цикъл след прием на дуфастон

• 277 605
  • 460
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Здравейте!
Моят казус е следния: с нередовен цикъл съм, тъй като имам поликистозни яйчници. Поради тази причина много дълго време регулирах цикъла с противозачатъчни. Сега ги спрях. МЦ трае 29 дни, изчаках до 42 и започнах прием на Дуфастон (след консултация с лекар разбира се). Схемата е 2x1 за 5 дни. До момента съм изпила 7 хапчета. Спазвах интервал от точно 12 часа, тъй като ми се наложи да ги започна на обяд (и нямаше как да си направя схемата да ги приемам сутрин и вечер). Последното хапче обаче го изпих след 13, а не 12 часа. И сега в момента имах ярко червено прокървяване. Въпросът ми е- да прекъсна ли Дуфастона или да изпия и останалите ми предписани хапчета?

Изпий и останалите, ако е все още само зацапване.
Ако ти дойде съцинска М - спираш ги.

# 91
Здравейте,
Имам проблем или не точно и аз не знам.
Преди три месеца имах ужасно болезнен цикъл, след консултация с гинеколог тя ми изписа Дуфастон да пия от 14 ден на цикъла 2х1.Пия го вече три месеца, напълнях ужасно много, миналият месец цикълът ми дойде два пъти, като първият път беше 2-3 дни (казвам така, защото реално ден и половина-два имах същинско течение, другото вече беше кафеникаво)и пак ходих на лекар след вторият цикъл и като попитах защо е това лекарят ми каза, че не знае, но си било цикъл.Този месец пак ми дойде и цикълът беше 2-3 дни... тъй като ми дойде през нощта и на последващия ден вече всичко беше свършило.Течението беше като предния месец...
Незнам какво става, явно всеки месец има нещо и трябва да ходя.Дали не ме обърка нещо дуфастона се чудя..А междувременно правехме опити за забременяване, но не следя Ову и така нататък просто не се пазим вече...

# 92
  • София
moony* 
Колко дни средно е МЦ при теб?
След последния прием на Дуфастон на кой ден ти идва М.
10 дни ли приемаш Дуфастон / трез всеки МЦ/

# 93
denis_d средно ми тече по 5 дни, а цикълът ми идва не на 28, 29, на 30-31-32 дни...
Пиех го последните три месеца дуфастона 10 дни 2х1, както писах от 14-ден на цикъла..
Но миналия месец първият ден още като пих и ми дойде и го спрях по преценка на лекаря.
Последният месец го пих от 3 до 12 януари, дойде ми на 19.01. през нощта.
Миналият месец първият цикъл беше на 6.12, вторият на 19.12.

Вече незнам какво става, мисля си, че нещо са ме объркали хормонално, би било иначе хубаво да съм бременна, но се съмнявам Simple Smile

# 94
  • София
denis_d средно ми тече по 5 дни, а цикълът ми идва не на 28, 29, на 30-31-32 дни...
Пиех го последните три месеца дуфастона 10 дни 2х1, както писах от 14-ден на цикъла..
Но миналия месец първият ден още като пих и ми дойде и го спрях по преценка на лекаря.
Последният месец го пих от 3 до 12 януари, дойде ми на 19.01. през нощта.
Миналият месец първият цикъл беше на 6.12, вторият на 19.12.

Вече незнам какво става, мисля си, че нещо са ме объркали хормонално, би било иначе хубаво да съм бременна, но се съмнявам Simple Smile

Според мен потискаш О.  с Дуфастона.

Ако се приема Прогестин / какъвто и да е той, в случая Дуфастон/ - повече от 2-3 дни преди О., вероятността да потисне О. е голяма.
Направи си всички необходими изследвания за да се види къде е проблема.
Дуфастонът не е решение

# 95
Здравейте,
И аз с проблем и питане се присъединявам към темата.
 На 6.02 ми дойде цикъла, на 16.02 имах контакт без предпазни мерки. След 1,2 дни бях на профилактичен преглед. Оказа се че тестостерона ми е близко до горната граница, имах доста фоликули, което според лекаря е нормално и малка кистичка. Тъй като не съм в Бг, бях за 10 дни само и неможах да изследвам всички хормони, само тестостерона. Лекарят ми предписа Дуфастон 10 дни по 2 таблетки от 17, 18 ден от цикъла и Жанин 5 дни след започването на следващия цикъл- за нормализиране на тестостерона. Жанин трябва да пия 3 месеца, до пристигането ми в Бг и след това ще видиме какво е положението.
Дотук добре, изпих Дуфастона и го приключих на 5.03, проблема е че още си чакам да ми дойде цикъла, а от тогава минаха 12 дни и продължителност от предния цикъл 40 дни.
Това не е нормално за мен, цикъла ми е много точен, почти на една и съща дата си идва.
Ясно е че Дуфастона е причината, на какво да правя и аз не знам.
Много ми е изнервено, гърдите ме болят ужасно много, усещам напрежение в левия яйчник, изморена съм със събуждането, а цикъла не идва.
От тогава съм нямала контакт с приятеля ми, няма как да съм бременна, при положение че на ултразвука видяхме много фоликули( а това беше след сексуалния контакт).

