Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 720
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 320
 Simple Smile Както споменах по-горе ми е невъзможно да се възползвам от процедури.Тук се обяснява какво е Панчакарма http://ayurveda.lotusguides.net/index.php?p=treatment .Бих си спестила само повръщането.При мен проблема е  месото,ракия...Лятото ракия+ салата,сега не искам ракия,но ми се яде месо EmbarassedДонякъде го отдавам на Хашимото и Рейно.Не търпя студ и  с разни бобови,кълнове....не мога да се стопля.Кълновете не са храна на Аюрведа,но заради нахута/отвратителен ми е/,подкарах и други.В линка по-горе е обяснено накратко за тази философия.Лечението ми е дълго/в момента нищо не пия, събота и неделя-детокс/.Иначе то се състоеше -             Трипхала,чай от сладък корен,1 мес. Алое,Сена 1 път седмично.И когато го започнах ,след 1 седмица видях подобрение-оттока на д. ръка спадна,червенината и по двете ръце изчезна.Не трябва да приемам ферментирали питиета и храна и наистина като го направя езика ми става обложен.Преди лечението също беше такъв.А сега най-странното е,в предвид че не пия нищо-антителата от 3 преди лечение сега са 111 Shocked.Но аз съм си добре.Лупус,Сьогрен...И според мен също важно нещо-въобще не се замислям,че съм болна.Така мозъка подава "сигнали" на организма.И храната и съзнанието лекуват Simple Smile/или поне помагат/.

# 1 321
М/у другото много се дразня като възвеличават конвенционалната медицина.Че векове преди нея е имало истинска медицина-доказано.Защо сега хората се връщат към традиционната?Защото  сегашната не лекува.Дали Аюрведа,тибетска,китайска и т.н.Вярно понякога е нужна за спешни операции напр.През последните 3 год. бях участничка /и свидетелка/ в абсурдни лекарски решения ShockedЛекарите сега нито  продължават да учат ,нито си знаят призванието.Пък и от  1 тройкаджия лекар става ли?Пък те са мнооого.

# 1 322
Елбоси, твоята доша Питта ли е?

# 1 323
Ами доколкото си спомням бях Вата-Пита,като Вата надделяваше.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 16:54 от elbosi

# 1 324
Аха, аз клоня повече към Питта май. Питах те заради гнилите храни, които не трябва да консумираш, те нали са в диетата на Питта  Hug

# 1 325
Ами да-улях се.То не бе дом.ябълков оцет,кефир...Те нали ферментират.

# 1 326
Сега като се замисля-май не помня коя доша надделяваше Embarassed

# 1 327
Сега като се замисля-май не помня коя доша надделяваше Embarassed

Joy Нали си знаеш какво трябва и какво не трябва  Hug

Ето ти таблица, ако ти се занимава. Аз тръгнах, ама ми омръзна  Mr. Green

http://www.kukuriak.com/tritedoshi/

# 1 328
Въобще не е лесно,особено ако дошите са комбинирани.И Розали,благодаря за линка.Тук не съм влизала Simple Smile.

# 1 329
По отношение на външен вид съм по-скоро Питта, по отношение на хранене излизам по-скоро Кафа  Crazy Отказвам се засега. Сама няма да успея  Laughing

# 1 330
Розали,не се отказвай.Пък ако решиш  отиди на преглед при д-р Заркова.С храната наистина е трудно/пък каква пастърма имам на терасата за моите хора.../.Но със сигурност аз самата видях подобрение  след като спрях месото,ферментирали.

# 1 331
А, не, не, Елбоси, не се отказвам  Peace Ще разказвам утре-вдругиден  Hug

# 1 332

Аз не ползвам нищо.
Илиянка ти как си? Надявам се още не се е върнал артрита ти.

От към артирита съм добре (единствено коленете пукат), но ме нападат все разни други болести и ми казаха, че е от отслабнала имунна система и да я засилвам...ама смея ли.
Розали, благодаря за информацията. В това, което си пила има черен бъз, а на мен специално ми го препоръчаха, че бил добър за нашата болест... наистина не знам на какво да вярвам.
Реших да вземам малко витамин Ц и с друго да не рискувам.
Гледам, че си говорите за хранене. На мен също ми е голям проблем. Голяма борба е. Според мен трябва да се храним разнообразно без да прекаляваме с нищо или пък да се ограничаваме прекалено. Преди да се разболея правех разни диети. Сега не правя, обаче се старая да ям качествена храна - с доставки от село, биохрани, когато мога и тн.
Съгрешавам отвреме на време с бонбони, пица или пържени картофки.... а и сега идат празници Simple Smile

# 1 333
Krasi7,аз използвам от 1 година ENBREL.ЗА този период нямам оплаквания.Живея в чужбина и тук това лекарство се предпочита пред хюмира.Не че и двете са стока за хвалене,но на мен ми помага.

# 1 334
Руми, какво стана с твоя сериал, не си ли му фен вече Heart Eyes що така затри снимките?!

Все забравям да ви споделя, че в други страни, особено Англия е много разпространено изписването на ниски дози антидепресанти, в частност Amitriptyline и другото му наименование Elavil при остри артритни болки.

Нормалната доза за депресии е 100-150 мг, но в малки дози обикновено 10 мг до максимум 50 мг се изписват при хронични болки за профилактика на мигрена, гастроинтестинални крампи, улцерозен колит, Крон, облекчаване при безсъние, болки във врата и гърба, фибромиалгия, радикулити и депресии.

Естествено, това лекарство не лекува проблема, а се справя само със симптомите, като значително подобрява начина на живот в преодоляване на болката и спомага за намаляване на дозите болкоуспокоителни, които както знаем имат сериозни странични ефекти.
Който чете английски може да прочете мненията на хора, които редовно го употребяват, това е форум за псориатичен артрит, но той не се различава по нищо от ревматоидния, освен че е серонегативен, останалите бенефити са в пълен комлект.
http://www.inspire.com/groups/talk-psoriasis/discussion/amitriptyline-anyone/

Общи условия

Активация на акаунт