Да преправим старите мебели - 12

• 95 335
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
Дзън_Дзън определено мебелите ти са хубави, аз харесвам много повече тези мебели отколкото сегашните ПДЧ .А ето и възглавничките с покривката която направих вчера от парчетата които ми бяха останали от преправянето на столчетата.
 http://postimage.org/gallery/c1kml0g/

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 15:09 от златен дъб

# 706
  • хасково
златен дъб няма достъп до албума ти

# 707
  • София и там където не се пуши
Ох този пейт зум, само не вярвайте, че отива само там където искате и нищо настрани, защотооо, целия вход сме на точки по балконите и колите от такъв боядисан балкон с пейнт зум  Joy Joy Joy.
А да не ви разправям, че съседката яко вдигна кръвно.

Просто си е компресорно боядисване.

# 708
Сега трябва да стане

# 709
  • хасково
Ах, как си ги накиприла Hug
Много обичам дамаски на едри цветя.

# 710
mumita, ти нищо не каза просто  Crazy супер са!

златен дъб, браво за възглавките, вече имаш съвсем завършен кът за кафе, можеш да ни каниш  Mr. Green

Dorothy, аз предполагам, че пръска и на страни, въпросът е дали изкарва хубава равномерна струя и прави ли добър облак като спрей примерно. Да не е като парочистачката на телешопа дето хубаво пуска пара и чисти ама никой не споменава в рекламата, че водата  минала в течно агрегатно се стича надолу на мръсни вадички  Laughing

Захванах масичката днес, свалих лака с Ремовал, после леко зашкурих и горната част на плота е подготвен за лак. Бордът, който е под плота го минах една ръка с бяла боя на спрей, утре ще го пръсна още веднъж, предполагам ще трябва и трети слой, а крака ще го дам на един познат да ми го пръсне, че със спрея не смея, много е крив и като нищо ще го овапцам. Ако стане добре, ще подхвана и скринчо  Grinning

# 711
  • София
Ние имаме Пейт Зуум и сме доволни. Боядисвали сме няколко стаи само, с латекс. Обаче мъжът ми доста се измъчи докато уцели точната пропорция боя-вода. Сега вече знае как е, но не знам дали ще го навия да пръска с лак. Иначе прави добра струя, не като на рекламата естествено, но ако боята е с точната консистенция покрива супер. Доста икономично е, покрива от една ръка, зависи от качеството на латекса. Да, пръска настрани, трябва да се покрие всичко, но после махаш найлоните и всичко е супер!

# 712
  • София и там където не се пуши
И аз да кажа, иначе супер стана на съседката балкона. 

# 713
mioki, за плота да се изкажа понеже и аз скоро се допитвах по подобен въпрос. При нас за масата: дърводелеца държеже първо да е с байц и отгоре с масло, точно защото байцът прониква дълбоко и ако се наложи някаква корекция повърхностно то цветът ще си остане в дълбочина  Peace

за шкафа гласувам за тъмното  Sunglasses

# 714
mioki, за плота да се изкажа понеже и аз скоро се допитвах по подобен въпрос. При нас за масата: дърводелеца държеже първо да е с байц и отгоре с масло, точно защото байцът прониква дълбоко и ако се наложи някаква корекция повърхностно то цветът ще си остане в дълбочина  Peace

за шкафа гласувам за тъмното  Sunglasses
E ми да де ама някой да се беше сетил да ми каже преди да омасля плота  Mr. Green

За масичката се чудя дали да не взема безцветно масло и да си остане в естествен цвят.  newsm78
Искаше ми се и нея тъмна да направя, ама ме притеснява, че ще се загуби интарзията - доста е черно това абоносовото.
Имам байц дъб наличен, но така си ми харесва светличка, излезе много приятен цвят из под лака Simple Smile само дето няма да ми се върже на нищо... оф голяма дилема егати  ooooh!

