвам по телефона необходимият ми продукт и те ми го изпращат с наложен платеж.Разходната норма която е дадена, е един литър за  12 квадрата две ръце.Но това е много относително,разходът зависи и от материала.
[/quote]Да, благодаря, точно затова попитах човек "врял и кипял4 в това масло, дали има някой, който се доближава до 4дъб". Не търся точен цвят за съчетание, искам да е "около" Wink Другия ми вариант е цвят орех, но там нещата са много относителни - виждала съм го и с червен оттенък по мебелните магазини. Освен това не видях и цена за литър, а зная, че не е евтин?
Обаче май разводнявам  и измествам темата Embarassed

Благодаря ви за отговорите, ще търся в стари теми, може да сте го коментирали  bouquet

# 42
И мен ме интересува ориентировъчна цена за литър.

# 43
Момичета, ама не си и представяте колко лошо влияете на разни, като мен, никога не помислящи си, че ги бива за нещо подобно и, че изобщо някога биха се захванали с подобна работа. Досега имам лакирани няколко стола, но с тях нищо особено, просто ги намазах и две маси - голяма и малка за хола. Онзи ден обаче, в дъжда, не стига, че ме мъкне слона-лабрадор, спъва ме дъждобрана, ами как съгледах на поляната до едно дръвце стол........ Embarassed Че като ми хареса, грабнах го без да се замисля и вкъщи. Е, половинката толкова изумя, че два дена нямаше реакция, мълчи, все едно не го вижда. И аз мълча. На третия ден все пак ме попита какъв е тоя стол и аз дълбокомислено оттговорих - ами.....стол. До тук беше, издъних го, изчистих разните бои, правен е ремонт с него, имаше и латекс и блажна боя. А  е страхотно стабилен, не помръдва, само седалката от дъжда или от използването му е станала на слоеве. Лошото е, че самия той е боядисван с блажна кафява боя и нея вече не мога да я смъкна. Голямо жулене с шкурка, ама без особен резултат и ентусиазмът все да ме напуска май. Засега стои. Виждах го в бяло с тапицирана седалка и сега поста на  lluna с подобен стол ме провокира да го покажа. Кога ще стане, и аз не знам, а как мислех, че за три дена ще го спретна. Големият син каза, че съм заминала клошарите и сигурно в скоро време ще се бия с тях край кофите, малкият мълчи. Ами това е, да се видите какви сте, пък и аз да се видя, като само вися в темата ви и на сега.......... Blush

Ей ми го съкровището, before and after за сега, в междинна фаза Grinning, виждах го до бяла масичка с чекмедженце и си мечтаех за огледало над нея в дървена рамка. Crazy Размечталась......дет викат руснаците. Embarassed

# 44
За Осмо - фирмата, която го продава е http://www.phivex.com/
Тук ще намерите необходимата Ви информация.

Общи условия

Активация на акаунт