Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 854
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 185
Хората пред кабинета бяха с разл. диагнози,но всички "са лекувани" с кортикостероиди.Бре,те са универсални ooooh!

# 1 186
Елбоси,  Laughing Навсякъде е едно и също. Казаха ми, че трябва да се изкривя, за да се докаже  Crazy Е, аз нямам намерение да се изкривявам  Sunglasses

# 1 187
Направо трагикомично ooooh!Непрекъснато виждам хора -болни,изкривени,лекуват ги от години....докато умрат от толкова лечение.Аз вече често си нарушавам хр. режим,не пия никакви лекарства и пак съм много по-добре отколкото като пиех Резохин.Като отделя пари ще си направя изследване за антитела,но то си е видимо подобрението.

# 1 188
Елбоси, и при мен хората, които срещнах, бяха лекувани. Хем болестта си носи последиците, хем други болести бяха натрупали от лечението. Ужасно е.

# 1 189
Ние поради тази причина до момента лечение с медикаменти не сме предприемали- нищо установено да помага реално няма, но вреди да носи- да.
Иначе ни отпуснаха Енбрела, документите са си в нас. Ще вземем 6 месеца и след това май- не. От пролетта едва ли ще ги подновяваме. Ще видим. Още мислим по въпроса. Когато е топло работата е шен, ако е влажно и студено- по- бива, в сравнение с минали години пак, благодарение на разтягането и храненето. Ако отидем нейде на топъл басейн е чудесно.

# 1 190
Джуди, и аз съм на мнение, че правилен хранителен резжим + ненатоварващо движение е най-добрият вариант за нас  Peace С какво се храни мъжът ти в момента, т.е кои храни изключихте? На мен не ми вярват, че съм била много по-зле, не ми вярват, че не съм се лекувала през тези години, затова съм им "странна". Да не се чудят много, им обясних, че съм изключила всичко, което ми пречи, включително и храна. Попитаха ме за хранителния режим и отговорът беше - "Един ориз не може да те скове". Ооо, може, може. Само аз си знам как изкарвам дните около Бъдни вечер и Коледа  Confused С теб сме обсъждали топлите дрехи, разтягането - все важни неща  Flutter Пиши къде ходите на басейн, т.е къде ти се струва най-добре  Hug

# 1 191
Принципно- намали много тесто и сладко, бори се с месото  Laughing, там му е по- трудно /де да бях аз с това месо... хич не го обичам поначало, ма на, всеки да се бори с туй, което му е трудно, явно така трябва, то иначе каква борба ще е/, пържено, сол, маргарин. Ориз и картофи яде понякога, но намали дозите. Увеличихме плодовете, зеленчуците и ядките /суровата храна/, ленено масло, зехтин, вкарахме ензимите за разграждане на белтъци основно, но аз му взех и комбинирани, комплекс омега киселини. Риба се яде, не сме я спирали. Не може да не си налее, обаче, една домашна ракийка вечер. Сега се целим в коледните пости- да ги направим както трябва. Без отклонения. Трябва по- сериозно, винаги може повече, но пък и аз не мога много да натискам. Не е моето тяло това, че да го командвам както си ща.  Laughing
Лятото ходихме редовно на Баня /Карловско/ на откритите басейни на Строител /че не е такава навалица, като на централния/, на Павел Баня сега /станцията на ПРО/, Чифлик, сега зимата и Хисар ще си включим, за разнообразие или Стара Загора.

# 1 192
Какво ленено масло приема? И аз съм що-годе така с храната. Изключила съм маргарин, слънчогледово олио, заместих със зехтин. Месото нещо взе да не ми понася - мирише ми. Рядко хапвам печена пилешка пържола. Тестено и сладко по принцип не ям (в болницата се наложи да изям една кифла  за целия ден Laughing), ориз и картофи също. Като се замисля, по-лесно ми е да кажа какво ям, отколкото не. Та суровоядство - плодове, зеленчуци на салата, обезсолено сирене, маслини, сурови ядки, рядко бобови, рядко месо, рядко риба. Чудех се преди как изобщо не отслабвам с това ограничено хранене. От два месеца пия противозачатъчни, заради хормоните. Толкова драстично свалих 6кг и сякаш още слабея  Crazy При мен неприятен факт са алергиите. Скоро установих и към ябълка такава, което ме побърква. Лишавам се от толкова любими и същевременно полезни неща, като мед, например  Confused

# 1 193
При нас няма алергии из фамилиите, та поне това ни отпада като притеснение. Добре е, понеже ползваме широка гама пчелни продукти- млечице, прополис и пчелна отрова /за мазане е последната/. Ленено масло- каквото има в Билла или изобщо в мрежата засега, не е нещо специално. Сусам ръся на салатите, той се харесва. Килограмите не се влияят много при нас от това, но те са си в норма без друго. 

