Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 917
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 90
Това е така, защото тр. медицина разглежда човека, единствено като тяло, а той е сбор от ум, душа и тяло. Човекът не е машина, да смениш повредената част или да развиеш светещата лампичка оказваща, че някъде нещо не е наред и да смяташ, че проблемът е решен.  Naughty

Бях я забравила тази история в сп. 8 - много интересна наистина. Смятам за доста наивно от наша страна да смятаме, че имунната система се "обърква" и започва да атакува собствените си органи. Природата никога не прави грешки и никога не се обърква... това, че ние не я разбираме си е наш проблем.

И може би решението на болестта, не е да се борим против нея, а да се опитаме да я разберем, защото поне аз смятам, че те, "болестите", идват в живота ни само, за да възстановят изгубеното равновесие между ума, тялото и душата.  Heart Eyes

# 91
Традиционната медицина  никак не разглежда тялото.принципа е хапченце за сърце,хапченце за стомах и това може да е безкрайно.Пък човека става все по-болен.Пък и това за антителата....Как за различни антитела изписват 1 и същи кортикостероиди! newsm78Според мен  и днешната медицина незнае  какво да ги прави тези антитела ooooh!

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 16:20 от elbosi

# 92
  • София
искрено се надявам, че всички които прочетете тази статия ще се замислите дълбоко и ще откриете причинrтe за болестта си. Не се предавайте хора!
Lonicera Hug

# 93

Смятам за доста наивно от наша страна да смятаме, че имунната система се "обърква" и започва да атакува собствените си органи. Природата никога не прави грешки и никога не се обърква... това, че ние не я разбираме си е наш проблем.

И може би решението на болестта, не е да се борим против нея, а да се опитаме да я разберем, защото поне аз смятам, че те, "болестите", идват в живота ни само, за да възстановят изгубеното равновесие между ума, тялото и душата.  Heart Eyes

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 94
Здравейте отново,
аз да ви кажа честно,сама си поставих диагнозата,след всичко прочетено тук,в нета,и накрая след всякакви изследвания,диагнозата се потвърди.Лекарката каза че е малко странно,защото рф и анти ццп са ми завишени,а пък всичко останало е в норма.Няма данни за възпалителен процес,а всъщност имам подути стави с възпалителен процен,скованост и болка.Но както и да е.В крайна сметка ми каза че единственото лечение е с метотрексат,съчетан с кортикостероиди (медрол). И така от утре започвам да ги пия,но тоя метотрексат ме плаши доста.Може ли някой който го е вземал или взема още да ми сподели колко дълго го пие,по каква схема и дали има някакви странични ефекти.
А що се отнася до хомеопатията и хранителния режим та и даже за позитивното мислене..., аз преди време имах проблеми с вестибуларния апарат и се излекувах точно така.След като хапчетата не помогнаха се заех с позитивно мислене,спорт,билки и много спокойствие.И наистина това помогна.Ще пробвам и сега,но май ще е по-трудничко. Обаче като няма друг начин... Сега сам се заредила с билки и ленено семе и ще видим какво ще стане.
Започнах да пия много сок от ябълки и морков и много зеленчуци.Без месо и млечни продукти.
Надявам се да има някакъв ефект.

# 95
Със сигурност ще има  Simple Smile

# 96
Севичка, ако някой ми гледа кръвните изследвания само, ще реши, че съм здрава като бик, но покривам всички симптоми на автоимунен артрит, за съжаление  Tired От днес и аз изключвам млечните продукти, дано даде положителен резултат Grinning Много ми се иска да избегна кортикостероидите! Загнездило се е у мен едно такова хубаво усещане, че ще успея  Grinning

# 97
Въпреки че аз наистина съм доста притеснена и хич не ми се тъпче с всички тези гадости,все още вярвам че положителното мислене дава резултат за каквото и да било.Дано всеки от нас съумее да си помогне с положително мислене.
Аз искам да попитам и друго. Имам възпалено гърло от няколко дена.И съм само на компреси.Но още няма ефект.Някой имал ли е проблеми с гърлото или по точно налепи,и как се справяте с тях?
И изобщо когато се приемат лекарства като метотрексат и медрол,и получиш някаква настинка да речем,как се лекува тя.Няма ли някакъв риск между двата вида лекарства- за артрита и за настинката?

