Ревматоиден артрит - 3та тема

• 233 713
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, мой те ръце са  в  ужасно състояние. Три от  пръстите ми на дясната ръка  вече са  неподвижни ... един по един  умираха... На лявата ми  ръка всичките ми пръсти са  изкривени "лебедова шия". Много години не можех да  се примеря и винаги криех  ръцете и  не исках да се  храня в заведение, имаше ли непознати  хора дори не  пиех вода. Все пак съм на 27 години и ми се е  искало много пъти да  облека  къса  пола, НО не  си  го  позволявах  заради белезите  от операциите на краката, да  сложа  красиви сандали, но такива  няма за  моите  изкривени стъпала... Благодаря, на  мъжа  ми, който ме  накара да не се  срамувам от  тялото  ми, който ми даде сила за  живот и да се  боря с  коварната  болест. Вече 14  годни се мъча със РА, много е  трудно, но няма да се  откажа. В момента  спрях метотрексата  и се  надявам  началото на 2013г да е  добра за  мен и  Господ да  ме  дари със  мечтаната рожба.
Не се срамувайте от тялото си. Не се крийте от  хората. Винаги ще  има  някой, който да  ви загледа  или одума. На мен ми трябваха много години да се преборя със този срам и сега  съжалявам, че  съм пропиляла това време криейки се в  къщи, вместо да  бъда сред  хора.Усмихвайте се!!!!

# 151
  • София
Браво Вълканова.
Много позитивен пост!

# 152
Момичета,изобщо да не ни пука. Laughing

Имаме си болест.Какво от това?Аз дори се украсявам изкривените пръстчета с пръстенчета.
Ама ние сме си нормални жени.Само дето Господ ни е пратил изпитание,но не ни е белязал с проказа,нали?
Лично аз не искам да ми съчувстват,защото това си е мой проблем и не желая да ме гледат състрадателно.Да ме третират като втора класа човек.Каквото и през каквото ще преминавам,ще се справя сама.

# 153
  • StZ
ЕЕЕЕ! ама вие много сте писали последните три дни  Hug
Чак сега прочетох какво сте писали и да отчета престоя в болница Люлин.
Много нова и приятна болница - ама от труса малко се пропука гипсокартона  Wink
Направиха ми кръвни изследвания, рентген на ръцете и ехограф. Според доктора съм в ремисия....принципно съм ОК като само леко накуцвам с левия крак /скоро споделих, че не мога да се изправя на пръсти на него/
Не намира изменения в ставите, а и визуално само средния пръст на левия крак ми е с една подутинка отгоре отскоро....иначе друго не се е деформирало.
Искаха да ми слагат инжекции с противовъзпалително лекарство - не запомних името, че не съм го чувала, но като възроптах, че всъщност сега не ме боли и ми го опростиха.
Та за три дни престой не ме лекуваха с нищо, но ако някой има нужда да поотпочине е супер!
Доктор Андреев е много готин и може да се говори спокойно  с него, но идваше сутрин и бързаше да ходи към Токуда по обед.
Ако искате да казвам още нещо днес съм тук, но от утре отивам на почивка и не зная дали там ще има нет.

# 154
Зорничка, дано по-дълго се задържиш в ремисия  Hug

Благодаря за споделеното относно това дали ви подкрепят близките  Hug При мен все още са на приливи и отливи  Crazy

Можете ли да ми кажете рецептата с чесъна  Hug Търсих я, но не я открих  Rolling Eyes Става ли за деца?

# 155
Розали,една чаша мед,една чаша ябълков оцет и 8 скилидки чесън се разбъркват  с  миксер.Сместта престоява 5 дни в хладилник и се пие от нея по 2 лъжици сутрин,преди закуска. Peace

