Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 981
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 675
Аз не консумирам нищо от гореизброеното, освен 2 миниатюрни филийки пълнозърнест хляб на ден, няма как да се получи чак такъв голям дисбаланс  Peace Не ям храни със скорбяла, не ям сладки неща, почти не ям месо, не пия нищо друго, освен чиста топла вода.
Не отричам, че храненето оказва значително влияние, сама съм го установила, но се съгласете, че масата консумира какво ли не под каква ли не форма и комбинации и са здрави и подвижни  Peace

# 676
Да разбирам ли че дом.яб.оцет трябва да се изключва от менюто след като е ферментирала храна?
Нали точно той се препоръчваше при артрита и какво ли още не???

# 677
Розали,и аз последно време се замислям над това.
Аз цял живот съм яла каквото искам,никога не съм следяла калории и разни подобни,защото винаги съм била слаба.От една година насам реших да се храня здравословно и разделно.... и ето ти резултата.Аз никога не съм пушела и пиела алкохол,дори кафе не пия,и какво?
Всички около мен пушат,ядат възможно най-вредните храни и изобщо не се замислят какво е здравословно и какво не,и са толкова здрави,че вече започвам да им завиждам.
Явно трябва да си освободим психиката,да започнем да се тъпчем като прасета,пък каквото става да става Simple Smile

# 678
Да разбирам ли че дом.яб.оцет трябва да се изключва от менюто след като е ферментирала храна?
Не,разбира се.Той е много полезен.Но аз го пих дълго време по няколко пъти на ден-за отслабване.

# 679
От една година насам реших да се храня здравословно и разделно.... и ето ти резултата.

Това важи и за мен. Като се храних здравословно - се разболях, като започнах да ям и пия каквото си искам, не само не станах по-зле, ми даже по-добре. Тогава разбрах, че онова, което е в стомаха, не е по-важно от онова, което е в главата. Но, щом на някой диетата се отразява добре, естествено е да я спазва. Освен това след всичко прочетено научих, че в човешкия организъм дълго време могат да си живеят всякакви гъби, бацили и микроби, но дали ще се активират и ще създадът проблем, зависи от състоянието на организма, като цяло.

И в тази връзка, намирам че пиенето на лекарства не само не решава проблема, а го задълбочава. Вместо да се разтоварва от токсините, организма още повече се натоварва. Защо мислите черния дроб се уврежда от лечението? Ами защото не може да се справи с преработката на всичките тези токсини в тялото. Така, че пиенето на лекарства и здравословно хранене за мен са взаимно изключващи се неща.

# 680
Забелязвали ли сте обриви  около малките ставички? От едно известно време  на малките ставички на ръцете ми се  появяват  малки, твърди подутини като пъпчици, но не са  пъпки. Болят  няколко дена  и след  това  изсъхват, лющят се  и  падат.

# 681
Вълканова, аз получавам такива болезнени подутинки като пъпки, но не като обрив, а единични - 3-4 дни и ги няма  Rolling Eyes

# 682
Да, да  точно за  такива  говоря и аз. Не е обрив по 1 или 2  ми се  появяват  и  след  3-4 дена  ги няма. Болят ме  първите  2  дни и след  като изсъхнат изчезват. Предполагам, че  това  е  от артрита.

# 683
Аз също мисля, че има връзка с артрита, но не знам каква. Моите са твърди, болят и леко сърбят, може би заради опънатата кожа. Излизат ми по пръстите на ръцете - точно 1-2 - и все са около ставичките, предимно по вътрешната част на пръстите. Не съм забелязала изсъхват ли, струва ми се, че се смаляват и изчезват. Не, наистина не съм обърнала внимание...

# 684
  • София

Ябълковият оцет, който е домашно приготвен с оцетната гъба вътре има лечебни качества, но този от магазина си е чиста синтетична оцетна киселина с добавени аромати и сулфити, така че трябва да се търси истински оцет и естествено да се прилага както трябва - преди или след ядене разтворен в чаша с вода и мед. Не трябва да се прекалява с него. Повече от 3 месеца не трябва да се пие редовно. Даже четох че домашният ябълков оцет с гъбата вътре в стомаха има леко алкално действие.Това лято мисля да си правя домашен ябълков оцет. Иначе и лимонът е кисел, но е всеизвестно че в стомаха след преработването му той има алкално действие.

# 685
И при мен е  същото..... явно е  от артрита, но до сега не съм питала мойта лекарка. При следващия преглед ще я поразпитам.

# 686
Да ви кажа честно,откакто го имам тоя артрит,четох какво ли не.И всичкото това нещо толкова си противоречи,че вече тотално се обърках кое е добре и кое не да ядем в помощ на артрита.
Примерно на едно място пише,че трябва да се приемат мн. млечни продукти (заради калция),много лимони,портокали (заради витамин Ц),а на друго място ги отхвърлят съвсем.
И разни други много такива противоречия,предполагам всеки е попадал на тях.
Лекарите се смеят на хомеопатията,а хомеопатите ти казват,че лекарствата само усложняват нещата.
И ние,когато попаднем в "капана" на тая болест,почваме да се чудим...
хомеопатия ли,лекарства ли...
Да ям ли месо и млечни и всичко което душа иска,
или да гладувам и да се надявам това да ме спаси?
И в крайна сметка попадаш в един омагьосан кръг,от който не знаеш как да излезеш.
Поне аз така се чувствах доста време.
 А може би трябва да кажеш "майната му на всичко"..
яж,пий каквото ти се иска,
мисли положително,
и всеки ден си повтаряй,че живота е прекрасен и няма да го пропилееш
в мрачни мисли и въпроси.

# 687
А може би трябва да кажеш "майната му на всичко"..
яж,пий каквото ти се иска,
мисли положително,
и всеки ден си повтаряй,че живота е прекрасен и няма да го пропилееш
в мрачни мисли и въпроси.

Peace

# 688
  • София
Аз не консумирам нищо от гореизброеното, освен 2 миниатюрни филийки пълнозърнест хляб на ден, няма как да се получи чак такъв голям дисбаланс  Peace Не ям храни със скорбяла, не ям сладки неща, почти не ям месо, не пия нищо друго, освен чиста топла вода.
Не отричам, че храненето оказва значително влияние, сама съм го установила, но се съгласете, че масата консумира какво ли не под каква ли не форма и комбинации и са здрави и подвижни  Peace

Ако пробваш да спреш хляба може да видиш разликата, ако имаш домашен любимец също той може да е източник на спори, паразити и т.н., които да провокират алергия.
Масата от хора само изглеждат здрави, но един ден и те имат проблеми. Важното е човек да търси сам за себе си средства за лечение. А и всичко е индивидуално. Проблема с хляба идва от избелването на брашното с калиев бромат, както и от маята, по-точно дрождите в нея.

# 689
Добра жена, имам предвид и хора на възраст- едно е да си на 25, друго на 65 - несравнимо е  Wink На моя свекър чина, стрина, не знам как го знаете, в момента е на 82г. - по-изправена е от мен, непрекъснато шета, пере на ръце - да е жива и здрава жената! Преди 5-6 години заболя от някакво автоимунно заболяване, в момента е на кортикостероидна терапия и т.н, това няма значение. Въпросът е, че аз заболях на 25г., тя на 75 - има разлика, нали  Peace Яде си всичко от пържено до купешки салами. Не е храната причина за заболяването ни. При мен няма как да е. Аз съм от 11г. на този режим, разболях се преди 4  Wink

С това, пак повтарям, не отричам, че храненето в последствие оказва влияние върху състоянието ни, но в последствие, в нашия случай не е първоизточник!

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 14:40 от Розали...

Общи условия

Активация на акаунт