Ревматоиден артрит - 3та тема

• 233 636
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 105
  • Петрич
Забравих - мен много ме е страх,  сега като ще лежа в Урвич, да не ми кажат, че трябва да пия Медрол.Хич не искам да го пия, една година удържам фронта без него, но ако трябва ще го пия, няма как. 

# 106
Вера, ти кога точно ще лежиш в Урвич? При кого ходиш там? Извинявай, мисля, че беше споменала, но ми убягва  Hug

# 107
  • Петрич
За 30 май ме записаха, хич не ми се седи.Отидох там за консултация и малко на късмет, паднах се при доктор Дачева. Каза, че е пенсиониран лекар от ВМА, беше много мила, любезна, отзивчива. Хареса ми като цяло, може би, защото се бях подготвила да срещна някоя безчувствена читанка за пореден път. Tired

# 108
vera i             ,аз си имам лекар-аюрведичен.И колкото и да е странно за някого за 1 мес. получих подобрение,което липсваше с кортикостероиди.2 пъти ми поставяха и Урбазон/без да имам още установена д-за/  ръцете ми се подуха и се нацепи кожата.А конвенционалното ми лечение беше с Резохин и Медрол.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 17:24 от elbosi

# 109
elbosi, може ли да ми кажеш с какво се лекуваш.Опиши ми накратко твоето състояние.

vera, ти как си се чувствала по време на приема на медрола, а и след като си го спряла от една година- има ли разлика? Всъщност аз дори незнам точно какъв ти е проблема. Имаш ли подувания,болки,възпаления?

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 17:31 от sevi4ka80

# 110
Да ви кажа и аз , макар че съм писала по този въпрос-относно Урвич. Лежах там 7 дни в началото на декември. Оплакванията ми бяха като вашите- подути пръсти на ръцете и  показалеца вече не можех да го свивам, болки в колената, глезените , пръстите на  краката- аз нося 38 номер обувки, а в този период се наложи да обувам ботушите на дъщеря ми - 40 номер, добре че са с нисък ток. Ходех, все едно имам олово в краката. Чаках с нетърпение да вляза в болницата, да ме излекуват, да знам какво ми има. Когато чух диагнозата РА не знаех много, макар да бях прочела нещичко. В болницата ми биха кортикостероиди и една шепа хапчета за пиене,  от които на третия ден имах такова повръщане, каквото не помня в живота си- цяла нощ, бях като парцал. След това два дена не можех и една хапка да хапна, а и апетит нямах. И не си пих повече лекарствата, спряха ми и нжекциите. На изпроводяк докторката ми изписа метотрексат и преднизолон(кортикостероид) по класическата схема- 7,5 мг метотрексат веднъж седмично , а през останалите дни фолиева киселина и преднизолона. Аз реших твърдо да не започвам това лечение, докато не получа и второ мнение, а дотогава започнах да пия НСПВ- докато отида при д-р Андреев в Токуда-той ми каза да спра лекарствата и в момента нищо не пия, освен ябълковия оцет и лекарството с мед, чесън и оцет. Опитвам се да мисля позитивно, ама не ми се получава много. Но- чувствам се добре през деня, само сутрин, докато се свестя имам малко технологично време- правя гимнастика ,пия си кафето и после само дето пръстите на краката ми играят гаден номер- не искат да ми минат. Изписах всичко това, за да ви кажа, че не винаги има нужда от лекарства, а докторите се презастраховат. Но това си е личен избор.

# 111
   sevi4ka80        ,аз  имам 3 автоимун. з-я.Според традиционната медицина цял живот трябва да приемам кортикостероиди.Но-НЕ.Отказвам .Има много други начини да се подобрят такива състояния.А за възпаления много помага смляно на момента ленено семе с кис. мляко сутрин на гладно.Дом. яб. оцет също,но на мен ми го забраниха.Все пак лечението е според човека.И не-нямам болки                 .Имах крампи,подуване на ръцете ,но това беше отдавна             .Пих тогава гинко,редувах чай с джиндживил и кардамон.Те пък помагат за добрата циркулация на кръвта.

