Да преправим старите мебели - 12

• 95 316
  • 771
  •   1
Отговори
# 735
mioki намерих това за възстановяване на дърво.На картинката изглежда добреhttp://www.profix.bg/plugins/content/content.php?content.159

# 736
[.....Миоки, душке, шкурката за тази нежнота не трябваше да е по- малка от 200. Що не помислиш да я залееш с епоксидна смола Rolling Eyes Хем ще прозира интарзията, хем ще запълни драскотините, хем ще изглежда като стъклена.
Седефка, Може ли малко по-подробно за тая епоксидна смола - за едни стари плотове на кухня ми се върти в главата да направя така - имаше нещо по-назад в темите, ама ....Blush
Идея си нямам как се работи, в какви опаковки е, ще съм много благодарна за пояснения.
Момичета, страхотни неща показвате всички, поздравления!

# 737
dt доколкото разбирам (а аз не разбирам много), това е за избелване на потъмнели градински мебели и възстановяване на дървесният им цвят. Няма да й свърши работа на mikoi.

Аз бях в тукашните дом. потреби и се шашнах от избор - воден лак, полиуретанов лак, на спрей, без спрей...ама накрая си купих специелно покритие за дърво за външна употреба - за дървени къщи, мебели, тераси и т.н. Не ми хареса как лискаво седи лака, а и този с полиуретана ми казаха че се маха трудно, не се шкури, а се люпи след време. Ще ги правя орехови моите бамбуци, ще шаря с текстила. А след време може и металик-малинови да ги направя  Twisted Evil (и такъв спрей видях).

И понеже за зла беда има един вехтошарски магазин до домашните потреби  Mr. Green си тръгнах от там с едно кресло (и с едно Шардоне 2003та и едно 12 годишно Никка, ама това е друга тема).
Ето го. На фирмата karimoku може би не е известна в Европа, но тук е една от най-големите фирми за качествена мебел от истинско дърво. Ако ви кажа за кави смешни пари ми го дадоха няма даповярвате, но пък каква идиотска цена ми поискаха за някъФ утрепан гоблен (дето беше чиста щампа, ама не ми повярваха) а аз го исках заради рамката - беше от много красиво остаряло дърво...Както и да е, отплеснах се...

Та на въпроса - какво да го правя??? След миокините страдания не смея да доближа шкурка до него  Mr. Green Но идеята ми е да сваля от него тъмния цвят, да видя какво ще се покаже отдолу (на изтритото по облегалката се вижда светло дърво) и да го третирам с нещо тъй щото да стои рустик. Но трябва да се види първо какво ще се покаже отдолу и как ще изглежда. Дамаската ще я мисля като се изясни тоналността на дървесината. И така...как да процедирам???
Обещавам да слушам, и да си водя записки, и да не бързам, и всичко, само моля за съвет  Praynig и помощ  Praynig да не бастисам хубавата мебел.

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 09:27 от samuraika

# 738
samuraika, креслото е уникално .  Heart Eyes Страхотна находка. Grinning

Момичета,много хубави неща правите-столове,рамки,маси,гардероби...  Crazy Майсторици сте,не може да ви отрече. Heart Eyes

# 739
vanina_g ,не съм Седефка ама да ти отговоря Grinning.Ето клипче точно за плотhttp://www.youtube.com/watch?v=O7qyKCTwiMI.

# 740
samuraika , хубаво си е креслото  Hug. Щом не искаш да действаш със шкурка, значи трябва да намериш аналог на ремовал.

А аз да се оплача, в застой съм, в творчески. Имам да преправям две двойки столове, кресло и табуретка. И нямам идеи. И не ми достига пространство за тези мебели, и не мога да видя хубава тапицерия.
Някой не знае ли къде в Пловдив могат да се намерят интересни платове?

И ми се иска да си сменя трапезната маса, и да намеря чаена такава. Изобщо ми трябва един малък склад за да събера повече мебели и да изработя концепция за бъдещите действия  Mr. Green.

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 09:38 от LaValetta

# 741
vanina_g ,не съм Седефка ама да ти отговоря Grinning.Ето клипче точно за плотhttp://www.youtube.com/watch?v=O7qyKCTwiMI.

Благодаряяяя   bouquet

......Някой не знае ли къде в Пловдив могат да се намерят интересни платове?
Провери на Сточна гара - магазинчето на самия сфетофар под бившите тютюневи складове - дано ме разбра  ooooh!

# 742
vanina_g   Hug, благодаря,  съпружество ще се ориентира. Дали магазинът работи в събота и неделя?

# 743
Ла Валета, на Карловско шосе 5 били открили някакъв голям
магазин за дамаски Бибтекс. Иначе питай ако искаш в пловдивската
тема за някакъв магазин с преоценени икейски платове на бул.
Мария Луиза (имам спомен, че там го коментираха).

# 744
Veniz , благодаря  Hug, ще попитам и в пловдивската тема.

# 745
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Та на въпроса - какво да го правя??? След миокините страдания не смея да доближа шкурка до него  Mr. Green Но идеята ми е да сваля от него тъмния цвят, да видя какво ще се покаже отдолу (на изтритото по облегалката се вижда светло дърво) и да го третирам с нещо тъй щото да стои рустик.

това кресло е жестоко!!!
аз бих го оставила така и ще го освежа с някакъв откачен плат за възглавницата. Hug

# 746
Айде на масичкатаааа  Mr. Green

Натрупкана с неща не си личи точно къде съм си оставила ръцете  Crazy
Ще си я ползвам така да ми напомня какво трябва и какво не трябва да правя.
Сега е наред скринът, та ще внимавам много повече и ще се снабдя с шкурка 300  Crazy

Ни ща епоксиден плот, по-скоро ще го направя тъмен с масло и колкото остане да се вижда от интарзията - толкова. За сега ще го оставя да постои така, докато реша какво да го правя или намеря подходящ начин да го поправя.  Simple Smile

samuraika, креслото е убиец с една убава дамаска ще светне, представям си го пременен в цветно рае  Simple Smile и светло дърво нещо като този красавец

http://www.torontolife.com/daily/wp-content/uploads/2009/06/chair1.jpg

# 747
Масичката е убиец  Hug!

# 748
Айде на масичкатаааа  Mr. Green

Суупеер!
Ама кажи какво стана с плота все пак, сега с масло ли е? Много хубаво седи у вас Simple Smile

Samuraika, креслото е страхотно!

# 749
Амии нищо не стана с плота. В момента е с една ръка лак на водна основа  Embarassed и ще постои така. Нямам под ръка масло в момента, а и изпитвам затруднения да се снабдя с такова точно в този момент, пък сЪрце не трае и го...  Whistling

Ако намеря подходяща техника да възстановя прешкуреното, може да го изшлайфам леко с много ситна шкурка (белким се позаличи малко грубиянското ми отношение което си личи в момента) и да го поправя с въпросната, незнайно дали съществува такова чудо, техника.

А бе с две думи не знам какво да го правя, за да го оправя. За това, за сега няма да го пипам повече.

Общи условия

Активация на акаунт