# 156
Мерси, Руми  Hug

# 157
Здравейте
Наскоро разбрах, че мой близък човек е с РА и от 3 години пие непрекъснато медрол. Съответно не е ходил на никакви изследвания от 3 години и така си стои. А непрекъснатия прием на медрол е нанесъл определени щети върху организма му. Искам да помоля за координати на добри ревматолози в София или Враца/ въпреки че за тук се съмнявам да има/ . Какви са отзивите за МБАЛ " Св Иван Рилски" и ако отзивите са добри към кой лекар да се насочим. Съжалявам ако въпросът е дискутиран, но нямам представа къде да търся  Laughing Интересува ме има ли и алтернативно лечение на болестта и какво?
Благодаря предварително на всички отзовали се и желая много здраве на вас и семействата. Тази болест наистина е коварна и трябват много сили, за преодоляването й  Hug

# 158
  • София
Арвен чудесно е, че искаш да помогнеш на близък ама, защо не се върнеш малко назад и не попрочетеш малко.Изписало се и за алернитивните начини на лечение и за лекарите.
За мене голямо облекчение има хранителният режим който спазвам и разните пречиствания.
Болницата Св,Иван Рислки не я препоръчвам.

# 159
Този блог ми хареса, затова го споделям:

http://rawarrior.com/about/

Не успявам да открия част 1 на диетата:

http://rawarrior.com/rheumatoid-arthritis-diet-part-2-ten-easy-tips/

# 160
Доколкото можах да разбера, става дума не за конкретна диета, а за режим на хранене- в смисъл: употреба на храни, които са полезни и обратното. С две думи- да променим начина си на хранене, като включим/изключим храните , които помагат/вредят. Аз опитах две седмици без месо, изключих всички млечни продукти- доколкото можах, все пак. Не съм се старала на всяка цена да се ограничавам, а доколкото мога. Чувствам се много  по-добре, макар че изобщо не съм търсила специални храни, а само това, с което разполагаме в момента. Като начало е добре, разбрах, че не е трудно и пр по-голямо старание мога да постигна и по-добри резултати.
       МОМИЧЕТА, чухте ли д-р Емилова в "Горещо" при Венета Райкова? На мен ми направи много силно впечатление-и преди съм я слушала. но тогава нямах проблеми и не съм се замисляла толкова. Ако това, което казва, може да ни помогне, сме длъжни да опитаме.
 http://www.novatv.bg/shows/episode/750/%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B5% … %BC%D0%B0%D0%B9-/

http://play.novatv.bg/play/273913/?autostart=true

# 161
Да, аз и друг път съм споделяла, че на мен ми пречат храни, които съдържат по-големи количества скорбяла - царевица, картоф, ориз... Определено при мен има пряка връзка с алергиите.
Опитах без млечни продукти, но, първо, не намерих разлика в състоянието си, и второ, умрях от глад  Embarassed Имайки предвид, че гореизброените храни не мога да ги консумирам, просто не остана какво да се яде  Laughing

Гледах доктор Емилова. Преди две години една позната уж щеше да ме взима с нея в Боровец да ме срещне с нея, но така и не се обади. Тя беше много доволна, защото д-р Емилова и беше помогнала за нещо, за което традиционната медицина казва: "Без операция няма да мине". Ако бях достатъчно финансово обезпечена, бих опитала...

Момичета, вие срещали ли сте в БГ ортези за пръсти? Някой пробвал ли е? Дали биха предотвратили евентуални изкривявания на пръстите?

Има и сребърни такива, но засега в български сайт не съм срещнала  ни от едните, ни от другите Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 18:04 от Розали...

# 162
  • София
аз да си призная честно незнам дали бих носила такива неща.....

# 163
Момичета,направих един месец от  началото на вегетарианството.Изключила съм само месото и съм ограничила млечните продукти.Риба и ядки  ям всеки ден.Чувствам се добре.

Розали Hug.Сайтът е много хубав.

# 164
Moмичета, и аз горе-долу вече месец съм на ограничителна диета- може би след Гергьовден започнах по-сериозно, но от време на време съм си хапвала месце, но без млечни продукти. Днес приключих и с "универсалното лекарство " с мед, оцети чесън. Сутрин правя гимнастика за раздвижване. Да чукна на дърво, чувствам се добре- поне в сравнение с преди:) Е, била съм и по-добре, но все пак, търпи се. Утре заминавам на море в Кушадасъ. Копнея за слънце и морска  вода!!!!Ще ви пиша после!!

Общи условия

Активация на акаунт