# 98
  • StZ
Севичка, аз пия метотрексат, но с фолиева киселина - медрол не са ми изписвали и не знаех, че е кортикостероид.
Лекувам се от началото на годината и вземам метотрексат веднъж седмично сутрин и вечер по три табл. през останалите дни по две табл. фол. к-на.
Не мога да кажа, че съм добре, но работя и болестта не ми пречи.
Относно настинките не съм се лекувала с нещо специално - най вече много чай с мед и докато пътувам по някорко табл. стрепсилс за деня.
Метотрексата подтиска имунната система, но не съм забелязала да боледувам по-често за сега /дано е все така/.
Някой беше споделил, че му е падала косата - мисля, че не е от метотрексата, защото моята падаше есента преди да го започна, сега е ОК, но всяка година като почне да се скубе кучето почвам и аз......та ми предстои отново предполагам  Mr. Green

# 99
Севичка, откакто съм с артрит, всеки месец около месечния цикъл ме болеше гърлото. Обяснявам си го с допълнителното отпадане на организма. В началото ядях много мед, но след това проявих алергична реакция към него. Сега, ако ми се наложи взимам Шуслерови соли 3, но в повечето случаи се тъпча с разни билкови бонбони  Crazy. За метотрексата и другите лекарства не знам, все още не съм започнала такова драстично лечение.

Зорничка, аз без кортикостероиди непрекъснато боледувам, какво ме чака, ако ги започна  ooooh!

# 100
Артритът не е автимунно заболяване,странно???

Севичка,аз бях в ремисия на болестта 20 години.Пих 2 години метотрексат(10 мг.на седмица с прием на един ден),но ми увреди черния дроб и сега съм на Енбрел.
И аз внимавам с месото и млечните продукти .Вярата е изцелението ни.И малко помощ...отвсякъде и от всички...

# 101
  • София
sevichka аз на твое място не бих прибързала с лекарствата. бих пробвала първо с малко детоксикации, суровоядство за 14-21 дена, изключване на месо и млечни и чак после бих пристъпила към тежката артилерия....

# 102
  • Петрич
То иначе никой не ги иска  тия лекарства, но понякога се налага, нямаш избор, просто е.
Има хора, който вдигат 39 градуса температура всеки ден и не мога да си представя дори какво им е било. За една година съм вдигнала 5 пъти такава температура и честно казано и отрова да ми бяха дали щях да я изпия.Това е ада на земята, няма по-силна болка, ужасно е!
Та преценявате си и обсъждате с лекаря, четете, мислете и ако сте от късметлиите, който не вдигат температура, горе-долу, поне, детето могат да си гледат и да се чувстват адекватни, опитайте с диети, упражнения и т.н. В никакъв случай няма да си навредите.

# 103
Със сигурност кортикостероидите  имат тежки стр. д/вия.Моя близка има Лупус Ер.,РА.От год. приема кортикост.Няма подобрение,но последиците от лечението са тежки.Има и косопад,напълня доста,болки в ръцете и органите са и увредени."Лечението" и е доживот.Т.е. въпреки лекарствата състоянието и е плачевно.Не ме разбирайте погрешно.Дано всеки намери най-подходящият за него метод на лечение.

# 104
  • Петрич
Не ме разбирайте и вие погрешно, аз също мисля, че билки, диети и упражнения няма да навредят, но понякога се налага да се пият лекарства от тежката артилерия.
За вредата от кортикостероидите няма какво да говорим, дъвкано е много, дори и децата го знаят.Идеята ми е, че често се налага използването им, все пак са направени за такива като нас, болни хора. Надали има човек, който да ги пие с кеф, просто се налага.
Хората, които ги пият не са по-глупави, по-слабохарактерни или по - малко прочели от другите, просто са с по-тежък артрит, това е.
И не мисля, че трябва на своя глава да решаваш да не пиеш лекарство, изписано от лекар.Вярно и докторите са хора, и те бъркат, но все пак  мисля, че едно такова решение взето от теб, трябва да се съгласува със специалист.

Общи условия

Активация на акаунт