Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 885
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 170
Наскоро слушах /понеже нямам време да гледам/ по ТВ д-р Христо Деянов /мисля, че така бяха имената му/, по ТВ Скат. Аз много харесвам неговото здравно предаване.
На всички хора, които му се обаждат и които имат ставни оплаквания той препоръчва първо редукция на теглото, респективно на храненето. Една дама 80 кг. и висока 1.70 се обади, според него имаше нужда да свали 10-15 кг., за да не изпитват ставите й претоварване.

# 1 171
  • София
аз толкова отслабнах покрай заболяването, че ако отслабна още ще стана кожа и кости:) На килата които съм в момента бях сигурно в 6-8 клас.
Но иначе съм съгласна, че трябва да внимаваш с килата за да не тежиш на ставите.

# 1 172
Bunnie, когато правиш детоксикации не отслабваш ли още повече?

# 1 173
  • София
Bunnie, когато правиш детоксикации не отслабваш ли още повече?
съвсем малко. не повече от кило.Но после май пак си се връщам на старите килца.

# 1 174
Чудесно, аз не се наемах точно защото много лесно свалям, а съм доста слаба.
Ти правиш детоксикацията на д.р Михайлов, нали така?
Беше ми я препоръчвала, сега ще разгледам по-подробно и темата за нея.

# 1 175
Зависи какво се пие за детокс.Има билки,които подобряват метаболизма  ,  т.е. и самият режим на хранене......Даже и да се спрат,няма да има обратен ефект.А иначе и аз съм близо 40 г .1.55/55-54кг.Хашимото,менопауза-само тези 2 неща ми стигат да имам вълчи апетит/особенно ако не пуша/.Но се контролирам.И много движение.

# 1 176
elbosi, аз съм 165/42-43кг, но - 1 или 2 килограма, не са фатални.
Ако не друго поне е добре за ставите това тегло.

# 1 177
  • София

Ами моите наблюдения са, че се свалят килца ако има какво да сваляш. Ако нямаш тези 1-2 кила които евентуално ще свалиш после се връщат съвсем естествено. По-скоро тука идват от изпразването на организма /ама как цветущо го обясних Joy Joy Joy/

# 1 178

Ами моите наблюдения са, че се свалят килца ако има какво да сваляш. Ако нямаш тези 1-2 кила които евентуално ще свалиш после се връщат съвсем естествено. По-скоро тука идват от изпразването на организма /ама как цветущо го обясних Joy Joy Joy/

Точно така е /е, не за изпразването, за първото изречение говоря  Laughing/. Даже в книгата си Л. Ковачева пише за случай на преодоляна с детоксикация болезнена мършавост. Понеже това, че човек е слаб, не значи, че не е отровен и то много. Често точно натрупаните отрови пречат организмът да освоява нужните му продукти, дори и да му се доставят редовно. Той просто ги изхвърля необработени.

# 1 179
Така, пия сега един антибиотик и като го свърша, точно ще имам време да се поограмотя, имам и книгата на Л.Ковачева, ще пробвам да направя една детоксикация.
Ще си купя и кантарче, след това ще докладвам какви са резултатите и здравословни, и откъм сваляне на килограми. Peace
Наистина вярвам в това, но да видим колко съм мотивирана и колко воля имам Grinning

Благодаря ви, че се включихте по моя въпрос!

# 1 180
elbosi, аз съм 165/42-43кг, но - 1 или 2 килограма, не са фатални.
Ако не друго поне е добре за ставите това тегло.
Ами за мен си  си слабичка Simple Smile.При всички положения ,когато се възстанови правилният метаболизъм и с добър хр. режим,всеки ще си регулира кг.Важно е да не отърваме "положението"  Laughing

# 1 181
Пред голяма дилема съм. Някой знае ли да е ползвано биологично средство за лечение на РА и после да може да се забременее  newsm78 все си мисля, че може да се роди после дете с аномалии и не се решавам на това лечение и не ми обясняват как точно избират лекарството - те са поне 5-6 вида, което  ме навежда на мисълта, че май лекарите си гледат по скоро джоба #Crazy

# 1 182
  • София
Пред голяма дилема съм. Някой знае ли да е ползвано биологично средство за лечение на РА и после да може да се забременее  newsm78 все си мисля, че може да се роди после дете с аномалии и не се решавам на това лечение и не ми обясняват как точно избират лекарството - те са поне 5-6 вида, което  ме навежда на мисълта, че май лекарите си гледат по скоро джоба #Crazy
Мисля че се притесняваш прекалено много. Аз знам че няма проблем да си родиш здраво дете след употреба на биологично лекарство. Дори знам за случай на майка ползвала го по време на бременост.
Кое от всичките ти предлагат? Доколкото знам Енбрела е по-добре от Хумирата. Ама не знам защо точно. Беше ми го казал доктора ми.

Всъщност къде зачезнахте всичките???? НАдявам се се чувствате все по-добре и по-добре. Grinning

# 1 183
Снощи писах, ама като гледам, не съм публикувала  Laughing
Добре съм, даже учудващо добре. Бях в Софиямед миналата седмица - не успяха да ме диагностицират  Laughing Или нищо ми няма, или съм някакъв необикновен случай  Crazy Изписаха ми Резохин, който нямам намерение да пия. С моя доктор се справяме доста добре за момента.

# 1 184
  Розали Stop                           Хайде и аз Grinning.Преди 2 сед. бях на преглед при ревматолог/Завеждаща даже отделение/,за да ми пусне изследвания.Бях със записан предварително час -11ч.Чакам си аз- лекарката я няма.              .Имаше много хора.На пейката възрастна жена със силни болки-предишният ден д-ката не успяла да я прегледа.Влязох чак в 11.30.Величайшата лекарка само си гледаше компа,говореше със сестрата.Нито ми погледна ръцете,нито ме разпита...Изпрати ме на очен,предупредена е,че съм на Резохин."Отколко време пиеш Резохин?Отговарям:"Повече от година  Laughing"С очите всичко наред.Връщам се при ревматоложката-я,тя пак изчезнала.За 1 час.Като благоволи да се върне ми каза само:"Пий си Резохина и  Медрола и това е           " ShockedТа както разбрах докато чаках така е всеки ден-на конвейр--лекарства,хоспитализиране...важно е ,че напр. с моето направление д-ката ще си вземе паричките.Това се нарича преглед вече.Зарекох се повече да не стъпвам  там.Вече знам какво да си изследвам,с разчитането ще се оправя,че и с лечението се справям Grinning.Егати прегледите,егати лекарите...ако се вясват в кабинетите де.

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 14:11 от elbosi

Общи условия

Активация на акаунт