Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 670
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Rumi  и аз за първи път чувам за тази слънчева вода.
Сподели по-нататък как се чувстваш.

# 61
  • StZ
Аз не съм чувала също за слънчева вода, но съм сигурна, че ако е чешмяна ще хване жаби  Sick ukliam1

# 62

знаете ли какво забелязах при мене. Наложи ми се скоро да пия 2-3 пъти диклофенак дуо /обезболяващо/ и после реших да не пия повече и че не е фатално и болките ми станаха изведнъж нетърпими. Аз обаче ги изтърпях и на другият ден нямаше и спомен от тях. Та се зачудих дали това не е било нещо като зависимост към обезболяващите и като не си ги взимаш редовно и всичко ескалира. Laughing
[/quote]

Това определено е вярно! Много пъти съм го забелязвала при мене. Това е и една от причините да не взимам никакви обезболяващи по схеми - в смисъл, редовно - а само при нужда, и то аспирин. Аспиринът ми помага доста, между другото.

# 63
Здравейте,момичета!
Тази рецепта за слънчева вода ми я каза една жена,която е изучавала учението на Менек.Нищо не знам за него ,освен че гледа срещу Слънцето по няколко секунди и така пречиства организма си.Останалото не запомних,но водата винаги я пия от 3 години. по 2 месеца на година.Когато не ме мързи и повече.
Водата е обикновена,няма жаби в нея след напичането-гаранция Laughing.Винаги съм се чувствала добре след такава терапия.Така е и сега.Не знам.Може да е внушение.Но няма да спра.Ако не ми помогне,няма да ми навреди newsm78

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 02:18 от 1957rumi

# 64
  • София
браво Руми. Само така. Аз се сетих че на мене пък Мария Папазова ми беше препоръчвала да гледам към слънцето с изпънати към него ръце. един вид да не е директно и колкото може повече да стоя на слънце. И казач че всъщност слънцето не е чак толкоз опасно колкото го описват, а е много полезно. И наистина като се сетя се зареждам така с енергия, но ми  умаляват бързо ръчичките:)

# 65
Точно не се сещам,но си спомням,че се започва с 10 секунди и всеки ден се увеличава с една.Нещо такова.Знаем-Слънцето и водата са живота.Ако не друго,поне витамин D за костите Laughing

# 66
Здравейте на всички  Hug
От известно време чета форума на тази тема,защото тази коварна болест застигна и мен.А дори не знаех че съществува.И за един месец съм изчела всички възможни статии... Предполагам както всеки на който му се случи нещо ново и непознато.Да ви кажа честно,съм доста шокирана,объркана и отчаяна.Затова мисля че имам нужда да споделя с всички вас.Моята история накратко:
Преди около 2 месеца започнаха болки в малкия пръст на едната ръка,постепенно той се потду и не можех да го движа.От там се започна и в рамките на един месец се засегна още един пръст на ръката,стъпалата (пети,пръсти),и коляно.Направих изследвания и това което ме притеснява е прекалено завишените RF и anti-CCP. (268; 159 ). Четох някъде че завишените anti-CCP водят до исхемична болест на сърцето,и като цяло до по прогресивно заболяване.А и като чета всички странични ефекти от лекарствата които се изписват за тази болест,тръпки ме побиват.
Въпроса ми към вас е следния:
какви са вашите нива на RF и anti-CCP. И като сте започнали лечение,имали ли сте някакви странични ефекти от лекарствата,и изобщо влиза ли се в ремисия и за колко време.Зная че при всеки е различно и индивидуално,затова ще съм ви много благодарна ако ми споделите.
Благодаря ви предварително..  Hug

# 67
  • Петрич
sevi4ka, спокойно, гадна е болестта, но се контролира, все пак, а и има къде по-страшни болести. Мобилизирай се и започвай да се бориш с нея.
 Моя ревма фактор е 8, а анти ццп е 6. При мен само валер роуз е положителен и то не винаги.Не си вкарвай филми в главата за по-страшни заболявания, имаш серопозитивен ревматоиден артрит.Анти ЦЦП е показател точно за това, не за болест на сърцето.
Започнах лечение веднага с метотрексат, доста ми окапа косата от него, но и чернодробните ензими ми се повишиха и го спрях от два месеца вече.Сега в края на месеца ще влизам в болница и ще видим там какво ще кажат.
За ремисия не знам дали съм я постигала, никой не ти дава обяснение какво значи да си в ремисия.

# 68
Вера,благодаря ти за отговора.Пожелавам ти всичко най... Simple Smile  Ще се радвам ако някой с подобни на моите изследвания  ми пише да обменим малко инфо.

# 69
Уфф Севичка, аз за съжаление имах много странични ефекти от лекарствата. От кортикостероидите ме хванаха някакви нервни кризи, а от нестероидните ми се скапа стомаха. Сега нищо не пия. Само аспирин ако съвсем съм зле. Иначе си търпя болките, това е. Да ти кажа, свиква се. А да си в ремисия, не знам какво е. Ако е, да не се влошаваш, а да си стоиш в едно положение, вероятно аз съм в ремисия в момента, за което съм много благодарна. Успех на теб и не се плаши, убедена съм, че ще се справиш. Аз съм чувала за хора, на които лекарствата не им действат въобще зле, аз съм по принцип по чувствителна.

# 70
  • София
за мене ремисията е- да нямаш болки, да нямаш отоци и изследванията да са ти в норма- СУЕ, ЦРП и РФ

# 71
  • StZ
Здравейте, за ремисията съм съгласна с Бъни - може би е тчно така, но не съм чула докотор да дава определение за това.

Аз все си куцукам с единия крак повече и скоро забелязах, че не мога да ходя на пръсти......наложи  ми се и какво се получи!  hahaha с десния на пръсти, а с левия на пета .....направо Квазимодо  #Crazy
Вие можете ли да ходите на пръсти??

# 72
  • София
Здравейте, за ремисията съм съгласна с Бъни - може би е тчно така, но не съм чула докотор да дава определение за това.

Аз все си куцукам с единия крак повече и скоро забелязах, че не мога да ходя на пръсти......наложи  ми се и какво се получи!  hahaha с десния на пръсти, а с левия на пета .....направо Квазимодо  #Crazy
Вие можете ли да ходите на пръсти??

zornichka аз мога. Току що пробвах:)

# 73
  • Петрич
И аз мога, ама не мога да клякам. Cry

# 74
  • София
И аз мога, ама не мога да клякам. Cry
и това мога ама до кога....

между другото пробвах се и направих 3-дневната детоксикация по д-р Михайлов, сега на 4,5 и 6 май. и се чувствам страхотно. Който има воля да пробва. С нетърпение чакам следващата, че и на черешки ще бъде тогава. А черешите доколкото знам са много полезни за нас:)

Общи условия

Активация на акаунт