Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 719
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
От няколко дни и аз си правя слънчева вода и си я изпивам през деня  Nature Sunny

# 76
Моята лекарка ми каза, че съм постигнала "частична ремисия". Нямам болки и отоци. Ходя на гимнастика като натоварвам умерено цялото тяло, правим комбинирани упражнения. Изследванията ми не са съвсем в норма, значи болестта си дреме: CRP- 0,3mg/dl; anti-CCP-54.20U/ml. Понякога се обаждат стрелички в пръстите на ръцете, наскоро ме беше заболяло стъпалото на левия крак- от година не ме беше боляло. Все повече си мисля, че хранителният режим има значение. Не съм правила детоксикация, ще се позаинтересувам.

# 77
  • София
Моята лекарка ми каза, че съм постигнала "частична ремисия". Нямам болки и отоци. Ходя на гимнастика като натоварвам умерено цялото тяло, правим комбинирани упражнения. Изследванията ми не са съвсем в норма, значи болестта си дреме: CRP- 0,3mg/dl; anti-CCP-54.20U/ml. Понякога се обаждат стрелички в пръстите на ръцете, наскоро ме беше заболяло стъпалото на левия крак- от година не ме беше боляло. Все повече си мисля, че хранителният режим има значение. Не съм правила детоксикация, ще се позаинтересувам.

а спазваш ли някакъв хранителен режим а ако да - какъв? Да обмениме опит:)

# 78
Bunnie, не бих казала, че спазвам хранителен режим, по- скоро все още чета, интересувам се за здравословното хранене. Пробвах през  великденските пости да спра месото, млечните не съм ги спирала, правила съм еднодневни гладувания, но работата ми е напрегната и нямам добри условия да си осигурявам нещо полезно. Като цяло не се храня така както до сега- каквото ми се иска, когато ми се иска- стремя се да бъда разумна, пък и сякаш апетитът и интересът към храната  не са силни. Принципно споделям твоето, и на други момичета, мнение, че храненето и мисленето имат голямо значение за нас.

# 79
  • Петрич
Аз за месото не мога да кажа, защото съм вегетарианка от около 15 години, още от дете,  но ако прекаля с млякото задължително вдигам температура.

# 80
Относително лесна диета за отслабване от моя личен опит - просто вечер ядеш нещо по-леко по твой избор и гледаш това ядене да е максимум до 18:00 ч. - 19:00 ч. Дори само това помага да намалиш килограмите, става по-бавно, но пък се постига траен ефект. Например - една салата, може и по-голяма, една филия хляб и парче сирене. А през деня ядеш повече пъти, но по по-малко. Общо храненията трябва да са около 4-5. Междинните хранения е добре да са плодове или салати. Вечер четох, че не трябва да се ядат плодове и сладко. В никакъв случай не трябва да гладуваш през деня, защото после се постига вечерното преяждане.

# 81
Аз за месото не мога да кажа, защото съм вегетарианка от около 15 години, още от дете,  но ако прекаля с млякото задължително вдигам температура.
Кое считаш за "прекаляване с млякото"- стана ми любопитно?

# 82
  • Петрич
Аз по принцип имам непоносимост към киселото мляко още от дете, до преди няколко години изобщо не близвах мляко, но реших да правя диетата на Дюкан и тъй като не ям месо, трябваше поне мляко и яйца да ям.Тъй като не мога да го ям по друг начин си правех айран. Правех си по 3-4 кофички мляко на ден.Сега и една кофичка да хапна веднага ми се отразява.Ако пък хапна две и вдигам температура.

# 83
Аз по принцип имам непоносимост към киселото мляко още от дете, до преди няколко години изобщо не близвах мляко, но реших да правя диетата на Дюкан и тъй като не ям месо, трябваше поне мляко и яйца да ям.Тъй като не мога да го ям по друг начин си правех айран. Правех си по 3-4 кофички мляко на ден.Сега и една кофичка да хапна веднага ми се отразява.Ако пък хапна две и вдигам температура.

Вера, в какво точно се изразява непоносимостта ти към млякото? Сподели, ако можеш  Hug
Аз мисля, че храненето има отношение към нашето заболяване, но може би е строго индивидуално за всеки организъм.

В тази връзка - вие имате ли алергии? Аз мога по-лесно да изброя към какво нямам, отколкото към какво имам  Crazy

# 84
  • Петрич
Вера, в какво точно се изразява непоносимостта ти към млякото? Сподели, ако можеш  Hug
Като съм била бебе зверски съм повръщала от него.Като по-голяма само от мисълта за него ми се повдигаше, ако хапнех малко получавах разстройство и така.На айран мога да го пия иначе, но разреден с многооо вода, 2 към 1.Всички, които са опитвали мой айран казват, че е оцветена вода. Laughing
Ама с тия килограми и с тоя Дюкан доста се помъчих, видях, че ако карам на айран свалям по 1 кг. на ден. Пуста суета...Не знам дали си втълпявам, но мисля, че това е причината да се активира в мен.Не казвам, че само диетата е виновна, но е важен фактор.

# 85
  • Sofia
Днес май няма да има слънце,значи ще си остана и без слънчева вода....

# 86
Извинете ме за нахлуването!В по-горните постове споменавате  детоксикация.Аз имам 3 автоимун. з-я.Цял живот трябва да пия кортикостероиди.Но няма да го направя.В момента пия Резохин/като се сетя/и постепенно ще го спра.Скоро.Избрах да се лекувам с аюрведа.Детоксикация и хр. режим.На 2 сед. забелязах подобрение.Така,че мога да потвърдя този начин на лечение.А и той е доказан във времето.

# 87
  • София
Извинете ме за нахлуването!В по-горните постове споменавате  детоксикация.Аз имам 3 автоимун. з-я.Цял живот трябва да пия кортикостероиди.Но няма да го направя.В момента пия Резохин/като се сетя/и постепенно ще го спра.Скоро.Избрах да се лекувам с аюрведа.Детоксикация и хр. режим.На 2 сед. забелязах подобрение.Така,че мога да потвърдя този начин на лечение.А и той е доказан във времето.
прекрасно е това, което си написала. Само така. И аз правя детоксикациите и толкова съм доволна от последната, че ми иде всяка седмица да я правя  Joy Joy Joy

# 88
# 89
Според конвенционалната медицина-лечение  до живот.Егати "лечението".Алтернативната медицина/всеки може да избере метода/  предлага лечение на целия организъм.Докато конвенционалната-заробване цял живот с лек. увреждащи органи и финансови постъпления във фармацията.Трябва да се лекува тялото,а не да се   пие  напр. хапче за кръвно,вместо да се търси и лекува причината.

Общи условия

Активация на акаунт