Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 672
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 410
Давала съм в тази тема и в другата, посветена на болестта на Бехтерев, информация за автоимунните заболявания, която споделям напълно, в насока, че такива просто няма. Причинителите на конкретните оплаквания са конкретни, но никой не ги е установил. Понеже сме убедени, че това е така, направихме изследвания и откриха, както се съмнявахме, лаймска болест- чест причинител на артритни заболявания. В статии, които съм пускала, пише точно това- подобен вид възпаления и отделяне на антитела има своята причина и тя не е "глупава имунна система", а най- често възпалителен процес, предизвикан от конкретен микроорганизъм, който тялото /което хич не е глупаво/ атакува.
Имаме познати лекари, които лично, в пряк разговор, са ни споделяли, че и за тях автоимунните заболявания са онези, за които просто медицината нищо не знае. Съответно- не е наясно и как да ги лекува.
Поне лаймската болест си има конкретно антибиотично лечение. Добре, че не направихме глупостта да бодем имуносупресори. Иначе очевидно подходящата диета, която не дава възможност на гадта да се развива, дава ефект, а раздвижването е винаги добре дошло за едни сковани стави, обездвижвани с години от болката. 

# 1 411
Джуди, подкрепям напълно мнението ти  Hug Няма такова нещо "глупава имунна система". Тя е изключително интелигентна и знае как да се справя с патогените  Peace
Това означава ли, че мъжът ти има абсолютно реален шанс след антибиотичното лечение да се излекува напълно?! Това е повече от прекрасно   bouquet
Трябва да си направя и аз изследване за Лаймска болест. Съмнява ме, че при мен също ще се окаже такава причината  Rolling Eyes Една наша бивша съфорумка ме подканяше, аз забравих.., благодаря, че ми напомни   bouquet

# 1 412
Джуди, отново чудесен пост!

Моля те, сподели правихте ли други изследвания освен това за Лаймската болест и какви?

Аз в момента съм спряла биологичните (от 4 месеца) и съм в страшна криза, а ги спрях защото първо имах стафилококи в гърлото, след това нещо друго, а сега стрептококи.Сещам се, че гърлото винаги ме е боляло по малко, още от дете, но никога не сме търсили причината и сега съм почти сигурна, че точно това е довело до болестта ми.
Ти мислиш ли, че ако се отстрани причината (микроорганизмът) болеста ще "изчезне"?

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 10:20 от Le Soleil*

# 1 413
Здравейте момичета!Аз се включвам отново за да се оплача Sad!!!по препоръка на лекуващия ме ревматолог започнах да спирам медрола!еееее спрях го.....подутината изчезна....болките се върнаха...отново 37 температура!!!!направих си отново всички изследвания на който явно се вижда че съм здрава като чук!даже утайката ми е в норма!ана-в норма...
   и пак прегърнах медрола Sad  този път по една таблетка!!!краката ми от глезена надолу са лед студени....защо????показалеца на лявата ми ръка ме боли като хвана нещо все едно съм го порязала а не съм....защо???? някой спирал ли е медрола????и имал ли е същите проблеми като мойте....

# 1 414
От кръвната картина ни стана ясно просто че има някакво възпаление, но причината не сме установявали. Четохме, че най- честият причинител на подобни реакции е лаймската болест и една чревна бактерия, почнахме с лаймската и я уцелихме.
Не знам за шансове, но имаме нещо реално, с което можем да се борим, отново реално, без да излишни отрови, които няма да помогнат, но ще увредят гарантирано.

Аз споделям, защото се надявам информацията да се разпространи и ако може- да помогне на някого.

Мъжът ми си има чудесен имунитет, гърло го хваща за ден- два по веднъж в годината и се оправя без проблеми. Всичко му функционира добре. Щяхме просто да смажем една иначе работеща машина...Стреснахме се и се решихме на това изследване. Ако беше отрицателно, щяхме да търсим други патогени.

