Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 983
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 480
Когато бяхме на комисията в клиниката по ревматология видях, например, хора, които пушат. Включително възрастна жена в инвалидна количка.
Длъжна съм да споделя, че това уврежда изключително много и без друго недоброто им здравословно състояние. Но разните хора по различен начин ще го приемат. Някои дори ще се ядосат, въпреки, че не следва.
А да се откажеш от пушенето е лесно. Аз го направих като студентка. Съпругът ми го направи също.

# 481
Judy , и аз съм твърдо против тютюнопушенето, но съм пушач  Laughing Аз се определям като пушач по принуда, тъй като без силно кафе, цигара и минерална вода рано сутрин, съобразено със здравословно хранене, богато на фибри, не мога и да си помисля за ходене до тоалетната. И в моя конкретен случай предполагам, че токсичността от 2-3 цигари на ден е по-малка от неходене до тоалетната със седмици. За да си спестя упреци, ще спомена, че дори и да съм с вирусно разстройство, пак не мога да отида до тоалетната, ако не пия кафе с цигара. Има случаи, редки, в които се запичам за ден, взимам разхлабващо средство и пак така по познатия метод с кафе и цигара. Иначе не можеш да ме накараш да запаля цигара през деня Stop Ако бих намерила друг начин, хич няма да му мисля, но повярвай ми, пробвала съм абсолютно всичко  Tired

# 482
Не мисля, че трябва да се упреква който и да било. Следва да се търси изход само.
Ти с какво се храниш и какъв двигателен режим имаш?
Запек сме оправяли с определен начин на хранене и двигателна активност. Човекът взимаше лаксативи преди това. Е, ако се върне към предишния си начин на живот, пак ще е на лекарства- това е ясно. Една кратка диета не решава положението, нужна е цялостна промяна, за през целия живот.

# 483
Моята промяна в начина на хранене и двигателна активност е от 11 години насам, чрез което се справих със запека. Да уточня - в момента аз нямам запек, а лениви черва, нямам позиви, нещата са различни  Peace Затова писах, че дори и с разстройство, не отивам до тоалетната, само ме измъчват ужасни колики  Tired Храня се предимно с плодове и зеленчуци, не ям банани само - не ги обичам  Peace Малко млечни, предимно прясно сирене, не повече от 50-100гр. на ден, две филийки пълнозърнест хляб с масло. Манджички, които не съдържат или съдържат в минимално количество картоф и ориз (зеленчукова супа, например), заради алергиите. Месо ям рядко - печено, ако го има в манджа не го ям - не ми е вкусно. Не ям бял хляб и тестени изделия, сладки неща под каквато и да е форма, не обичам шоколад. Може би два-три пъти в годината покрай някой рожден ден хапвам по два залъка торта от уважение към празнуващия. Ако усетя нужда от сладко, ям сушени плодове - тях ги обичам.
Спортувах по минимум 2 часа на ден, отделно, че съм като дива коза - дори и с артрит мъжът ми не може да ме догони, при условие, че той е 180см, а аз едва 157  Laughing Сега с артрита, т.е от 4 години насам, се движа минимум два часа на ден - земеделци сме, достатъчно ми е да обиколя 500-те дка, които стопанисваме. И инак вкъщи съм сприхава и все нещо си намирам да правя. Правя и по 30 минути пилатес, не много сериозно, доколкото ми позволяват силите и болките  Peace

Това е май в общи линии.

# 484
Моята промяна в начина на хранене и двигателна активност е от 11 години насам, чрез което се справих със запека. Да уточня - в момента аз нямам запек, а лениви черва, нямам позиви, нещата са различни  Peace

Браво!
В нашия случай за запека помогна намаляването /драстично/ на тестени, сладки и белтъчини с животински произход. Като ги почне- става проблем автоматично, като си ги редуцира- оправя се.
Да, запекът е голямо бреме и сам по себе си уврежда организма и е наложително да се намери начин човек да се справи с него. Как, иначе, ще изчиства отровите и излишъкът? Те се натрупват и създават проблеми, автоинтоксикация.
Стискам палци да успееш да продължиш да се движиш така.

Ние се оглеждаме за подходяща лежанка с обратен наклон сега, за коремни преси и изправяне на гърба.

# 485
Благодаря  Hug
И аз от години се каня да си взема дъска за коремни преси, ама все ме възпира това, че и нея трябва да обикаляме вкъщи  Laughing

# 486

Judy,разбирам ,че се  поддържаш с природни методи и похвално.Интересуваме,как стигна до тях.Начина на живот,който описваш ми прилича на конкретна философия/начин на живот/.

# 487
Харесали сме такава:

http://maximatrade.com/index.php?body=-details&lang=bg&d … od=1&noCart=1

заради обратния наклон. Ще я държим на закритата ни тераса, вечер- в хола.
На един фитнес съпругът ми установи, че точно това упражнение, с възможност за извиване на обратно, му действа добре.

Elbosi, аз съм абсолютно здрава /37 г./, всяка година правя и пълни профилактични прегледи. Искам да се движа повече от сега и да оправя още повече храненето, съобразно вижданията си. Сега, покрай съпруга ми, мисля, че ще имам стимул да го направя. Иначе сигурно си наясно- ако нищо ти няма си спокоен и се поддаваш на инерцията.Предпочитам да се профилактирам, защото знам, болежките няма да ме избегнат.

Като студентка имах хронични оплаквания и попаднах на Брег и Ковачева. Допадна ми нашата Лидия, по- мека е, на мен ми пасна чудесно. А и като видиш реални резултати и то така- само с промяна на хранене и движение, както и на светоглед /спокойствие и по- различен поглед към живота/, как да не повярваш.
Пушенето го оставих точно на 21 г. и оттогава не съм посягала. Съпругът ми е почвал два пъти, обаче, сега е в "ремисия"  Simple Smile по отношение на цигарите. Избрахме да живеем на спокойно място и не бих го сменила, освен ако крайно не ми се наложи.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 13:13 от Judy

# 488
Харесали сме такава:

На един фитнес съпругът ми установи, че точно това упражнение, с възможност за извиване на обратно, му действа добре.

Peace

Предполагам знаете, че и на земя може да прави разгъването  Peace
Имам проблем с компютъра и не мога да използвам в гугъл сега, за да покажа позата  Peace

# 489
Благодаря!Направи ми впечатление/по тв/,че д-р Емилова използва методите на Л.Ковачева.Даже Ковачева е излекувала преди години Емилова.А  Ковачева използва методи от Аюрведа и тибетска медицина. С една дума в момента д-р Емилова тръби навсякъде за методите си на лечение научени от Ковачева,но тези методи са отпреди хиляди години.Така,че това не е тяхно откритие.Мен лично ме подразни.Иначе не оспорвам самото лечение.Но и двете са взаимствали от цял свят,а Емилова се саморекламира непрекъснато.Малко оф,моля за извинение.

# 490
Харесали сме такава:

Peace

Предполагам знаете, че и на земя може да прави разгъването  Peace
Имам проблем с компютъра и не мога да използвам в гугъл сега, за да покажа позата  Peace

С възглавница под гърба и крака на стол прави сега.
Не знам дали е същото, ако успееш- вмъкни картинка.
Лежанката много му хареса- твърда, с наклон. Дано е налична в магазина. Плантираме тази седмица да си купим. То и аз ще ползвам, че и хлапетата.
Големият син само се пързаля по паркета, като си прави коремните преси.

За клиниката на Емилова знам твърде малко, да не кажа нищо.  Embarassed
Знам, че Емилова е била пациентка на Ковачева, описана е като случай. Смятам, обаче, че когато започнеш сам и полека- можеш и да се справиш сам, без клиника.
Книгите на Ковачева за мен са написани много достъпно и от тях успях да си извлека нещичко, полезно за мен. Сега съм на етап, в който се замислям да се задълбоча, обаче. Самата тя пише, че използва практики на други народи, описва такива.

# 491
Е,Ковачева поне си признава.Важно е всеки да намери своят път.Моят със сигурност не е официалната медицина.

# 492
А ти можеш ли да споделиш системата, по която си сега и източници за информация, да се запознаем по- задълбочено с нея?

# 493
Да,Аюрведа.Но съм използвала  и др.-бълг.,тибетски рецепти..Но  не съм стриктна в някои неща-трудно се справям.И въпреки това  виждам ползата.

# 494
  • Missouri ,USA
Розали,аз имах такъв проблем с изхождането преди години.Посъветваха ме вечер преди лягане да изяждам по половин кофичка кисело мляко,а сутрин да заменя кафето с топъл чай.Заедно с мюслите за закуска имаше ефект и се оправих.А,забравих,преди ставане въртях колело с краката по 5 минути.Но,може би си пробвала и това newsm78

Общи условия

Активация на акаунт