Лошото е че тук нямам доктор, ще звънна на моя да го питам, но исках първо да се консултирам с вас.

Прочетох темата, че след Дуфастон е нормално да дойде макс до 10 ден след приключването, да ама при мен не идва  newsm78. Ще взема да си направя един тест, макар да знам, че е невъзможно да съм бременна, но поне да го изключа 100 % като вариант.
Ако може да ми дадете съвет или вие какво мислете, много ще ви бъда благодарна   bouquet.

# 96
  • София
Jana d' Ark
Направи тест за бременност

# 97
Благодаря Денис   bouquet.
След като писах, на следващия ден ми дойде. Но е много оскъден, само първия ден беше по нормален и сега си е като зацапване, само с ежедневна превръзка си ходя. Дали е нормално?
След 2 дни трябва да започвам Жанин и ми е тотално объркано. Никога не съм пила противозачатъчни, а и след Дуфастона, закъснението и този оскъден цикъл, хич не ми е спокойно Sad.

# 98
  • София
Благодаря Денис   bouquet.
След като писах, на следващия ден ми дойде. Но е много оскъден, само първия ден беше по нормален и сега си е като зацапване, само с ежедневна превръзка си ходя. Дали е нормално?
След 2 дни трябва да започвам Жанин и ми е тотално объркано. Никога не съм пила противозачатъчни, а и след Дуфастона, закъснението и този оскъден цикъл, хич не ми е спокойно Sad.

Отиди да те погледнат на УЗ преди да си започнала ОК
Ще чакам да пишеш Peace

# 99
Здравей Денис. Много ти благодаря, много си мила и отзивчива( наблюдение и от други теми)   bouquet.

Проблема е че съм в чужбина и не мога да ходя на доктор. Затова и доктора ми предписа тератия до юли, когато се прибирам.
Аз като глупачка си направих един тест за бременност, макар и да беше безмислено, ама ей така да се успокоя. Естествено беше отрицателен Simple Smile.
Днес 4- ти ден, взе че малко се засили цикъла, луда работа.
От утре трябва да започвам Жанина Sad, така не ми се тъпче с хапове, ама пуст тестостерон.

Денис, благодаря ти още веднъж   bouquet. Ще пиша как се развива положението Hug.

# 100
Пия си го дуфастона 8 ми ден (от 10)...
Имам киста на яйчника -голяма 44-52мм. Колко време след приема на дуфастон трябва да ми дойде?Лекарката ми е спокойна, но аз не съм.Все пак ме чака операция. Sad

# 101
  • София
Имам киста на яйчника -голяма 44-52мм. Колко време след приема на дуфастон трябва да ми дойде?Лекарката ми е спокойна, но аз не съм.Все пак ме чака операция. Sad

До 10 дни след последният прием
Следи кистата на УЗ - трябва да те видят след като приключи приема на Дуфастон, както и в началото на МЦ. - първият чист ден
Дано кистата да претърпи обратно развитие

# 102
Благодаря ти за супер бързия отговор Денис.
Притеснявам се че няма да ми дойде, и ще преминем към операция, а знам че е хубаво да мине една менструация...
След 5 дни пак отивам на преглед да я види тази киста.
Чувствам едно напрежение в яйчника, не знам да не би да си го внушавам, защото знам.Преди това нямах симптоми.

# 103

До 10 дни след последният прием
Следи кистата на УЗ - трябва да те видят след като приключи приема на Дуфастон, както и в началото на МЦ. - първият чист ден
Дано кистата да претърпи обратно развитие

Така и стана. Дойде ми на третия ден след спиране на приемана Дуфастон.
На първия чист ден, кистата я нямаше. Party
Благодаря ти за положителната нагласа  Hug

# 104
Здравейте, имам нужда от помощ, че ooooh!
Имам нередовен цикъл, а правим опити за бебе, на 02.май ми предписаха Дуфастон - 10 дни по 2 таблетки (сутрин и вечер), за да пуснем хормонални след цикъла.
на 02 пих една таблетка, но същият ден разбрах че ме командироват и няма да мога да пусна изследвания този месец, затова не пих повече, като реших, че от 1 таблетка нищо няма да стане.
на 06 май и днес сутринта имах леко кафеникаво течение, а вчера разбрах, че няма да ме командироват и мога да пусна изследванията  #Cussing out
Сега незнам какво да правя, дали това е цикъл, за да пусна излследванията, или не е , мога ли да продължа да изпия Дуфастона и след като ми дойде да ги пусна?
Или да чакам следващия месец  newsm78
Добавям че има и леки болки в яйчниците.

Общи условия

Активация на акаунт