# 1 194
Благодаря, Джуди  Hug Напомни ми да си взема тахан - много обичам  Blush Откакто не ям мед, почти не съм си взимала, но ще заместя меда с някаква кафява захар. Моите килограми по принцип са такива, каквито са в момента, покрай хормоните качих и не щяха да помръднат. Сега нещата са наред, стига да не отслабвам още  Laughing

# 1 195
  • София
Judy  супер е че си хапвате сусам но се надявам знаеш ,че той трябва да е смлян иначе не се усвоява и се изхвърля така както е влязъл

Розали - как разбираш, че имаш алергия към нещо? Примерно към ябълката? Какво ти става? Стана ми много интересно.
И суровоядството не включва сиренцето Laughing

Аз алергия нямам към нищо слава богу. Но вече 3 месеца съм изключила месото и се чувствам много добре. Единствено риба от време на време ми се прияжда.

# 1 196
Ех, Бъни, изобщо не съм претендирала за метода (не знам как се нарича) суровоядство. Говорех за плодовете и зеленчуците. А и друг път съм казвала, че не обичам крайностите  Mr. Green
Опъпчвам се - корем, лице, носът ми става силно червен, очите реагират (имам си и очна алергия), следва задух и хрип, ако не установя навреме причинителят, стигам и до пристъп. Ябълката я хванах, защото заради стомаха сигурно две години не бях хапвала. Като се оправи, реших да опитам (много обичам ябълки). И така днес една, утре една, всеки ден. Започнаха да се проявяват симптомите. Мислех, че е от розов локум, затова го спрях. Нищо. Пак си продължаваше. Два-три дни бях останала без ябълки, симптомите започнаха да отслабват. Тогава въобще не ги свързвах с ябълките. Купих си отново, всеки следобед по една. Обривът започна да става все по-тежък и тежък, появи се хрипът. Побърках се. Нищо не бях пипнала в хранителния си режим. Един ден пътувахме за София, цял ден събирах багажи, сутринта бях изяла един банан, нямах време за ядене. Следобед, преди да тръгнем, изядох поредната ябълка. Пак всичко започна да ме сърби, цялото ми лице стана в ситен обрив, корема, задух...Е, тогава я хванах ябълката  Laughing Най-характерната проява при мен е обрив и сърбеж по шията, зад ушите - ужасно е, няма как да го пропуснеш  Wink 10 дни не съм хапвала ябълка и всичко се нормализира  Heart Eyes
Аз мисля, че те срещнах във Фейсбук, а в Събота в Сердика. Или поне момичето от Фейсбук, което реших, че си ти  Grinning

# 1 197
  • София
Уау Розали! това са наистина кошмарни симптоми. Брррр
В Сердика център -кога си ме видяла? То детето с баба си е било там на парти.
Ако искаш да ме добавяш във фейса -само кажи

# 1 198
  • StZ
Здравейте, сладурки!
Не срещнах оплакващи се от здр. си състояние......значи сте ОК  Hug
Браво за успехите на всички  Peace

Аз сега внимателно чета какво не ядете и какво ядете и ще взема да изплагиатствам подобен хранителен режим  Wink
Аз обичам много храни, но ще изключа това, което сте забелязали че ви  пречи.
Не срещнах коментар за млеката - прясно и кисело......или съм го пропуснала.
А кафенце?? пийвате ли си? кашкавала? дали влияе и той  newsm78

# 1 199
Bunnie, предлагат ми Ро-актемра, но не е по каса към момента. Аз пък нямам възможност да плащам по 1500,00 лв. на месец Sad предстои ми да влизам в болница Софиямед - не съм чувала много за нея, попаднах случайно там. За Урвич не ми се и мисли newsm78 лекували са ме до сега без даже да са ми изследвали  анти -ССР,а и аз сега четох, че в зависимост дали е положително или отрицателно зависи  кой медикамент би ти повлиял. Аз съм си ползвала метотраксата и златото пък дали е трябвало никой не знае. По принцип съм ходила при професори и доценти - светила, но това не е опредящо явно за нищо, освен за таксата за преглед.

Общи условия

Активация на акаунт