КОЗУНАЦИ - 2012г. - 2

• 64 697
  • 803
  •   1
Отговори
# 720
  • ГОре на черешата...
Божееее, и тази хубава и ароматна тема се появи някой да развали Tired...

Аз пък използвам САМО суха мая и резултатът съм показвала многократно.

Всичко останало са празни приказки.

...И тъй като аз на ръка меся по един доста еретичен и стряскащ начин...

В първия момент прочетох еротичен и Crazy Embarassed Whistling...тъкмо се засилих да питам Дядо Хаджи като кое що и си представих моя мъж по готварска престилка #Silly newsm53 newsm47...

# 721
  • Балчик
(силно се надявам да не се появи някой всезнаещ майстор и да ме почне.....) Embarassed.

Laughing

елексир, смятам тази седмица да пробвам твоя козунак с кисело мляко за Софинден да раздадем. Сефте ще ми е с кисело мляко.

# 722
  • Sofia
E, чак до модератор да се отнесе един спор, без обидни епитети или кофти нападки, няма нужда. Simple Smile
Ако подходите  по-толерантно всички и приемете чуждото мнение просто като такова няма да има конфронтация.
 Grinning

# 723
Момичета и момчета, дайте да започваменовата тема и за се приключва с всичкото това безумие  в последните страници!
Та тук толкова хубаво винаги е ухаело и толкова приятно е било за всички нас, нека сложим пепел на тези нелепи реплики и да продължим позитивно в следващата тема!

# 724
  • София
E, чак до модератор да се отнесе един спор, без обидни епитети или кофти нападки, няма нужда. Simple Smile
Ако подходите  по-толерантно всички и приемете чуждото мнение просто като такова няма да има конфронтация.
 Grinning

Много ви се моля преди да ми диктувате тука какво да правя да се запознаете подробно с дискусията и тогава да ми размахвате показалец и да ме учите какво да правя.

Знаете ли кога ще седна да уважавам някой, който ми се пише на суперотворко и многознайко и държи менторски тон тука на другите - точно никога. Това между другото се отнася и за Вас.

# 725
Морена,вече писах на модератора,защото аз следя от много време готварския и духа в темите е бил винаги толерантен.
Но напоследък забелязвам често опити да се разбунят темите с разни провокации от сорта,че някой ползва чужда снимка,или че снимал кебапчета от магазина и тем подобни щуротии.
Едно е да се изказва мнение,както го правят всички останали,а съвсем друго да ги нападаш,обвиняваш,че нищо не знаят и не разбират,да ги омаловажаваш и да се самоизтъкваш единствено с цел развихряне на спор.
Лично за мен беше полезно да прочета какво ще споделят другите за това биене и не отчитам ситуацията съвсем за безполезна,но предлагам,ако нямате против да я игнорираме вече и да се върнем към обичайните разговори и тон на взаимопомощ и взаимно уважение. Peace

Джемма,верно ли ooooh! Party?Ееееее,много се радвам,че точно ти прояваваш интерес и дано ти хареса! Hug
На мен киселото мляко в теста с мая ми е слабост,но все пак всеки различно си харесва.
Скрит текст:
онзи ден пак пуснах пиролизата,че имах такъв ужасен нагар след една лазаня и пак мислено те благославях,че ме напътвства в избора и начина на работа на фурната,много съм доволна! Hug Hug Hug    bouquet

# 726
  • София
labrex, благодаря ти. Аз правя с кладенче в брашното, но ще опитам и по другия начин. Обичам да експериментирам.

Лиза,барем един козунак да беше показала,че да имаш очи да говориш.
Най-добре,ако искаш полезно да се впишеш в темата,направи едно видео,запиши го и го качи тук,за да видят всички,които се интересуват от замесване на ръка какво имаш предвид.

еликсир, защо ли и аз си го помислих.  newsm78

Да не свършваме така прекрасната до тук темичка. Бъдете позитивни и продължавайте да показвате своите умения, защото много други ще се научат тепърва от вас. Всеки ще намери рецептата, която ще му допадне и ще се усъвършнства.

# 727
labrex, благодаря ти. Аз правя с кладенче в брашното, но ще опитам и по другия начин. Обичам да експериментирам

rimar, изобщо не твърдя, че моят начин помага или е по-добър. Просто навремето ми се наложи да меся, нямаше майка, нямаше баба, чуждите жени не посмях да питам и така го направих. После вече видях, че майка прави кладенче и в него налива течността, но аз си останах на моя си начин, по-лесно ми е така. Grinning

# 728
  • София
labrex, благодаря ти. Аз правя с кладенче в брашното, но ще опитам и по другия начин. Обичам да експериментирам

rimar, изобщо не твърдя, че моят начин помага или е по-добър. Просто навремето ми се наложи да меся, нямаше майка, нямаше баба, чуждите жени не посмях да питам и така го направих. После вече видях, че майка прави кладенче и в него налива течността, но аз си останах на моя си начин, по-лесно ми е така. Grinning

И моят начин е такъв ( или поне подобен).

# 729
  • София
дядо хаджия, ще се пробва. Може би така се прецизира по-добре количеството брашно.

# 730
  • София
дядо хаджия, ще се пробва. Може би така се прецизира по-добре количеството брашно.

Знаеш ли имам чувството, че се развива връзката между тестото и теб и интуицията ти. Аз например разбърквам една част от брашното докато се усвои хубаво, след това към рядкото тесто добавям активираната мая, разбърквам много хубаво и оставям това рядко тесто 5 - 10 минути да почине и продължавам да меся натам.

# 731
  • София
Интересно ми е и ще пробвам твоя начин. Така наистина се усеща тестото.

# 732
Предпочитам да прибавям брашното , вместо да правя кладенче, защото можеш да прекалиш с брашното и да стане твърдо тесто.

# 733
  • Варна
Предпочитам да прибавям брашното , вместо да правя кладенче, защото можеш да прекалиш с брашното и да стане твърдо тесто.

Лиза, надяваме се да качиш снимки скоро на козунаците си.

# 734
И аз действам по начина на Лабрекс,разбърквам си всички продукти в купа и започвам да прибавям брашното,така винаги ми става мекичко тестото и няма опасност да прекаля с брашното.

Сега да докладвам за моя козунак със сметана,правих го в сряда съхранявам е със свежо фолио и днес също е мекичък,вкусен и ароматен,пиша това,защото назад в темата доста момичета питаха дали се запазва мек козунака и на следващият ден.

Общи условия

Активация на акаунт