За скринчо ще трябва да купя някакъв много тъмен байц значи, ако реша да го направя тъмен в крайна сметка, на където отиват работите  Grinning

# 715
Имам нужда от спешен съвет!

Сдобих се с диванче и две кресла от бамбук в доста добро състояние, без възглавници. Ето ги.
Иска ми се да ги третирам така, че да стоят навън, но незнам как да процедирам. Лакът им си е добре запазен (относително), освен на някои места по свръзките, но не е болка за умиране. Поради облите им изасукани форми няма да мога да остържа с шкурка добре ако рейка да го свалям.
По принципми сеще да ги потъмня и да им слеожа едни светли възглавнички (абе най-ми се иска да ги белосам, ама ще е жалко, а и половинчо е против). С какво и как да процедирам? Лак на водна основа , така както са си? Масло дали ще стане? Моля  Praynig за съвети и мнения.

Виждат се и едни други градински столчета и една масичка,които са вече готови, но не съм ги снимала, те ще са за терасата. Както и , разбира се, палет - за къде без палет. Той ще става на диване (ще рече малко диванче), ама за сега чака ред. Отказах се от дървения дек- много палети и много работа трябват. То убавиня, убавиня, ама трябва да си знае човек възможностите и границите - моите са доста лимитирани, признавам със съжаление.

mioki във Франция две години живяхме под наем в една къщас кухня с дървен плот. Собствениците го бяха третирали с това масло - само с него. Оставиха ни кутията и ни казаха да го омасляваме на два-три месеца. От ИКЕА им били казали, че няма да стане само с него, то е за поддръжка, но те си ползваха кухнята така. Мисълта ми е защо не пробваш с него върху осмо-то като предпазен филм, който можеш да нанасяш отново и отново през определен период от време. Лесно е за работа  - мажеш, чакаш да попие и забърсваш, не  е кой знае колко миризливо, че и е евтино.

# 716
  • Стара Загора
Имам нужда от съвет!
Как процедирате когато канта на пдч е обелен на места,а ще боядисвате ?

# 717
Махаш го и слагаш нов,махаш го и евентуално запълваш грапавините с кит,не го махаш и запълваш липсите с кит.Зависи от конкретния случай Wink.

# 718
samuraika, много мерси за съвета, ще се снабдя с това масло. Цената наистина ми хареса. Може би не е чак толкова фърст, дъ бест като Осмо, ама пък щом от опит казваш, че е добро, не ми трябва много убеждаване  Mr. Green

За бамбуковите мебели, мисля, че трябва да се лакират с лак за външна употреба. Обелените места трябва да се изшкурят и да се прелакират, другите където лака е ок предполагам може отгоре директно да се минат. Ако не сваляш лака, освен с цветен лак не виждам с какво друго може да ги потъмниш - байц няма да хване. Ама да ти кажа на мен и в този им цвят ми харесват, с една тапицерия тип лен ще станат супер, може и на цветя нещо.

# 719
  • Варна
Имам нужда от спешен съвет!

Сдобих се с диванче и две кресла от бамбук в доста добро състояние, без възглавници. Ето ги.
Иска ми се да ги третирам така, че да стоят навън, но незнам как да процедирам. Лакът им си е добре запазен (относително), освен на някои места по свръзките, но не е болка за умиране. Поради облите им изасукани форми няма да мога да остържа с шкурка добре ако рейка да го свалям.
По принципми сеще да ги потъмня и да им слеожа едни светли възглавнички (абе най-ми се иска да ги белосам, ама ще е жалко, а и половинчо е против). С какво и как да процедирам? Лак на водна основа , така както са си? Масло дали ще стане? Моля  Praynig за съвети и мнения.
Аз бамбука го лакирах с лак на водна основа Милеси - остана ми от дървения таван. Станаха супер, но е прозрачен не променя цвета, макар да мисля, че имат и оцветен. По принцип е за външна употреба с UV, станаха едни такива сатенени без да са лъскави.

Общи условия

Активация на акаунт