# 112
  • Петрич
Севичка, имам ревматоиден артрит, никога през живота си не съм пила медрол. От една година го имам, два месеца търпях болките без да се лекувам, реших, че така не мога и не виждам смисъл да живея, започнах метотрексата, него съм го пила 5-6 месеца, много ми капеше косата от него, но не съм боледувала по-често, спрях го преди 2 месеца и сега ще видим в Урвич какво ще ми кажат.Аз не вярвам фанатично нито на лекари, нито на билкари, на всичколекуващи илачи.
Много се радвам за всички, които се чувстват добре без гадните лекарства, дано никога не ви се наложи да ги пиете.

elbos ако не е тайна, сподели какви са ти другите автоимунни заболявания?
Тая гадост не е ли прекалено за тялото, та още две подир носи? ooooh!

# 113
елбоси,сподели в какво състояние са ти костите,защото според моя рентген костите на краката вече имат артрозни изменения.И точно заради това ме е страх да се лекувам само с билки и разни подобни.Да не би състоянието ми да се влоши.Мисля да започна с гадния метотрексат и наравно с него да си пия билките и ленено семе съм си взела.Аз от днес започнах да ги пия вече.
Просто искам да стопирам гадното възпаление,защото вече не го издържам.

# 114
Вера,твоя проблем къде точно е? Какво те боли? Прави ли рентгенови снимки? И в момента как се чувстваш? Защо ще влизаш в  болница?

# 115
Валя,ти прави ли рентген? Чувстваш ли се по-добре от това което пиеш сега? Странно е малко че един лекар ще ти каже да спреш лекарствата,те нали само така лекуват.Хапове и нищо друго...

# 116
  • Петрич
Всичко ме боли, Севичка. Има дни,  в които се чувствам супер, но има дни в които не мога да стана, дори температура вдигам.Семейството ми се съсипа, детето си стресирах, не е свикнало да ме вижда така.Искам да вляза в болница, защото метотрексат завиши чернодробните ензими и трябва  да ми предпишат нещо друго. Но аз опитвам и с диета, пия витамини, мед с канела, селеногин, омега 3, ходя на спа и масажи, преди спортувах, сега, когато мога, но съм решена да пия лекарства, защото се надявам да ги пия известно време, но след това да бъда пълноценна и да забравя за тая гадна болест.
Лекарствата са тежки, но това е така, защото самата болест е тежка.Трябва война с нея на няколко фронта.
Артрита е много индивидуално заболяване.Една позната, например, с адски болки, пи Резохин 6 месеца, почувства се по-добре след първия прием, реши да го спре на шестия месец и вече 5 години е супер.Дано има повече такива случаи.Но тя нищо друго не е правила, просто е в по-лека форма.Ако аз бях като нея също нямаше да го пия, но за жалост не съм.
Майка ми също има артрит, наскоро се разбра.Тя си има болежки от 4-5 години, но не и се занимава с лекари и лекарства и така. Но при мен си е доста тежък и няма как, ще пия каквото ми кажат, само искам да съм пълноценна, не искам да си гледам детето изплашено и стресирано. Искам да тичам с него на игрището, да караме колела, а не да не мога да вдигна четката за рисуване.

# 117
Аз нямам РА.Това беше първоначалната д-за -преди 1 год. Оттогава пия Резохин,но сега вече постепенно го спирам.

# 118
Има цяла тема за LDN. Чел ли я е някой? Какво ви е мнението?

# 119
Момичета. аз съм с РА  от 2 години .   Медрол   - 2 табл.  дневно и Метотрексат  - 15 мг.  седмично.Реших да намаля дозата,защото се чувствах много добре ,обаче пък почнах да се позакръглям доста ,което малко ме притесни. От  половин година  вземам Медрол по половин хапче  ,но от една седмица усещам болка в китките и имам лека подутина  , тъй че  май няма оттърване от тия лекарства.Ще се наложи да ги вземам  както преди.Никак не ми се иска   но...... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт