Да преправим старите мебели - 12

• 95 325
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Като обсъждате боядисване на бамбукови градински мебели, да попитам и за камъшитените. Някъде назад в темата имаше нещичко по темата. Мебелите са от този тип - http://kiynda.alle.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D1%88%D0%B8%D1%82/ , но разбира се вече са доста позахабени, тъй като целогодишно са на открита тераса. Преди 2 години ги боядисвах с някаква боя, но вече не помня каква и от тогава сякаш още повече се пообелиха (ако е нужно ще ти снимам отблизо).

Ако някой в София иска да прави упражнения с трикрилен гардероб - http://prodavalnik.com/trikrilen-garderob-i4985505 . Rolling Eyes
Масичка във Варна - http://prodavalnik.com/kuhnenska-masa-i6151695 .
...и Пейн зум  на изгодна цена Grinning - http://go.prodavalnik.com/paint-zoom-i5683529 . #2gunfire

# 721
Да ви представя: старата рамка с новата си премяна  Grinning

# 722
Браво, много е хубава  Hug!

# 723
Я да се похваля последно като си бях в бг-то как промених столовете вкъщи.
Лакирах ги,претапецирах ги и станаха чудни Simple Smile
Бяха с ужасна тапицерия и захабени.
http://prikachi.com/images.php?images/578/4788578E.jpg
Повечето мебели вкъщи са от втора употреба,преправяни и сега
 са в този си вид. Абажура мн го харесвам,беше ужасно занимарен и грозен Simple Smile
Шкурка,боядисване на металната част със златист спрей, лак, и светна Simple Smile

Столовете удобни ли са?

# 724
А да се оплача сега, май прецаках плота на масата. Тоест не май, направо си го прецаках. Преди да се сетя да махам лака с Ремовал, понеже съм голяма бяла птица побързах да пробвам с шкурката и там където съм го шкурила стои като по-бяло петно  Twisted Evil
С лак не се оправя.... дайте съвет какво да правя сега  newsm78
В краен случай ще я боядисам ама не ми се ще. По-скоро ще я оставя така, за да ми напомня да не бързам и да правя глупости...  Tired
Ето снимчета

# 725
  • София и там където не се пуши
Мен и така ми харесва. Сигурно като се гледа не отгоре по-малко му личи.

# 726
Пак красиви неща! Браво, девойки, личи си, че ви е обзело пролетното настроение Peace

Миоки, с какъв № шкурка го изтормози така зверски този плот Mr. Green И на места май повечко си натискала, че претрит ми изглежда. Не ти пречи да пробваш с Ремувал /или каквото там имаш/ да го намажеш. Може пък като падне част от останалия лак, да се позагубят дълбоките драскотини. Има едни домакински гъбички, които изглеждат като кокосови. Ако имаш от къде да купиш, мини 1 ръка с такава или финна метална вълна.
 Ама не мога да ти се начудя защо реши тази интарзия да я жулиш и то в различни посоки ooooh!

Бамбуковите мебели, ако ще остават в естествения си цвят, само с лак за външна употреба. Вече има лакове освен с UV филтър и PVC компонент. Запечатва ги перфектно.
Аз бих ги направила в топъл летен цвят- жълто, оранжево, че дори и малинено червено. Така ми е омръзнало това кафяво, във всякакви отенъци, че чак се потрисам. Като ходя при наще или у свеки имам чувството, че съм в свърталище на духове /да не кажа вещици, че не знам как ще прозвучи Grinning/.

# 727
Ем то на снимката вече е без лак - след Ремувала. А защо реших да я жуля...не мога да ти отговоря на тоя въпрос ич  Crazy
Номера на шкурката е 150.

# 728
СедеФка и аз бих ги направила в едно много сладко синьо-сиво с едни весели възглавнички амЪ съм женена за господин  Crossing Arms "Хъм, не ми харесва!" Crossing Arms Това е реакцията му на 80% от идеите ми, особенно цветовите такива. Мъъъъкаааа.
Явно ще е с лак на водна основа, ще търся от тези с пластмаса вътре,ще видя и какви разцветки има. С четкамога ли да мацам? Има едни акрилни спрейове, за тях какво ви е мнението? Има безцветни.

mioki не страдай! И така е красива! Малко "шаби" е станало в повече за сметка на "шик", но е много красива мебел, сакън не крий интарзията! И светлият цвят е станал хубав и ще изпъква на бяло-тъмният фон в домът ти. Можеш да засилиш акцента с някоя рамка, или възглавничка, или някакво друго петно в същия тон и ще стане много хубаво.

