Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 980
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да ям ли месо и млечни и всичко което душа иска,
или да гладувам и да се надявам това да ме спаси?
И в крайна сметка попадаш в един омагьосан кръг,от който не знаеш как да излезеш.
Поне аз така се чувствах доста време.
 А може би трябва да кажеш "майната му на всичко"..
яж,пий каквото ти се иска,

Да не ядеш месо и млечни храни всъщност не е гладуване, просто се отказваш доброволно и целенасочено от тях. Но това е много трудно за доста хора. Четох една книга на японски доктор Шиния "Ензимният фактор", където той от опит доказва че някои хора са алергични към млякото, както и към житните храни. И трите вида са киселиноформиращи, с изключение на киселото домашно мляко и покълналите житни растения. А киселата среда е идеална за гъбичките Кандида.

# 691
Е аз пък се  разболях на 13  години.... Дълги години не  знаех какво ми е  състоянието и, че  тази  болест е  не  лечима. Родителите ми криеха  от  мен, лекарите  също. В онези  години не беше така разпространен интернет за да  прочета сама. Хранех се  уж  здравословно със зеленчуците от  градината на баба, не  съм живяла във  влага ( както ме  питат много  хора), имах щастливо детство със прекрасни  родители. Така и не знам от  къде дойде тази гадна  болест.... само  мога да  предполагам и според  мен е  от ваксина.

# 692
  • София
Добра жена, имам предвид и хора на възраст- едно е да си на 25, друго на 65 - несравнимо е  Wink На моя свекър чина, стрина, не знам как го знаете, в момента е на 82г. - по-изправена е от мен, непрекъснато шета, пере на ръце - да е жива и здрава жената! Преди 5-6 години заболя от някакво автоимунно заболяване, в момента е на кортикостероидна терапия и т.н, това няма значение. Въпросът е, че аз заболях на 25г., тя на 75 - има разлика, нали  Peace Яде си всичко от пържено до купешки салами. Не е храната причина за заболяването ни. При мен няма как да е. Аз съм от 11г. на този режим, разболях се преди 4  Wink

С това, пак повтарям, не отричам, че храненето в последствие оказва влияние върху състоянието ни, но в последствие, в нашия случай не е първоизточник!

Така е , всичко е индивидуално, но помисли пак за храните, които използваш, за водата, която пиеш. Аз съм на 50, и въпреки че все още не мога да спра пушенето и пиенето на кафе, все пак при мен помогна спирането на хляба и тестените храни, както и не ползвам друго олио освен зехтин и малко кокосово масло.

# 693
  • София
......масата консумира какво ли не под каква ли не форма и комбинации и са здрави и подвижни  Peace

да, но и не се затормозяват с непоказани емоции, неизречени истини, автоагресивни състояния  и тн:)

аз обриви нямам откакто имам РА. Появиха ми се преди 1-2 месеца вследствие на едно хомеопатично лекарство. После се скриха , после пак се появиха и така няколко пъти. Сега вече няма нищо останало. Мисля ,че това се получи от ХЛ и съм много доволна. Просто този обрив го имах като дете и е третиран многократно с кортикостероидни кремчета.А като се замисля в началото като се появи /след ХЛ/ доста се изплаших, но поне се радвам, че продължих. А обривът за няколко дена се влоши ужасно, кожата стана супер суха, сърбеше ме, пръстът ми изглеждаше ужасно. Чак не исках да си показвам ръцете. Но сега отмина:)

# 694
  • София
Е аз пък се  разболях на 13  години.... Дълги години не  знаех какво ми е  състоянието и, че  тази  болест е  не  лечима. Родителите ми криеха  от  мен, лекарите  също. В онези  години не беше така разпространен интернет за да  прочета сама. Хранех се  уж  здравословно със зеленчуците от  градината на баба, не  съм живяла във  влага ( както ме  питат много  хора), имах щастливо детство със прекрасни  родители. Така и не знам от  къде дойде тази гадна  болест.... само  мога да  предполагам и според  мен е  от ваксина.

Моята моминска фамилия е същата като твоята и съм от Пловдив.
Тази болест е лечима, както и ракът, има хора които са се преборили дори с него. Трябва само воля, кураж, положително мислене и много информация, както и човек да се наблюдава кои храни влошават състоянието му.
Започва се с пречистване на целия организъм - детоксикация и клизми, билки които пречистват черния дроб и жлъчката.

# 695
  • София
dobra_jena поздравления за последният ти пост!!!!!

# 696

Сега, след  толкова  години химия се  опитвам да  се  откажа  от нея и да  си  помогна  по друг  начин. Правя разтоварващи  дни, пия куркума, ленено семе и т.н. Искам дете  и ще направя всичко възможно да забременея, което зависи от мен. Не  съм се  предала... ще се  боря с  гадната  болест.......

