Ревматоиден артрит - 3та тема

• 233 640
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 120
Аз пия Медрол от две години в различни дози и сега съм на 1т. и 1/2, но имам схванатост всяка сутрин от поне 30 мин. Гледам да спазвам хранителен режим, но е факт че качих 15кг
 Rolling Eyes а ми казаха лекари да отслабна да не си тежа на колената -там ми е проблема на мен, НО НЕ става и не става. От медрола се задържат течности - станах като култористка  #CrazyА ми откриха и второ автоимунно - на щитовидната жлеза  #Crazyказаха ми,че едно автоимунно често се следва от друго и така сега си карам с лекове и за нея до живот. Подобрявам  за известно време от дипрофос, но и той не е желателен за съжаление и до кога така незнам. Уж гледам да съм позитивна, да не се ядосвам, създавам си разни приятни емоции и пак не мога да се преборя. Не прекалявам с храна, ям плодове и зеленчуци, не ям пържено,пия много вода, но не мръдвам и грам от килограмите си Sadявно клетките са се видоизменили нещо и се чудя може ли се промени това newsm78

# 121
Sisonela,ти само на медрол ли си? Пробвала ли си с хомеопатия?
Аз от днес започнах метотрексата,а медрола го вземам от около 2 седмици 8мг,но пръстите на ръцете не ме слушат и възпалението и сковаността си ги имам.
Пия билки за артрит(комбинирани) и отделно дяволски нокът като таблетки.Ще видим до къде ще я докарам newsm78
Като чета форумите се отчайвам. В крайна сметка излиза че нито хапчета помагат,нито хомеопатия.Всичко е нещо временно...И накрая пак същото...!!!!

# 122
               sevi4ka 80,винаги има начин човек да си помогне.Всеки избира след четене,изпробване..И не разбирам защо  се отчайваш.Когато си положително настроена и вярваш,ти ще помогнеш и на себе си.След като хомеопатията не ти е помогнала/а тя също е добър метод/ не спирай  да търсиш-алтернативната медицина предлага безброй възможности.

# 123
Сисонела,пробвай да се храниш от 8 до 16 часа и след това не приемай храна,а само чай или вода.Ще редуцираш килограмите.

# 124
  • Sofia
Sisonela,има много хубав билков продукт от скоро по аптеките против задържане на вода/Ликуит оф/,и аз съм с този проблем,но го приемам от 15 дни и съм много доволна...резултат имаше на следващия ден още...

# 125
Аз бях на метотрексат също 2 години, че и половина май newsm78, но го спрях. Взе да ми пада косата доста, но може да е било и от щитовидната жлеза. Сега съм и на златни соли пак от две години,но май нищо и от тях. Като свършат ги спирам,че и те товарят пък бъбреците. Пробвала съм хомеопатия, но станах зле малко след като почнах и  завърших  с тежката гвардия. Сега пия от шуслеровите соли. Нямам още набюдения за тях, но дано пък не вредят. newsm78

# 126
  • София
Sisonela,ти само на медрол ли си? Пробвала ли си с хомеопатия?
Аз от днес започнах метотрексата,а медрола го вземам от около 2 седмици 8мг,но пръстите на ръцете не ме слушат и възпалението и сковаността си ги имам.
Пия билки за артрит(комбинирани) и отделно дяволски нокът като таблетки.Ще видим до къде ще я докарам newsm78
Като чета форумите се отчайвам. В крайна сметка излиза че нито хапчета помагат,нито хомеопатия.Всичко е нещо временно...И накрая пак същото...!!!!

миличка абсурдно е да пиеш медрол от 2 седмици и да иамш болки и подутини...нещо не е наред тука.

сисонела не знам на какъв хомеопат си била, но е много жалко, че не ти е обчснил,  че това, че си станала зле е било много добре, това е показало, че организма ти реагира. а ти явно си се уплашила и отказала /нормално/. когато почнеш да се лекуваш  с хомеопатия и ако лечението ти е правилно почти винаги се минава през криза.т.е влошаваш се отново, но трябва да се изтърпи и после......

севичка когато се бях отчаяла бях с утайка 160:) така че - или не се отчайвай и повярвай, че лекарствата ще ти помогнат или не ги пий. безмислено е да пиеш нещо и да си мислиш, че няма да ти помогне. нали знаете, че лечението ни зависи само и единствено от нас. лекарят може да ти изпише всичко ама като се отчаеш и решиш, че цял живот ще си болна и така ще я караш ...аз лично много съжалявам, че първата година се тръшках, че ми се е случило такова проклето нещо и то точно когато имах прекрасно бебе. а не се заех със себе си, но човек се учи докато е жив. До сега можех да съм забравила що е то РА.
Така че стига сте се отчайвали. Спасение/лечение има ама трябва да го откриете, всеки сам за себе си, не да стоите и да чакате лекарите да ви излекуват /или който и да е друг, да свърши работата вместо вас/. Та те нямат причина- нали повече няма да им пълните гушките;) Не е лесно, казвам го от собствен опит, но пък имам воля и ще се справя! Заради близките ми, заради детето ми, заради самата мене.
Бих ви препоръчала да се замилсите много добре когато точно ви се е отключила болестта,какво я е провокирала, какво иска да ви покаже, какво не е наред с вас.....

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 22:06 от Bunnie

# 127
Бъни, при мен се отключи точно, когато бях на-щастлива в живота си - работата вървеше, имахме собствен дом, едно поотраснало момче и току-що родено момиченце. Бременността ми беше тежка, почти на легло я изкарах, много се страхувах да не изгубя бебето. След като се роди, тя бе дете-мечта. Вината ми може би е, че все очаквах нещо лошо да се случи. Тя бе толкова нереална. Не можех да повярвам, че ще ми се даде всичко това, без да дам и аз нещо от себе си. Сега съжалявам, но не мога да върна времето назад. Може и да не е това, кой знае... Често се ровя в миналото и търся причината. Знам, че не е току-така.

Благодаря за споделеното за хомеопатията. Аз пия екстракт от билки и точно това се случи първите дни от приема - влоших се, направо ми идеше да се откажа, но мъжът ми ме надъха да продължа. След това последваха 20 прекрасни дни - без температура, без болка, а колко неща вършех на ден... Не се бях чувствала така, откакто се разболях. После нещо се обърка и пак вдигнах температура, но се чувствам значително по-добре. Определено съм по-жизнена. Отоците все още стоят, но тези на коленете са по-леки и вече не са така морави. Пръстите на ръцете също не ме болят толкова. Аз вярвам, че ще ми помогне това лечение!

Не се отчайвайте! Всеки ще открие своя лек, стига да вярва, сигурна съм  Heart Eyes

# 128
Bunnie, На мен двата пръста на едната ръка са ми подути и възпалени,особено показалеца и не мога да го свивам до край.Иначе болката е само при натиск на засегнатото място.Повече ме болят петите, пръстите на краката и колената.Но не е силна болката,просто ме наболява.
Аз РА го имам едва от няколко месеца,и незнам дали не е по-хубаво да направа един опит да забременея,отколкото да се тъпча с хапчета.А и незнам защо направо ме почнаха с медрол и метотрексат?
Вие какво мислите? При вас когато започна всичко с какво лечение сте започнали?

# 129
Има цяла тема за LDN. Чел ли я е някой? Какво ви е мнението?

Това е много интересна теория. Лично мен веднага ме провокира да си задам два въпроса.
Възможно ли е хормоните на щастието (ендорфините) да лекуват и ако да, не можем ли да ги синтезираме естествено, а не чрез хапчета?

Може ли щастието да лекува? Heart Eyes

Към въпросите на Бъни, бих добавила - има ли нещо в живота ви, което душата ви иска, но ума не вижда или не иска да намери начин, за да се изпълни? Според мен в такава ситуация реагира тялото с цел да неутрализира конфликта между ума и душата.

# 130
Момичета, аз започнах от няколко месеца да спортувам . Ходя до една местност близо до града в който живея  и открих че свалих няколко кг.Бъдете далеч от мисълта ,че ми се ходи особенно и то след работа ,вкъщи също нямам време за почивка`- имам трима мъже които се грижат за това.Но доколкото мога се мъча  малко бягам,  малко бързо ходене   и така.Бях 70 кг.  а сега   66.5. Пък и не съм в първа младост  ама  не ме се иска да надебелявам още.Опитайте  ако имате възможност.......

# 131
Умберто, аз дори и да не съм с възпалени стави, не мога да тичам или да спортувам активно каквото и да е, освен плуване може би, но в нашия град няма къде. Учудвам се, че ти можеш да тичаш  Hug На мен колената са ми доста износени, всяка година слагам хиалуронова киселина, иначе не мога да се движа  Rolling Eyes От няколко месеца съм с ортопедични стелки, та нещата започнаха да се пооправят, поне като ходя няма болка.

# 132
  • София
аз пък започнах да ходя на плуване и йога. вчера изплувах цели 500 м  Simple Smileно не искам да си давам зор. мисля да продължа и да увелича постепенно до 1-23- км. колкото мога, ми е приятно и не ме мързи.

# 133
  • Петрич
Гледам подхванали сте темата за спорта - преди да се разболея ходех на фитнес за час, час и половина на ден, три дни в седмицата, ежедневно се занимавах с каланетика. От както се разболях има дни, в които съм била по-добре и се връщам към каланетиката, ( за фитнес ме е страх да си помисля ), но има дни, в които е абсурд, всяко минимално усилие ми причинява адска болка, така че няма как. Това, че не мога да спортувам ми се отразява много зле психически, а и физически де.

# 134
Вера, и аз съм като теб  Tired Бягах по 8км, ходех на фитнес по 3 пъти на седмица, изкарвах понякога и по 2 часа, в останалите дни спортувах вкъщи по час. Бях изключително дисциплинирана, постигнах невероятни резултати, ох, имах перфектно тяло, а собственичката на фитнеса ме молеше да стана инструктор  Crazy Не знам дали защото съм спортувала толкова години, последните без спорт ми се отразиха ужасно на фигурата. Имам целулит чак на колената, а съм слаба. Бих ходила на йога, но тук има само веднъж в седмицата и то в неудобен за мен ден и час. Когато съм по-добре си я упражнявам вкъщи, както и пилатес, но не е като да си в зала с група. Опитвам се да се разхождам повече. В по-студените месеци откарвах до 2 часа, но сега не ми е възможно.
Моят доктор каза да ходя на фитнес, но да правя упражнения с минимална тежест. Отидох веднъж, разболях се, ставите се възпалиха и оттогава чакам светлия ден, в който няма да са възпалени, за да започна отново някакъв лек спорт.

Общи условия

Активация на акаунт