Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 731
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София
Аз не препоръчвам Урвич т.като имах честта да ходя на консултации при едни от най-най-големите им светила а именно Рашков и Шейтанов. Останах силно разочарована и от двамата. Затова. Да не говориме, че наистина базата и условията им са доста зле. Определено бих избрала Токуда или София мед, макар и да не съм била във втората.

# 1 381
  • Петрич
...всеки човек е различен...

Затова споделям опит и мнение, не давам препоръки - всеки сам за себе си да си преценя  Peace

Вера, ти си вироглава, и аз съм, но даваме различен израз на това си качество   bouquet Ти казваш:"Ще ви кажа аз на вас!", аз казвам:"Абе, с вас ще се занимавам!"  Joy

Не пишеш как си? Намали ли Медрол-а?   bouquet
Сега ме изкара, че все едно се заканвам Laughing, просто съм свикнала да става на моето и не търпя възражения. А и момичето иска да и се препоръча ревматолог и аз като знам, че вие всички ще се обявите срещу Урвич, викам чакай пък аз да се включа със за. Трябва да има баланс. Grinning
Аз съм добре, нямам никакви прояви на лупуса, ама още ме е страх да намаля медрола, тия дни ще си изследвам белтъка пак и ако още е в норма, ще го намаля, ако не е ще се наложи да ме пулсират пак.

# 1 382
 Joy Ех, Вера, то ако ги разглеждаме в дълбочина нещата, то аз каква излизам  Joy Образно казано  Peace Не съм против докторите на Урвич, опазил ме Бог. Опитвам се да правя по-скоро цялостна обективна преценка, не конкретна субективна. Ако имах някакъв положителен кръвен показател, сигурно нямаше да се налага да търся алтернатива. Но да ме третират като клинична пътека  Stop Умишлено прикриват, после се оплитат или без да искат се предават. Скриха за Васкулита, само го загатнаха, а д-р Танев в Софиямед само ми погледна върховете на пръстите и каза:"Да, тя има Васкулит, но е в лека степен"  Peace Това, което правят на Урвич си е баш:"Ако мине номерът" - така само си подронват авторитета, както виждаме  Hug

# 1 383
  • Петрич
Розали, ти как мислиш да го лекуваш тоя васкулит и как познаха само от поглед ?
Аз имам Рейно, но се проявява при студ или силен стрес, т.е. трябва да го видят в определен момент.

# 1 384
Ох, не ми говори за Рейно-то  ooooh! Моето явно е съвсем прясно, тази зима ми разказа играта  Confused Не знам при теб има ли болка, и дали изобщо е от него, или от самия артрит, но при мен направо мозъкът ми блокирва от предизвиканата от студено болка.
По време на посещението в Софиямед си имах образования, казах им, та оттам. Те търсеха основното, а Васкулитът ми е вторичен. Като видях какво гледа, вече и аз мога да ти кажа имаш ли Васкулит или не. Де що познавам хора им прегледах пръстите  Laughing
Не ме питай за лечение. Все още свиквам с мисълта  baby_neutral

# 1 385
  • Петрич
При мен няма болка, а само изтръпване на три пръста на дясната ръка. Преди ставаха бели и след това лилави, сега побеляват и като се стопля стават розови. Какви са тези образувания, които имаш? Аз как да разбера дали имам васкулит?

# 1 386
Значи при мен болката е от артрита. Фризерът ми е на една крачка от чешмата - когато вадя нещо от фризера, директно го хвърлям на плота - в ръце не мога да го държа. Моите пръсти, половината към върха, навън стават червени, а дланите остават бели. Когато се прибера вкъщи остават в това състояние поне час.
Васкулитните образования са като малки пъпчици на възглавничките на пръстите, с център, като убодено  Peace Първите няколко дни щипе-боли, като порязано, или убодено, все тая, после става по-твърдо и изчезва от само себе си за около 20 дни. Обикновено ми излизаха по 2-3, никога само едно, но последния път бяха 6-7 наведнъж. Другото не знам дали ще успея да ти го опиша. Изпъват ти кожата на възглавничките, натиск, придърпват кожата към върха на пръста, това, което се вижда на моите пръсти е петна - т.е не е равномерно, а на бели и розови петна, на нормалните хора е равномерно - едноцветно  Peace Това, което съм забелязала е, че има моменти, в които ми се виждат и най-малките капиляри на ръцете и на стъпалата - това не знам от кое от всичките заболявания е, но определено е свързано с някое  Crazy

# 1 387
Точно това се случва с мен: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4320651

# 1 388
  • София
Благодаря ви много, дами, за съветите и споделеното мнение!   bouquet

А за ВМА и д-р Райчев имате ли наблюдения? Rolling Eyes

# 1 389
Розали, и на мен ми излизат  точно такива пъпчици, който си  обяснила. Напоследък се засилеха, преди бяха  по 2-3  а  сега  може  и до 10 да  стигнат. Предполагам, че  това е  вид  обрив  от  артрита. Много са  неприятни, но не знам как да  ги  премахна.
Аз от както спрях да  посещавам мой та ревматоложка съм многооооо добре. Спряла съм Хумирата и метотрексата от  март тази  година и в момента съм на 1/2 преднизолон вечер без  никакви други  лекарства. Надявам се, че  2013г ще е  по-добра  и щъркела  ще ни зарадва  Simple Smile  EFP

# 1 390
Помня, Вълканова, когато питах, че потвърди, че и ти имаш такива образувания  Hug Тогава стигнахме до извода, че е от артрита, но не е  Peace Друг с такива с артрит не съм срещнала, а и трима доктори потвърдиха, че са васкулитни, а в клиниката също казаха, че такива пъпчици по възглавничките са васкулитни. Обикновено се появяват като алергична реакция към нещо, т.е провокирани са от алерген. При мен е, когато чистя, но не мога да хвана от праха ли е, или от Пронто-то. Понякога излизат, понякога не. Не съм си задала за цел да ги хвана Laughing  Дано твоето не е като моето  Hug Васкулит се развива на база налично системно заболяване - обикновено Лупус или РА, но може да бъде и основно заболяване, на чиято база да има артритни прояви  Crazy Въобще абсолютен бъркоч  Laughing
Искрено ти желая едно розово бонбонче идната година   bouquet

снуки, не знам за Райчев. Общо взето не добър ревматолог няма, като такъв, така че не го мисли много. Ревматолозите ни са добри, доколкото може да се каже такова нещо за тази специалност. Т.е това, което се прилага за тези заболявания не е лечение, а потискане на проявите на заболяването. Не очаквай чудеса. И все пак ти ги желая от все сърце   bouquet

Добра жена ми липсва   bouquet

# 1 391
Вълканова дано скоро и двете да имаме  EFP  аз тия дни работя уж по въпроса за коледно бебе. Дай Боже и на двете ни такава радост. Още чакам и се надявам.  Hug на всички. Тук  съм и ви чета.

# 1 392
  • Петрич
Вълканова, vtvtPraynig  Дано се зарадвате с двете чертички още този месец !
Розали, аз забелязвам, че Рейното ми е по-обострено като прекаля с цигарите, тая гадост действа доста зле и на кръвоносните съдове, дори ако 1 ден не пуша нямам прояви.

# 1 393
А, Вера, не, сутрешното кафе с цигарата не си ги давам  Sick Няма начин да не се отразяват. Те са си токсин отвсякъде. В абсолютна светица няма да се превърна  Crossing Arms Колко пушиш на ден?

Ровя се сега в разни Био магазини. Мисля да си поръчам Спирулина и Хлорела - помня, че някой ги приемаше. Та да питам как, под каква форма  Hug

vtvt,  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 23:45 от Розали...

# 1 394
  • Петрич
Аз мога и да не пуша, а мога и 5 да изпуша.Иначе най-често 1-2 цигари на ден, горе - долу кутия и половина в месеца.

Общи условия

Активация на акаунт