# 697
Малката зверица за първи път се "поду" когато беше на три години.Ставите на коленете , глезените и ходилата и станаха като кроасанчета. Не можеше да стъпва и това наложи веднага да ни хоспитализират. Диагнозата е ясна - алергичен артрит, но интересното беше , че заболяване се отключило в резултат на алергия към НЕЩО. И това нещо започнахме да го мислим кое е - спряхме всичко с марка " Киндер ", колбасите, гризки с подправки и още много неща , за които в момента не се сещам , а и за нищо на света не даваме да ни лекуват вече с Дурацеф.
Това подуване се повтори още два пъти - веднъж годишно лежахме в болница на системи за около 4 дни и положението се оправяше но си оставахме на противоалергичните препарати.
Милото, най- му тежеше болничната обстановка.То на кого ли му е  добре там но...... налага се, няма как.
Да чукна на дърво скоро не ми го е правила този номер и дано не го прави.
Та мисълта ми е , че лекувахме в момента, докато отмине кризата, а след това нито диета , нито поддържащо лечение , нито режим - нищо не било необходимо.
Странно ми беше.Дано да е добре детето и повече да няма  този проблем , но ми е притеснено.

# 698
Няма как да знаете в действителност кой колко е здрав или болен, нито какъв е наистина режимът му на хранене, движение, емоционалният му свят, склонността му да се самоотравя /с храна, с емоции, с негативни мисли и т.н./, въздухът, който диша, шумът, напрежението и т.н.- най- различни фактори. Лично за мен нищо безпричинно на този свят няма. Това, че не винаги намираме причината, не означава, че нея я няма.
Сигурно е, напр., че дебелите и нездравословно мършавите хора не са здрави или поне не са такива за дълго и до дълбока старост, пушачите и алкохолиците също не пращят от здраве, както и задънилите се редовни потребители на животинси белтъци и мазнини. Човек може да е отровен и да не е дебел, а слаб като кука- затова има достатъчно обяснения в книгите. Режимът на хранене не се обвързва директно с фигурата, а със здравето човешко. Живеещите под постоянно напрежение, вкл. и създаващите си го сами, са в рисковия фактор също. Редовно приемащите лекарства са си също хора в риск.

Чувам и аз край себе си "Живея здравословно, храня се плодове и зеленчуци", а виждам често фактически друго.
Всеки може да знае най- много себе си и хората, с които живее в един дом или горе- долу тези, на които гостува редовно и познава що- годе добре и то, пак казвам, условно може да знае последните.

Това, което не харесвам на нашите лекари /чужди не са ни обслужвали/, е не дали обръщат или не внимание на пациента, не дали му дават илачи, когато той поиска, а това, че повечето дума не обелват за най- важното- хранителен, двигателен и емоционален режим. Слагат по една диагноза, изписват по някой химикал и от там- насетне- оправяй се. А точно постоянният начин на живот на пациентите е от основно значение. Мен ме въоръжаваха, напр., с алмагел и хапчета за гърло като дете- и толкоз. А било толкова просто и евтино. Само се искало да бъда запозната с някои неща и дисциплина от моя страна да ги спазвам.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 15:28 от Judy

# 699
  • София
[Не е храната причина за заболяването ни. При мен няма как да е. Аз съм от 11г. на този режим, разболях се преди 4  Wink

С това, пак повтарям, не отричам, че храненето в последствие оказва влияние върху състоянието ни, но в последствие, в нашия случай не е първоизточник!

Каква според теб е причината - първоизточник на РА, освен ако не смяташ че е генетично заболяване.
Ние сме това, което ядем 
За мен първопричина за РА е неспособността на организма да се справи с прекомерното нарастване на "лошите бактерии и гъбичките", което е свързано както с хранене, така и пиене, така и тежки метали, както и някои заболявания на черния дроб и жлъчката.

# 700
Джуди, не говоря на посоки. Не ме познаваш лично, няма как да знаеш, че не бих го сторила. Разбира се, че давам за пример хора, които познавам достатъчно добре от години. Още един пример - дядо ми - почина миналата година на 81г. от рак на черния дроб. Факт - пушеше и пиеше непрекъснато, цигарите остави при първите по-сериозни кризи, т.е 10г. Можеше да не яде, но без ракийка не. На 81, Джуди! Цял живот е бил така, като на всичкото отгоре има прекарана туберкулоза в казармата, което си уврежда достатъчно и без цигарите и алкохола в добавка.

Добра жена, на въпроса с въпрос - каква според теб е причината да заболее  бебе на 1 г.?

Явно не мога да изразявам писмено това, което мисля. Опитвам за последно - конкретно за РА храната оказва влияние след възникването му (това, в което, струва ми се, се опитвате да ме убедите, а аз съм си го установила сама по себе си преди години, без да чета информация от различни източници и диалогът в случая е абсолютна безумица), но не мисля, че е отключващ фактор. Може да бъде отключващ фактор за много други заболявания и затова съм избрала хранителния си режим, който следвам и правя опити да наложа на децата и съпруга си. И все пак е строго индивидуално!

Много ви моля, спазвайте определена хигиена при общуване. Имате изградено мнение, споделете го, полезно е за всички ни, но не се опитвайте да го налагате. Всички имаме глави на раменете си и можем да мислим с тях и да определим кое да приемем за себе си и кое не Peace Животът е хубав, защото всеки носи някаква индивидуалност, иначе щяхме да сме безлични.
Не се обръщам персонално към никого  Peace

Цитат
Лично за мен нищо безпричинно на този свят няма. Това, че не винаги намираме причината, не означава, че нея я няма.

Peace

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 16:12 от Розали...

# 701
О, не знам, аз не обсъждам конкретно тук някой, умишлено, да не вземе някой да се бъзне, ни име пиша, ни ник. Точно затова започнах така: "Няма как да знаете в действителност кой колко е здрав или болен, нито какъв е наистина режимът му на хранене, движение, емоционалният му свят, склонността му да се самоотравя /с храна, с емоции, с негативни мисли и т.н./, въздухът, който диша, шумът, напрежението и т.н.- най- различни фактори."- т.к. някой спомена, как, видиш ли, хората си живеели спокойно и нищо им нямало, което няма как да го обсъждам дори. Нито ги знам как живеят "хората" /всеки- различно, предполагам  Simple Smile/, нито дали наистина нищо им няма. На колежката с камъните в бъбреците хич не й личи, напр. и за тях знаят 1-2 колеги и лекарката й. Възможно е някой да казва за нея- "Абе тая пуши кат комин и лапа пръжки, пък виж я- здрава, като камък!". За мъжа ми никой не знае, освен аз, лекарите му и хората, които ни насочиха, идея си нямат, че е болен. Биха си казали миналото лято- "Виж го тоя, нищо му няма, пък как маа пържоли...". А не е така. Имало му и то отдавна, но дори ние не сме знаели.
Това е идеята.
То си е въпрос на избор, разбира се, дали човек ще си реши да си кара по течението или сам да избира посоката, в която ще плува.

Говоря затова, колко много неща оказват влияние на човешкия живот и здраве и няма как да изолираме един фактор, който на нас ни е наред, да речем, и да игнорираме останалите.
А в ракийката няма лошо, ако е с мярка и не е противопоказна за нещо конкретно.  Grinning Ми тя поне е естествен продукт. Стига човек да не си намира оправдание, ако му е вредна, например. Какво ли не съм чувала и виждала, в тази връзка. Близък с тежък диабет поемаше "диетичен мед" и по принцип беше на диета /в шкафа му- пълно с вафли/, собствената ми майка с оперирана жлъчка и прекрасно подкована /теоретично/ какво трябва и какво не, но си кара както си знае и после я присвива. Един колега, с наднормени килца бая, попийва повечко и попушва, понеже това му помагало на холестерола /как- де да знам, сигурно го успокоява просто/.

За РА няма доказателства кое е отключващ фактор и кое- не е. Но някои неща си помагат. След като с режим можеш да го оправиш /видях, че може/, защо да не можеш с режим да го повикаш?
..................................................

А колко от вас ползват натурални пчелни продукти и какви са ви впечатленията?
Сега една жена с артрит- предимно болки в коленете ми препоръча пчелна отрова с мумио, камфор и прополис- това се прави на вазелин и се маже. Каза, че специално нея я отпускало.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 16:25 от Judy

# 702
И аз да се включа, макар и малко късно. Говорите за някакви обриви или малки пъпчици по малките стави. Аз не съм имала никакви пъпки по ставите. То не съм имала и никакви алергии. Та моя артрит протича по следния начин. Болки в ставите, подуване, сковаване, при допир са горещи, но това е когато са много възпалени. Иначе кожата от медрола явно ми е станала много суха и постоянно се лющи, все едно съм кирлясала ама пада като пърхут.
Относно диетите, и аз не мога да ги спазвам. Когато ми се яде ям, лошото е че обичам да опитвам от всичко. Както казва мъжа ми няма ред в храненето постоянно мога да смесвам сладко и солено.
А за бебеправенето си поръчах ову тестове от ибей 50бр., да видим кога ще дойдат и да почвам да си меря овулацията с тях, и дано има по-добър ефект. Някой знае ли как се мери овулацията с тези тестове? До сега не съм си купувала. И хич не съм наясно.

# 703
Цитат
     каква според теб е причината да заболее  бебе на 1 г.?      
Според мен/вероятно имаш впредвид РА/ няма как да стане 'отвън".Значи в организма на детето е вкарано определено вещество,което предизвиква автоимунен отговор.

# 704
Цитат
     каква според теб е причината да заболее  бебе на 1 г.?      
Според мен/вероятно имаш впредвид РА/ няма как да стане 'отвън".Значи в организма на детето е вкарано определено вещество,което предизвиква автоимунен отговор.

Така си го обяснявам и аз. Още в майчината си утроба детето е подложено на влияния на външната среда, вкл. химически.

Общи условия

Активация на акаунт