# 729
Самурайке,ам че то и моя беше /понякога все още е/ същата консерва, но не му се дадох. За да му докажа, че ще е по- красиво издебвам момент, когато го няма, правя каквото съм си нумила и те така Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms После като му хареса гледа с влажен и доволен поглед без да си признава, че не е бил прав, естествено. Ако пък съм окепазанила нещата /случвало се е 1-2 пъти/ мрънка, мрънка, трие ми сол по главата докато си оправя белята и после пак гледа влажно и доволно.
Така, че прави каквото си решила, пък да става каквото ще става Naughty Аз съм с теб, момичета от темичката предполагам- също. Ще помагаме с каквото можем. В крайна сметка си самурайка, нали?
Може и със спрей, но "външен" лак на спрей не съм срещала. 2 ръце лак с четка са им достатъчни. След 2-3год пак. И все пак смятам, че в цвят ще са трепач Peace

Миоки, душке, шкурката за тази нежнота не трябваше да е по- малка от 200. Що не помислиш да я залееш с епоксидна смола Rolling Eyes Хем ще прозира интарзията, хем ще запълни драскотините, хем ще изглежда като стъклена.

# 730
СедеФке, пиле, така е - същата картинка и у нас. Всичко с много зор, ама като стане - "Йййй,много хубаво беее!"
Аз трябва да снимам френските ми репродукции - рамкосах ги, като сожих един бледо син кант. Стана много красиво на дървените рамки, син кант и сепия репродукции- ама какво цъкане бешекрай мен - първо от недоволство, после от възторг  ooooh! Майка ми е същата като готвя-падам си по етно-микс-кухнята и тя е вечно зад мен, мрънкаща до небесата - луда ли съм, как може, продуктите само изхабих...ПОсле ме пита за рецептата и си води записки  Twisted Evil

# 731
Mioki, според мен продължавай със шкурката, но по-ситна и само по посока на нишките (аз следвах само тези отвън, вътрешната част така или иначе са във всякакви посоки, аз следвах като цяло посоката на външните). Така или иначе маслото ще промени цвета, ще светнат и ще се засилят цветовете, пробвай поне ...

Samuraika, имаш и моята морална подкрепа   Simple Smile

# 732
  • Пловдив
Здравейте момичета! чудеса правите  Hug и голеееми красоти!
Моля за хелп - имам един чуден шкаф за алкохол /МДФ или ПДЧ, хич не съм сигурна какво точно, май е МДФ/, но е венге. А ще се нанасям в нова къща, и там венгето няма място и хич не се връзва  Thinking кухнята ще ми е бяла и в съвсеем друг стил. Та, има ли някаква възможност да го боядисам и с какво /разбира се, искам да го боядисам бяло/? Хич не ми се ще да не го взема, почти чисто нов е, а ако ми направят нов от масивно дърво, ще ми излезе камила с рога. newsm78 Вие споменавате неща, с които да се боядисва, ама този фурнир дали ще стане? Ще съм ви много благодарна за идеи и ако стане, ще черпя  Grinning Много благодаря!

# 733
Ако се върнеш поне десетина страници назад може да видиш разисквания точно по тази тема.Да,може да стане.Ето например чудесните шкафчета на Теа,които не са венге,но не са и много светли.

преди
сега
От доста време ме дразнеха в предишния си вид, за съжаление не са от дърво.Първо  ги минах с  бяла акрилна на Dulux(имаше доста намалени в Баумакс).Ами да ви кажа, не съм доволна,изобщо.На Аквис е  в пъти по-добра и ги довърших с нея. Още не съм ги лакирала, чудя се дали да не ги поошкуря още малко и тогава Mr. Green.

И между другото на първа страница синтезираната табличка я няма.От дадения линк се отваря пак албума.Опитах да я отворя от старите теми,но я няма.

# 734
samuraika, вЕрно я "прешабих"  ooooh! ама ще си я ползвам такава да ми напомня  Mr. Green
Аз пръскам със спрей масата, става много добре. Много гладко и равномерно покритие, за фини неща ми се нрави много. Ако има и лак би било много добре и мисля че това е моята боя. Малко лъскава идва, ще потърся матова, но иначе съм много доволна.

СедеФка, не знам много за епоскидната смола и как точно да я залея  newsm78 чудя се, ако я маслосам с някакъв една идея по-тъмен цвят (не абаносовото) дали ще се поизравни цвета.  Thinking

Шанта, като подхванах с шкурката се чудих на къде да търкам именно заради това, че на външния кръг е в една посока, а вътрешния е перпендикулярно на външния, не ходят в различни посоки и за тва така...

Общи условия

Активация на акаунт