Да, аз смятам, че първо при всяко едно заболяване следва да се открие причината, понеже аз не вярвам, че нещо се случва без причини. Докато не се открие тя не смятам, че е разумно да се бърника из организма на сляпо.

Преди години невролог се бе усъмнил за лаймска болест точно, но ние така и не сторихме нищо по въпроса. А трябваше още тогава оттам да почнем.

# 1 415
  • София
Момичета, за преглед на Урвич необходимо ли е предварително записване на час или може директно да се отиде пред някой кабинет? Благодаря!

# 1 416
Без часове работят на Урвич лекарите, подготви се за дълго чакане.

# 1 417
# 1 418
  • София
Розали много ми хареса последният ти пост.Радвам се, че си почнала да мислиш по този начин.

Джуди стана ми интересно за това изследване за лаймска болест. Ще разкажеш ли по-подробно за него. Къде го прави мъжът ти, как се прави всъщност с кръв или по друг начин и т.н.

# 1 419
Кръв се взема в поликлинична лаборатория и се изпраща в някоя от специализираните такива /ако в близост до вас няма/, които правят изследвания за наличието на точно този вид заболяване у нас.
Касата не покрива изследването /не помня колко беше/. Което е странно, много странно и за мен- съмнително. Значи не се обръща внимание на най- важното- диагностиката, но се лекуваме... с илачи най- разнообразни, при недоказана причина и нужда.

http://laimskabolest.ovo.bg/index/kde_da_otidem_uhapvane_ot_kyrlezh/0-21

# 1 420
Джуди, искам само да те питам каква беше кръвната картина на мъжа ти? Висока утайка? Друго? Благодаря   bouquet

По-късно ще пиша за другите неща  Hug Hug Hug

# 1 421
Завишени С- протеин и утайка /но леко/. Останалото- в норма.

# 1 422
  • София
Judy, да знаеш че много си права в разсъжденията си и бяхте на прав път с прополиса и пчелното млечице. Много се радвам, че сте открили причината на заболяването и можете да предприемете адекватното лечение. Някъде бях чела че и Саменто  помага при лаймска болест, но потърси и други източници на информация. А докторите сигурно ги знаят тези неща, ама защо да не ни лекуват със скъпо струващи лекарства, вместо да се задълбочават в причините.

http://gordonresearch.com/Protocols/Chronic_Infections/protocol_ … c_infections.html

"A further support for the immune system is Samento. Samento is receiving a lot of attention because of its success in treating Lyme disease. Samento has shown dramatic benefits in virtually every kind of inflammation. It reverses most asthma and arthritis cases and helps the body fight acute infections from AIDS to Hepatitis, and has even been found to help manage most forms of cancer. Samento is so concentrated that to achieve these remarkable benefits a full dose only requires 3 to 6 capsules a day."

"A further support for the immune system is Samento. A single herbal supplement that appears to be as much as 1000 times stronger than Cats Claw. Samento is a unique product from the Peruvian rain-forest, and is a naturally occurring (TOA free) form of cats claw. "

Весели Празници на всички момичета и повече усмивки през следващата година!

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 16:19 от Dobra_jena

# 1 423
Благодаря, Добра жена!

И аз ще пожелая веселите празници, но съм на бач до края на седмицата, та тогава ще ги желая. Понеже когато съм вкъщи рядко компютърствам. Работата ми е основно на компютър и ми писва и в останалото време да съм така.

Пчелното млечице ще го почнем пак през март, възприехме правилото по около 40 дни два пъти годишно. Правихме август- септември, следва март- април някъде. Сега са си пости още и натоварвания големи без друго откъм храна няма. Пие ензимчета и омега мастни киселинки засега. Зарзаватът се подразбира, че по време на пости е основна манджа.  Simple Smile Утре сме при лекуващата ни лекарка с резултатите, да видим какво ще го правим този микроб.

# 1 424
  • София
Джуди благодаря ти, че споделуш толкова много и опдробна информация.
С интерес ще следя как се развиват при вас събитията. Дай Боже скоро да се похвалите, че всичко е в миналото.

Общи условия

Активация на акаунт