Ревматоиден артрит - 3та тема

• 233 689
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,момичета!! Утре заминавам на балкан за 2 дни. Хотелът е с басейн, ще опитам максимално да се възползвам , да плувам, защото в града, където живея почти няма къде. А след седмица-на море!!! Има да плуваааааааам!!! Казаха ми ,че плуването е най-подходящият спорт за нас, но пък е най-трудно да се практикува....Дано има ефект след това , и то положителен, все пак.Аз сутрин едва стъпвам, като отивам на работа губя двойно повече време от преди. Каква фурия бях само!!! Направо съм друг човек...и то заради едни нищо и никакви пръсти на краката...Но едно нещо съм забелязала за мен- от времето не се влияя . Забелязала съм, че дали е студено или топло, боли по един и същ начин. Само дето слънцето ми оправя настроението:)Не знам как е при вас. Ето сега е студено, вали, но аз  забелязвам, че даже по-малки са ми болките- по принцип като походя малко, към обед вече ме боли по-слабо.

# 136
На мен лично вече и времето ми влияе. Също и когато съм ядосана или нервна също ми влияе зле. Те лекарите казаха трябва спокойствие за тази болест ама къде ти спокойствие. Иначе да като съм спокойна по добре се чувствам.

# 137
  • в подножието на планината
Здравейте! Hug
От доста време се надявам да се засека с някои от пишещите момичета в темата, но не успявам.
На 35 години съм и от 10 дена съм с диагноза РА серонегативен, което не разбрах какво значи.
Всичко започна с болки в китките ,но с един пероксикам всичко беше наред. Лятото отидох на ревматолог, но тя се хвана с анемията, която имам от доста години, стабилизирах анемията и се чувствах добре до преди месец, когато ме болеше всичко, де що имаше става .Постъпих в болницата и сега съм на Резохин и Медрол, но разбрах ,че тези лекарства доста вредят.За сега съм добре, но докога не се знае.
Мисля да се насоча към хомеопатията, не знам доколко ще ми помогне, но ще опитам.
Извинявайте, ако досаждам, но ми е добре като споделям с хора, които ме разбират и знаят какво чувствам.

# 138
  • Петрич
Здравей, ild7210 !  Hug
Серонегативен означава, че по изследванията на кръвта не личи да имаш ревматоиден артрит. Това е най-лаишки обяснено. Съжалявам за поставената ти диагноза, в коя болница лежа ? Ако е в Урвич, кажи колко дни беше там, какви изследвания ти правиха ?

# 139
  • в подножието на планината
 vera i, здравей! Hug

Аз съм от Шумен и лежах в шуменската болница, отделението е ново.Все още не съм запозната с другите болници, където се "лекува" РА, само разбрах, че във Варна също има.
Тази болница Урвич сигурно е в София, но ще видим как ще протече всичко може и натам да се насоча.

# 140
  • StZ
Здравейте, сладурки!
Аз продължавам да чета тук, но не се чувствам компетентна да давам съвети и да коментирам.
Утре ще постъпяв болница за изследвания - мисля само за два дни и после ще докладвам  Peace
Болницата е "Люлин"......докторът Андреев  Simple Smile
Дано успеят за толкова кратко да определят най-точното лечение!

# 141
  • Петрич
Зорничка, късмет ! Hug

# 142
  • София
Я, не знаех, че д-р Андреев и в тази болница работи:)
Зорничка успех и най-вече спокойствие. Няма кой знае какво да ти правят.
Пиши после как си.

Момичета почнаха да продават черешки, а доколкото знам са супер полезни за артрита, така че наблягайте на тях:)

# 143
  • Петрич
Що череши съм изяла, от около 10 дни основно това ям. Не знаех, че са полезни при артрит.

# 144

Здравейте отново,
да се включа с отговор на севичка:

Аз РА го имам едва от няколко месеца,и незнам дали не е по-хубаво да направа един опит да забременея,отколкото да се тъпча с хапчета.А и незнам защо направо ме почнаха с медрол и метотрексат?
Вие какво мислите? При вас когато започна всичко с какво лечение сте започнали?

sevi4ka80, ако искаш деца, по-добре да забременееш преди да си се натровила с лекарства. Ако чакаш ремисия, може да мине много време, а метотрексатът има риск да увреди точно способността да имаме деца, затова ни изписват фолиева киселина когато приемаме метотрексат.
Трябва да имаш предвид, че не при всички ревматоидният артрит се подтиска по време на бременността. При някои изчезва веднага, при други по средата, при някои не се повлиява или се засилва ( по-рядко).
Аз започнах също да пия метротрексат в началото, но го спрях, защото реших да имам дете. Най-добре кажи на ревматолога, че искаш да имаш дете, той ще те посъветва какво да правиш.
Успех!

Забелязвам, че май повечето от нас са обичали спорта и даже доста активно сме се натоварвали. И аз бях в тази група.

# 145
Зорничка, успех  Hug

Момичета, получавате ли необходимата подкрепа и разбиране от близките?

# 146
  • Петрич
Зорничка, успех  Hug

Момичета, получавате ли необходимата подкрепа и разбиране от близките?

В началото семейството ми изобщо не ме подкрепяха, мислеха, че съм ревла, обясняваха, че и тях така ги боляло някоя кост като настинат и щяло да мине... Сега не са така, доста ме подкрепят.
Виж, от приятели, познати, съседи ми е ставало доста обидно. Аз едва качвам стълби преди няколко дни, а моята съседка ми заобяснявала, че трябва да се стегна, да се движа и т.н. Направо луднах, докато я слушах.
Изобщо мисля, че хора, които нямат артрит не могат да разберат какво ни е.

# 147
  • София
аз не получих в началото подкрепа от никой освен от майка ми, но и хората нямаха идея какво е това артрит. Сега всички са загрижени за мене и се радват за упоритостта ми. А на такива съседки като на Вера не бих обърнала внимание. Имало е случаи, когато съм куцала и са ме питали защо куцам- казвам ударих се и отминавам. не искам да ме съжаляват, затова и не се оплаквам вече. Ще се оправя и справя сама:) Единствено, ми е тъпо когато трябва да обясня на 4г ми дъщеричка, че не мога да я нося понеже мама я боли крачето или ръцете, но пък така тя свикна да не се глези и да иска да я нося за щяло и нещяло.  Grinning

# 148
  • Петрич
Иначе аз също не искам да ме съжаляват и затова не съм споделяла с никой ( освен семейството, де ) за моето заболяване. Гледам все да се крия, когато съм зле, да не ме виждат хората, да не ме питат, мъжа ми казва, че се държа все едно се срамувам, а може би и подсъзнателно си е така.Идеята ми е, че съседката ми би трябвало да различи кога ти е трудно движението от болка и кога е трудно от мързел, ама не би. Просто природата на хората ни е такава - трудно разбираме чуждата болка, когато си здрав не осъзнаваш какво му е на болния.

# 149
  • София
Вера защо се криеш? Я стига.
На мене 3 от пръстите ми на лявата ръка изглеждат ужасно. Обаче това вече по никакъв начин не ме притеснява. Не си крия ръцете и толкоз. Виждам, че хората се заглеждат с любопитство /нормално е /, но не ми пука. Единствено ме дразни, когато някой ме накара да си покажа ръцета да видят как са. Това е положението. Може да са се поизкривили малко, но пък се чувствам супер което е по-важното. Пък и не мисля, че това ще ми е доживот..... Wink

Общи условия

Активация на акаунт