Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 807
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 245
Е,повечето русенски лекари    са доста зле.Че и показват пълно неуважение към пациентите-направо не ги поглеждат.

# 1 246
  • София
какво значи пеперудообразен обрив?
че на мене ми се появи един на дланта на лявата ръка ама от горанта страна и си седи така и не изчезва. Едва ли е Лупус ама се заинтригувах.

# 1 247
Бъни, характерният за Лупус пеперудообразен обрив обхваща носа и бузите, може да се появи и на гърба в същата форма. Аз по принцип получавам обриви на петна, обикновено по ръцете и краката, то не е и обрив, само прилича на обрив - нито е релефно, нито нищо - изчезват от само себе си. Иначе съм ви казвала за зачервяването на носа при мен, и малко от бузите обхваща.

# 1 248
  • София
Бъни, характерният за Лупус пеперудообразен обрив обхваща носа и бузите, може да се появи и на гърба в същата форма. Аз по принцип получавам обриви на петна, обикновено по ръцете и краката, то не е и обрив, само прилича на обрив - нито е релефно, нито нищо - изчезват от само себе си. Иначе съм ви казвала за зачервяването на носа при мен, и малко от бузите обхваща.
Да, бях сигурна, че се притесних излишно:) Моето си е екзема и си мисля, че в момента лекувам стари такива от детските ми години потискани с кортикостероидни кремчета. Защото ту изчезват, ту се появяват от самосебе си:)
А за заглавието на темата- може да напишеме - Автоимунни заболявания- артрит, лупус, псориазис и др.

# 1 249

А за заглавието на темата- може да напишеме - Автоимунни заболявания- артрит, лупус, псориазис и др.
Става

# 1 250
  • София
а колко страници може да е темата ни- 100 или да пускам нова? Че хич и не съм запозната да си призная:)

# 1 251
Ами обикновенно темите са до 50 стр..Иначе стават безкрайни  Simple Smile Но пък сега по-добре да си закръглим на 100 и тогава нова.Сега наникъде.Ако пък искате може  темата вече да е до 100стр..  Дружно да решим Grinning

# 1 252
  • Петрич
Не е задължително да бъде пеперудообразен, това разбрах в Урвич, може да бъде всякакви форми.
Характерна кожна проява при лупус са афти в устата и носа, херпеси също.

# 1 253
Вера, ти имаш ли такива чудесии? Аз си мисля, че имам проблем с мъдреците и с това си обяснявам раните, които ми се получават на тези места. Да поясня, че нямам мъдреци. Всъщност дори зад мястото, където би трябвало да са мъдреците. Мъжът ми пък ми се смее и твърди, че съм си разранявала сама мястото от ожесточеното търкане на зъбите  hahaha Афти имам мисля нормално - отвреме навреме, в носа нищо, херпес съм имала веднъж в живота си преди около 15г. И така...какво ми е?
Аз съм уникат  newsm47

Не се сещам до колко направиха страниците. Май преди бяха до 100, а сега са до 50  newsm78 Не, не знам  Laughing

# 1 254
Бъни, до 50 са  Laughing

Сменяй, ако искаш  Hug

# 1 255
Моят език беше силно обложен преди да започна лечение  с Аюрведа.Сега не е така.Но се е случвало като пия бира напр./фермент/.Като направя детокс се оправя.

# 1 256
  • Петрич
Аз не съм имала нищо нито обриви, нито афти нито херпеси, нито оплешивяване, мисля че това са кожните прояви.

# 1 257
И последно да питам как сте с килограмите? Ама без корикостероиди, де. Аз съм 45кг с днешна дата. Бях 54 напролет - храня се по един и същи начин. Тези дни наблегнах на тахан със захар и май започнах да се подобрявам  Flutter Идеалното ми тегло е 47-48кг.

# 1 258
  • Петрич
Аз съм си дебела, ама се харесвам, преди бях по-слаба, благодарение на диетите, но май благодарение на тях се сдобих с лупуса. Сега качих 10 кг от кортикостероидите, ама се стягам де, ще ги сваля, няма начин.

# 1 259
Вера, защо благодарение на диетите? Възможно ли е? Питам, защото някога бях +20кг., от 12 години съм с това тегло. Храня се умерено, но не се лишавам от нищо.

Общи условия

Активация на акаунт