Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 578
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 240
Вера, пиши, когато имаш яснота относно резултатите  Hug

Снощи ядох пържени яйца и днес едва се предвижвам  Tired Всички стави ми горят, включително и гърба. Интересно, че на млечните продукти не реагирам по този начин  Rolling Eyes Но пък към яйца имам алергия от момиче  Rolling Eyes И мед ядох...Хубаво се подредих сама  ooooh!

# 241
Ензимите са тези http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619827.0
3 корена джинджифил на буркан мед. Лекарствени препарати не приемам. Пия от 1 год. високи дози рибено масло. Отскоро пия полския колаген, незнам дали върши работа, но косата, кожата и ноктите ми се подобриха веднага, предполагам, че ще действа и на стави и сухожилия

# 242
  • София
Розали забрави за яйцата щом знаеш, че си алергична. Ако искаш да премахнеш тази алергия ти препоръчвам класическа хомеопатия. моето дете има алергия към белтъка на яйцето и вече 1г почти яде само жълтък. И пие лекраства давани ни от класически хомеопат. Иначе се дереше от кашлица. По цели нощи. Почти до задух стигаше. Сега ако някой път си хапне белтък /или по-скоро е хапнала нещо в което има яйце/ съвсем леко почва да си покашля за известно време и отминава.

Севичка ако питаш мене си сложи едни Дипрофос.Това е кортикостероид. Занм че всички сме против но от еднократна доза нищо няма да ти стане и после действай с другите алтернативни неща - куркума, джинджифил, рибено масло, серапептаза. Аз това пия и съм хипер доволна.За сега остовам на него самои хомеопатията.

Теа - ти не сподели имаш ли артрит? Какъв точно? Как ти се появи? Тука сме като в едно голямо семейство и ще се радваме да споделиш повече за себе си.

# 243
  • Петрич
Браво Теа, винаги много се радвам, когато някой каже, че постига някакви резултати без химия. Ще взема и аз вече да ги пробвам тия ензими. Мога ли да си ги купя директно, т.е. без кредитна карта ?
Моите резултати от изследванията не показват точно какво автоимунно заболяване имам. Сега ще чакам до вторник да се срещнат доцентите, да помислят, евентуално може да ми назначат някакво друго изследване или да повторим това, и тогава да решат какво ще ме правят - ще ме пуснат по живо, по здраво,  ще ме лекуват ли, ще кажат, че симулирам ли... Абе ужас!
Докато бях в болницата се запознах с един мъж, на когото са поставили диагнозата Бехтерев. От година се мъкне по болниците с температура 39 градуса и адски болки и е лекуван от какво ли не.Когато отива в Урвич му казват, че идва късно, трябвало да дойде по-рано. Плачеше му се, вика " не съм спрял да ходя при най-големите професори, сума ти пари издавах, а сега ми казват, че съм закъснял, едва ли не аз съм си виновен"

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 16:23 от vera i

# 244
  • Петрич

Севичка ако питаш мене си сложи едни Дипрофос.Това е кортикостероид. Занм че всички сме против но от еднократна доза нищо няма да ти стане и после действай с другите алтернативни неща - куркума, джинджифил, рибено масло, серапептаза.
Севи, мисля, че това е мъдър съвет. Един дипрофос няма да ти навреди, ще се почувстваш по-добре, без болки и ще има време да подейства хомеопатията.

# 245
Нямам диагноза РА, защото изследванията ми са отрицателни и всъщност нямам никаква диагноза - познавате лекарите нали Simple Smile Започна внезапно от една спортна травма, съчетана с емоционален стрес и физическо изтощение преди година точно. Благодарение на хранителните добавки изкарвам деня на крак, нямам такива силни кризи, но прогреса си остава - глезени, колена, китки, рамена, лека полека всичко се засяга и не мога да кажа, че съм в ремисия. Все се надявям всичко да спре така внезапно както започна

# 246
  • София
...... а сега ми казват, че съм закъснял, едва ли не аз съм си виновен"

Това още веднъж ме убеждава, че на лекарите не трябва да се има 100% доверие и че човек трябва и сам да търси начини за лечението си, особено на такива сериозни заболявания като нашите. Жалко за човечеца. И думите му още веднъж потвърждават мнението ми, че лекарите на Урвич може да са на-голямите професионалисти, но са най-отвратителните към пациентите си.

# 247
Бъни, от две години съм изключила всички храни, към които съм алергична. Последният ми пристъп беше преди година, няма кашлица, няма хриптене, рядко имам обриви, а отвреме навреме си позволявам да си хапна нещо. Между другото толкова различни проявления имам към всички алергени, че съвсем се обърках, чак се обнадеждих. Два дни си хапвам мед и чакам да ми се опъпчи корема, но не би. Като ми се възпалиха очите, се сетих, че от меда не ми се опъпчва корема, а ми се възпаляват очите  Crazy От яйцата получавам големи пъпки по лицето и крайниците, сега няма, обаче се отрази на артрита  Tired Точно вчера четох една книга на Игор Буковски за природолечението и пише, че при 86% от всички хора  РА е свързан с алергия  Peace Може би си я чела. Пише и за гладуването  Hug Значи мога да си хапвам жълтък  Rolling Eyes
Бъни , куркумата под каква форма я приемаш и как?
В една друга книга за билколечението я срещнах за РА и мисля да опитам  Hug

Вера, кои антитела са ти завишени?
Жалко за човека  Confused И аз все от това се опасявам, нали го споделих - чакат съвсем да се влошиш, пък да почнат да те лекуват. За кога, се питам аз? На моята позната детенцето, с което се разболяхме по едно и също време, е с ужасно тежка форма на РА. Един от 12-те най-тежки случая при децата го водят. Подеха си го от самото начало, лекуват си го, в момента е на Роактемра - той тича, аз две крачки като хората не мога да направя. Чак тя се усъмнява, че сме с една диагноза. Другото момче пък спортува активно, и той е на Роактемра  Rolling Eyes
Не, че искам да минавам на химия, просто ме е яд, че все на "професионалисти" съм попадала през тези години  Laughing

Някой пил ли е ЛДН или пък Алое. След две седмици трябва да спра билките и се чудя какво да пробвам  Crazy А джиджифилът пресен ли трябва да е, или може от пакетче, че скоро при нас не съм виждала корен  Rolling Eyes

Теа, здравей в отбора на здравите с нормални кръвни показатели  Hug

# 248
  • Петрич
Аз не съм в Урвич, получавам сведения по телефона, така че не знам кои антитела са ми завишени. Андреев каза, че изследването ана скрининг подвърждава наличието на имунологично заболяване. Пуснали са някакво диференцирано и по-подробно изследване от тая кръв, която съм дала, докато съм била там, което уж трябва да покаже какво точно е заболяването. Но според това изследване съм здрава, т.е. всичко ми е в норма. Crazy

# 249
Вера, положителен Ана-скрининг може да има, без да е налично автоимунно заболяване, но положителен Ана-скриниг, придружен с артритни симптоми, потвърждава автоимунно заболяване Rolling Eyes Т.е ако всичко ти е Ок, положителен резултат от този тест не е тревожен, но в твоя случай потвърждава някаква диагноза. Сега най-вероятно ще изследват определени титри, за да се изясни диагнозата ти  Peace
При мен и Ана-скриниг е отрицателен  Rolling Eyes

# 250
От това,което чета по-горе разбирам,че само АНА скрининг не доказва конкретно заболяване.На база това изследване ми поставяха разл. д-зи.Излиза,че вероятно не съм с точна д-за.Една от които е Лупус.Категорично нямам/имам съседка с Лупус и въобще знам всичко за него/.

# 251
  • Петрич
Аз доколкото знам изследването ана скрининг показва, че имаш автоимунно заболяване. При мен е дало положителен резултат, обаче още не знаят какво точно е заболяването. Казаха, че нямам завишени стойности на другото диференцирано изследване, което са ми правили. Не знам дали ме разбрахте  Embarassed  Как може да чакат всички изследвания да бъдат положителни, въпреки че има артрити с всички изследвания отрицателни. Ето за това ме е най-много яд. На теория знаят, че заболяването е индивидуално, изследванията често са в норма и въпреки това има артрит, която диагноза поставят въз основа оплакванията на пациента. Ама уж го знаят. При мен само веднъж валер роуз беше завишен и ана скрининг положителен. Всичко друго е в норама - ревма фактор, анти ЦЦП...

# 252
  • София
Розали тази книга не съм я чела:) но ще си я взема да я погледна.

аз не мога да го разбера тези лекари- отиваш веднъж- връщат те щото са ти несериозни оплакванията, отиваш пак- карат ти си ,че си закъснял ......Просто нямам думи.

# 253
  • София
А Куркумата я пия на таблетки. 3 пъти на ден по 1 таблетка от 500 мг.

# 254
Антинуклеарните антитела (ANA) са група антитела, които се образуват от имунната система на организма, когато той не успява адекватно да разграничава „свои“ от „чужди“ компоненти. Тези автоантитела атакуват собствените на организма клетки, като причиняват симптоми на тъканно или органно възпаление, ставни и мускулни болки и умора. Доказването на антинуклеарни антитела е маркер за автоимунен процес и се свързва с възникването на някои автоимунни заболявания най-вече като системен лупус еритематозус (СЛЕ).

Положителният резултат от ANA скрининг предполага наличието на автоимунно заболяване, но не е категоричен маркер за поставяне на диагноза. Лекуващият лекар трябва да успокои своите пациенти от възможността за неверен резултат, но да бъде бдителен за развитие на признаци и симптоми, които биха могли да предполагат автоимунно заболяване.
Честотата на фалшиво положителни резултати се увеличава с възрастта. Около 95% от пациентите с лупус имат положителен ANA тест. Ако се наблюдават симптоми като артрит, пеперудообразен обрив на лицето или автоимунна тромбоцитопения, това предполага наличието на лупус. В случаи като този, позитивния ANA тест е потвърдителен за наличие на автоимунно заболяване. Два допълнителни теста за специфични типове антитела, като Anti-dsDNA и Anti-Sm, могат да бъдат извършени за да се потвърди диагнозата и да се изясни хода на заболяването.

Други състояния, при които може да има положителен АНА скрининг включват:
• Синдром на Сьоринген: за потвърждение може да се назначи ANA профил и да се проследи титъра на антитела срещу anti-SS-A (Ro) anti-SS-B (La).
• Склеродермия (системна склероза): за потвърждение на дифузната форма, която е най-често срещана. Назначава се ANA профил и се следи нивото на anti-Scl-70 антитела.

Позитивен резултат от ANA скрининг може да бъде наблюдаван при хора с ревматоиден артрит, дерматомиозит или полиомиоза и други автоимунни състояния.

Както един отрицателен резултат не отхвърля категорично автоимунен процес при наличие на симптоми, така и един положителен резултат не потвърждава такъв при липса на съответни симптоми  Peace Може би просто показва предразположение към развитие на автоимунно заболяване  Rolling Eyes

Верче, разбрах те - при диференциалното изследване не са открили завишени антитела. Тогава защо ти дава положителен Ана-скрининг. Нещо не ми се вързва. Положителния Ана-скрининг показва, че има завишение на някои от антителата, пък на теб такива не откриват  newsm78 Питай ги, ако искаш,  следващия път защо се получава това разминаване в резултатите  Rolling Eyes Те знаят ли, че имаш положителен резултат на Валер роуз? Изследваха ли ти го отново?

Бъни, има я в Замунда - Sbornik ot recepti prirodolechenie. Рецепти за РА не видях, но пише за месните продукти, за гладуването и за алергиите  Peace Общо взето неща, които знаем и вече сме обсъждали  Hug

Сега като четох за Ана-скриниг и Лупус малко се притесних  Rolling Eyes Аз получавам пеперудообразно зачервяване на лицето - носа и малко към бузите, винаги, когато артритът е най-активен  Confused Затова не е много хубаво много да се зачитаме  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт