Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 803
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 260
  • Петрич
Ами не знам, аз предполагам, че може диетата на Дюкан да ми е докарала този лупус, въпреки че като питах лекарите в Урвич каква е причината, те казаха, че ако знаят ще вземат нобелова награда.
Розали, последно съмнения за лупус ли имаш?

# 1 261
Не знам, Вера, опитвам се да си обясня някак нещата. В Софиямед това бе последното, което споменаха. Снощи попаднах на едно интервю, после се зачетох за Лупус-а, сетих се за теб и Кристина и така - аз тръгвам от едно и стигам, ехеее  Laughing
Субфебрилната температура, доколкото разбирам, е най-характерна за Лупус, при другите автоимунни може да я има, може и да я няма.Рейно и васкулит също са характерни за Лупус, да не кажа задължителни, особено Рейно - аз си ги имам и двете. Болките по цялото тяло, без патологични изменения, леките отоци, особено на глезените, което в някакъв чужд сайт четох, че било много характерно. Зачервяването на носа, да не говорим, че на директно слънчево излагане, кожата ми буквално гори, такова е усещането. Такива неща ми се въртят в главата. Преди време ви бях писала - за мен всяко едно нещо трябва да има обяснение и е голям парадокс, че точно на мен ми се падна автоимунно  Laughing Иначе с моя Док. съм си Ок, просто съм любопитна  Blush

# 1 262
  • Петрич
Розали, за да си сигурна и да си обясниш нещата трябва да ги доведеш до край. Знам, че е трудно да се занимаваш с лекари, да те тъпчат с лекарства, но това е най-вече в наш интерес. И не е толкова страшно, да знаеш, мен ме е яд, че една година се дърпах и не отидох по-рано, сега нямаше да имам Рейно.
Правиха ли ти антитела в Урвич ?

# 1 263
Вера, нито на Урвич, нито в Софиямед ми пуснаха имунологични изследвания. Аз си ги пуснах преди година по препоръка на моя доктор. Всички са чисти. Аз исках да доведа нещата до край, имах нужда от това, знаеш, но на този етап не могат да поставят диагноза. Ти една, аз 4 години се противих срещу това, което ми се случва. На този етап съм спокойна, защото имам Док. . Благодаря на Бог, че изпрати този човек в живота ми. Нямам неразумни очаквания от него - колкото можем, ще се лекуваме. Въпросът е, че когато посяга към лекарството е отчел плюсовете и минусите.

# 1 264
  • Петрич
Те са малко тежки за изследванията, особено за такива скъпи изследвания като АНА, но пък тия изследвания са много важни за автоимунните заболявания. Може би сега след 4 години ще покажат, трябвало е да ти ги направят...
Най-важно е да те лекува човек, на който имаш доверие, твоя лекар изглежда отговорен, а ти си спокойна с него, така че може би си късметлийка с него.
Направи си и ти един белтък, просто за всеки случай, да си спокойна.

# 1 265
АНА правих миналата година по това време. Белтъкът как се прави. Това, дето се събира урина от целия ден ли?

# 1 266
  • Петрич
да, точно това е.

# 1 267
  • София
Розали кой е твоят доктор.Много често го споменаваш в темата, а май не си казвала как се казва и къде работи. Може да е от полза на другите, които пишат и питат тука.

# 1 268
Бъни, моят доктор не е ревматолог, а ортопед и по едно стечение на обстоятелствата се занимава с мен, иначе мога да го препоръчам със сто ръце като ортопед  Hug

# 1 269
  • StZ
Белтъкът как се прави. Това, дето се събира урина от целия ден ли?
аз пък като го правих това разбрах, че така търсят калций в урината......пак нещо съм се объркала  Rolling Eyes

# 1 270
Минах ТЕЛК вчера.От 8.00-13.30 ч. Close   чаках.Докато чаках видях такива образи.Ядосана баба,защото все последна била и искаше да отиде на бинго.           .След няколко часа ми каза,че няма да даде 100лв,защото много чакала и по-добре да ги изиграе  Shocked .Друга пък имала камък в бъбрека и гин. операции/ туркиня-май имаше предвид кюретажи Wink / и иска да мине ТЕЛК,куцащ циганин с бастун,който като му се доходи до ВЦ/то/ и нямаше лекари в коридора ,захвърли бастуна на 1 пейка и хукна...Та по същество.Както споделих преди не се имам за много болна и очаквах 3 гр..Лекарката дълго гледа,писа...по 1 време ми вика :"Ти сигурно ще обжалваш,ама..."Веднага си помислих щом казва така със сигурност 3 гр..След няколко часа ЕР-80%/2 гр./ за 1год..Вярно няколко заболявания и на всяко се пресмята някакъв %,иначе не намирам обяснение.Стресна се  от АНА профила.  Ако е тежък Лупус  се дава и по-висок %,т.е. индивидуално.                 А иначе от лекарката разбрах,че червенината по дланите ми/възглавничките/ е  било пеперудообразен обрив.Пък аз мислех -Рейно.Знам ,че съм освободена от потребителска такса и ще получавам някаква сума-не знам каква.Препоръчват  спокойна  и по-лека работа.При болни от Лупус 1 стрес може да предизвика много бързо влошаване.Виждала съм.

# 1 271
Ако въпроса не е подходящ за тази тема, моля да ме извините, но имам позната, която има следните симптоми: напълно обезкосмяване по цялото тяло, лице и скалп. Често страда от гъбички по лигавицата на устната кухина и напоследък изследванията и показват че е с анемия. Възможно ли е това да са признаци на лупус?

# 1 272
Лупус най-сигурно се доказва с имун. изследвания.Но според мен щом има гъбички,то те са и в червата и оттам тръгват проблемите.Трябва да е на специална диета и да прави детокс,за да се изчисти.

# 1 273
Изпращаха я на редица изследвания, но никой лекар не се е усъмнил за такова заболяване. Ще и предложа да се консултира с още специалисти по този въпрос.

# 1 274
Даже и да направи още консулти и установи какви  гъбички               ,самото лечение може да е проблем.С АБ допълнително се усложняват нещата-гъбичките.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 11:38 от elbosi

Общи условия

Активация на акаунт